BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dinnooo

#16526 Re: BHTelecom

Post by dinnooo »

kakaljin wrote: 14/08/2023 08:18
dinnooo wrote: 14/08/2023 00:03 Pozdrav! Koristim mojatv net m paket i na Android TV sam instalirao aplikaciju Moja WebTV, logovao se uredno međutim šta god da kliknem neće da mi pusti? Brzina interneta mjerena na TV je 60-70 megabita. Hvala!

P.S. Jedino što mi radi jesu ove Telecom kamere.
Na kojem internetu je taj android tv, ako je na nekom drugom osim bhtelecoma onda moras imati poseban paket da ti rade kanali na njemu, a ako je bhtelecomovo onda moras provjeriti sa njima sta nije u redu i da li si logovan sa pravilnim podacima.
To znam, povezan je na Telecom internet, sa tim istim podacima i preko istog interneta bez problema radi mobilna aplikacija na telefoju, ali na TV nikako. Hvala u svakom slucaju.
-Chesterfield-

#16527 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

dinnooo wrote: 14/08/2023 00:03 Pozdrav! Koristim mojatv net m paket i na Android TV sam instalirao aplikaciju Moja WebTV, logovao se uredno međutim šta god da kliknem neće da mi pusti? Brzina interneta mjerena na TV je 60-70 megabita. Hvala!

Aplikacija je smeće. Nekada hoće da radi a nekada ne. Pokušaj deinstalirati pa ponovo instalirati.
Evo sada sam provjerio kod sebe i trenutno radi. U pitanju je android tv.
jarobot

#16528 Re: BHTelecom

Post by jarobot »

irac300 wrote: 13/08/2023 10:41
MTV wrote: 13/08/2023 00:20 BHTelecom kod RAK-a registrovao:

232. VIASAT HISTORY
233. VIASAT EXPLORE
234. VIASAT NATURE
Napokon. :bih:
Sve novo što ubace nema vraćanja unazad programa konkretno Diva , a nemaju ni na HRT kanalima i FOX muvi
MTV

#16529 Re: BHTelecom

Post by MTV »

"FOX muvi"?!
Ako pises "FOX" onda je "FOX Movies".

Zna se gdje se jedino mogu svi kanali vratiti unazad, kod svih ostalih je to siromasno, da ne kazem nesto gore.
Mirzareli

#16530 Re: BHTelecom

Post by Mirzareli »

dend wrote: 13/08/2023 08:10 Uredu Viasat kanale ali kada ce da ubace [ime kanala] u programsku šemu!?

Gdje je mirzareli, on je ovo najvise iscekivao :D
Svaka čas... :bih: :-D .. Jos da ubace BBC Earth i recimo Doku TV bice kompletirana na najbolji način dokumentarna lista kanala na Moja TV.
erotica

#16531 Re: BHTelecom

Post by erotica »

I HGTV ne bi bilo loše.
The BEN10

#16532 Re: BHTelecom

Post by The BEN10 »

Del_Boy1 wrote: 09/08/2023 12:05
player_ wrote: 09/08/2023 10:43 Ima li trenutno kakva akcija za produzenje ugovora za extra net pakete...
Imaš opciju bogatiji sadržaj paketa ili popust na pretplatu nešto sitno.
I mene ovo interesuje.
Jel bolje onda plaćati po starom istkelom ugovoru ili čekati akciju za EKSTRA S paket?
sencobih

#16533 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

-Chesterfield- wrote: 14/08/2023 10:24

Aplikacija je smeće. Nekada hoće da radi a nekada ne. Pokušaj deinstalirati pa ponovo instalirati.
Aplikacija radi odlično, sasvim dobro za pregled neke utakmice kad nisi kući. za prelazni period sasvim dobra , vrijedi 1 KM koliko plaćam mjesečno
erotica

#16534 Re: BHTelecom

Post by erotica »

sencobih wrote: 15/08/2023 23:35
-Chesterfield- wrote: 14/08/2023 10:24

Aplikacija radi odlično, sasvim dobro za pregled neke utakmice kad nisi kući. za prelazni period sasvim dobra , vrijedi 1 KM koliko plaćam mjesečno

Ma daj nemoj zaje.bavati, ok gotiviš Telekom, ali govoriti da je aplikacija ok i još ako je plaćaš je van svake pameti. Uzmi od nekog eon pa vidi kako treba da izgleda aplikacija i za mobilne uređaje i za TV. Ja sam prešao sa Telemacha na BHT jer mi oni trenutno više odgovaraju, ali moja web TV aplikacija je sramota za takvu firmu, a ni ona na telekom android boxu nije baš neka sreća, zna često da koči i štopa. Tako da treba biti realan i reći kad nešto ne valja pa da napokon naprave ozbiljnu aplikaciju, za koju su meni rekli prije možda i više od pola godine da će biti uskoro, ali još ništa.
sencobih

#16535 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

erotica wrote: 16/08/2023 08:22
sencobih wrote: 15/08/2023 23:35

Ma daj nemoj zaje.bavati, ok gotiviš Telekom, ali govoriti da je aplikacija ok i još ako je plaćaš je van svake pameti. Uzmi od nekog eon pa vidi kako treba da izgleda aplikacija i za mobilne uređaje i za TV. Ja sam prešao sa Telemacha na BHT jer mi oni trenutno više odgovaraju, ali moja web TV aplikacija je sramota za takvu firmu, a ni ona na telekom android boxu nije baš neka sreća, zna često da koči i štopa. Tako da treba biti realan i reći kad nešto ne valja pa da napokon naprave ozbiljnu aplikaciju, za koju su meni rekli prije možda i više od pola godine da će biti uskoro, ali još ništa.
Ja ti kažem da meni sasvim odgovara, kad nisam u prilici da gledam u kući onda pregledam utakmicu u autu ili na poslu, i za to mi je sasvim ok. A uz to me košta 1KM, ne znam kako radi preko drugih operatera, ili iz inostranstva, vjerujem da može bolje to je sigurno. Ovaj android box također radi uredno, dobro bi bilo kada box ne bi trebao nikako nego da se aplikacija instalira na android tv, valjda nekad bude i ta mogućnost. A sto se tiče poboljšanja pa valjda bi svako trebao ko ima nekih zamjerki, iste stalno slati putem raznih kanala podrške, ja barem tako radim s kim god imam problema. Pa kad im počnu stizati primjedbe za istu stvar onda će ih i otklanjati. Ovdje sto pišemo po ovom forumu ne znači puno jer samo telemah ovdje na forumu ima zvaničnu podršku, a telekom nema, već je tu par ljudi koji mogu pomoći na dobrovoljnoj osnovi.
Rogie

#16536 Re: BHTelecom

Post by Rogie »

sencobih wrote: 15/08/2023 23:35 Aplikacija radi odlično, sasvim dobro za pregled neke utakmice kad nisi kući. za prelazni period sasvim dobra , vrijedi 1 KM koliko plaćam mjesečno
Kako placas 1KM ako je sad webtv u sklopu svakog paketa?

I btw, hajd budi iskren pa je uporedi s tmachovim eonom, koji takodjer dodje uz svaki duo paket ako sam dobro upucen.
-Chesterfield-

#16537 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

Rogie wrote: 16/08/2023 09:12
sencobih wrote: 15/08/2023 23:35 Aplikacija radi odlično, sasvim dobro za pregled neke utakmice kad nisi kući. za prelazni period sasvim dobra , vrijedi 1 KM koliko plaćam mjesečno
Mislim da nije u sklopu svakog paketa. On je možda aktivirao i Pink paket pa plaća 1 KM.
https://mojwebshop.bhtelecom.ba/INTERSH ... KU=8000119
Ne vidim da je u ovom paketu besplatno.

Senco je zaboravio da je nedavno bio raspad sistema kada je bila neka utakmica. Pisali su korisnici ovdje na temi.
Samo što je kod nekih ljudi kratka pamet pa zaborave.
Ja i dalje tvrdim da je aplikacija krš.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#16538 Re: BHTelecom

Post by gentoo »

Upade mi slucajno u oko u nekim logovima IPv6 adresa gdje je inace ne ocekujem.. Kad whois kaze BH Telecom. Dakle poceli su implementirati i klijentima IPv6 :thumbup:
Del_Boy1

#16539 Re: BHTelecom

Post by Del_Boy1 »

gentoo wrote: 16/08/2023 09:55 Upade mi slucajno u oko u nekim logovima IPv6 adresa gdje je inace ne ocekujem.. Kad whois kaze BH Telecom. Dakle poceli su implementirati i klijentima IPv6 :thumbup:
Ima već nekoliko godina kako većina korisnika ima IPv6 adrese. Ja ih zvao da mi to isključe jer nije radio port forwarding.
gentoo

#16540 Re: BHTelecom

Post by gentoo »

Del_Boy1 wrote: 16/08/2023 10:24
gentoo wrote: 16/08/2023 09:55 Upade mi slucajno u oko u nekim logovima IPv6 adresa gdje je inace ne ocekujem.. Kad whois kaze BH Telecom. Dakle poceli su implementirati i klijentima IPv6 :thumbup:
Ima već nekoliko godina kako većina korisnika ima IPv6 adrese. Ja ih zvao da mi to isključe jer nije radio port forwarding.
Jesi siguran da ne pricas o CGNAT ? IPv6 radi isto kao i IPv4.. ne vidim sto ne bi radilo. Druga prica je ako si ocekivao da taj otvoren port preko v6 adrese bude dostupan sa v4 klijenta.. To naravno ne radi. Cloudflare radi besplatan proxy v6 > v4 i obratno pa se to lako moze rijesiti

Telemach s druge strane nema niti jedan v6 subnet objavljen a kamoli da krenu sa implementacijom :twisted: . v6 je buducnost
Rogie

#16541 Re: BHTelecom

Post by Rogie »

-Chesterfield- wrote: 16/08/2023 09:24 Mislim da nije u sklopu svakog paketa. On je možda aktivirao i Pink paket pa plaća 1 KM.

Senco je zaboravio da je nedavno bio raspad sistema kada je bila neka utakmica. Pisali su korisnici ovdje na temi.
Ma dobro, ovi paketi net i full mislim da svi imaju ukljucenu webtv. On se hvalio optikom pa znam da ima taj paket. :D

Ma aplikacija za androidtv ciji update je bio prije 56 godina i nije toliko losa, ali ove mobilne verzije ako hoces gledati na TVu... :run:
Mishelinke

#16542 Re: BHTelecom

Post by Mishelinke »

gentoo wrote: 16/08/2023 10:30

Jesi siguran da ne pricas o CGNAT ? IPv6 radi isto kao i IPv4.. ne vidim sto ne bi radilo. Druga prica je ako si ocekivao da taj otvoren port preko v6 adrese bude dostupan sa v4 klijenta.. To naravno ne radi. Cloudflare radi besplatan proxy v6 > v4 i obratno pa se to lako moze rijesiti

Telemach s druge strane nema niti jedan v6 subnet objavljen a kamoli da krenu sa implementacijom :twisted: . v6 je buducnost
Budućnost od 2006. godine, kada je prvi put implementirana podrška za IPv6 u Windows Visti. Od tada do danas se govori da je budućnost, a ta budućnost nikako da dođe.
nivla

#16543 Re: BHTelecom

Post by nivla »

ipv6 se uveliko koristi, ali danas je to na nacin da je u praksi transparentan za korisnika, tj da isti nije svjestan da je na ipv6, bila je podrska i na xp-u za ipv6
gentoo

#16544 Re: BHTelecom

Post by gentoo »

Mishelinke wrote: 16/08/2023 11:28 Budućnost od 2006. godine, kada je prvi put implementirana podrška za IPv6 u Windows Visti. Od tada do danas se govori da je budućnost, a ta budućnost nikako da dođe.
Klix forum ima samo IPv6 adresu :mrgreen: . Problem je legacy.. sto u glavama sto u $ tako da dok se god moze kupiti single adresa za $40-50 po komadu i dok god ima ljudi koji bi dali te pare nece se nista ni promjeniti. BH Telecom je eto krenuo i super.. Telemach s druge strane ocigleno nema namjeru u skorijoj buducnosti
Del_Boy1

#16545 Re: BHTelecom

Post by Del_Boy1 »

gentoo wrote: 16/08/2023 10:30

Iskreno, ne razumijem se bogzna u to, ali znam da sam još prije par godina imao IPv6 adresu. Provjeravao na onim stranicama, tipa test-ipv6 i sličnim. Otkad su me maknuli sa te dual stack liste više nemam IPv6 adresu i port forwarding radi normalno.
sencobih

#16546 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

Rogie wrote: 16/08/2023 10:31
-Chesterfield- wrote: 16/08/2023 09:24 Mislim da nije u sklopu svakog paketa. On je možda aktivirao i Pink paket pa plaća 1 KM.

Ma dobro, ovi paketi net i full mislim da svi imaju ukljucenu webtv. On se hvalio optikom pa znam da ima taj paket. :D

Ma aplikacija za androidtv ciji update je bio prije 56 godina i nije toliko losa, ali ove mobilne verzije ako hoces gledati na TVu... :run:
Ne gledam detaljno račun format A4, ima stavki milion, od ultri, mobilne, moja tv , svašta nešto. A znam da sam plaćao do skora 1KM , jer sam bio u nekom isteklom paketu, pa prije mjesec dva kad sam htio kupiti mobitel, morao sam prvo preći na neki novi paket moja tv s, pa tek onda kupiti mobitel, i od tada mi je Web tv uključena u paket, kao i mojatv flix.
sencobih

#16547 Re: BHTelecom

Post by sencobih »

-Chesterfield- wrote: 16/08/2023 09:24
Rogie wrote: 16/08/2023 09:12

Mislim da nije u sklopu svakog paketa. On je možda aktivirao i Pink paket pa plaća 1 KM.

Raspad svakog sistema je moguć. Medutim ovdje se javi 5 ljudi i kaže kako kod njih ne valja, ne radi itd. Nije usluga 5 ljudi, prerpostavljam da moja web tv ima korisnika na desetine hiljada kojima radi dobro i koji ne dođu na forum da kažu kako njima radi dobro. Evo ja sam rekao da mi radi dobro i odmah napad. Ja ne smatram ovu web tv za glavnu uslugu i koristim je samo za neku utakmicu kada sam vani, na poslu , na izletu negdje ili slično, i svaki put sam uspio da pregledam. Jbg ako imas slab mobilni signal i internet me možeš ni očekivati da će tv raditi kako treba.
fusion_ba

#16548 Re: BHTelecom

Post by fusion_ba »

Problem je kad sve pukne onda kad najviše treba, tj. kad je nešto što gleda veliki broj ljudi. Severi puknu i niko ništa ne može gledati. To im se po pravilu dešava uvijek u takvim situacijama. I to nije kod 5 korisnika nego kod svih. Ako hoće ozbiljnu i konkuretnu OTT uslugu neka se malo potrude i zaposle ozbiljne ljude a ne podobne. Niko od njih ne očekuje nešto u rangu EON-a, ali makar da bude upotrebljivo i sa pristojnom slikom.
-Chesterfield-

#16549 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

sencobih wrote: 16/08/2023 14:09
-Chesterfield- wrote: 16/08/2023 09:24

Raspad svakog sistema je moguć. Medutim ovdje se javi 5 ljudi i kaže kako kod njih ne valja, ne radi itd. Nije usluga 5 ljudi, prerpostavljam da moja web tv ima korisnika na desetine hiljada kojima radi dobro i koji ne dođu na forum da kažu kako njima radi dobro. Evo ja sam rekao da mi radi dobro i odmah napad. Ja ne smatram ovu web tv za glavnu uslugu i koristim je samo za neku utakmicu kada sam vani, na poslu , na izletu negdje ili slično, i svaki put sam uspio da pregledam. Jbg ako imas slab mobilni signal i internet me možeš ni očekivati da će tv raditi kako treba.
Ti pišeš o mobilnoj verziji aplikacije. Je li tako?
Ja sam komentirao rad aplikacije za smart tv.
Jednostavno ne radi kako treba na smart televizorima i to je činjenica. A ti je nastavi hvaliti.

https://play.google.com/store/apps/deta ... vic.mojatv

2.8 ocjena
Čitaj komentare korisnika...
tramvajtrojka

#16550 Re: BHTelecom

Post by tramvajtrojka »

-Chesterfield- wrote: 16/08/2023 15:14
sencobih wrote: 16/08/2023 14:09

Ti pišeš o mobilnoj verziji aplikacije. Je li tako?
Ja sam komentirao rad aplikacije za smart tv.
Jednostavno ne radi kako treba na smart televizorima i to je činjenica. A ti je nastavi hvaliti.

https://play.google.com/store/apps/deta ... vic.mojatv

2.8 ocjena
Čitaj komentare korisnika...
ovaj uzas od aplikacije za tv ne bih hvalio da mi legne svaki mjesec tri milje plate od bhtelecoma, nema gore aplikacije u 2023 godini od njihove, i jos je kvaliteta slike maksimalno 720p kao da je 2012a
Post Reply