Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovo kamere ne snimaju?
Ima li neki nacin ovo da se kazni kod nas
Jer je kazna vani preko 200jevro
Meni je fascinantnija ova kolona na naplatnim, živo me interesuje koliko je tu našeg naroda, a koliko stranaca na proputovanju.
Za strance razumijem da nemaju tag, ali mi nije jasan naš narod da do sada nije naučio da se tag isplati, makar ga 2 puta godišnje iskoristili.
Ozimician wrote: ↑14/08/2023 08:42
Svi prizeljkuju, a ne kontaju da ce upravo oni osjetiti taj zakon na sebi.
Tako su svi prizeljkivali kapitalizam misleci da ce biti kapitalisti.
Ja licno u ovom slucaju ne vidim problem. Ne bi ga kaznili ni u jednoj zemlji, jer vjerovatno ne bi bilo policije da ga kazni, isto kao i u ovom slucaju.
Meni su veci problem oni koji voze u lijevoj traci 100 km/h, a desna traka prazna.
Dovoljno je da te kamerica snimi
Ili jos bolje kad ovako sam objavi snimak
Jednostavno, svijest o tome da krsis zakon ne postoji. Pa makar bilo i ovo.
onda je i parkiranje pored puta OK, može se proći
lagano kroz crveno isto ok, nisi nikoga ugrozio
da ne nabrajam dalje, može i preko pune, vidiJo ja allahami nikog nije bilo
itd itd...
Last edited by mk ultra on 14/08/2023 09:05, edited 1 time in total.
Mrvice_ba wrote: ↑14/08/2023 09:04
Da nije mozda trebao cekati ko budala u redu?
Neka je i ja bi.
onda se gospodo ne žalite na trkanje, jer i vi bi da ste očigledno, da ste ikad išta jače od 140KS probali, na parkiranje na sred puta, jer može se proći, prolazak kroz crveno jer se moglo, prolazak ispred pješaka, jer se moglo, bacanje smeća kroz prozor jer možeš, dokle još da nabrajam?
Neka je i ja bi.
onda se gospodo ne žalite na trkanje, jer i vi bi da ste očigledno, da ste ikad išta jače od 140KS probali, na parkiranje na sred puta, jer može se proći, prolazak kroz crveno jer se moglo, prolazak ispred pješaka, jer se moglo, bacanje smeća kroz prozor jer možeš, dokle još da nabrajam?
ah, popularna bošnjačka, snašo se
nije ovaj narod ni zašta više od vila i sijena.
Ako mislis da su te stvari karakteristicne za Bosnjake, onda ti iz svoje avlije izasao nisi, pa vrijedjas na nacionalnoj osnovi jos.
EDIT: Prosle god. je bio video zastoja na autoputu u Srbiji, kad su vozaci skinuli zastitnu ogradu i bukvalno preko njive se odvezli na sporedni put.
Last edited by Ozimician on 14/08/2023 09:12, edited 1 time in total.
Neka je i ja bi.
Ozimician wrote: ↑14/08/2023 09:09
Ako mislis da su te stvari karakteristicne za Bosnjake, onda ti iz svoje avlije izasao nisi, pa vrijedjas na nacionalnoj osnovi jos.
jesu itekako
ovaj narod bježi iz države jer "sistem ne valja", da budem prezicizniji oko 47% naroda otišlo od tog sistema.
vidim kako "sistem ne valja"
sistem je stavio punu liniju debljine, koliko ono na autoputu, 20cm?
ne valja sistem, trebao je tanje linije sigurno
to je jako karakteristično, bezgrešni i prepametni bošnjaci, željni zakona i sistema... de ba
Ozimician wrote: ↑14/08/2023 09:09
jesu itekako
ovaj narod bježi iz države jer "sistem ne valja", da budem prezicizniji oko 47% naroda otišlo od tog sistema.
vidim kako "sistem ne valja"
sistem je stavio punu liniju debljine, koliko ono na autoputu, 20cm?
ne valja sistem, trebao je tanje linije sigurno
to je jako karakteristično, bezgrešni i prepametni bošnjaci, željni zakona i sistema... de ba
Kakvi god da su, bolji su i kulturniji od vecine orkuzenja u kojem zive.
Ocito koristis svaku temu da raspirujes nacionalnu mrznju prema Bosnjacima.
Radi "sistema" se ide jer je svakog stid reci da ide zbog para. Ali o tome ima posebna tema.
sve divljaka u voznji po HR magistralama su jedino i iskljucivo nasi, dokazivanja i divljanja...toliko o prepostenom bosljaku(u sustini bosancu i hercegovcu)
Neka je i ja bi.
E pa nije isto nemoj zajebavat.
Prosao bih i ja zaustavnom kratku relaciju kao u ovom slucaju.
Jer nema stete niti opasnosti.
Sve drugo sto si nabrojao ugrozava nekog.
Veci je problem sto ACC traka ne pocinje odmah od znakova ogranicenja brzine.
Ako si predvidio moguce kolone ispred, onda predvidi i tu traku za ACC.
Neka je i ja bi.
Bukvalno svako ko ima tag radi ovo. U subotu je bio jedan pametnjakovic sa fabiom koji je pokusao blokirati zaustavnu da ljudi ne mogu prolaziti. Malo je falilo da dobije po usima. Na kraju i on ode zaustavnom, pa se uvaljivao pred kucicama jer nema tag.
Naslovnica wrote: ↑14/08/2023 08:47
Za strance razumijem da nemaju tag, ali mi nije jasan naš narod da do sada nije naučio da se tag isplati, makar ga 2 puta godišnje iskoristili.
Ne isplati radi mentaliteta "Samo se kurvi placa unaprijed". Cuj da neko uplati petobu pa da trosi....sta ti je ba.
laik1981 wrote: ↑14/08/2023 09:39
Bukvalno svako ko ima tag radi ovo. U subotu je bio jedan pametnjakovic sa fabiom koji je pokusao blokirati zaustavnu da ljudi ne mogu prolaziti. Malo je falilo da dobije po usima. Na kraju i on ode zaustavnom, pa se uvaljivao pred kucicama jer nema tag.
Vidi, i ja sam bio protiv toga i dalje sam protiv. Nedavno uradi kada se nas pet slozil oda dijelimo kaznu ako je bude. Ipak, apsolutno nista ne vidim lose da neko stane na zaustavnu i digne haubu Isto tako, iako sam nacinio prekrsaj to ne znaci da BUKVALNO SVAKO ILI BILO KO to treba da radi. Da ima drzave i zakona, prvi ja bih dobio kaznu, pa onda svi ostali.
Pored toga, da ima drzave, destimulisala bi u sezoni sa 30% vecom cijenom putarine za one koji nemaju tag. Pa ko voli neka izvoli.
Ovaj narod inače nema mentalitet planiranja. Balkanci generalno.
To se možda i najbolje vidi po tržištu osiguranja, olakom uzimanju kredita i sl.
Evo i na tagovima. Živiš tu, voziš auto, koristiš bar ponekad AC. Pa vrijedi taj tag samo da ne čekaš u redu svaki put po 5-10 minuta jer je na Jošanici i van sezone uvijek gužva.
Vidi, i ja sam bio protiv toga i dalje sam protiv. Nedavno uradi kada se nas pet slozil oda dijelimo kaznu ako je bude. Ipak, apsolutno nista ne vidim lose da neko stane na zaustavnu i digne haubu Isto tako, iako sam nacinio prekrsaj to ne znaci da BUKVALNO SVAKO ILI BILO KO to treba da radi. Da ima drzave i zakona, prvi ja bih dobio kaznu, pa onda svi ostali.
Pored toga, da ima drzave, destimulisala bi u sezoni sa 30% vecom cijenom putarine za one koji nemaju tag. Pa ko voli neka izvoli.
ili zamisli povecaju broj radnika na kucicama pa da to brze ide
uvedes dio prolaza samo za kartice itd...
Na Josanici i Vlakovu treba pod hitno napraviti jos barem 3-4 naplatna mjesta; mogu se uvesti samousluzna mjesta sa karticnim placanjem, ubacis karticu od Autoputa, prislonis bankovnu karticu i to je to.
Ozimician wrote: ↑14/08/2023 09:37
I da, nevjerovatno ponizavanje jednog naroda na forumu, cak i na banalnim temama.
Urota nego sta
Ja sam svima zabranio da postupaju po pravilu, pa da se zale kako ovdje kurcu ne valja jer niko ne postuje pravila i blate svoju drzavu, i onda na temelju toga napuste
Dakle ne govorimo o 2-3%, vec 47-50% pljuvaca svoje domovine i onih koji mrze pravila ovdje, a tamo mogu svaku linijcu da ispostuju.
Nije ni bitno jesi li protiv ili nisi. I ti bi ovo uradio da posjedujes tag ili radis ako ga posjedujes. Nije ovaj pametnjakovic digao haubu vec je vozio u koloni pola u desnoj, a pola u zaustavnoj. Konto frajer da ljudi prolaze i uvaljuju se pred naplatnom. Vjerovatno mislio da je i guzva zbog toga. Na kraju on uradio ono sto je mislio da drugi rade
btw. bez taga se u prijepodnevnim i predvecernjim satima vikenda vise isplati ici magistralom.
Last edited by laik1981 on 14/08/2023 10:13, edited 2 times in total.
Ja nisam znao da se kod nas autoput moze placati eurima. Bio sam u situaciji da lik ispred nas na stranim tablama izvadi petobanku eura da plati 3,5KM putarine. Onaj iz kucice mu uredno vratio kusur. Jedino ne znam po kojem kursu.