To tebi, hns priljepku, sad smeta hrvatska putovnicatramvajtrojka wrote: ↑13/08/2023 11:10Nemoj samo glumiti prevelikog bosnjackog patriotu kao nurkic lanci sa ljiljanima oko vrata, srceparajuci tekstovi o Bosni i onda poletis za saharom i njezinom putovnicom, po njegovom slucaju se vidi da je tanka linija izmedju "bosanske "patriote i putovnice![]()
![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- Point.
#1326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- tramvajtrojka
#1327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
jok sto bi mi smetala nego mi smeta duplo licemjere od nurkica i lorda emira busaju se u prsa u ljubavi prema Bosni, nema to bi covjek rekao zivot bi dali za nju i na prvi mig polete za hrvatskom putovnicomPoint. wrote: ↑13/08/2023 11:46To tebi, hns priljepku, sad smeta hrvatska putovnicatramvajtrojka wrote: ↑13/08/2023 11:10
Nemoj samo glumiti prevelikog bosnjackog patriotu kao nurkic lanci sa ljiljanima oko vrata, srceparajuci tekstovi o Bosni i onda poletis za saharom i njezinom putovnicom, po njegovom slucaju se vidi da je tanka linija izmedju "bosanske "patriote i putovnice![]()
![]()
![]()
al ima nešto pozitivno u tome barem su ga dobili za razliku od komsica
- Point.
#1328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ljubav prema BiH ne mora po automatizmu značiti mržnja prema drugim državama.tramvajtrojka wrote: ↑13/08/2023 12:05jok sto bi mi smetala nego mi smeta duplo licemjere od nurkica i lorda emira busaju se u prsa u ljubavi prema Bosni, nema to bi covjek rekao zivot bi dali za nju i na prvi mig polete za hrvatskom putovnicom
al ima nešto pozitivno u tome barem su ga dobili za razliku od komsica
Napravio je prve ozbiljne, košarkaške korake u HR, nisam upratio da je jednu ružnu riječ rekao kontra Hr, mnogo lakše će mu biti obavljati svoj posao sa EU papirima, ne vidim problem.
- Bloo
- Globalna šefica
- Point.
-
mirza_15
#1331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ako nije uspio nije trebao ni pokušati. Dino nešto zamolio nekoga, ovaj nije poslušao i to je Dinin poraz koji slave SDFA jurišnici na forumu? Nekada pomislim da sa druge strane za tastaturom sjede djeca od 15,16 godina.
- Point.
#1332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
internazionale
#1333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- relativno84
#1334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ja vidim kakav je BiH dragulj u diplomatskom svijetu. Samo se čekalo da postanemo proaktivni i mi ponudimo neka svoja rješenja., kazao je Konaković.
Spoiler
Show
- anelsol
#1335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mile je ovu optužnicu dobio na volej. Sad će da se digne sav "srpski svet".
A šta mi radimo. Pa ukidamo zabranu ulaska u BiH ovom rusko-srpskom govnetu. Logično.
A šta mi radimo. Pa ukidamo zabranu ulaska u BiH ovom rusko-srpskom govnetu. Logično.
PODRŠKA IZ BEOGRADA
Karadžićev advokat Goran Petronijević formira tim za odbranu Milorada Dodika
Advokat Goran Petronijević iz Srbije kojem je donedavno bio zabranjen ulazak u BiH jer je predstavljao prijetnju po nacionalnu sigurnost, najavio je da će formirati tim za odbranu predsjednika RS-a Milorada Dodika protiv kojeg je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.
Goran Petronijević je danas izjavio da je u razgovoru s članovima kabineta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika pokrenuo inicijativu za formiranje Savjeta za odbranu Milorada Dodika.
Petronijević je izjavi za RTRS rekao da nema dilemu da Christian Schmidt i njegovi "sarajevski poslušnici" najgrublje gaze Dejtonski sporazum, ruše Ustav BiH i krše Povelju Ujedinjenih nacija.
"I to je ono što nas je motivisalo da se sada formira ozbiljan pravno-politički tim koji bi se bavio svim aspektima", naveo je Petronijević.
Karadžićev advokat Petronijević priznao da je prikrivao zločine na Kosovu da bi spriječio bombardovanje
Petronijević je poznat i kao advokat osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića te Bratislava Dikića, bivšeg komandanta Žandarmerije Srbije, koji je optužen za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori.
Mediji su izvještavali i da je predsjednik Upravnog odbora Fonda "Ruska humanitarna misija" sa kojim su vlasti Republike Srpske potpisale Memorandum o saradnji. Poznat je kao proruski aktivista te jedan od organizatora anti-NATO protesta u Srbiji.
Dolaskom novog direktora OSA-e Almira Džuve i nove državne vlasti (Trojka, SNSD i HDZ) Goranu Petronijeviću je u maju ove godine ukinuta zabrana ulaska u Bosnu i Hercegovinu.
Milorad Dodik danas je najavio da će izvršiti maksimalnu homogenizaciju srpskog naroda i RS-a jer je protiv njega podignuta optužnica.
A da je to već u punom zamahu dokazuje "bombardovanje" saopćenjima, izjavama, pismima podrške, analizama i komentarima koje pravnici, analitičari, profesori i mediji bliski Dodikovom režimu objavljuju od trenutka podizanja optužnice.
Treba istaći da je Tužilaštvo BiH tek podiglo optužnicu i da je pitanje da li će je Sud BiH potvrditi. U slučaju potvrde, počinje sudski proces protiv Dodika.
Dolaskom novog direktora OSA-e Almira Džuve i nove državne vlasti (Trojka, SNSD i HDZ) Goranu Petronijeviću je u maju ove godine ukinuta zabrana ulaska u Bosnu i Hercegovinu.
-
svi u napad
#1336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Boze kakvu mi nepismenu i neskolovanu stoku imamo u diplomaciji. Zamislite to napise mi srpski ambasadori. Pa jebem ti vise ove privatne fakultete i skole. To sve treba pod hitno zatvoriti. Razumjem ja da su oni cetnici i nacionalisti, razumjem ja i da oni moraju dati podrsku svom vodji jer ih je on uhljebio al da niko od tih govana ne zna napisati u saopstenju MI AMBASADORI BIH IZ REDA SRPSKOG NARODAe to nikako mi nije jasno. Sad je red da i Kifla pocne raditi svoj posao i da sa rijeci predje na djela i uvede red i zakon u MVP te adekvatno kazni navedene kao i ono osoblje koje 2 mjeseca nije otvaralo postu u ministarstvu. Uostalom za to dobiva i dobru platu. Zivjelirelativno84 wrote: ↑13/08/2023 19:51Ja vidim kakav je BiH dragulj u diplomatskom svijetu. Samo se čekalo da postanemo proaktivni i mi ponudimo neka svoja rješenja., kazao je Konaković.SpoilerShow![]()
![]()
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#1337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
svi u napad wrote: ↑13/08/2023 22:28Boze kakvu mi nepismenu i neskolovanu stoku imamo u diplomaciji. Zamislite to napise mi srpski ambasadori. Pa jebem ti vise ove privatne fakultete i skole. To sve treba pod hitno zatvoriti. Razumjem ja da su oni cetnici i nacionalisti, razumjem ja i da oni moraju dati podrsku svom vodji jer ih je on uhljebio al da niko od tih govana ne zna napisati u saopstenju MI AMBASADORI BIH IZ REDA SRPSKOG NARODAe to nikako mi nije jasno. Sad je red da i Kifla pocne raditi svoj posao i da sa rijeci predje na djela i uvede red i zakon u MVP te adekvatno kazni navedene kao i ono osoblje koje 2 mjeseca nije otvaralo postu u ministarstvu. Uostalom za to dobiva i dobru platu. Zivjeli
Pa i jesu srpski ambasadori
Rade u korist Beograda više nego neki ambasador Srbije. Nisu oni nimalo nepsimeni.
- GandalfSivi
#1338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Lijepo je ponekad uporediti. Onaj seljacic sadi table po Istocnom Sarajevu, a vamo s druge strane, grad lomi. Ide SFF, ide nocni zivot, grad i ljudi u njemu bljeste, padaju svi rekordi turizma, pozitiva gdje god pogledas…
A tamo u selendri, mogu samo jesti bijele bubrege (i saditi table, of course)…
-
Bossona
- Bloo
- Globalna šefica
#1340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
GandalfSivi wrote: ↑14/08/2023 03:32 Lijepo je ponekad uporediti. Onaj seljacic sadi table po Istocnom Sarajevu, a vamo s druge strane, grad lomi. Ide SFF, ide nocni zivot, grad i ljudi u njemu bljeste, padaju svi rekordi turizma, pozitiva gdje god pogledas…
Zar smo na to spali da sa svojim "izvana gladac, unutra jadac" se kurčimo prema IS?
Isto cripple fight u South parku...
- Ozimician
#1341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I ja to ne kontam, zar neko moze u istu recenicu staviti Sarajevo i onaj pokusaj grada.Bloo wrote: ↑14/08/2023 08:32GandalfSivi wrote: ↑14/08/2023 03:32 Lijepo je ponekad uporediti. Onaj seljacic sadi table po Istocnom Sarajevu, a vamo s druge strane, grad lomi. Ide SFF, ide nocni zivot, grad i ljudi u njemu bljeste, padaju svi rekordi turizma, pozitiva gdje god pogledas…
A tamo u selendri, mogu samo jesti bijele bubrege (i saditi table, of course)…![]()
Zar smo na to spali da sa svojim "izvana gladac, unutra jadac" se kurčimo prema IS?
Isto cripple fight u South parku...
- Bloo
- Globalna šefica
- Ozimician
- Bloo
- Globalna šefica
- Hajvan
#1345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
to se za svaki gradic u svijetu moze reci...
.. San Francisko, LA, Berlin, Pariz, Rim, Dar Al Jihad, Agram - prljave javne povrsine, policija ne sprecava masovne kradje, borba politickih paritija i frakcija- sve isto, nesto cak puno gore, ouno togs bolje --- kad se podviuce - sve isti jadac
.. San Francisko, LA, Berlin, Pariz, Rim, Dar Al Jihad, Agram - prljave javne povrsine, policija ne sprecava masovne kradje, borba politickih paritija i frakcija- sve isto, nesto cak puno gore, ouno togs bolje --- kad se podviuce - sve isti jadac
- dr_Evil
#1346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mi - pri tome misleci na ljude koji vole BiH drzimo 33% vlasti, ovih ostalih 67% ukida zabranu ulaska.
Sad je druga stvar sto je ovih 33% trebalo i moglo to pametnije odraditi pa da se stane tome ukraj.
- Hajvan
#1347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
problem je kako to da 60% drzi 33% vlasti
- dr_Evil
#1348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa to nam je bar svima jasno kako, bio jednom jedan dobri dedo sa francuzicom koji umjesto da se objesi on lijepo potpise. I onda svi koji su rekli da mora da ide na parlament budu izbaceni iz istog. Cica mica gotova je prica.
Kako to promijeniti danas, e to je drugi problem. Jedna velika sansa je bila izdata tuzba protiv agresora.. a onda je dobri sin dobrog dede sa francuzicom umjesto da se objesi poslao emisare agresoru.
Da li ima drugi nacin.. pa eto neko kaze da idemo na tuzbu protiv sina i onda to prenesmo na UN.
- Ozimician
#1349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zna li neko da li je danas proglasen Dan zalosti u BiH ?
Znam da se pisalo da ce biti na dan dzenaze, zato pitam.
Znam da se pisalo da ce biti na dan dzenaze, zato pitam.
- Styling
#1350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
I njihovi koji rade u SA su se počeli iseljavati iz IS, prodavati stanove i doseljavati u šeher. Kažu tamo klasična provincija i dosada i seljakluk.GandalfSivi wrote: ↑14/08/2023 03:32 Lijepo je ponekad uporediti. Onaj seljacic sadi table po Istocnom Sarajevu, a vamo s druge strane, grad lomi. Ide SFF, ide nocni zivot, grad i ljudi u njemu bljeste, padaju svi rekordi turizma, pozitiva gdje god pogledas…