AMERIKA

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7401 Re: AMERIKA

Post by Truba »

https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... e-12389841

Hot treba je pokusala sve objasniti o sceni u avionu kada je vidjela osobu koja ne postoji ali nista nije objasnila

Nema optuznice za dizanje panike...sjebavanje plana leta stotina osoba... :D nista nismo saznali za meme mjeseca
GandalfSivi

#7402 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

Truba wrote: 13/08/2023 23:16 https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... e-12389841

Hot treba je pokusala sve objasniti o sceni u avionu kada je vidjela osobu koja ne postoji ali nista nije objasnila

Nema optuznice za dizanje panike...sjebavanje plana leta stotina osoba... :D nista nismo saznali za meme mjeseca
Bezze otvorih clanak, opet ne znam je li bio duh ili nije…
jeza u ledja

#7403 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Ma lik ba lista Daily Mail i slicno zutilo gdje sredovjecne muskarce clickbaitaju sa slikom kakve zgodne trebe, pa postavio ovdje konto bice interesantno.
A clanak besmislen totalno i to i nekoj zescoj gluposti koja veze sa politikom nema.
karanana

#7404 Re: AMERIKA

Post by karanana »

dobar pichich. eno otvorila je i X nalog. izvinjava se. lutko, sve ti je oprosteno. uostalom, ko kaze da nije spasila avion time sto je odgodila polijetanje pola sata - sat. tiff volimo te.
liyf

#7405 Re: AMERIKA

Post by liyf »

Metamfetamin radi čuda šizofrenijom :lol:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#7406 Re: AMERIKA

Post by PreWiBa »

Ne razumijem po čemu neko misli da će Biden dobiti izbore.

Realnije je da Trump pobjedi, realno. Demokrate su prošli put digli sve potencijalne glasače, a dosta njih iduće godine neće opet izaći na glasanje - sa jedne strane je Biden ispao underachiever, a sa druge strane su republikanske države preko silnih zakona, regulativa i sličnih šikaniranja ograničili moć glasanja za potencijalne demokratske glasače.

Po trenutnim anketama, tu su negdje, a dosadašnje iskustvo govori da su one vazda nekoliko procenata u korist Trumpovog protukandidata.
GandalfSivi

#7407 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote: 14/08/2023 01:50 Ma lik ba lista Daily Mail i slicno zutilo gdje sredovjecne muskarce clickbaitaju sa slikom kakve zgodne trebe, pa postavio ovdje konto bice interesantno.
A clanak besmislen totalno i to i nekoj zescoj gluposti koja veze sa politikom nema.
Ma ne mora sve imati veze sa politikom. Zena istripovala u avionu, derala se kako lik koji sjedi nazad zapravo nije tu, kao da je duha ili nesto vidjela.
GandalfSivi

#7408 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

sehohari wrote: 14/08/2023 02:55 Ne razumijem po čemu neko misli da će Biden dobiti izbore.

Realnije je da Trump pobjedi, realno. Demokrate su prošli put digli sve potencijalne glasače, a dosta njih iduće godine neće opet izaći na glasanje - sa jedne strane je Biden ispao underachiever, a sa druge strane su republikanske države preko silnih zakona, regulativa i sličnih šikaniranja ograničili moć glasanja za potencijalne demokratske glasače.

Po trenutnim anketama, tu su negdje, a dosadašnje iskustvo govori da su one vazda nekoliko procenata u korist Trumpovog protukandidata.
Moja prognoza da ce Biden pobjediti Trumpa je zato sto je Biden pobijedio Trumpa i to s brukom razlike.
karanana

#7409 Re: AMERIKA

Post by karanana »

sehohari wrote: 14/08/2023 02:55 Ne razumijem po čemu neko misli da će Biden dobiti izbore.

100%. trump nece izgubiti niti jednog glasaca. njegova sekta ce glasat za njega da sutra prikazu snimak kako karindza curicu od 13 godina. samo spinuju pricu i to je to. zatim, svi oni republikacni koji su sada mozda za desantisa ili kristija ili druge, kad dodje do glavnih izbora opet idu za trumpa. znaci 0 izgubljenih glasova, 0 izgubljenih elektorskih glasova i niti jedna crvena drzava iz 2020 se nece okrenuti na plavo. a obrnuto ce se desiti jer nema sanse da biden zadrzi sve ove drzave koje je na jedvite jade dobio tipa wisconsina, michigana, georgie, pennsilvanije, arizone.....od ovih 5 nabrojanih, garantujem flip u najmanje 3.
GandalfSivi

#7410 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

karanana wrote: 14/08/2023 03:02

100%. trump nece izgubiti niti jednog glasaca. njegova sekta ce glasat za njega da sutra prikazu snimak kako karindza curicu od 13 godina. samo spinuju pricu i to je to. zatim, svi oni republikacni koji su sada mozda za desantisa ili kristija ili druge, kad dodje do glavnih izbora opet idu za trumpa. znaci 0 izgubljenih glasova, 0 izgubljenih elektorskih glasova i niti jedna crvena drzava iz 2020 se nece okrenuti na plavo. a obrnuto ce se desiti jer nema sanse da biden zadrzi sve ove drzave koje je na jedvite jade dobio tipa wisconsina, michigana, georgie, pennsilvanije, arizone.....od ovih 5 nabrojanih, garantujem flip u najmanje 3.
Fulas, zesce. Izbore dobijaju zene iz predgradja, Trump ih je jednom zajebao i nikada vise. Pogotovo nakon odluke vrhovnog suda o Roe v. Wade.

Republikanci su prekticki izgubili sve i jedne izbore od 2016. do danas, sem za guvernera Virginije. Istorijski gledano, pometeni su i na izborima za house 2022. iako jesu dobili vecinu…
karanana

#7411 Re: AMERIKA

Post by karanana »

GandalfSivi wrote: 14/08/2023 03:16
karanana wrote: 14/08/2023 03:02

Fulas, zesce. Izbore dobijaju zene iz predgradja, Trump ih je jednom zajebao i nikada vise. Pogotovo nakon odluke vrhovnog suda o Roe v. Wade.

Republikanci su prekticki izgubili sve i jedne izbore od 2016. do danas, sem za guvernera Virginije. Istorijski gledano, pometeni su i na izborima za house 2022. iako jesu dobili vecinu…
i te zene iz predgradja ce se okrenuti i glasati za bidena ili nece glasati ni za koga? ja sumnjam da ce i jedna koja je glasala za njega 2020 okrenuti zbog roe v wade jer one to i podrzavaju na papiru iako je vjerovatno mnogo njih i abortiralo nekad u zivotu. hipokriti su to.
koje drzave ima biden sansu da flipuje koja je isla trumpu 2020?
GandalfSivi

#7412 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

Te zene su se vec okrenule i glasale za Bidena prvo 2020 i onda u ogromnom broju 2022 (u zadnjih milion godina stranka koja ima predsjednika nije izgubila manje mjesta na midtermsima, da ne pricam da su demokrate razvalile na izborima za guvernere, ukljucujuci Arizonu). Ili hoces li o izborima u super crvenom Kanzasu, gdje je 60% ljudi glasalo protiv ogranicenja abortusa, ili od neki dan u Ohio-u gdje je isti broj ljudi glasao protiv ustavnog amandmana (da ne ulazim u detalje) koji bi dugorocno sprijecio pravo na abortus.

Ponavljam, od 2016. do danas, Republikanci su izvojevali samo jednu pobjedu (Guverner Virginije) a izgubili su puno, puno drugih stvari…

P.S. Jos jedna stvar. Danas na Trumpovim predizbornim skupovima nema ni trecina ljudi koja je bila 2016. Cuko laje, ali vise ne ujeda…
jeza u ledja

#7413 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Moje skromno misljenje, a naravno misljenje je ko supak, je da ce ako se nista ogromno ne desi od sada pa do izbora - Biden Trumpa uzeti lopatom. Ali bas lopatom. No, od danas pa do izbora gotovo sigurno ce se desiti ogromne stvari (sudjenja na primjer), tako da su prognoze besmislene. Trump, a pogotovo Biden, sutra mogu odapeti. Moze se desiti neka svjetska kriza, zarista, pandemije, kurci palci, koji mogu pomoci ili odmoci jednom ili drugom. A kazem zbog ovih sudjenja, poprilicno je sigurno da ce i bez toga biti ogromnih potresanja.

No generalno, Trump je jednom dobio izbore "na prepad", i to sa 3 miliona glasova manje. Tada su svi mislili da nema puno sanse, i mnogi su ostali kucama. Od tada pa do danas se puno toga promjenilo, a Trump ima iza sebe 7 godina plivanja u ovome.
Na svim izborima poslije 2016-e, Demokrati su hrlili na glasacka mjesta. U 2018-oj su uzeli oba doma. 2020e je Trump porazen na predsjednickim izborima, a Dems zadrzali Senat (iako su imali izuzetno nepovoljnu godinu sto se tice trecine Senata koja je bila aktuelna). 2022-e su izgubili HoR, ali umjesto za ocekivanih 40+ mjesta, za samo 5 ili 6. (Tradicionalno opozicija dobija te prve izbore nakon sto izgube predsjednicke, unazad 50+ godina). Ni tada nisu uspjeli uzeti Senat. I ovo sve u jeku zesce inflacije. Povrh svega toga kandidati koje je Trump najvise podrzavao (koji su zbog toga dobijali Republikanske primaries za svoje pozicije) su debelo popusili u duelima sa Deomkratama (guverneri Pennsylvanije i Arizone su najbolji primjer, a u Georgiji su oni never-Trumperi reizabrani, unatoc Trumpovom gazanju istih.)
Desio se jos mali milion drzavnih izbora, ili izbora za sudove, i slicno. Svi su bili u national news kao indikatori u kojem smjeru ide elektorat. Sve su redom dobijali Demokrati.

I sto kaze Gandalf, u medjuvremenu se desio Roe vs Wade, tj. gazenje istog. Nakon toga smo vidjeli OGROMNA pomjeranja elektorata u nekim izborima, i to cesto u vrlo Republikanskim drzavama. Pa mnogi Republikanci su izlazili i glasali protiv mjera i kandidata njihove partije, upravo zbog podrske pravu na abortus. Neki izgleda jos ne shvataju koliko su to tektonske promjene i nemjerljivo je uopste kad se zna da je upravo Trump, koji je postavio cak 3 sudija Vrhovnog suda, kljucni igrac u tome.

I povrh svega ovoga, mozda i kljucno, Trump je nakon gubitka 2020-e silom htio zadrzati vlast. Ko misli da je pola zemlje, tj. svaki njegov glasac, toliko lud i glup da to ne razumije, ne zivi u stvarnom svijetu.

Zbog svega ovoga, ja ne vidim odakle ce Trumpu doci ti glasovi? Kako ce sad Trump odjednom nakon sto je vec jednom izgubio, nakon sto su ljudi vidjeli koliko je sati sa njim, nakon sto su vidjeli kakve budalastine je sve napravio, nakon sto su vidjeli koga postavlja na sudove i kakve to dugorocne posljedice ima....kako ce sad odjednom preokrenuti stvari u svoju korist?

Trenutno su po anketama bare-bare. Moje skromno misljenje je da postoji poprilican broj ljudi koji jednostavno "sjede na ogradi" u vezi Bidena i da ce vecina njih doci "kuci" u narednih godinu dana. Trump ima svoj plafon od 45% i dalje od njega ni u jednom trenutku nije dosao.

No do izbora desice se sto stvari, tako da su predvidjanja besmislena.
Do tada se mozemo samo voditi anketama, a ankete trenutno ne daju nikom prednost.
karanana

#7414 Re: AMERIKA

Post by karanana »

Opet da pitam: koje drzave moze biden okrenuti sa crvenih iz 2020 na plave u 2024?
A najmanje 5 plavih drzava je bare bare i mogu ici u bilo kojem smjeru. A pitanje je hoce li izlaznost i motivacija crnaca u milvokiju i atlanti recimo biti ista kao 2020.

Na drugu temu....kakav pichich
https://x.com/dexerto/status/1690818791 ... JDOijlJX4A
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7415 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

ne mora okrenuti nijednu, dovoljno da je izlaznost bude ista

Trumpovci su sekta i jako su glasni na internetu, ali realnost jeste da je on izgubio dio glasačke baze, a mnogi su i došli "tobe", od Pencea pa nadalje. Vidi se to i po nedostatku okupljanja, već dvaput su očekivani "protesti" od njegove baze, ali nijednom nije bilo više od 50 ljudi. Kockarski gledajući, Trump je Mirandes protiv Reala i trebat će mu čudo. Ne vjerujem da je nemoguće da pobijedi, ali šanse su jako niske.

djevojka iznad je naletila na lošu robu :mrgreen:
jeza u ledja

#7416 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: 14/08/2023 02:57
jeza u ledja wrote: 14/08/2023 01:50 Ma lik ba lista Daily Mail i slicno zutilo gdje sredovjecne muskarce clickbaitaju sa slikom kakve zgodne trebe, pa postavio ovdje konto bice interesantno.
Ma ne mora sve imati veze sa politikom. Zena istripovala u avionu, derala se kako lik koji sjedi nazad zapravo nije tu, kao da je duha ili nesto vidjela.
Iskreno, ako cemo o necemu lijevom, ja bih prije pricao o ovome sto se desilo na Mauiju. :( Bio sam tamo i bas proveo dosta vremena u tom gradu, i generalno me zanimalo kako ljudi tamo zive i to, i bas me ovo sve pogodilo.

I u stvari svake godine sve vise me steze pomisao kakva nas buducnost ceka sa klimatskim promjenama. Mozda ne nas, ali nasu djecu. :sad:
I nedovoljno se o tome prica. Znam da pricaju na televiziji, ali ovako medju ljudima. I ovdje evo na forumu.
Imaju ljudi milion drugih, precih problema, al ovo tacno ko neka kometa za koju svi znamo da dolazi...

Bilo bi interesantno otvoriti temu o klimatskim promjenama ovdje na ovom pdf, ali mrsko mi, nit pratim sad tu neku nauku. Svakako bi se pretvorila u prepirku sa par padobranaca pa mi se ne da.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7417 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

Optimističan si ako misliš da neće zakačiti i nas, osim ako nisi baš starkelja :mrgreen:

Očekujem tektonske promjene na planeti u idućih deset godina, ako ne i brže. Ratovi za vodu stižu već uskoro, a pitanje je i šta će biti kada migranti masovno krenu prema Evropi.

A i politička situacija je sve gora, imamo rat na našem kontinentu za koji ne znamo kako i kada će završiti, Afrika nikada nestabilnija, belaji u skoro svim južnoameričkim državama, Azija također na klimavim nogama, ogroman rast desnice, generalno nezadovoljstvo ljudi, nema šanse da ne dolaze loša vremena.
jeza u ledja

#7418 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: 14/08/2023 04:19 ne mora okrenuti nijednu, dovoljno da je izlaznost bude ista

Trumpovci su sekta i jako su glasni na internetu, ali realnost jeste da je on izgubio dio glasačke baze, a mnogi su i došli "tobe", od Pencea pa nadalje. Vidi se to i po nedostatku okupljanja, već dvaput su očekivani "protesti" od njegove baze, ali nijednom nije bilo više od 50 ljudi. Kockarski gledajući, Trump je Mirandes protiv Reala i trebat će mu čudo. Ne vjerujem da je nemoguće da pobijedi, ali šanse su jako niske.

djevojka iznad je naletila na lošu robu :mrgreen:
Moze preokrenuti NC sigurno, mada je jasno da ima mnogo vise drzava koje moze izgubiti.

No ja sam misljenja da se mogu desiti i neke mnogo vece tektonske promjene tipa Florida, Ohio, pa cak i Texas.

Mnoge stvari koje danas uzimamo za normalne (tipa ova drzava je "plava", ova "crvena", ova "ljubicasta") su se u jednom trenutku promjenile, i tada bile veliko cudo. Recimo Arizona decenijama nije imala D senatora ili guvernera (slagacu sad). Georgia je donedavno bila neupitna. A npr. OH i FL su bile uvijek tossups, sad su odjednom presle skroz u R. (Ili recimo Iowa).
VA je bila crvena, sad je uglavnom plava, itd. NC slicno, i tako dalje.

Vremena se mijenjaju. Kad u Kansasu anti-abortion glasanje pobjedi sa ogromnom razlikom, onda stavit prst na celo.
GandalfSivi

#7419 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote: 14/08/2023 04:21
GandalfSivi wrote: 14/08/2023 02:57

Iskreno, ako cemo o necemu lijevom, ja bih prije pricao o ovome sto se desilo na Mauiju. :( Bio sam tamo i bas proveo dosta vremena u tom gradu, i generalno me zanimalo kako ljudi tamo zive i to, i bas me ovo sve pogodilo.

I u stvari svake godine sve vise me steze pomisao kakva nas buducnost ceka sa klimatskim promjenama. Mozda ne nas, ali nasu djecu. :sad:
I nedovoljno se o tome prica. Znam da pricaju na televiziji, ali ovako medju ljudima. I ovdje evo na forumu.
Imaju ljudi milion drugih, precih problema, al ovo tacno ko neka kometa za koju svi znamo da dolazi...

Bilo bi interesantno otvoriti temu o klimatskim promjenama ovdje na ovom pdf, ali mrsko mi, nit pratim sad tu neku nauku. Svakako bi se pretvorila u prepirku sa par padobranaca pa mi se ne da.
To je tragedija za sebe. I meni jedno od drazih mjesta na svijetu. Drama lijepo (pogotovo planine) a i narod odlican…
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7420 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

Texas će sigurno biti plav, ako ne iduće godine onda na onim tamo izborima, pola Kalifornije se preselilo tamo :mrgreen:

DeSantis vraća Floridu u medieval vremena, pitanje je vremena kada će tamo svima biti pun kujac.
jeza u ledja

#7421 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: 14/08/2023 04:26 Optimističan si ako misliš da neće zakačiti i nas, osim ako nisi baš starkelja :mrgreen:

Očekujem tektonske promjene na planeti u idućih deset godina, ako ne i brže. Ratovi za vodu stižu već uskoro, a pitanje je i šta će biti kada migranti masovno krenu prema Evropi.

A i politička situacija je sve gora, imamo rat na našem kontinentu za koji ne znamo kako i kada će završiti, Afrika nikada nestabilnija, belaji u skoro svim južnoameričkim državama, Azija također na klimavim nogama, ogroman rast desnice, generalno nezadovoljstvo ljudi, nema šanse da ne dolaze loša vremena.
Vjerovatno sam optimistican. Tesko je razagnati izmedju Republikanskih climate deniera i liberalnih, kako se zove ona mala Svedjanka, depresivaca.
Tjesim se da sam pod uticajem liberalnih medija, i da nije sve tako crno ko ono banyan drvo u centru Lahaine ispod kog sam snimio neke od najdrazih videa s djecom. (Tacno mi dodje ko neki simbol sta mi djecu ceka :-? )
jeza u ledja

#7422 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: 14/08/2023 04:30 Texas će sigurno biti plav, ako ne iduće godine onda na onim tamo izborima, pola Kalifornije se preselilo tamo :mrgreen:

DeSantis vraća Floridu u medieval vremena, pitanje je vremena kada će tamo svima biti pun kujac.
Texas bi vec bio plav da Biden nije usro sa Latinosima. (Pardon, sa Latinx :zid: )
Florida pogotovo.
jeza u ledja

#7423 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote: 14/08/2023 04:30
jeza u ledja wrote: 14/08/2023 04:21

To je tragedija za sebe. I meni jedno od drazih mjesta na svijetu. Drama lijepo (pogotovo planine) a i narod odlican…
Ma da ti ovako kazem, meni je jedna od glavnih misli u vezi Mauija i Havaja generalno bila - u picku materinu jest ovo na kraj svijeta....Tolika je tamo izolovanost da se jednostavno osjeti u zraku.
I to ne samo izolovanost od ostatka svijeta, vec medjusobno, i to pogotovo na Mauiju, gdje prakticno imas 3-4 potpuno odvojena dijela ostrva, izmedju kojih stoje planincuge i uske ceste.
Jbt planina od 4000+ metara izranja direkt iz mora. :-)
Na Mauiju Haleakala 3000+ ako se ne varam.
To je vise od bilo cega u Bosni, a direkt se dize sa nivoa mora.

Helem, nevjerovatna izolovanost, i pored svih modernih djidja bidja i hordi turista.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#7424 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

jeza u ledja wrote: 14/08/2023 04:34
Velkoski wrote: 14/08/2023 04:26 Optimističan si ako misliš da neće zakačiti i nas, osim ako nisi baš starkelja :mrgreen:

Vjerovatno sam optimistican. Tesko je razagnati izmedju Republikanskih climate deniera i liberalnih, kako se zove ona mala Svedjanka, depresivaca.
Tjesim se da sam pod uticajem liberalnih medija, i da nije sve tako crno ko ono banyan drvo u centru Lahaine ispod kog sam snimio neke od najdrazih videa s djecom. (Tacno mi dodje ko neki simbol sta mi djecu ceka :-? )

Previše je ovakvih stvari, a premalo bilo kakvih pozitivnih promjena da budem optimističan... Realnost je da najveći trenutni zagađivači neće odustati od profita, a da su ove stvari na kojima se insistira (papirne vrećice helou) obični meme. :mrgreen:
jeza u ledja

#7425 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: 14/08/2023 04:42
jeza u ledja wrote: 14/08/2023 04:34

Previše je ovakvih stvari, a premalo bilo kakvih pozitivnih promjena da budem optimističan... Realnost je da najveći trenutni zagađivači neće odustati od profita, a da su ove stvari na kojima se insistira (papirne vrećice helou) obični meme. :mrgreen:
Kad se poremeti Golfska struja, bice tamo u Evropi "ko je ugasio svjetlo?". :run:
Post Reply