Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
oldtajmer

#1401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by oldtajmer »

Dimu1927 wrote: 14/08/2023 13:23
oldtajmer wrote: 14/08/2023 13:22

pa jbg ako smo proglasili zbog tragedije u srbiji ocito jesmo
Nismo, nego su tad iz drzave rs mudro nasamarili koalicione partnere pa o tome glasali na drzavnom nivou. kao i danas samo na drugi nacin
i to sto kazes
haris0032

#1402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by haris0032 »

Trojkini botovi na max. Valja se prati. Jadno.
donnie_darko

#1403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by donnie_darko »

Sta kazu kosarac i nesic, zasto su glasali protiv?
Pitam jer me zanima koja normalna i zdrava osoba moze gladati protiv, koji je njihov reasoning..
Ozimician

#1404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

donnie_darko wrote: 14/08/2023 13:33 Sta kazu kosarac i nesic, zasto su glasali protiv?
Pitam jer me zanima koja normalna i zdrava osoba moze gladati protiv, koji je njihov reasoning..
Nisu oni krivi.
joint union

#1405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by joint union »

Kako se sad seoba Srba odvija u suprotnom pravcu, zanima me hoce li se brojevi na onim tablama smanjivati?
NediM17

#1406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by NediM17 »

Postavljaju digitalni displej da mogu instant promijeniti. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by _BataZiv_0809 »

Tacno covjek ne zna sta je gadnije, neglasanje RS ministara ili slavlje "nisam za ezdea de ef, ali...." ekipe.

U svemu tome niko ne vodi racuna o zrtvi koja bi trebala biti centralna figura svega.

Fuj stoko.
Itsoktobealone

#1408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Itsoktobealone »

Klasične amebe, amateri i ubjedljivo najnedoraslija skupina bezmudolikih političara u historiji BiH.

Očaj.
Samir17

#1409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Samir17 »

Styling wrote: 14/08/2023 13:16
Prpa.ba wrote: 14/08/2023 11:31 Stilistica ni stida ni obraza. Susramlje.
Stidi se ti za sebe. Proglašavanje dana žalosti za ovakve slučajeve je čisti populizam i pranje savjesti, da se umiri javnost.Ko to ne vidi, ćorav je politički.
:-) :-) :-) :lol:
donnie_darko

#1410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by donnie_darko »

_BataZiv_0809 wrote: 14/08/2023 13:45 Tacno covjek ne zna sta je gadnije, neglasanje RS ministara ili slavlje "nisam za ezdea de ef, ali...." ekipe.

U svemu tome niko ne vodi racuna o zrtvi koja bi trebala biti centralna figura svega.

Fuj stoko.
Dno dna. Od ovih cetnika od politicara gore su samo balije od politicara.
kakotakonikako

#1411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakotakonikako »

Vijece ministara Drzave Bosne i Hercegovine na danasnjoj hitnoj telefonskoj sjednici nije izglasalo Odluku o proglasenju dana zalosti u cijeloj drzavi zbog stravicnih ubistava u Gradačcu.

Sjednica je počela u 9:30 sati, a ministri su imali rok do 12 sati da se izjasne. Kako saznajemo ministri iz RS-a Nenad Nešić i Staša Košarac su glasali protiv.

Iako je u međuvremenu zamjenica državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Duška Jurišić na Facebooku objavila da će odluka biti izglasana, na kraju ipak nije bilo potvrde.

U međuvremenu je Vlada RS-a proglasila dan žalosti zbog ubistava u Gradačcu te pozvala Vladu FBiH da učini isto.

Da li ne žele dozvoliti da odluka bude državna pa nadležnost spuštaju na entitetski nivo nije jasno, međutim ono što je odluka Vijeća ministara jeste da nema dana žalosti.

Dženaza Nizami Hećimović bit će danas, a porodica je zamolila da zvaničnici ne dolaze.

Nju je u petak uživo na Instagramu, pred očima devetomjesečnog djeteta, ubio partner Nermin Sulejmanović, koji je nakon toga otišao u grad i ubio još dvije osobe te ranio nekoliko ljudi. Sulejmanoviću je na meti bila cijela jedna porodica, prilikom čega su ubijeni otac i sin, a majka je ranjena.

Nakon toga je na društvenim mrežama u uživo obraćanju najavio da će počiniti još ubistava, ali kako je umjesto pravih metaka, u prodavnici dobio startnu municiju, iskoristio je jedan preostali metak da se ubije u momentu kada ga je policija pronašla, što je bilo više od dva sata nakon prvog ubistva.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić je odmah posjetio Gradačac kazavši da je tragedija trebala biti spriječena. On je za Klix.ba kazao da će tokom vikenda zatražiti od predsjedavajuće Vijeća ministara BiH da sazove hitnu sjednicu s ciljem proglašavanja dana žalosti, međutim to se nije dogodilo do danas.

U Gradačcu je isti dan proglašena trodnevna žalost, a jučer i u cijelom Tuzlanskom kantonu. Mnogi su kritikovali što u cijeloj BiH nije urađeno isto.

—————

Zalosno. A ti Dino trci u Beograd i upisuj se u knjigu zalosti. Neko bi rekao da ti je vise stalo do srbije nego do Drzave Bosne i Hercegovine. Zasto Trojka nije ubijedila ostale kao sto su njih u slucaju nesretnih dogadjaja u susjedstvu ? Nije valjda da su im fotelje prrece i da se ne zamjeraju ?

El Fatiha za zrtve ovog gnusnog zlocina. Da im dragi Allah da lijepi dzennet. Amin.
Last edited by kakotakonikako on 14/08/2023 13:54, edited 1 time in total.
canvra888

#1412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by canvra888 »

A samo pitanje - zašto se Nikšić sada nije oglasio izjavom da će apelovati na VM ako treba da izglasaju dan žalosti na nivou BiH, kao što je uradio kada je bila tragedija u Srbiji?

Ima li država u svijetu u kojoj jedan takav premijer pretpostavlja narod druge države ispred svog?
mirza_15

#1413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mirza_15 »

2018 je Admir Sović zaklao svoje troje djece (7, 5 i 2 godine). Možete li nam kopirati svoje postove iz tog perioda i jeste li spominjali dan žalosti? Isti je proglašen, ako se ne varam, samo na području USK.

Dobro vam je čovjek gore napisao. Lešinarite nad tragedijom i pokušavate skupljati političke poene. Ne znam kako vam može to pod kožu.
Proglašenje dana žalosti za dešavanja u Beogradu je civilizacijski čin i ništa time nismo izgubili. Samo smo pokazali da smo ljudi. Ne razumijem zašto vas to toliko boli i toliko vam smeta?
Ovo što i ovi iz RS lešinare na ovome i provode smjernice o tome da na svakom koraku obezvrijede državu i stave doznanja da je entitet taj koji se pita je film koji smo već gledali. I to samo više govori o njima. Ja ne mogu da shvatim kako ovo možete koristiti da politički poentirate. Čak mi se čini da su pojedinci izuzetno sretni zbog ovoga jer im se ukazala morbidna prilika da popljuju političke protivnike i to ne one iz RS-a koji su donijeli takvu odluku. Tragedija je gospodo za vas tercijalna stvar u svemu ovome i samo dobra prilika. Mene stid za vas.
Haris.ba

#1414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

canvra888 wrote: 14/08/2023 13:52 A samo pitanje - zašto se Nikšić sada nije oglasio izjavom da će apelovati na VM ako treba da izglasaju dan žalosti na nivou BiH, kao što je uradio kada je bila tragedija u Srbiji?

Ima li država u svijetu u kojoj jedan takav premijer pretpostavlja narod druge države ispred svog?
Ja Nermina mogu samo kritikovati sto je snishodljivo ce petljao oko toga dana zalosti oko dogadjaja u Srbiji.

Za to sto nema dana zalosti u Bosni nije on kriv. Takve su nam komsije i to je tako.
sumirprimus

#1415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

jebte kako mozete politicarit nad ovim sto se desilo u gradaccu? kontam da ste politicki botovi, i partijski jurisnici, al wtf, minimum dostojanstva jbte niste valjda svi ko onaj mulahusein?
Dimu1927

#1416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Dimu1927 »

mirza_15 wrote: 14/08/2023 13:55 2018 je Admir Sović zaklao svoje troje djece (7, 5 i 2 godine). Možete li nam kopirati svoje postove iz tog perioda i jeste li spominjali dan žalosti? Isti je proglašen, ako se ne varam, samo na području USK.

Dobro vam je čovjek gore napisao. Lešinarite nad tragedijom i pokušavate skupljati političke poene. Ne znam kako vam može to pod kožu.
Proglašenje dana žalosti za dešavanja u Beogradu je civilizacijski čin i ništa time nismo izgubili. Samo smo pokazali da smo ljudi. Ne razumijem zašto vas to toliko boli i toliko vam smeta?
Ovo što i ovi iz RS lešinare na ovome i provode smjernice o tome da na svakom koraku obezvrijede državu i stave doznanja da je entitet taj koji se pita je film koji smo već gledali. I to samo više govori o njima. Ja ne mogu da shvatim kako ovo možete koristiti da politički poentirate. Čak mi se čini da su pojedinci izuzetno sretni zbog ovoga jer im se ukazala morbidna prilika da popljuju političke protivnike i to ne one iz RS-a koji su donijeli takvu odluku. Tragedija je gospodo za vas tercijalna stvar u svemu ovome i samo dobra prilika. Mene stid za vas.
Nisam znao da hrvati i bugari nisu ljudi ? I oni granice sa srbijom pa nije bilo civilizacijskih cinova ?

Samo smo se mi morali populisticki ulizat pa sad fino pojesti govno jer nas je dodik vrhunski naguzio
mirza_15

#1417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mirza_15 »

sumirprimus wrote: 14/08/2023 13:57 jebte kako mozete politicarit nad ovim sto se desilo u gradaccu? kontam da ste politicki botovi, i partijski jurisnici, al wtf, minimum dostojanstva jbte niste valjda svi ko onaj mulahusein?
Nema to ni stida ni obraza.
sumirprimus

#1418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sumirprimus »

put kojim idemo sve je gori i mracniji.
Bodkin

#1419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bodkin »

Hoce mi neko objasniti zasto bi rs proglasio dan zalosti i onda glasali protiv dana zalosti na drzavnom nivou?
512MB

#1420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 512MB »

_BataZiv_0809 wrote: 14/08/2023 13:45 Tacno covjek ne zna sta je gadnije, neglasanje RS ministara ili slavlje "nisam za ezdea de ef, ali...." ekipe.

Fuj stoko.
Post prijavljen.
mirza_15

#1421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mirza_15 »

Dimu1927 wrote: 14/08/2023 14:00
mirza_15 wrote: 14/08/2023 13:55 2018 je Admir Sović zaklao svoje troje djece (7, 5 i 2 godine). Možete li nam kopirati svoje postove iz tog perioda i jeste li spominjali dan žalosti? Isti je proglašen, ako se ne varam, samo na području USK.

Nisam znao da hrvati i bugari nisu ljudi ? I oni granice sa srbijom pa nije bilo civilizacijskih cinova ?

Samo smo se mi morali populisticki ulizat pa sad fino pojesti govno jer nas je dodik vrhunski naguzio
Ja i? Ako nisu oni tebi problem što smo mi rekli "žao nam je" i na taj način (tim danom žalosti), pa ako hoćeš i izašli u susret velikom broju stanovnika BiH čija je to bila želja? Šta si ti tačno tim činom izgubio? Napravljen je ljudski čin. Fakat ne razumijem serendanje po jednoj takvoj stvari koja nije suštinska nego obična ljudska. Da ne ulazim sada u to da Bugarska i BiH u ovom slučaju nisu isto.
Dimu1927

#1422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Dimu1927 »

Bodkin wrote: 14/08/2023 14:06 Hoce mi neko objasniti zasto bi rs proglasio dan zalosti i onda glasali protiv dana zalosti na drzavnom nivou?
Da pokazu da drzava ne postoji odnosno da je entitet drzava
Prpa.ba

#1423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

mirza_15 wrote: 14/08/2023 13:55 Proglašenje dana žalosti za dešavanja u Beogradu je civilizacijski čin i ništa time nismo izgubili. Samo smo pokazali da smo ljudi.
Pokazali ste, vi slijepi podrzavaoci tzv Trojke, da niste dorasli ozbiljnim stvarima. A sada se samo brukate i dodatno samoponizavate.

Beograd pre Gradacca.

Za ljude iz Trojke. Sa ministrom sudjenim za nasilje. :thumbup:
Dimu1927

#1424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Dimu1927 »

mirza_15 wrote: 14/08/2023 14:07
Dimu1927 wrote: 14/08/2023 14:00

Ja i? Ako nisu oni tebi problem što smo mi rekli "žao nam je" i na taj način (tim danom žalosti), pa ako hoćeš i izašli u susret velikom broju stanovnika BiH čija je to bila želja? Šta si ti tačno tim činom izgubio? Napravljen je ljudski čin. Fakat ne razumijem serendanje po jednoj takvoj stvari koja nije suštinska nego obična ljudska. Da ne ulazim sada u to da Bugarska i BiH u ovom slučaju nisu isto.
Naravno da cu srati jer isti ti sto su to proglasili su ovaj cirkus od petka izveli

A za ovo velikom broju stanovnika nije zelja ? Ne treba izaci u susret nego pravit ovu blamazu ?
mirza_15

#1425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mirza_15 »

Bodkin wrote: 14/08/2023 14:06 Hoce mi neko objasniti zasto bi rs proglasio dan zalosti i onda glasali protiv dana zalosti na drzavnom nivou?
Da stave doznanja i na taj način da se država ne pita nego da su entiti bitni. Dugoročni projekat da se čak i na ovakvim stvarima koje nisu suštinske (po pitanju zakona i nadležnosti) stvara takva slika.
Locked