Horke wrote: ↑11/08/2023 13:38
Rekoh vec da je dosta tih kurseva besplatno. I da mogu se upisati i roditelji, nema dobnog ogranicenja. Reci da je djete proslo sve escape roomove pa ti to nije interesantno je kao reci odigrao sam monopol, ne treba mi vise. No postujem, nekom je daleko interesantnije hodati po TC.
I super mi je ovo kad se poziva na jednakost sa drugim bransama tipa kafica, kad oni rade sto ne bi i trgovci? Znaci, ona Orwellovska, svi smo jednaki, neki su jednakiji. Ako vec imate toliku empatiju sto se ne zalazete da radna nedjelja bude za sve, i prosvjetu, i banke, i salteri, kompletna industrija, svi da radimo nedjelju? Zasto smo mi ostali bolji?
Cringe ili ti ga susramlje me uhvati.
Da ponovim, dijete je upisano u dvije sportske sekcije i jednu "intelektualnu" sekciju.
Uz to utakmice i turniri vikendima.
Sedam dana u sedmici već nešto radi, a i supruga i ja letamo s njim svuda, jer volimo to.
Pored toga, kad god možemo idemo u kino, jer sam ja filmofil i volim s njim gledati filmove.
OK, sekcije, sport, kino, check.
Escape room nije kao monopol, jer kada jednom znaš šta tražiš, onda više nije toliko zanimljivo.
Ostale aktivnosti ga ne zanimaju trenutno plaho, iako je išao jedno vrijeme i na plivanje i odbojku.
Heklati još nije počeo.
I sve to kad stavim na papir, kakve to veze ima s tržnim centrima?
Ja im branim da imaju slobodan dan kad hoće, ili ih gazde jebu?
To što ja izađem iz kuće nedjeljom spriječava gazde da poštuju zakone?
Šta ja imam s tržnim centrima ili bilo kojom firmom?
Moj otac je radio u branši u kojoj se radilo i u 3 ujutro i u 8 naveče.
Kad god te zovne ili kad si dežurni, dolaziš.
Nije bitno je li srijeda ili nedjelja.
Ja također nekad nažalost moram raditi po 10-12 sati dnevno, nekada i vikendom.
Takva mi branša i takav mi posao, jer radim i s drugim vremenskim zonama i državama.
Arapi ne rade petkom, pa mi pišu nedjeljom, a Ameri pišu u 22:00 naveče.
Tako da si sa mnom našao pogrešnu crkvu u kojoj ćeš se moliti.
Što se mene tiče, neka svi rade ili neka svi ne rade u nedjelju.
Ja sam svakako uglavnom na terenima u Lukavici, Hotonju, Hrasnici, itd.
To ne mijenja činjenicu da:
- problem radnika nisu ovakvi zakoni nego poslodavci koji im ne daju slobodne dane svakako
- inspekcije očito ne rade svoj posao
- postoje ljudi koji će i dalje raditi na taj neradni dan, jer nisu sve branše iste
Neovisno od toga i dalje tvrdim da je Sarajevo prćija što se tiče sadržaja, bez obzira koliko kurseva heklanja mi nađeš u Nahli.