Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Point.

#1326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

tramvajtrojka wrote: 13/08/2023 11:10
Prpa.ba wrote: 13/08/2023 10:30 Robbie, vidi se da ti Austrija godi, zaboravio si osnove politicke organizacije. Na kongresima malih stranaka se ne uhljebljuje.

Ali nije ti los pokusaj, mozda ti se batica i pici nasmiju, a novak ukaze na pogubnost bosnjacke politike. :kiss:
Nemoj samo glumiti prevelikog bosnjackog patriotu kao nurkic lanci sa ljiljanima oko vrata, srceparajuci tekstovi o Bosni i onda poletis za saharom i njezinom putovnicom, po njegovom slucaju se vidi da je tanka linija izmedju "bosanske "patriote i putovnice :P :mrgreen:
To tebi, hns priljepku, sad smeta hrvatska putovnica :zjev:
tramvajtrojka

#1327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

Point. wrote: 13/08/2023 11:46
tramvajtrojka wrote: 13/08/2023 11:10

Nemoj samo glumiti prevelikog bosnjackog patriotu kao nurkic lanci sa ljiljanima oko vrata, srceparajuci tekstovi o Bosni i onda poletis za saharom i njezinom putovnicom, po njegovom slucaju se vidi da je tanka linija izmedju "bosanske "patriote i putovnice :P :mrgreen:
jok sto bi mi smetala nego mi smeta duplo licemjere od nurkica i lorda emira busaju se u prsa u ljubavi prema Bosni, nema to bi covjek rekao zivot bi dali za nju i na prvi mig polete za hrvatskom putovnicom :lol:

al ima nešto pozitivno u tome barem su ga dobili za razliku od komsica
Point.

#1328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

tramvajtrojka wrote: 13/08/2023 12:05
Point. wrote: 13/08/2023 11:46
jok sto bi mi smetala nego mi smeta duplo licemjere od nurkica i lorda emira busaju se u prsa u ljubavi prema Bosni, nema to bi covjek rekao zivot bi dali za nju i na prvi mig polete za hrvatskom putovnicom :lol:

al ima nešto pozitivno u tome barem su ga dobili za razliku od komsica
Ljubav prema BiH ne mora po automatizmu značiti mržnja prema drugim državama.

Napravio je prve ozbiljne, košarkaške korake u HR, nisam upratio da je jednu ružnu riječ rekao kontra Hr, mnogo lakše će mu biti obavljati svoj posao sa EU papirima, ne vidim problem.
Bloo
Globalna šefica

#1329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bloo »

Point. wrote: 13/08/2023 12:30 Ljubav prema BiH ne mora po automatizmu značiti mržnja prema drugim državama.
Ovo treba pinovati na vrh teme :D
Point.

#1330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

Bloo wrote: 13/08/2023 12:38
Point. wrote: 13/08/2023 12:30 Ljubav prema BiH ne mora po automatizmu značiti mržnja prema drugim državama.
Ovo treba pinovati na vrh teme :D
Haugh!
mirza_15

#1331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mirza_15 »

Point. wrote: 13/08/2023 11:42
Styling wrote: 13/08/2023 09:25

Misliš?
Stoposto. Nikakve fajde ni od njegovog pokušaja nagovaranja mađarskih šupaka, ni od Biserinih hurmi.
Ako nije uspio nije trebao ni pokušati. Dino nešto zamolio nekoga, ovaj nije poslušao i to je Dinin poraz koji slave SDFA jurišnici na forumu? Nekada pomislim da sa druge strane za tastaturom sjede djeca od 15,16 godina.
Point.

#1332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Point. »

mirza_15 wrote: 13/08/2023 15:20

Stoposto. Nikakve fajde ni od njegovog pokušaja nagovaranja mađarskih šupaka, ni od Biserinih hurmi.
Ako nije uspio nije trebao ni pokušati. Dino nešto zamolio nekoga, ovaj nije poslušao i to je Dinin poraz koji slave SDFA jurišnici na forumu? Nekada pomislim da sa druge strane za tastaturom sjede djeca od 15,16 godina.
Je ne vidim da neko nešto slavi.
internazionale

#1333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by internazionale »

mirza_15 wrote: 13/08/2023 15:20

Kako sda retardi vide državu
relativno84

#1334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by relativno84 »

Ja vidim kakav je BiH dragulj u diplomatskom svijetu. Samo se čekalo da postanemo proaktivni i mi ponudimo neka svoja rješenja., kazao je Konaković.
Spoiler
Show
Image
:oops: :D
anelsol

#1335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by anelsol »

Mile je ovu optužnicu dobio na volej. Sad će da se digne sav "srpski svet".

A šta mi radimo. Pa ukidamo zabranu ulaska u BiH ovom rusko-srpskom govnetu. Logično.

PODRŠKA IZ BEOGRADA

Karadžićev advokat Goran Petronijević formira tim za odbranu Milorada Dodika

Advokat Goran Petronijević iz Srbije kojem je donedavno bio zabranjen ulazak u BiH jer je predstavljao prijetnju po nacionalnu sigurnost, najavio je da će formirati tim za odbranu predsjednika RS-a Milorada Dodika protiv kojeg je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.

Goran Petronijević je danas izjavio da je u razgovoru s članovima kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika pokrenuo inicijativu za formiranje Savjeta za odbranu Milorada Dodika.
Petronijević je izjavi za RTRS rekao da nema dilemu da Christian Schmidt i njegovi "sarajevski poslušnici" najgrublje gaze Dejtonski sporazum, ruše Ustav BiH i krše Povelju Ujedinjenih nacija.

"I to je ono što nas je motivisalo da se sada formira ozbiljan pravno-politički tim koji bi se bavio svim aspektima", naveo je Petronijević.

Karadžićev advokat Petronijević priznao da je prikrivao zločine na Kosovu da bi spriječio bombardovanje
Petronijević je poznat i kao advokat osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića te Bratislava Dikića, bivšeg komandanta Žandarmerije Srbije, koji je optužen za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori.

Mediji su izvještavali i da je predsjednik Upravnog odbora Fonda "Ruska humanitarna misija" sa kojim su vlasti Republike Srpske potpisale Memorandum o saradnji. Poznat je kao proruski aktivista te jedan od organizatora anti-NATO protesta u Srbiji.

Dolaskom novog direktora OSA-e Almira Džuve i nove državne vlasti (Trojka, SNSD i HDZ) Goranu Petronijeviću je u maju ove godine ukinuta zabrana ulaska u Bosnu i Hercegovinu.

Milorad Dodik danas je najavio da će izvršiti maksimalnu homogenizaciju srpskog naroda i RS-a jer je protiv njega podignuta optužnica.

A da je to već u punom zamahu dokazuje "bombardovanje" saopćenjima, izjavama, pismima podrške, analizama i komentarima koje pravnici, analitičari, profesori i mediji bliski Dodikovom režimu objavljuju od trenutka podizanja optužnice.

Treba istaći da je Tužilaštvo BiH tek podiglo optužnicu i da je pitanje da li će je Sud BiH potvrditi. U slučaju potvrde, počinje sudski proces protiv Dodika.

Dolaskom novog direktora OSA-e Almira Džuve i nove državne vlasti (Trojka, SNSD i HDZ) Goranu Petronijeviću je u maju ove godine ukinuta zabrana ulaska u Bosnu i Hercegovinu.
svi u napad

#1336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by svi u napad »

relativno84 wrote: 13/08/2023 19:51
Ja vidim kakav je BiH dragulj u diplomatskom svijetu. Samo se čekalo da postanemo proaktivni i mi ponudimo neka svoja rješenja., kazao je Konaković.
Spoiler
Show
Image
Boze kakvu mi nepismenu i neskolovanu stoku imamo u diplomaciji. Zamislite to napise mi srpski ambasadori. Pa jebem ti vise ove privatne fakultete i skole. To sve treba pod hitno zatvoriti. Razumjem ja da su oni cetnici i nacionalisti, razumjem ja i da oni moraju dati podrsku svom vodji jer ih je on uhljebio al da niko od tih govana ne zna napisati u saopstenju MI AMBASADORI BIH IZ REDA SRPSKOG NARODAe to nikako mi nije jasno. Sad je red da i Kifla pocne raditi svoj posao i da sa rijeci predje na djela i uvede red i zakon u MVP te adekvatno kazni navedene kao i ono osoblje koje 2 mjeseca nije otvaralo postu u ministarstvu. Uostalom za to dobiva i dobru platu. Zivjeli
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#1337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

svi u napad wrote: 13/08/2023 22:28
relativno84 wrote: 13/08/2023 19:51
Spoiler
Show
Image
Boze kakvu mi nepismenu i neskolovanu stoku imamo u diplomaciji. Zamislite to napise mi srpski ambasadori. Pa jebem ti vise ove privatne fakultete i skole. To sve treba pod hitno zatvoriti. Razumjem ja da su oni cetnici i nacionalisti, razumjem ja i da oni moraju dati podrsku svom vodji jer ih je on uhljebio al da niko od tih govana ne zna napisati u saopstenju MI AMBASADORI BIH IZ REDA SRPSKOG NARODAe to nikako mi nije jasno. Sad je red da i Kifla pocne raditi svoj posao i da sa rijeci predje na djela i uvede red i zakon u MVP te adekvatno kazni navedene kao i ono osoblje koje 2 mjeseca nije otvaralo postu u ministarstvu. Uostalom za to dobiva i dobru platu. Zivjeli

Pa i jesu srpski ambasadori
Rade u korist Beograda više nego neki ambasador Srbije. Nisu oni nimalo nepsimeni.
GandalfSivi

#1338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

Lijepo je ponekad uporediti. Onaj seljacic sadi table po Istocnom Sarajevu, a vamo s druge strane, grad lomi. Ide SFF, ide nocni zivot, grad i ljudi u njemu bljeste, padaju svi rekordi turizma, pozitiva gdje god pogledas…

A tamo u selendri, mogu samo jesti bijele bubrege (i saditi table, of course)…
Bossona

#1339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bossona »

:lol: :lol: :-D
Bloo
Globalna šefica

#1340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bloo »

GandalfSivi wrote: 14/08/2023 03:32 Lijepo je ponekad uporediti. Onaj seljacic sadi table po Istocnom Sarajevu, a vamo s druge strane, grad lomi. Ide SFF, ide nocni zivot, grad i ljudi u njemu bljeste, padaju svi rekordi turizma, pozitiva gdje god pogledas

:|

Zar smo na to spali da sa svojim "izvana gladac, unutra jadac" se kurčimo prema IS?
Isto cripple fight u South parku...
Ozimician

#1341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

Bloo wrote: 14/08/2023 08:32
GandalfSivi wrote: 14/08/2023 03:32 Lijepo je ponekad uporediti. Onaj seljacic sadi table po Istocnom Sarajevu, a vamo s druge strane, grad lomi. Ide SFF, ide nocni zivot, grad i ljudi u njemu bljeste, padaju svi rekordi turizma, pozitiva gdje god pogledas

Zar smo na to spali da sa svojim "izvana gladac, unutra jadac" se kurčimo prema IS?
I ja to ne kontam, zar neko moze u istu recenicu staviti Sarajevo i onaj pokusaj grada. :run:
Bloo
Globalna šefica

#1342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bloo »

Ozimician wrote: 14/08/2023 08:44
Bloo wrote: 14/08/2023 08:32

I ja to ne kontam, zar neko moze u istu recenicu staviti Sarajevo i onaj pokusaj grada. :run:
I prode SFF i sta onda...
Ozimician

#1343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

Bloo wrote: 14/08/2023 08:45
Ozimician wrote: 14/08/2023 08:44

Pa o tome i pricam. I bez SFF-a ne mogu u istu recenicu, a kamoli sa SFF-om.
Bloo
Globalna šefica

#1344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Bloo »

Ozimician wrote: 14/08/2023 08:46
Bloo wrote: 14/08/2023 08:45
Pa o tome i pricam. I bez SFF-a ne mogu u istu recenicu, a kamoli sa SFF-om.
Ali to se zna.
I SFF je onaj nas "gladac" a u sustini smo jadac (ali ne koliko i IS)...
Hajvan

#1345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hajvan »

to se za svaki gradic u svijetu moze reci...
.. San Francisko, LA, Berlin, Pariz, Rim, Dar Al Jihad, Agram - prljave javne povrsine, policija ne sprecava masovne kradje, borba politickih paritija i frakcija- sve isto, nesto cak puno gore, ouno togs bolje --- kad se podviuce - sve isti jadac
dr_Evil

#1346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

anelsol wrote: 13/08/2023 22:18 Mile je ovu optužnicu dobio na volej. Sad će da se digne sav "srpski svet".

A šta mi radimo. Pa ukidamo zabranu ulaska u BiH ovom rusko-srpskom govnetu. Logično.
Mi - pri tome misleci na ljude koji vole BiH drzimo 33% vlasti, ovih ostalih 67% ukida zabranu ulaska.

Sad je druga stvar sto je ovih 33% trebalo i moglo to pametnije odraditi pa da se stane tome ukraj.
Hajvan

#1347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hajvan »

problem je kako to da 60% drzi 33% vlasti
dr_Evil

#1348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Hajvan wrote: 14/08/2023 10:30 problem je kako to da 60% drzi 33% vlasti
Pa to nam je bar svima jasno kako, bio jednom jedan dobri dedo sa francuzicom koji umjesto da se objesi on lijepo potpise. I onda svi koji su rekli da mora da ide na parlament budu izbaceni iz istog. Cica mica gotova je prica.

Kako to promijeniti danas, e to je drugi problem. Jedna velika sansa je bila izdata tuzba protiv agresora.. a onda je dobri sin dobrog dede sa francuzicom umjesto da se objesi poslao emisare agresoru.

Da li ima drugi nacin.. pa eto neko kaze da idemo na tuzbu protiv sina i onda to prenesmo na UN.
Ozimician

#1349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Ozimician »

Zna li neko da li je danas proglasen Dan zalosti u BiH ?

Znam da se pisalo da ce biti na dan dzenaze, zato pitam.
Styling

#1350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Styling »

GandalfSivi wrote: 14/08/2023 03:32 Lijepo je ponekad uporediti. Onaj seljacic sadi table po Istocnom Sarajevu, a vamo s druge strane, grad lomi. Ide SFF, ide nocni zivot, grad i ljudi u njemu bljeste, padaju svi rekordi turizma, pozitiva gdje god pogledas…

I njihovi koji rade u SA su se počeli iseljavati iz IS, prodavati stanove i doseljavati u šeher. Kažu tamo klasična provincija i dosada i seljakluk.
Locked