Zašto trenutna koalicija okupljena oko Konakovića i Nikšića nije proglasila dan žalosti. I da li to znači da koalicija uopšte ne funkcioniše, nego da je zasnovana na raspodjeli fotelja
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- 512MB
#1426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja bih volio da je proglašen dan žalosti na nivou države.
Zašto trenutna koalicija okupljena oko Konakovića i Nikšića nije proglasila dan žalosti. I da li to znači da koalicija uopšte ne funkcioniše, nego da je zasnovana na raspodjeli fotelja
Last edited by 512MB on 14/08/2023 14:13, edited 1 time in total.
- Haris.ba
- Styling
-
Dimu1927
#1429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jedino da smit im ukine odluku a nametne na nivou bih
-
mirza_15
#1430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Kako je Beograd prije Gradačca? Zato što su ministri iz RS-a govna? Sa tobom je nemoguće komunicirati na normalan način. Ti si konstantno na površini koju nikako da zagrebeš i na spinu. Vrtiš se ko ona vrteška na Čevljanovićima. Tebi je proglašavanje dana žalosti za ubijenu djecu u Beogradu dokaz nedoraslosti? Bravo za takvo promišljanje. Taj dan žalosti samo pokazuje razliku između nas i njih. To što ti ne vidiš dalje od svoje potreba da i na ovoj tragediji profitiraš za SDFA je već stvar emocionalne inteligencije.
- MarshalDodik
#1431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
Seyfo
#1432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa SDFA obožavatelji nemaju obraza, principa, skrupula i bilo kakvog obzira i odgoja. Isto kao i njihovi šefovi na koje su se ugledali.
Sve što kod trojke ne valja, a svašta ne valja, mnogo je gore kod SDFA.
Sve što kod trojke ne valja, a svašta ne valja, mnogo je gore kod SDFA.
- dr_Evil
#1433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne bas, radi se samo o resoru odnosno ministarstvu sigurnosti. Ko drzi koji resor. Hoces da kazes da je 67% u proslom mandatu glasala za ovu zabranu? Dodik glasao za ovu zabranu? Ili su Cikotic i Osmica na svoju ruku ipak - i neka su, ali nije bilo efikasno, da podsjetimo:
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... vor-827870
OSA je mogla da se suprostavi svim nacinima legalnim koje ima skidanju ove zabrane -to nije uradila - to je ona druga recenica mog posta.
I treba dalje da trunis.
- canvra888
#1434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nije on kriv, ali zašto nije pokazao inicijativu da djeluje kao što je pokazao kada je bila tragedija u Srbiji? Kakvu poruku šalje tim postupkom?Haris.ba wrote: ↑14/08/2023 13:56Ja Nermina mogu samo kritikovati sto je snishodljivo ce petljao oko toga dana zalosti oko dogadjaja u Srbiji.canvra888 wrote: ↑14/08/2023 13:52 A samo pitanje - zašto se Nikšić sada nije oglasio izjavom da će apelovati na VM ako treba da izglasaju dan žalosti na nivou BiH, kao što je uradio kada je bila tragedija u Srbiji?
Ima li država u svijetu u kojoj jedan takav premijer pretpostavlja narod druge države ispred svog?
Za to sto nema dana zalosti u Bosni nije on kriv. Takve su nam komsije i to je tako.
Ili bolje pitanje, šta ga je tjeralo da se tako ničim pozvan oglašava povodom proglašavanja dana žalosti u Srbiji?
-
kakabanja213
#1435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zar se uopste mora proglasiti dan zalosti da bi se kvazi lideri i kvazi postovaoci socijal demotratjei i liberalne demokratije na jedan dan odrekli zderanja, krkanja i muzike na jedan dan. Bilo da se radi o poplavama ili o ubistvima. Najveci problem je sto su to salonske socijaldemokrste i salonski liberali.
-
mirza_15
#1436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa ko nije izašao u susret? Političari iz RS-a. Šta ti to govori? Mi smo njima izašli u susret na nečemu što je emotivni nivo. Nisi izgubio ništa tim činom. Naprotiv. Dobio si jer si ispao čovjek. Šta je krivica predstavnika vlasti što se ne proglašava dan žaosti na nivou BiH? Šta konkretno? To što ovi iz RS-a nisu glasali? Pa nismo trebali ni mi za Beograd? To je ta logika? Samo lešinarite na tragediji za par političkih poena. Sram vas bilo!Dimu1927 wrote: ↑14/08/2023 14:09Naravno da cu srati jer isti ti sto su to proglasili su ovaj cirkus od petka izvelimirza_15 wrote: ↑14/08/2023 14:07
Ja i? Ako nisu oni tebi problem što smo mi rekli "žao nam je" i na taj način (tim danom žalosti), pa ako hoćeš i izašli u susret velikom broju stanovnika BiH čija je to bila želja? Šta si ti tačno tim činom izgubio? Napravljen je ljudski čin. Fakat ne razumijem serendanje po jednoj takvoj stvari koja nije suštinska nego obična ljudska. Da ne ulazim sada u to da Bugarska i BiH u ovom slučaju nisu isto.
A za ovo velikom broju stanovnika nije zelja ? Ne treba izaci u susret nego pravit ovu blamazu ?
Čeka copy/paste tvog monetara za Admira Sovića. Siguran sam da postoji negdje na internetu.
Last edited by mirza_15 on 14/08/2023 14:25, edited 1 time in total.
-
splinter
#1437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zločin ima ime i prezime
"SAZNAJE KLIX.BA
Staša Košarac je bio najveći zagovornik da državni nivo ne proglasi Dan žalosti"
A ne tako davno :
"Bivša supruga ministra Košarca o nasilju: Davljenje djeteta, udarci u potiljak"
https://n1info.ba/vijesti/bivsa-supruga ... je-dijete/
"SAZNAJE KLIX.BA
Staša Košarac je bio najveći zagovornik da državni nivo ne proglasi Dan žalosti"
A ne tako davno :
"Bivša supruga ministra Košarca o nasilju: Davljenje djeteta, udarci u potiljak"
https://n1info.ba/vijesti/bivsa-supruga ... je-dijete/
- dr_Evil
#1438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Manje merhameta treba. Ja sam i onda bio protiv tog dana zalosti zbog Srbije. Dosta vise.mirza_15 wrote: ↑14/08/2023 14:22
Pa ko nije izašao u susret? Političari iz RS-a. Šta ti to govori? Mi smo njima izašli u susret na nećemu što je emotivni nivo. Nisi izgubio ništa tim činom. Naprotiv. Dobio si jer si ispao čovjek. Šta je krivica predstavnika vlasti što se ne proglašava dan žaosti na nivou BiH? Šta konkretno? To što ovi iz RS-a nisu glasali? Pa nismo trebali ni mi za Beograd? To je ta logika? Samo lešinarite na tragediji za par političkih poena. Sram vas bilo!
Čeka copy/paste tvog monetara za Admira Sovića. Siguran sam da postoji negdje na internetu.
Evo uvijek pruzamo ruku, i ne vraca se nikakvim dobrim.
- GandalfSivi
#1439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Aha, a sta bi ti uradio? I zasto?kakabanja213 wrote: ↑14/08/2023 13:12Kakvo crno lesinarenje. Kada je plivala imovina sirotinje po Bosni socijaldemokrate su gledali Rodjene, sada od SDA omogucen nacin zivota ubija sirotinju po TK, liberali krkaju po Sarajevu jer eto festival je. Pa zna li iko u ovoj jebenoj zemlji sta su osnovni postulati socijal i liberalne demokratije i oko cega se vrti njihova filozofija, a ne vrti se oko janjetine u Fehre niti oko koktela u Sarajevu.GandalfSivi wrote: ↑14/08/2023 12:57
Hm, da. Pocela su standardna politicka lesinarenja oko tragedije. Nije nam dugo trebalo…
-
Dimu1927
#1440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Super super samo se vadite i pravdajte... samo vi jos vazelina nabavite jer dodik se tek zagrijavamirza_15 wrote: ↑14/08/2023 14:22Pa ko nije izašao u susret? Političari iz RS-a. Šta ti to govori? Mi smo njima izašli u susret na nečemu što je emotivni nivo. Nisi izgubio ništa tim činom. Naprotiv. Dobio si jer si ispao čovjek. Šta je krivica predstavnika vlasti što se ne proglašava dan žaosti na nivou BiH? Šta konkretno? To što ovi iz RS-a nisu glasali? Pa nismo trebali ni mi za Beograd? To je ta logika? Samo lešinarite na tragediji za par političkih poena. Sram vas bilo!
Kako se u narodu kaze jebe ne vadi
-
palermo
#1441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Upravo to sam hotio reci....Osmo I Selmo na svoju ruku donijeli odluku....I uz sve njene manjkavosti, iapk je bila vazeca zabranaTo dokazuje I cinjenica da se morala donijeti odluka o ukidanju zabrane.dr_Evil wrote: ↑14/08/2023 14:20Ne bas, radi se samo o resoru odnosno ministarstvu sigurnosti. Ko drzi koji resor. Hoces da kazes da je 67% u proslom mandatu glasala za ovu zabranu? Dodik glasao za ovu zabranu? Ili su Cikotic i Osmica na svoju ruku ipak - i neka su, ali nije bilo efikasno, da podsjetimo:
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... vor-827870
OSA je mogla da se suprostavi svim nacinima legalnim koje ima skidanju ove zabrane -to nije uradila - to je ona druga recenica mog posta.
I treba dalje da trunis.
Poenta je da da se nekw stvari mogu uraditi, samo se treba htjeti I smjeti.
- joint union
#1442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sda bi vrlo lako rijesila ove probleme sa Dodikom, dala pare i kredite i voila.
- dr_Evil
#1443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa donijela se odluka ukidanja, 67% je bilo za ukidanje zabrane, i slucajno ili ne, taj resos koji odlucuje je pripao tom 67%. Dobijes na cupriji izgubis na mostu.palermo wrote: ↑14/08/2023 14:34
Upravo to sam hotio reci....Osmo I Selmo na svoju ruku donijeli odluku....I uz sve njene manjkavosti, iapk je bila vazeca zabranaTo dokazuje I cinjenica da se morala donijeti odluka o ukidanju zabrane.
Poenta je da se neke stvari mogu uraditi, a neke ne mogu. Nego najlakse je selektivo prezentovati stvari. Nisu Osmo i Ciko ni smjeli ni htjeli, neko su imali taj resor pa im se moglo.
Zasto se OSA nije bunila ja ne znam, i da su se bunili da li imaju pravni osnov da zaustave ili se morati pratiti naredbu troprstasa Nesica. Ali znam da je na celu OSA-e americki covjek sada, jednako kao sto je i Osmica bio dok nije otisao u drugom smjeru, nazalost ne smjeru Bosne i Bosnjaka, kao sto ocito to nije ni ovaj. Jel nas amerika prepustila Rusima i Srpskom svetu, moze da bude, to bi objasnilo svu politiku Bosnjaka od 92-e do danas.
30 godina SDA i Izetbegovica je dovelo do toga da BiH lici na sve, samo ne na suverenu drzavu. Manje od godinu dana Trojke me nije uvjerilo niti u sta drugo.
Samo partizanski pokret je ovdje lijek. Evo, bilo se pocelo hapsit pa je i to stalo.
Last edited by dr_Evil on 14/08/2023 14:47, edited 1 time in total.
-
doktor78
#1444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Na simboličkoj ravni, ovo je veliki udarac za aktuelnu vlast, tj. Trojku.
Kod običnih građana, ovo će se pripisivati njima, prvenstveno zbog proglašenja dana žalosti u maju zbog Beograda, a sad im se ovako vraća.
Evo i Hadžikadić iz političke penzije pokušava da ušićari koji politički poen cipelareći Trojku.
Kod običnih građana, ovo će se pripisivati njima, prvenstveno zbog proglašenja dana žalosti u maju zbog Beograda, a sad im se ovako vraća.
Evo i Hadžikadić iz političke penzije pokušava da ušićari koji politički poen cipelareći Trojku.
- dr_Evil
#1445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Apsolutno, i treba im se pripisati.doktor78 wrote: ↑14/08/2023 14:47 Na simboličkoj ravni, ovo je veliki udarac za aktuelnu vlast, tj. Trojku.
-
MAha
#1446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mozda nije za ovu temu, ali evo razmisljam zasto se u ovom uzasnom zlocinu koristi termin femicid? Nesretna zena je ubijena ne zato sto je bila zenskog roda, nego zato sto je bila supruga i majka djeteta tog ubice i ucinila nesto sto se bolesniku nije svidjelo. Ja ne znam ni jedan slucaj kod nas (u poratnom periodu bar nisam procitao, da je neka zena ubijena (ili pocinjen neki zlocin, osim silovanja), "samo" zato sto je zenskog roda. Zlocini nad osobama zenskog pola su vecinom cinjeni iz nekih drugih "razloga". Ubacivanje tog termina femicid mi nikako ne zvuci ok. Nadam se da je jasno sta zelim reci, dakle nipoato ali niposto umanjiti, niti ne daj Boze, opravdati zlocin
- Bloo
- Globalna šefica
#1447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Dodik je ovo majstorski izveo
RS entitet izglasao Dan zalosti.
Federacija entitet izglasao dan zalosti.
Na DRZAVNOM nivou nema.
Prisilio entitete da donose zasebne odluke jer jedino tako mogu proglasiti dan zalosti a blokadom na drzavnom nivou pokazao da drzava ne funkcionise vec samo entiteti kao mini drzavice za sebe.
Aferim za podvalu.
RS entitet izglasao Dan zalosti.
Federacija entitet izglasao dan zalosti.
Na DRZAVNOM nivou nema.
Prisilio entitete da donose zasebne odluke jer jedino tako mogu proglasiti dan zalosti a blokadom na drzavnom nivou pokazao da drzava ne funkcionise vec samo entiteti kao mini drzavice za sebe.
Aferim za podvalu.
- Ozimician
#1448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
dr_Evil wrote: ↑14/08/2023 14:24Manje merhameta treba. Ja sam i onda bio protiv tog dana zalosti zbog Srbije. Dosta vise.mirza_15 wrote: ↑14/08/2023 14:22
Pa ko nije izašao u susret? Političari iz RS-a. Šta ti to govori? Mi smo njima izašli u susret na nećemu što je emotivni nivo. Nisi izgubio ništa tim činom. Naprotiv. Dobio si jer si ispao čovjek. Šta je krivica predstavnika vlasti što se ne proglašava dan žaosti na nivou BiH? Šta konkretno? To što ovi iz RS-a nisu glasali? Pa nismo trebali ni mi za Beograd? To je ta logika? Samo lešinarite na tragediji za par političkih poena. Sram vas bilo!
Evo uvijek pruzamo ruku, i ne vraca se nikakvim dobrim.
-
palermo
#1449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa da, imali su taj resor, mogli su, plus su smjeli i htjeli. Ono sto ne.mozes, ne.mozes, al zasto onda.ne uraditi ono sto mozes.....ili makar sprijeciti ono sto mozes....To bi valjda trebala biti sustina borbe za BiHdr_Evil wrote: ↑14/08/2023 14:46Pa donijela se odluka ukidanja, 67% je bilo za ukidanje zabrane, i slucajno ili ne, taj resos koji odlucuje je pripao tom 67%. Dobijes na cupriji izgubis na mostu.palermo wrote: ↑14/08/2023 14:34
Upravo to sam hotio reci....Osmo I Selmo na svoju ruku donijeli odluku....I uz sve njene manjkavosti, iapk je bila vazeca zabranaTo dokazuje I cinjenica da se morala donijeti odluka o ukidanju zabrane.
Poenta je da se neke stvari mogu uraditi, a neke ne mogu. Nego najlakse je selektivo prezentovati stvari. Nisu Osmo i Ciko ni smjeli ni htjeli, neko su imali taj resor pa im se moglo.
Zasto se OSA nije bunila ja ne znam, i da su se bunili da li imaju pravni osnov da zaustave ili se morati pratiti naredbu troprstasa Nesica. Ali znam da je na celu OSA-e americki covjek sada, jednako kao sto je i Osmica bio dok nije otisao u drugom smjeru, nazalost ne smjeru Bosne i Bosnjaka, kao sto ocito to nije ni ovaj. Jel nas amerika prepustila Rusima i Srpskom svetu, moze da bude, to bi objasnilo svu politiku Bosnjaka od 92-e do danas.
30 godina SDA i Izetbegovica je dovelo do toga da BiH lici na sve, samo ne na suverenu drzavu. Manje od godinu dana Trojke me nije uvjerilo niti u sta drugo.
Samo partizanski pokret je ovdje lijek. Evo, bilo se pocelo hapsit pa je i to stalo.
Ostatak posta ti je nekako tradicionalisticki (mislim za ovaj forum) pa cu ga preskociti
- 512MB
#1450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa čekaj kolega, Konaković i Nikšić su nas uvjeravali da je Dodik sada prava raja a Nešić najbolji kadar. Samo da se zasjedne u fotelje pa ćemo svi vidjeti kako se radi za državu (da se narod ne seli jelte). Čak Nikšić reče da će se povući sa vlasti ako Dodik iznevjeri.
Pa kako sad sve ovo
Ne želim da vjerujem da je sve bila laž