English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

drug_profi

#52851 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Osmi Socrates wrote: 15/08/2023 12:47 Čuj pristranost. :lol:

Čovjek treba donijeti odluku u sekundi, ko zna šta je vidio a šta nije. Nema on luksuz da gleda sve u usporenom snimku kao mi kod kuće. Da ne spominjem lične stvari koje mu jednostavno mogu "zasmetati".
Lične stvari, tako je.
Osmi Socrates

#52852 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Kako ih nema na mapi, sude na svim međunarodnim takmičenjima. :lol:

Ne kažem da su idealni, jer idealno nema, ali nisu ni drugi posebno bolji. I to ne mislim da je razlog to što sudije danas lošije sude nego prije, nego što se puku predstavio VAR, pa je puk zamislio da je to savršenstvo od sistema koje će sve dovesti u red.

A istina je zapravo da bi se mnoga pravila, pogotovo oko penala, trebala mjenjati, čisto da se izbjegnu kontroverze, ali to se u fudbalu neće desiti.
BHF_Manijak

#52853 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Ama trolla vas lik sve vrijeme, povuvite se jednostavno, na ignore i to je to. Vidite da mu je zelja da se sto vise rasprava vodi.
Ima druga zooku, pa nek trune cijeli dan.
Osmi Socrates

#52854 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Trolate, brt, vi sa Liverpulom. Nije to jedini klub u PL. Imate svoju temu, kukajte tamo. Ako ćemo pravo, Tottenham je najviše oštećen u prvom kolu što se tiče suđenja, pa opet niko ne cmizdri k'o djevojčica.
LSD

#52855 Re: English Premier League

Post by LSD »

Ne znam za Tottenham, njihovu utakmicu nisam gledao iskreno, al sinoc su Vukovi tesko pokradeni na pravdi Boga. Onana se zaleti ko sivonja, promasi citavu loptu, raznese lika i sve normala :lol:
Sprdnja od suđenja i pored VARa, sto su potvrdili i objektivni junajtedovci.
drug_profi

#52856 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

LSD wrote: 15/08/2023 13:11 Ne znam za Tottenham, njihovu utakmicu nisam gledao iskreno, al sinoc su Vukovi tesko pokradeni na pravdi Boga. Onana se zaleti ko sivonja, promasi citavu loptu, raznese lika i sve normala :lol:
Sprdnja od suđenja i pored VARa, sto su potvrdili i objektivni junajtedovci.
Da, ovo sinoc je bio jos flagrantniji primjer.
I opet kazem, u redu je i to ako ce to biti kriterij za sve isti.

A znamo da nece.
Osmi Socrates

#52857 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Mi smo oštećeni za dva boda, Wolverhampton je za jedan. Taj incident nisam komentarisao. Trebao je biti penal, al' jbg. Wolverhampton je trebao dobiti tu utakmicu, po prikazanom.
vaučer

#52858 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Pitanje nije 'da li je odluka ispravna', a slučaju Onane je jasno svima s očima da nije. Pitanje, pravo pitanje, je kako se takva odluka može potvrditi od strane pet sudija, neki od kojih incident mogu pogledati više puta na miru iz svih mogućih kutova i na usporenoj snimci. A nijedan odgovor na to pitanje nije dobar. Sudije u ovom slučaju znaju ili moraju znati da donose krivu odluku. Dakle donose je ili iz interesa, pristranosti, nesposobnosti ili straha. Ni jedna od ovih opcija nije dobra. I ne govorimo o jednom nego o više sudija koji donose istu - očito krivu odluku. Jedina zajednička nit u mnogim ovakvim situacijama je da to rade kako ne bi osporili inicijalnu odluku sudije na terenu.
Osmi Socrates

#52859 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Za ovakve odluke oni su svi i financijski kažnjeni. I ne samo ovakve, nego i manje greške. To se nikad ne spominje u javnosti, ali se sve utakmice pregledaju dodatno, i određuju se kazne.
Zoooka

#52860 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

Lik neki dan spominje da ne priča sa trollovima, a on svaku temu zaspama trollanjem jbt. :-) I normalno da se vadi da mu suđenje nije bitno kad navija za irelevantni Tottenham kojem ni svo ovo guranje sudija u zadnjih 10 godina nije pomoglo da osvoje nešta
Osmi Socrates

#52861 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Ne vadim se ja ni na šta. Samo znam da konstantno kukanje na sudije, a to je bogami kod nekih klubova sindrom, liči na obično cmizdrenje.

Nisam navikao. U Americi se lige gube zbog sudijskih odluka, pa se opet brzo maknu od tih tema. Prije par godina koledž košarkaški tim izgubi državno prvenstvo zbog nedosuđene duple lopte, prva stvar koju trener govori na konferenciji za štampu je da neće komentarisati suđenje jer su utakmicu trebali dobiti prije toga.
MarlboroGold

#52862 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Reko Fergie Webbu da poguraju United.

Stari dobri jarani :mrgreen:
NecuVise

#52863 Re: English Premier League

Post by NecuVise »

jeza u ledja

#52864 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote: 15/08/2023 11:53 Jarane nije problem fucking penala, jebo te i Taylor i jedna utakmica i 3 boda, PROBLEM JE, sad dobro pazi i procitaj ljubim te, da se ne ponavljam 18 puta, STO OVA ISTA SITUACIJA CE SLJEDECI VIKEND NEKOME BITI PENAL.
Ova situacija objektivno nije penal. Ako sljedece sedmice bude penal - onda ce to biti greska sudije.
Ono sto vi govorite je da vam je krivo sto nije ucinjena greska u vasu korist. :-)
NecuVise

#52865 Re: English Premier League

Post by NecuVise »

drug_profi

#52866 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

jeza u ledja wrote: 15/08/2023 22:29
BHF_Manijak wrote: 15/08/2023 11:53 Jarane nije problem fucking penala, jebo te i Taylor i jedna utakmica i 3 boda, PROBLEM JE, sad dobro pazi i procitaj ljubim te, da se ne ponavljam 18 puta, STO OVA ISTA SITUACIJA CE SLJEDECI VIKEND NEKOME BITI PENAL.
Ova situacija objektivno nije penal. Ako sljedece sedmice bude penal - onda ce to biti greska sudije.
Ono sto vi govorite je da vam je krivo sto nije ucinjena greska u vasu korist. :-)
Ne. Ja sam jasno vise puta rekao da prihvatam da nije penal, pod uslovom da je to kriterij za cijelu sezonu.
Nemoj da prenosis sasvim jasnu pricu na navijacke terene. Meni se gleda posteno prvenstvo.
vaučer

#52867 Re: English Premier League

Post by vaučer »

jeza u ledja wrote: 15/08/2023 22:29
Objektivno ovdje ne postoji i to je cijeli problem imo. Ti kažeš objektivno nije, nađem ti deset takvih penala u EPLu u vrijeme VARa. Jer je marginalna situacija i bude kako im puhne. Objektivno je Onana trebao dobiti crveni i penal, ali nije. Pored pet sudija koji su gledali isti snimak. Objektivno je mrtvo u EPLu. Samo izmišljanje standarda od utakmice do utakmice i protekcija sudija je objektivno tu i stalno prisutno.

Jedno jebeno kolo i meni je već muka od gledanja utakmica koliko su nesposobni.
jeza u ledja

#52868 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

Ok ali mozemo se valjda barem mi na forumu sloziti oko vecine penala jebem ga ja? Pratimo fudbal, znamo pravila. Ne mijenjaju se drasticno svake godine.

Slucaj Jackson valjda bi se trebali sloziti da nije penal. Slucaj Onana protiv one nase borovine, valjda se svi slazemo da jeste penal.
Ja samo trazim konzistentnost forumskog mnjenja. :oops:

Bice situacija koje su vise fifti-fifti pa ce tu biti nesuglasica. Ove dvije...pa mislim stvarno.
MarlboroGold

#52869 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Ono sa Onanom je 100% trebao biti penal bez ikakve sumnje.

Izgleda je kod Timbera teža povreda u pitanju, ali još ne javljaju koliko će biti van terena dok ne odrade sve testove... stvarno šteta.
Mustang1

#52870 Re: English Premier League

Post by Mustang1 »

Smijurija ce biti sve dok ne uvedu pravilo da je sve ruka osim ako drzis ruke iza ledja. Promijenio si pravac lopti noktom penal.
vaučer

#52871 Re: English Premier League

Post by vaučer »

jeza u ledja wrote: 16/08/2023 03:34 Ok ali mozemo se valjda barem mi na forumu sloziti oko vecine penala jebem ga ja? Pratimo fudbal, znamo pravila. Ne mijenjaju se drasticno svake godine.

Slucaj Jackson valjda bi se trebali sloziti da nije penal. Slucaj Onana protiv one nase borovine, valjda se svi slazemo da jeste penal.

Bice situacija koje su vise fifti-fifti pa ce tu biti nesuglasica. Ove dvije...pa mislim stvarno.
Možemo. Jackson je meni li-la. Protestirao bi da je protiv mog tima, tražim ga protiv drugog tima. Recimo da se svira sigurno izvan šesnaesterca ali teže unutra. Onana je tužna odluka po svim parametrima, baš javno sramoćenje organizacije.

I sve to, plus mnogo više - samo u prvom kolu. Baš čovjeku dođe da se iskopča iz ove amaterske parade😔.
drug_profi

#52872 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

jeza u ledja wrote: 16/08/2023 03:34 Ok ali mozemo se valjda barem mi na forumu sloziti oko vecine penala jebem ga ja? Pratimo fudbal, znamo pravila. Ne mijenjaju se drasticno svake godine.

Ja opet kažem, samo želim da kriterij ne varira od utakmice do utakmice i od sudije do sudije, ili od toga u čiju korist ili na čiju štetu se dosuđuje.

Složio bih se da je ruka Jacksona 50:50 i da bi je neko sudio, neko ne. Ali daj da bude kriterij takav do kraja prvenstva. Liverpul je gubio bodove pa i prvenstvo zbog sličnih penala dosuđenih protiv njega. Bilo pa proslo. Kiseli okus ostaje sa nadom da se neće ponavljati. Onana je napravio penal čist ko suza. Iz svemira vidljiv.

Eto ako smo se oko toga složili, onda je valjda u interesu regularnosti takmičenja da se VAR sudije prodrmaju, jer su Volvsi sa bodom manje, a MU sa dva vise nego bi bilo fer.
Better Man

#52873 Re: English Premier League

Post by Better Man »

Mustang1 wrote: 16/08/2023 07:55 Smijurija ce biti sve dok ne uvedu pravilo da je sve ruka osim ako drzis ruke iza ledja. Promijenio si pravac lopti noktom penal.
Ne može sve biti ruka i penal. Mora biti vidljivo da je bila namjera da se spriječi gol, a ne da se svira penal, jer je lopta u žaru borbe slučajno pogodila igrača u ruku.
Mustang1

#52874 Re: English Premier League

Post by Mustang1 »

Better Man wrote: 16/08/2023 10:55
Mustang1 wrote: 16/08/2023 07:55 Smijurija ce biti sve dok ne uvedu pravilo da je sve ruka osim ako drzis ruke iza ledja. Promijenio si pravac lopti noktom penal.
Ne može sve biti ruka i penal. Mora biti vidljivo da je bila namjera da se spriječi gol, a ne da se svira penal, jer je lopta u žaru borbe slučajno pogodila igrača u ruku.
Sinoc Oliver svirao penal Panathinaikosu Gendouzi bio okrenut ledjima u trenutku kad ga je udarila lopta koja nije isla prema golu.
Sve dok je tako ne valja.
vaučer

#52875 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Dinamu su sinoć svirali slobodan udarac jer je lopta pogodila igrača u živom zidu. Vrlo sličan skok s rukama oko prsa, dlanovi vani, kao Jackson. Nema govora o namjeri, svejedno sviran novi slobodni udarac. Da li bi svirali penal? Sumnjam. Dakle pravilo je sjebano kompletno, interpretacija istog još sjebanija.
Post Reply