English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#52651 Re: English Premier League
Jedini problem za Newcastle je što su im dvije sljedeće utakmice City i Liverpool.
- BHF_Manijak
#52652 Re: English Premier League
Pa Bog te vidio ovaj ni sa Bayernom ne moze uzeti trofej, kakav luzer mame mi. 
- JohnnyS
#52653 Re: English Premier League
Sreća da je Real zaobišaoBHF_Manijak wrote: ↑12/08/2023 21:43 Pa Bog te vidio ovaj ni sa Bayernom ne moze uzeti trofej, kakav luzer mame mi.![]()
- ami8
#52654 Re: English Premier League
Ne bih rekao da je to problem, prije test stvarnih mogućnosti jer ovo danas je bilo fantastično a Villa nije nimalo naivan protivnik. Što se tiče Newcastla rekao bih na osnovu viđenog da im teško neko može parirati što se tiče fizičke spremnosti. Mana je dosta smušenosti u odbrambenom redu.Osmi Socrates wrote: ↑12/08/2023 21:18 Jedini problem za Newcastle je što su im dvije sljedeće utakmice City i Liverpool.
Kako god jedva čekam iduću subotu i susret M.City-Newcastle.
-
Zoooka
#52655 Re: English Premier League
Ja bolanBHF_Manijak wrote: ↑12/08/2023 21:43 Pa Bog te vidio ovaj ni sa Bayernom ne moze uzeti trofej, kakav luzer mame mi.![]()
Sta kaze sokrates profesionalac.
-
Osmi Socrates
#52656 Re: English Premier League
Trolovi, Tuchel je prošle sezone izgubio dva trofeja, a umalo i Bundesligu. Prije je do njega nego do Kanea. Kane nije ni igrao juče, ušao zadnjih pola sata, kad je već bilo 0:2. Nije ni bilo realno očekivati da bez ijednog treninga klikne sa ekipom. Ne znam ni zašto je Tuchel toliki idiot da ga stavi u tim, par sati nakon što je potpisao. Doduše, vjerovatno su mu naredili, da ga mogu pokazati na Allianz Areni navijačima. Ono što jeste indikativno je da se Tuchel juče izvinio Kaneu što je morao gledati onakvu predstavu Bayerna.
I dokle ćete komplekse istresati? Ne valja internet koristiti za to. Ja Bundesligu ne pratim i ne mislim je pratiti. Kane igra sada u Bundesligi, i, realno, interesuje me kao i lanjski snijeg. Nisam ja cheerleader jednog igrača kao neki. Hvala za sve Harriju, but, that's it. On je sad Bundesligaš. Sve najbolje, i hvala, doviđenja.
I zadnji put da se osvrnem na njegov prelazak. Mane ga je upozorio zbog prelaska u Bayern. Biće uvijek samo jedan stranac. On može u klubu značiti nešto jedino ako osvoje Ligu Prvaka, i to da je on ključni faktor u tome. Titule u Njemačkoj nisu dovoljne. Oni titulu u Njemačkoj osvoje i kad je poklone Dortmundu na tanjiru, kao prošle sezone. Da su svi Bayernovi igrači u invalidskim kolicima, osvojiće Bundesligu u velikom broju slučajeva.
Mada, i to treba uzeti sa rezervom, jer im je sada Tuchel trener. Jedna od većih ubleha u svijetu trenera. Goreg trenera Kane teško da je mogao dobiti nakon ovako važnog poteza u karijeri. Može se čak desiti i da izgube titulu, kako ja to vidim. I, naravno, on će biti krivac, ili jedan od glavnih krivaca, ako se to desi. Tako da je on u partiji pokera iz koje teško može izvući neku dobit. Osim finansijske, naravno, jer ga fantastično plaćaju.
Kane je Bayernu panic buy. Dati 100 miliona funti na ruke (ne plaćanje na nekoliko godina kao što je sada uobičajeno) za tridesetogodišnjeg igrača kojem ugovor ističe nakon ove sezone potvrđuje to. To će porasti na 120 miliona funti, kroz dodatna plaćanja. To je vrhunski biznis, što se tiče Levyija. Čak je i Bavarce preveslao, što malo kome pođe za rukom. Izvukao najbolje iz situacije, u kojoj više i nije kontrolirao karte, jer Kane ne bi potpisao novi ugovor, i sljedeće sezone bi otišao u klub iz Premier Lige. Leviju je bilo važno da ga ne proda u engleski klub.
I dokle ćete komplekse istresati? Ne valja internet koristiti za to. Ja Bundesligu ne pratim i ne mislim je pratiti. Kane igra sada u Bundesligi, i, realno, interesuje me kao i lanjski snijeg. Nisam ja cheerleader jednog igrača kao neki. Hvala za sve Harriju, but, that's it. On je sad Bundesligaš. Sve najbolje, i hvala, doviđenja.
I zadnji put da se osvrnem na njegov prelazak. Mane ga je upozorio zbog prelaska u Bayern. Biće uvijek samo jedan stranac. On može u klubu značiti nešto jedino ako osvoje Ligu Prvaka, i to da je on ključni faktor u tome. Titule u Njemačkoj nisu dovoljne. Oni titulu u Njemačkoj osvoje i kad je poklone Dortmundu na tanjiru, kao prošle sezone. Da su svi Bayernovi igrači u invalidskim kolicima, osvojiće Bundesligu u velikom broju slučajeva.
Mada, i to treba uzeti sa rezervom, jer im je sada Tuchel trener. Jedna od većih ubleha u svijetu trenera. Goreg trenera Kane teško da je mogao dobiti nakon ovako važnog poteza u karijeri. Može se čak desiti i da izgube titulu, kako ja to vidim. I, naravno, on će biti krivac, ili jedan od glavnih krivaca, ako se to desi. Tako da je on u partiji pokera iz koje teško može izvući neku dobit. Osim finansijske, naravno, jer ga fantastično plaćaju.
Kane je Bayernu panic buy. Dati 100 miliona funti na ruke (ne plaćanje na nekoliko godina kao što je sada uobičajeno) za tridesetogodišnjeg igrača kojem ugovor ističe nakon ove sezone potvrđuje to. To će porasti na 120 miliona funti, kroz dodatna plaćanja. To je vrhunski biznis, što se tiče Levyija. Čak je i Bavarce preveslao, što malo kome pođe za rukom. Izvukao najbolje iz situacije, u kojoj više i nije kontrolirao karte, jer Kane ne bi potpisao novi ugovor, i sljedeće sezone bi otišao u klub iz Premier Lige. Leviju je bilo važno da ga ne proda u engleski klub.
Last edited by Osmi Socrates on 13/08/2023 06:57, edited 2 times in total.
-
Osmi Socrates
#52657 Re: English Premier League
I da se osvrnem na ovo navodno blokiranje Kanea od strane Levyija da putuje u Minhen pet do dvanaest.
Svi izvještaji kažu da je Kane sam odbio da putuje u Minhen dok se svi detalji ugovora ne ispeglaju između Levyija i Bayerna. Specifično, ova isplata od 100 miliona funti odmah je bila predmet peglanja.
Levy je obavijestio Kanea da može putovati i da će se detalji dogovoriti poslije kako tako. Ovaj je odbio. Dakle, Tottenhamovac do zadnje sekunde.
A sad čitajte kako se neki drugi igrači i igračići odnose prema bivšim klubovima. Sve goli karakter. 
Svi izvještaji kažu da je Kane sam odbio da putuje u Minhen dok se svi detalji ugovora ne ispeglaju između Levyija i Bayerna. Specifično, ova isplata od 100 miliona funti odmah je bila predmet peglanja.
Levy je obavijestio Kanea da može putovati i da će se detalji dogovoriti poslije kako tako. Ovaj je odbio. Dakle, Tottenhamovac do zadnje sekunde.
- ultima_palabra
#52658 Re: English Premier League
Prije ce biti da je to zbog sebe uradio... zna kakav je Levy pregovarac i nije htio sebi dopustiti situaciju da ode u Minhen i vrati se neobavljenog posla.Osmi Socrates wrote: ↑13/08/2023 06:27 I da se osvrnem na ovo navodno blokiranje Kanea od strane Levyija da putuje u Minhen pet do dvanaest.
Levy je obavijestio Kanea da može putovati i da će se detalji dogovoriti poslije kako tako. Ovaj je odbio. Dakle, Tottenhamovac do zadnje sekunde.A sad čitajte kako se neki drugi igrači i igračići odnose prema bivšim klubovima. Sve goli karakter.
![]()
-
Osmi Socrates
#52659 Re: English Premier League
Pa ako mu je Levy dao odriješene ruke da putuje, njegova lična situacija nije bila u pitanju. Ugovor ne mora biti potpisan da bi bio ugovor. Klubovi su se mogli dogovarati oko detalja do kraja prelaznog roka, što čak ni sada nije isključeno.
I inače, prva stvar oko svakog transfera je da igrač obavi ljekarski, pa tek onda ugovor između klubova može biti zvaničan, pa onda ugovor igrača sa novim klubom postaje zvaničan. Dakle, on je svakako morao prvo obaviti ljekarski.
I inače, prva stvar oko svakog transfera je da igrač obavi ljekarski, pa tek onda ugovor između klubova može biti zvaničan, pa onda ugovor igrača sa novim klubom postaje zvaničan. Dakle, on je svakako morao prvo obaviti ljekarski.
- ultima_palabra
#52660 Re: English Premier League
Pa mogao je obaviti ljekarski, ali nije htio dok nije sve 100% gotovo jer bi za njega to bila blamaza.Osmi Socrates wrote: ↑13/08/2023 10:29 Pa ako mu je Levy dao odriješene ruke da putuje, njegova lična situacija nije bila u pitanju. Ugovor ne mora biti potpisan da bi bio ugovor. Klubovi su se mogli dogovarati oko detalja do kraja prelaznog roka, što čak ni sada nije isključeno.
- GandalfSivi
#52661 Re: English Premier League
Sta ti je Svabo, lik potpisa i igra u roku od 24 sata, a ne kao kod nas mjesecima se neke dozvole cekaju.BHF_Manijak wrote: ↑12/08/2023 21:43 Pa Bog te vidio ovaj ni sa Bayernom ne moze uzeti trofej, kakav luzer mame mi.![]()
Btw, Dani Olmo im sva tri komada zavalio…
-
Dzontra_Volta
#52662 Re: English Premier League
Niđe veze. Ali ono fakat niđe veze. Pa nije Bruno Akrapovic trener Bayerna, nego čovjek koji je i u Njemackoj ostavio traga, osvojio Ligu prvaka sa underdogom i sad bi on trebao biti najgori trener koji ga je trenirao.Osmi Socrates wrote: ↑13/08/2023 05:55 Trolovi, Tuchel je prošle sezone izgubio dva trofeja, a umalo i Bundesligu. Prije je do njega nego do Kanea. Kane nije ni igrao juče, ušao zadnjih pola sata, kad je već bilo 0:2. Nije ni bilo realno očekivati da bez ijednog treninga klikne sa ekipom. Ne znam ni zašto je Tuchel toliki idiot da ga stavi u tim, par sati nakon što je potpisao. Doduše, vjerovatno su mu naredili, da ga mogu pokazati na Allianz Areni navijačima. Ono što jeste indikativno je da se Tuchel juče izvinio Kaneu što je morao gledati onakvu predstavu Bayerna.![]()
Nešto ne funkcioniše u Bayernu, ali reći da je Tuchel ubleha... Vjerovatno je na ličnoj osnovi, jer je redovno namirivao Tottenham u EPL.
Ili je možda zbog onog fajta sa Conteom.
-
Osmi Socrates
#52663 Re: English Premier League
I ti, brt, lupaš onako. Čitaj bavarske medije, svi pozivaju na njegovo nogiranje, jer Bayern od njegovog dolaska igra deset puta gore.
Za Ligu Prvaka, svaka čast, ali, on je i Chelsea ostavio u velikom rasulu. Zato i danas plaćaju.
Za Ligu Prvaka, svaka čast, ali, on je i Chelsea ostavio u velikom rasulu. Zato i danas plaćaju.
- vaučer
#52664 Re: English Premier League
Tuchel ostavio u rasulu cirkus gdje tip koji nema veze s nogometom dovodi menadžere, tri po sezoni, i kupuje igrače po wonderkid listi iz menadžera 2021. Odvadi malo.
- JohnnyS
#52665 Re: English Premier League
GandalfSivi wrote: ↑13/08/2023 12:10Sta ti je Svabo, lik potpisa i igra u roku od 24 sata, a ne kao kod nas mjesecima se neke dozvole cekaju.BHF_Manijak wrote: ↑12/08/2023 21:43 Pa Bog te vidio ovaj ni sa Bayernom ne moze uzeti trofej, kakav luzer mame mi.![]()
Btw, Dani Olmo im sva tri komada zavalio…
Dinamo će se i na njemu opariti
-
LSD
#52666 Re: English Premier League
Od Caiceda napravise Messija, ovakvu sapunicu ni Messi ni Ronaldo nisu imali
Shvatam da je Boehly budaletina koja bilda ego kupovinama, to je njegova agenda trenutno jer bolje i nema, al mi nije jasan Liverpool, to jest Klopp zasto je toliko zapeo za doticnog ekvadorca
pa nije jedini DMF na svijetu, da se oko njega danima histeriše.
Ispade Caicedov Decision jaci od LeBronovog nekad.
Shvatam da je Boehly budaletina koja bilda ego kupovinama, to je njegova agenda trenutno jer bolje i nema, al mi nije jasan Liverpool, to jest Klopp zasto je toliko zapeo za doticnog ekvadorca
Ispade Caicedov Decision jaci od LeBronovog nekad.
-
NecuVise
#52667 Re: English Premier League
Chelsea je pod Tuchelom zadnju sezonu katastrofalno igrao. Njemu je bilo ok da dovede Lukakua i Aubameyanga u Chelsea
Odličan je za kup takmičenja i taktiziranje ali za ligu i generalno vođenje kluba ne.
-
Dzontra_Volta
#52668 Re: English Premier League
Jbg Lukaku je u Interu dominirao, u to vrijeme se glasio kao igrač koji je vrijedan para koje su date za njega. Na kraju ispao fail. Auba je bio neki panic buy, nije uopšte bio ciljano pojačanje.
Tuchel je dobar trener, nije možda sami vrh, ali reći da je ubleha je ili nepoznavanje materije ili neki lični kompleks.
Naravno da će Bavarci kritikovati trenera koji ima lošije rezultate od trenera kod kojeg je do tada sve išlo kao podmazano, a koji je dobio nogu zbog lažnog moralisanja kriminalaca tipa Ulija Hoenessa i sličnih.
-
NecuVise
#52669 Re: English Premier League
Lukaku nije vrijedio skoro, 100 miliona funti samo su se zaletili. Aubu je Tuchel preporučio. Bio mi je drag kao trener Chelsea, ali je zadnju godinu igra baš bila smor. Kako je u Bayernu ne znam jer ih ne pratim.
-
missko
#52670 Re: English Premier League
Za Tuhela je Niko Kovac trenercina vidjet ces u buducnosti ako sad nisi siguranDzontra_Volta wrote: ↑13/08/2023 14:28Jbg Lukaku je u Interu dominirao, u to vrijeme se glasio kao igrač koji je vrijedan para koje su date za njega. Na kraju ispao fail. Auba je bio neki panic buy, nije uopšte bio ciljano pojačanje.
Tuchel je dobar trener, nije možda sami vrh, ali reći da je ubleha je ili nepoznavanje materije ili neki lični kompleks.
Naravno da će Bavarci kritikovati trenera koji ima lošije rezultate od trenera kod kojeg je do tada sve išlo kao podmazano, a koji je dobio nogu zbog lažnog moralisanja kriminalaca tipa Ulija Hoenessa i sličnih.
- JohnnyS
#52671 Re: English Premier League
Tuchela Ante Čačić izdominirao 
-
Zoooka
#52672 Re: English Premier League
Kaže Ornstein (njemu vjerujem) da Liverpool ostaje i bez Caiceda i bez Lavie. Uh kakvi amateri vode Liverpool trenutno. Ubjedjen sam da je ovo Kloppova zadnja sezona.
- vaučer
#52673 Re: English Premier League
Vodka je loš izbor za doručak.
-
Zoooka
- vaučer
#52675 Re: English Premier League
Ne, ne mislim da mu je zadnja sezona. Ne mislim ni da mu je ovo zadnji ugovor s Liverpoolom. Lavia i Caiceido nisu jedini DMovi na planeti. Dok mu dovedu par dobrih igrača neće imati nikakav problem s klubom.