Stellaris tacnije
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
- ferratilis
#44902 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Imam CK2, EU4, i Stellaris sa hrpom DLC-a za svaki, sve ih uzeo kroz Humble Bundle, to je bila jedinstvena prilika. Nazalost, nikad pronaci vremena da im se posvetim. A traze bas dosta vremena.
Kad bolje skontam, i nemam bas puno DLCs, ili su u medjuvremenu izbacili jos dosta.

Kad bolje skontam, i nemam bas puno DLCs, ili su u medjuvremenu izbacili jos dosta.

- Averus
#44903 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vrijedi li kupiti Cyberpunk 2077 za 40KM ili da još čekam?
Volim igre sa dobrom pričom, dosta razvoja likova i da ne moram baš učiti svaki detalj k'o na fakultetu da bih uživao u igri
Npr. Witcher 2&3, Dragon Age, Mass Effect, Horizon Zero Dawn, Death Stranding su mi bili top
Volim igre sa dobrom pričom, dosta razvoja likova i da ne moram baš učiti svaki detalj k'o na fakultetu da bih uživao u igri
Npr. Witcher 2&3, Dragon Age, Mass Effect, Horizon Zero Dawn, Death Stranding su mi bili top
- ferratilis
#44904 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sljedeci mjesec izlazi velika ekspanzija koja ce donijeti i velike promjene u osnovnom dijelu igre. Moja preporuka ti je da cekas complete edition.Averus wrote: ↑14/08/2023 21:30 Vrijedi li kupiti Cyberpunk 2077 za 40KM ili da još čekam?![]()
- Averus
#44905 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To i kontam, ali otkako je ekspanzija prikazana (teaser/trailer) i poslj patch izašao, cijena nije padala haman nikako.
Ali ostaću strpljen, ne žuri mi se, imam šta igrati
Ali ostaću strpljen, ne žuri mi se, imam šta igrati
- ferratilis
#44906 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zato sto se Cyberpunk jos uvijek smatra nedovrsenom igrom, to i CDPR zna. Kad izadje ekspanzija, pa par patcheva, i onda complete edition, cijena ce poceti da pada. Ja je necu uzimati odmah 100%, dovoljno sam zivaca izgubio kad je tek izasla.
Patient gamers always win. Baldur's Gate 3 je jako solidan odmah po izlasku, ali bi cak i za njega preporucio cekanje do nekog definitive editiona, koliko god dobar bio u trenutnoj formi.
Patient gamers always win. Baldur's Gate 3 je jako solidan odmah po izlasku, ali bi cak i za njega preporucio cekanje do nekog definitive editiona, koliko god dobar bio u trenutnoj formi.
-
DonieBrasco
#44907 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja jos nisam igrao 2077 tako da mogu cekati i ekspanziju pa i tu neku ediciju kada sve poprave. 
Također nikad nisam igrao ni jedan BG nesto mi se ne sviđa sto vidim, nisam upucen u pricu ni stil igranja.
Također nikad nisam igrao ni jedan BG nesto mi se ne sviđa sto vidim, nisam upucen u pricu ni stil igranja.
- Averus
#44908 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja sam patient gamer odavno, tako da mi nije problemferratilis wrote: ↑14/08/2023 22:02 Zato sto se Cyberpunk jos uvijek smatra nedovrsenom igrom, to i CDPR zna. Kad izadje ekspanzija, pa par patcheva, i onda complete edition, cijena ce poceti da pada. Ja je necu uzimati odmah 100%, dovoljno sam zivaca izgubio kad je tek izasla.
Ali za Final Fantasy 7 remake gubim strpljenje i ozbiljno razmišljam da ih piratiram jer je Squenix sranje od kompanije i usrali su mi jednu od najdražih franšiza, a sad hoće da muzu staru slavu Squaresofta kroz ovaj remake, pa razvukli na 15 igara, 80 epizoda i svaka po 60-70€
-
Bosnian Dragon1
- SmokingMan
#44910 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Čekaj, ti možeš čitavo vrijeme igrati regularno i onda najednom promijeniti policy i postati prijetnja svima?W0rM wrote: ↑14/08/2023 19:02Evo prvi prikaz, trenutnog stanja u galaxiji.SmokingMan wrote: ↑14/08/2023 13:21
De ubaci da vidim stanje. I da, ja nisam nabavio još DLC Nemesis, sve se premišljam između Nemesisa i Overlorda.
Mogu uskočiti ako budeš voljan da me invite u novu kampanju.![]()
Pa dodaj ako ti bude po volji.
https://steamcommunity.com/profiles/76561198114375671/
Evo drugi, jedan od 2 zmaja koja su trenutno tu, podrska floti.
I ova slika gdje su mi se pocele ukazivati posebne flote za Crisis koje ne traze Alloys, nego samo Minerals
Te sam Crisis Tab.
Edit:
Addao sam te na steamu![]()
- W0rM
#44911 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
yeeee boiiii, become the Crisis AP. Purge the xeno scumSmokingMan wrote: ↑15/08/2023 00:15Čekaj, ti možeš čitavo vrijeme igrati regularno i onda najednom promijeniti policy i postati prijetnja svima?![]()
Da upravo to mozes, sve tvoje komsije ce poaaaaahko gajiti animozitet i mrznju k tebi, a ti samo svoj posao
- Tito_i_Partija
#44912 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Završio sam Far Cry 2, za 31 sat. Odlična igra, i veliki napredak u svim aspektima naspram originala. K'o što rekoh neki dan, izuzetno mi se sviđa setting u Africi, baš mi je cijela atmosfera nekako pravo legla. Super je, baš mi je bila zabavna. Nemam nekih velikih primjedbi osim možda priče: nema nekog definitivnog pravca niti izbora, iako ti daje neku iluziju k'o da možeš nešto promjenit' (a ustvari ne možeš).
Nastavljamo dalje sa starim šuterima. Sledeća igra je Stalker: Shadow of Chernobyl.
Nastavljamo dalje sa starim šuterima. Sledeća igra je Stalker: Shadow of Chernobyl.
-
Bosnian Dragon1
#44913 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nastavljas sa Far cry 3 ?Tito_i_Partija wrote: ↑15/08/2023 07:43 Završio sam Far Cry 2, za 31 sat. Odlična igra, i veliki napredak u svim aspektima naspram originala. K'o što rekoh neki dan, izuzetno mi se sviđa setting u Africi, baš mi je cijela atmosfera nekako pravo legla. Super je, baš mi je bila zabavna. Nemam nekih velikih primjedbi osim možda priče: nema nekog definitivnog pravca niti izbora, iako ti daje neku iluziju k'o da možeš nešto promjenit' (a ustvari ne možeš).
Nastavljamo dalje sa starim šuterima. Sledeća igra je Stalker: Shadow of Chernobyl.![]()
i FC3 je takodjer veliki napredak u odnoSU na FC2 pogotovo u grafici, e poslije trice je vec repeticija
- ferratilis
#44914 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jesi li uspjesno instalirao ZRP? Zaboravio sam ti spomenuti jos jedan koristan, mali tweak. Posto vjerovatno igras na widescreen rezoluciji, skini ovaj fajl i kopuraj samo gamedata folder:Tito_i_Partija wrote: ↑15/08/2023 07:43 Završio sam Far Cry 2, za 31 sat. Odlična igra, i veliki napredak u svim aspektima naspram originala. K'o što rekoh neki dan, izuzetno mi se sviđa setting u Africi, baš mi je cijela atmosfera nekako pravo legla. Super je, baš mi je bila zabavna. Nemam nekih velikih primjedbi osim možda priče: nema nekog definitivnog pravca niti izbora, iako ti daje neku iluziju k'o da možeš nešto promjenit' (a ustvari ne možeš).
Nastavljamo dalje sa starim šuterima. Sledeća igra je Stalker: Shadow of Chernobyl.![]()
https://www.lonebullet.com/mods/downloa ... -51992.htm
To bi ti trebalo biti dovoljno. Ako budes imao problema sa grafikom, ako izgleda zabagovano, pitaj ovdje. Toliko puta sam igrao Stalker da me nista ne moze iznenadit.
- ferratilis
#44915 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zbog ovakvih gluposti za mene BG3 nikad nece biti 10/10, koliko god dobar bio. BG1 i 2 se vise ne smatraju kao canon, umjesto toga BG3 se oslanja na neki roman u kojem je dosta stvari promijenjeno, ukljucujuci i pricu Sarevoka i njegov zavrsetak. Doduse, za to nije kriv Larian, nego levati iz WotC. Sta uradise od dobrog lika.
- Tito_i_Partija
#44916 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nemam još FC3. Stavio sam ga na wish listu, pa ću ga uzet' kad bude na sniženju.Bosnian Dragon1 wrote: ↑15/08/2023 08:39Nastavljas sa Far cry 3 ?Tito_i_Partija wrote: ↑15/08/2023 07:43 Završio sam Far Cry 2, za 31 sat. Odlična igra, i veliki napredak u svim aspektima naspram originala. K'o što rekoh neki dan, izuzetno mi se sviđa setting u Africi, baš mi je cijela atmosfera nekako pravo legla. Super je, baš mi je bila zabavna. Nemam nekih velikih primjedbi osim možda priče: nema nekog definitivnog pravca niti izbora, iako ti daje neku iluziju k'o da možeš nešto promjenit' (a ustvari ne možeš).
i FC3 je takodjer veliki napredak u odnoSU na FC2 pogotovo u grafici, e poslije trice je vec repeticija
- Tito_i_Partija
#44917 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Hvala.ferratilis wrote: ↑15/08/2023 09:23Jesi li uspjesno instalirao ZRP? Zaboravio sam ti spomenuti jos jedan koristan, mali tweak. Posto vjerovatno igras na widescreen rezoluciji, skini ovaj fajl i kopuraj samo gamedata folder:Tito_i_Partija wrote: ↑15/08/2023 07:43 Završio sam Far Cry 2, za 31 sat. Odlična igra, i veliki napredak u svim aspektima naspram originala. K'o što rekoh neki dan, izuzetno mi se sviđa setting u Africi, baš mi je cijela atmosfera nekako pravo legla. Super je, baš mi je bila zabavna. Nemam nekih velikih primjedbi osim možda priče: nema nekog definitivnog pravca niti izbora, iako ti daje neku iluziju k'o da možeš nešto promjenit' (a ustvari ne možeš).
https://www.lonebullet.com/mods/downloa ... -51992.htm
To bi ti trebalo biti dovoljno. Ako budes imao problema sa grafikom, ako izgleda zabagovano, pitaj ovdje. Toliko puta sam igrao Stalker da me nista ne moze iznenadit.![]()
- House
#44918 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

završen seath the scaleless. sada imam problem zvani kristalizirani claymore, tj. ne mogu da ga vratim u normalu. pain
- Tito_i_Partija
#44919 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dragi Hause, ja kontam ti ovo davno završio. 
- SmokingMan
#44920 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ovo mi liči nekako na BH politiku, danas svako sa svakim, sutra svako protiv svakoga u korist vlastitog interesa. Sounds good for me, moram ubrzo kupiti Nemesis, kako bi napokon doveo u život svu licimjernost današnje demokratije.
Hell yeah, želim da budem Death from above, jer sam skontao da osim planete možeš "ugasiti svjetlo" u čitavom solarnom sistemu, pa da svima bude prikladno u vječitom mraku.

- ferratilis
#44921 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pauziram BG3 do daljnjeg, ili dok ne srede bugove i performanse u zadnjem poglavlju. U medjuvremenu igram najbolji RPG koji nikad necete probat. 

- W0rM
#44922 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Daaaa, to sam tek vidio, posaljem screenshot veceras aBd. Ima doduse jedna caka, al ti ne zelim pokvariti gust.SmokingMan wrote: ↑16/08/2023 08:03Ovo mi liči nekako na BH politiku, danas svako sa svakim, sutra svako protiv svakoga u korist vlastitog interesa. Sounds good for me, moram ubrzo kupiti Nemesis, kako bi napokon doveo u život svu licimjernost današnje demokratije.
Hell yeah, želim da budem Death from above, jer sam skontao da osim planete možeš "ugasiti svjetlo" u čitavom solarnom sistemu, pa da svima bude prikladno u vječitom mraku.![]()
![]()
SPOILER ALERT
Iako "postanes" Crisis i dalje ce se pravi Crisis kao npr Unbidden pojaviti. Daaaa, to sam tek vidio, posaljem screenshot veceras aBd.
- vaučer
#44923 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tako loše?ferratilis wrote: ↑16/08/2023 08:12 Pauziram BG3 do daljnjeg, ili dok ne srede bugove i performanse u zadnjem poglavlju.
Ili samo dovoljno loše?
Kako sam na odmoru i imam samo Macbook sa sobom, koji postane šišteći toster za pet minuta igranja Baldura, uzeo sam mjesec GeForce Now da igram - vozi besprijekorno zasad, doduše Act 1.
- ferratilis
#44924 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nije lose u smislu da je nemoguce igrati, nego fps cesto pada ispod 30 jer je grad ogroman, i ocigledno je da nisu testirali Act 3 uopce. Companion zapoce razgovor sa mnom o necemu sto se jos nije ni desilo. Tipicna stvar za Larian, zadnji dio igre uopce nije testiran. Ono sto znam je da ce oni to sigurno ispeglati, zato necu da mi ovi bugovi pokvare dojam.
Ali kad je stabilnost u pitanju, tu nema problema. Nisam imao nijedan crash dosad.
- vaučer
#44925 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A ok. Tempom kojim igram će mi trebati mjesec dana do Act 3, bude koji patch valjda. Ali u pravu si - idealan naslov za čekati Ultimate Edition. Ali kako dočekati? Kako?!