Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vaučer
#70101 Re: Liverpool FC
Da. U medijima je bila neka kao ponuda od 60m, a evidentno da su ga prekrižili s liste prije dvije sedmice. Caiceido je odabrao drugi klub i veću plaću - sve super.
Idemo dalje. Bitno je da dovedu par igrača i da ne troše vrijeme bezveze jer se primakao rok. Kone, Sangare, Andre, Doucoure…
Idemo dalje. Bitno je da dovedu par igrača i da ne troše vrijeme bezveze jer se primakao rok. Kone, Sangare, Andre, Doucoure…
- AmiĐa_Idriz
#70102 Re: Liverpool FC
Evo i Joyce se slaže sa tobomBHF_Manijak wrote: ↑12/08/2023 20:35 Ma dragi Amiđa pratis ti, ali ove boli karina... Nekad steknem dojam da ti je 18 puta bogatija "biljeznica" nego ovima ciji je to posao.
@_pauljoyce reports in his article:
“There is Crystal Palace’s Cheick Doucouré, Andre of Fluminense, Fiorentina’s Sofyan Amrabat and many, many more to be found by amateur scouts on Twitter.”
- vaučer
#70103 Re: Liverpool FC
Osmi Socrates wrote: ↑14/08/2023 19:06 Nisu odustali kad se i danas koprcaju za njega. Fijasko je u tome da ste vi do juče govorili da Caicedo nije odabrao Chelsea nego da mu je svejedno u kojem će klubu igrati. Vjerujem da su isto mišljenje imali i ovi koji su ispred Liverpula vodili ovo pregovaranje. Međutim, ispostavilo se da Caicedu nije svejedno. Drugo, vjerovali su Brightonu za neki deadline, a na kraju se ispostavilo da nema toga, jer je Caicedo odlučio da nema toga.
Ispreskakao ih i Caicedo i Brighton.
Koprcaju? Source jebote? Ajde? Gdje je dokumentiran ikakav bid nakon onog prije dvije sedmice? Ljudi seru o nekom bidu od 60m Liverpoola a ovaj ide za 50 u Chelsea. Jer Southampton voli manje para? Ili možda jer nikad nije bilo nikakvog bida nakon onog kad su rekli da je zadnji i okrenuli se drugim igračima.
Caiceido bi išao u Liverpool da ja njihova ponuda bila zadnja i to su ti svi pisali - ja prvi. Da preferira Chelsea ali da nema problem ako oni ne ponude dovoljno za Brighton. Ponudili su više - ide u Chelsea. Gdje je točno problem?
- AmiĐa_Idriz
#70104 Re: Liverpool FC
U međuvremenu, apsolutno niko od stopera se ne spominje. Van den Ven koji je otišao u Spurse je zadnje ime koje se spominjalo ozbiljnije, ima nekih jače od mjesec dana.
-
Osmi Socrates
#70105 Re: Liverpool FC
Ti izgleda ne razumiješ izraz "deadline".
Deadline je zamišljen tako da nečija ponuda bude zadnja, i to je bila Liverpulova. Stvar je da deadline nije postojao, jer je Caicedo "poručio" i Brightonu i Liverpulu da ne bulazne.
A na kraju, i Brighton je prihvatio da ne postoji deadline. Da su bili dosljedni, nakon Caicedove poruke, ne bi ga nikom prodali nakon toga.
Deadline je zamišljen tako da nečija ponuda bude zadnja, i to je bila Liverpulova. Stvar je da deadline nije postojao, jer je Caicedo "poručio" i Brightonu i Liverpulu da ne bulazne.
A na kraju, i Brighton je prihvatio da ne postoji deadline. Da su bili dosljedni, nakon Caicedove poruke, ne bi ga nikom prodali nakon toga.
- vaučer
#70106 Re: Liverpool FC
Jesam li spomenuo deadline?
Ti pričaš o istom kao o nekom bitnom faktoru.
Nitko ga ovdje nije uzimao zaozbiljno.
Ti pričaš o istom kao o nekom bitnom faktoru.
Nitko ga ovdje nije uzimao zaozbiljno.
- Gandalf
#70107 Re: Liverpool FC
Mi na ovoj temi smo našli desetak pristojnih imena da unaprijede Liverpool na sredini, ali mentalni patuljci u upravi su čuli samo za Caiceda i Laviu.AmiĐa_Idriz wrote: ↑14/08/2023 19:12Evo i Joyce se slaže sa tobomBHF_Manijak wrote: ↑12/08/2023 20:35 Ma dragi Amiđa pratis ti, ali ove boli karina... Nekad steknem dojam da ti je 18 puta bogatija "biljeznica" nego ovima ciji je to posao.![]()
@_pauljoyce reports in his article:
“There is Crystal Palace’s Cheick Doucouré, Andre of Fluminense, Fiorentina’s Sofyan Amrabat and many, many more to be found by amateur scouts on Twitter.”
Eto sada kada nema ni jednog, šta više čekaju, pa već su danas trebali pričati o završnoj fazi pregovora sa nekim sa liste igrača koje mi ovde vrtimo. Međutim oni šute, ne rade ništa pametno i puštaju da ih sada novinari provaljuju za propuste od juče, prekjuče, prošle godine.
Kakvi parmaci braćo mila, ponašaju se kao naši budžetski uhljebi sa štelom u stranci, libo njih hašim što klub izgleda u javnosti kao lošiji luna park sa cirkusom.
-
Zoooka
#70108 Re: Liverpool FC
Sta kazete za ovo da je Klopp odbio dovođenje Guimaresa i Enza ? Vjerovatno vam je zato i otisao sportski direktor, jer se Klopp pohasio.
-
Osmi Socrates
#70109 Re: Liverpool FC
Pa stvar je u tome da su u Liverpulu na tom deadline datumu bazirali čitave pregovore oko Caiceda.
I stvar je u tome da je to bio Brightonov deadline, a ne Caicedov. Dakle, pregovarali su sa klubom, a igrača ko jebe. Kad ja tamo a ono međutim.
I stvar je u tome da je to bio Brightonov deadline, a ne Caicedov. Dakle, pregovarali su sa klubom, a igrača ko jebe. Kad ja tamo a ono međutim.
- BHF_Manijak
#70110 Re: Liverpool FC
Ma vidite ljudi, Chelsea ih je posteno istrollov'o i pokazao nadmoc u ovom dvoboju, da se ne lazemo bezveze. Eto da se slozimo da se sa Caicedom uletilo "5 do 12", da nije eto tolika zelja bio, ipak Laviju su im "ukrali", decka koji je preferirao doci u Liverpool.
Postoji cak i teorija da su agenti Caiceda ovo odradili planski kako bi izvukli vise kesha od Chelsea.
Kako god ovdje je Chelsea ispao debelo gornji, pokazao moc uzimanja 2 igraca, a Liverpool apsolutno bespotrebno usao u ovu igranku i gubio vrijeme.
S Laviom su mogli fino sve zavrsit bez puno glavobolje...
Ovako ce im PSG uzeti sad Sangarea, eto jebite me u usta da ce na kraju prelaznog roka biti prica "eto mi smo htjeli potrosit, ali nema kvalitetnih igraca, okrecemo se ipak Bajceticu" bla bla bla... Eto u usta mi se poserite ako ne bude taj scenarij!
Nilog oni nece do kraja dovest. Nikog. Ostala im 2-3 imena, ukljucujuci onu karinu Gravenbercha.
Postoji cak i teorija da su agenti Caiceda ovo odradili planski kako bi izvukli vise kesha od Chelsea.
Kako god ovdje je Chelsea ispao debelo gornji, pokazao moc uzimanja 2 igraca, a Liverpool apsolutno bespotrebno usao u ovu igranku i gubio vrijeme.
S Laviom su mogli fino sve zavrsit bez puno glavobolje...
Ovako ce im PSG uzeti sad Sangarea, eto jebite me u usta da ce na kraju prelaznog roka biti prica "eto mi smo htjeli potrosit, ali nema kvalitetnih igraca, okrecemo se ipak Bajceticu" bla bla bla... Eto u usta mi se poserite ako ne bude taj scenarij!
Nilog oni nece do kraja dovest. Nikog. Ostala im 2-3 imena, ukljucujuci onu karinu Gravenbercha.
- AmiĐa_Idriz
#70111 Re: Liverpool FC
Odlazak Edwardsa jeste bio čudan, ali je malo smirio strasti kada je rekao da se "zasitio". Ali kada je za manje od godinu dana njegov učenik i zamjena Ward također odlučio dići krpe bilo je jasno da nešto nije ok. Klopp ima velike slobode već neko vrijeme i u tom departmanu, a dovođenjem ovog ublehaša Jorga mi se čini samo kao pokriće da radi šta hoće. Mislim, sad razmišljam "na glas", ali čini mi se da taj Jorg ništa ni ne radi već da je doveden samo kao maska. I Hoganovo uključivanje u deal oko Caiceda nešto govori. Vrijeme je da se izvrši hard reset u strukturama "iza kamere" dok još nije sve otišlo u helać.
-
Zoooka
#70112 Re: Liverpool FC
AmiĐa_Idriz wrote: ↑14/08/2023 19:26Odlazak Edwardsa jeste bio čudan, ali je malo smirio strasti kada je rekao da se "zasitio". Ali kada je za manje od godinu dana njegov učenik i zamjena Ward također odlučio dići krpe bilo je jasno da nešto nije ok. Klopp ima velike slobode već neko vrijeme i u tom departmanu, a dovođenjem ovog ublehaša Jorga mi se čini samo kao pokriće da radi šta hoće. Mislim, sad razmišljam "na glas", ali čini mi se da taj Jorg ništa ni ne radi već da je doveden samo kao maska. I Hoganovo uključivanje u deal oko Caiceda nešto govori. Vrijeme je da se izvrši hard reset u strukturama "iza kamere" dok još nije sve otišlo u helać.
- BHF_Manijak
#70113 Re: Liverpool FC
Koliko je pouzdan izvor? Mada ne mora ni biti, poznavajuci Kloppa ovo je tacno, on voli gladit jaja ovim djuturumima i premetati ih dok ne umru, stare zasluge, bitnost za tim ovo ono...
Eto na kraju ga popusi. Enzo igracina, Bruno isto, Milner ode, a Henderson te naguzi.
Bravo majstore, aferim.
- AmiĐa_Idriz
#70114 Re: Liverpool FC
Joyce je potvrdio da je nuđen Enzo Liverpoolu još dok je bio igrač Rivera. A za Brunu se sjećam da se intenzivno povezivao sa nama ono jedno ljeto. Uklapa se priča.
-
Zoooka
#70115 Re: Liverpool FC
Pa evo za Enza vam je potvrdio ovaj vaš Joyce, za Guimaresa ne znam, ali znam da se spominjao u vezi vas kad je odlazio iz Lyona.BHF_Manijak wrote: ↑14/08/2023 19:29Koliko je pouzdan izvor? Mada ne mora ni biti, poznavajuci Kloppa ovo je tacno, on voli gladit jaja ovim djuturumima i premetati ih dok ne umru, stare zasluge, bitnost za tim ovo ono...
Eto na kraju ga popusi. Enzo igracina, Bruno isto, Milner ode, a Henderson te naguzi.
Bravo majstore, aferim.
- no_sekirli
#70116 Re: Liverpool FC
Pustis iskusnog, dokazanog igraca za 40 milja, i onda te 2 momcica tako istrolaju, da nam se smiju i Reuf i Tiho i Minka.
Nismo usli u LP, ovakvim ponasanjem na trzistu i jako losim ulaganjem, tesko cemo upasti i sljedecu sezonu. Odnos sudaca smo odmah vidjeli u prvom kolu i ne mislim da ce se nesto popraviti. Salah ako ne ode na zimu, na kraju sezone ide 100% kod Arapa. Upali smo u loop u kojem jedna ozljeda u zadnjem redu znaci apsolutnu katastrofu.
Menadzment se vec raspao, sad je konacno sve izislo na povrsinu.
Sto bi rekli stari majstori:
Nismo usli u LP, ovakvim ponasanjem na trzistu i jako losim ulaganjem, tesko cemo upasti i sljedecu sezonu. Odnos sudaca smo odmah vidjeli u prvom kolu i ne mislim da ce se nesto popraviti. Salah ako ne ode na zimu, na kraju sezone ide 100% kod Arapa. Upali smo u loop u kojem jedna ozljeda u zadnjem redu znaci apsolutnu katastrofu.
Menadzment se vec raspao, sad je konacno sve izislo na povrsinu.
Sto bi rekli stari majstori:
- AmiĐa_Idriz
#70117 Re: Liverpool FC
Ward je 90% posla oko Maca uradio, tako da mi je i to...Carragher:
“Why did Michael Edwards and Julian Ward leave? These are the questions that need answering.”
“The new sporting director has triggered two release clauses. That’s it.”
- BHF_Manijak
#70118 Re: Liverpool FC
Ma nije povukao otkupne klauzule, malo i Carra jede govna.
Mac je isao ispod otkupne kako znam, Szobo isto ja mislim.
U konacnici se slazemo, rekoh i danas da Liverpoolu treba bas jeben SD.
Klopp da naravno ima diskusiju u transferima, ali ne prevlast, jer je ocito poceo debelo da luta i ima svoje neke arsine.
Da kaze sta mu treba, sta preferira, da misljenje o igracu i to je to. Nije ocito kapacitet za menadzera u engleskom smislu te rijeci i kraj.
Ne mozes biti Ferguson.
Mac je isao ispod otkupne kako znam, Szobo isto ja mislim.
U konacnici se slazemo, rekoh i danas da Liverpoolu treba bas jeben SD.
Klopp da naravno ima diskusiju u transferima, ali ne prevlast, jer je ocito poceo debelo da luta i ima svoje neke arsine.
Da kaze sta mu treba, sta preferira, da misljenje o igracu i to je to. Nije ocito kapacitet za menadzera u engleskom smislu te rijeci i kraj.
Ne mozes biti Ferguson.
- AmiĐa_Idriz
#70119 Re: Liverpool FC
Pa Mac jeste ispod klauzule, ali to je Wardova zasluga svakako.
Za Szobu jeste klauzula čitava uplaćena.
Za Szobu jeste klauzula čitava uplaćena.
- Gandalf
#70120 Re: Liverpool FC
Odlaskom čika Edwardsa, kola su krenula nizbrdo, kakav Šmadtke, čuj mu samo imena, za viceva, karizmatičan ko tegla krastavaca
-
Zoooka
#70121 Re: Liverpool FC
Kažu da ste odbili Gvardiola radi Colwilla.
- BHF_Manijak
#70122 Re: Liverpool FC
A dobro, mislim da se za svaki klub moze sad na desetine failova izvuci, nego su ovi sad pogodno tlo radi ovih posljednjih desavanja, pa ih sad jase ko stigne.
Nije da nije opravdano, ali kako rekoh mislim da svaki klub ima takvih failova u procjeni.
Nije da nije opravdano, ali kako rekoh mislim da svaki klub ima takvih failova u procjeni.
-
NecuVise
#70123 Re: Liverpool FC
Enzo za 15m funti je baš promašaj što nisu, prosto nevjerovatno da su takvu priliku propustili. Za tim trebaju više žaliti nego za Caiceda i Laviju. To je veći promašaj nego KDB i Salah što ih je Chelsea pustio.
- BHF_Manijak
#70124 Re: Liverpool FC
Po dosad vidjenom - klasika, City jedini opravdao ocekivanja i snagu, ostali dosta sareni, u zavisnosti od protivnika i ocekivanja.
Nista novo...
Znam, znam, prvo je kolo, nego eto onako kazem.
Nista novo...
Znam, znam, prvo je kolo, nego eto onako kazem.
- AmiĐa_Idriz
#70125 Re: Liverpool FC
Rezultati ankete
Chelsea - Liverpool 1:1
1. Alexis Mac Allister - 3b
2. Ibrahima Konate - 2b
3. Alisson Becker - 1b
Flop: Diogo Jota - 3b

Chelsea - Liverpool 1:1
1. Alexis Mac Allister - 3b
2. Ibrahima Konate - 2b
3. Alisson Becker - 1b