BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Chloe
Photo mod

#751 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chloe »

Athlon64 wrote: 12/08/2023 11:32 Sarajevo (mislim na viđenije građane, ne na sirotinju) i njegova "krema društva" se ponaša kao blago autistični tinejdžer. Evo i ovaj kreten Vuletić to potvrdi.

Niko ovdje ne mrzi Sarajevo, nego jednostavno treba da se ponaša kao GLAVNI GRAD OVE DRŽAVE.
Niko ne očekuje da se odaje počast ovom stradanju u Zenici, Mostaru, B. Luci, očekuje se u SARAJEVU jer je glavni grad ove države !

Pride tome održava se najveći događaj u godini i imaš najveći masakr (u više godina) u državi.

Minuta šutnje, otkazivanje vatrometa i malo "tiše" slavlje u kafićima bi bilo primjereno. Večeras nek se sve nastavi kako je planirano i to je to.

Jel neko misli da je previše to tražiti?

Da ne pričam o gorkom ukusu u ustima jer je za masakr u Beogradu proglašen državni dan žalosti, a ovdje i minuta šutnje ispade previše za tražiti.

EDIT: Vrhunac licemjerja kojeg sam sinoć vidio na Instagramu, sve viđenije djevojke/žene spominju femicid, zaštitu ženskih prava, strožije zakone - odmah sljedeći story idu iste te max razgolićene (predstavljajući sebe kao objekat) kako partijaju na nekom od SFF lokala. E otprilike to je odnos današnjeg društva prema tuđoj patnji.
:thumbup:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#752 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bobi »

zigson wrote: 12/08/2023 11:43
Bobi wrote: 12/08/2023 11:40

Pa ima prijedesetak stranica bas na ovoj temi je postavio sliku svog pištolja :D.Ima najmanje desetak vidjenijih forumaša za koje znamo da imaju, fotografije sa streljana, upute kako mabaviti, kvalitet i skoro detaljno sve objašnjeno sta kako gdje :D. Mala škola naoruzavanja :D.
Je li u legalnom kontekstu za normalne ljude koji prodju sve moguce provjere ili u nelegalnom?
Koji je procenat ubistava legalnim a koji nelegalnim naoruzanjem?

Ne kaki
U BiH vecina sto neko naziva legalno nije legalno :D. jel ti mislis da su sve dozvole legalne ? Znam desetine psihopata iz zenice koji su se pridruzili lovcima samo da lakše ozganjaju dozvolu za nošenje ili posjedovanje. je legalno je, sve po zakonu, nesto me to posjeca na neke stvari. Da samo vidiš ti te osobe, u očima mu ludilo a kamoli sa oruzjem. Ako si se pronašao tvoja žalost :D sam tvoj odgovor sve kaže :D.
moimoi

#753 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

Bobi wrote: 12/08/2023 11:40

Pa ima prijedesetak stranica bas na ovoj temi je postavio sliku svog pištolja :D.Ima najmanje desetak vidjenijih forumaša za koje znamo da imaju, fotografije sa streljana, upute kako mabaviti, kvalitet i skoro detaljno sve objašnjeno sta kako gdje :D. Mala škola naoruzavanja :D.
Je li u legalnom kontekstu za normalne ljude koji prodju sve moguce provjere ili u nelegalnom?
Evo ja imam legalno dozvolu za oruzje vec 4 godine i haman nigdje ne idem bez pistolja upravo zbog ovih poremecenih situacija koje se mogu desiti "najednom".

Ne kaki
Koji ce ti klinac oruzje koje sluzi samo i iskljucivo za ubijanie ljudi??
Nisi policajac. Nisi vojno lice.
Koja je svrha tvog posjedovanja oruzja?
zigson

#754 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigson »

Athlon64 wrote: 12/08/2023 11:46

Evo ja imam legalno dozvolu za oruzje vec 4 godine i haman nigdje ne idem bez pistolja upravo zbog ovih poremecenih situacija koje se mogu desiti "najednom".

Ne kaki
Naravno, najjači su mi oni što pozivaju na zabranu i oduzimanje oružja... američki političar na zakon o zabrani posjedovanja je rekao: "Ako posjedovanje oružja bude kriminalno djelo, onda će samo kriminalci moći posjedovati oružje."
Bitno je moralisati i sprdati se umjesto da se edukuje o svojim pravima.
zigson

#755 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigson »

moimoi wrote: 12/08/2023 11:47

Ne kaki
Napisano je koja je svrha mog posjedovanja oruzja, procitaj opet.

A evo ponovit cu ti - licna zastita. Najprije mene, moje familije.

Nigdje haman ne idem bez oruzja i 17 metaka u njemu. Legalno, zaustavljan 20 puta od strane policije, provjere svaki pit i pozele mi srecu, cak i pohvale za prikladno nosenje :)

A evo tebi pitanje, na tvoju konstataciju da nisam policajac.
Koja je korist od policajca bila kad je naisao na ovog monstruma?
Last edited by zigson on 12/08/2023 11:53, edited 2 times in total.
zigson

#756 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigson »

Bobi wrote: 12/08/2023 11:47

Ne kaki
U BiH vecina sto neko naziva legalno nije legalno :D. jel ti mislis da su sve dozvole legalne ? Znam desetine psihopata iz zenice koji su se pridruzili lovcima samo da lakše ozganjaju dozvolu za nošenje ili posjedovanje. je legalno je, sve po zakonu, nesto me to posjeca na neke stvari. Da samo vidiš ti te osobe, u očima mu ludilo a kamoli sa oruzjem. Ako si se pronašao tvoja žalost :D sam tvoj odgovor sve kaže :D.
Gdje je napisano da sam lovac. (Gade mi se lovci, krvolocne pijandure 99% koji ubijaju neduzne zivotinje)

Ma hajd nebitno, imas svoje, ja svoje :bih:

A otkud ti u drustvu desetine psihopata pa ih tako dobro znas da ti se pohvale da su "zavrsili" dozvolu.

Prije ce biti da si i ti predavao pa dobio odbijenicu iz nekih razloga :D
Last edited by zigson on 12/08/2023 11:51, edited 1 time in total.
emirolini

#757 Re: BiH - Crna hronika

Post by emirolini »

Jedino je Benjamina ispala dostojna. Svaka joj cast, ne treba tu puno kao sto neko rece nije niko mislio da se kaze gostima da se vrate nazad ali stvari se mogle drugacije odraditi, suptilno.
Bobi
Forum administrator

#758 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bobi »

zigson wrote: 12/08/2023 11:48
moimoi wrote: 12/08/2023 11:47

Nigdje haman ne idem bez oruzja i 17 metaka u njemu. Legalno, zaustavljan 20 puta od strane policije, provjere svaki pit i pozele mi srecu, cak i pohvale za prikladno nosenje :)
Da i ubiješ nekog legalno s legalnim oruzjem. Mogu ti reci da si psiho cim meni odgovaras sa " ne kaki " na moju primjednu o nošenju oružja civilima. tesko da si dobio legalno, poguro si ti to nekako :D.
zigson

#759 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigson »

Bobi wrote: 12/08/2023 11:52
zigson wrote: 12/08/2023 11:48

Da i ubiješ nekog legalno s legalnim oruzjem. Mogu ti reci da si psiho cim meni odgovaras sa " ne kaki " na moju primjednu o nošenju oružja civilima. tesko da si dobio legalno, poguro si ti to nekako :D.
Ako imas neke sumnje da sam pogurao, slobodno prijavi pa nek me provjere, administrator si imas neku dozu mojih informacija.
Otvoren sam :)

Nego ne odgovori mi, otkud ti u drustvu psihopata :D

Ono administrator, ne poznaje zakon zemlje u kojoj valjda zivi.

Mogu i ja tebi reci da si psiho kad hoces da ukines legalno naoruzanje civilima da bi ih mogli krimosi svojim ionako nelegalnim naoruzanjem ubiti, maltretirati, itd.
Bobi
Forum administrator

#760 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bobi »

zigson wrote: 12/08/2023 11:49 A otkud ti u drustvu desetine psihopata pa ih tako dobro znas da ti se pohvale da su "zavrsili" dozvolu
Pa u firmi trojica :D od 400 ljudi, iz komšiluka dvojica, iz skolskih dana cetvorica, iz sportskih druzenja dvojica, iz vojnih bivsih krugova ihaha, shvati da neko se nalazi u takvom okruzenju da licno poznaje desetine hiljada ljudi :D. Ja sam 95 skinuo uniformu ono u stilu fukcoff do kraja zivota, psovao i uniformu i rat i oruzje, probleme rješavam diplomatski, taktično i mudro :D.
zigson

#761 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigson »

Bobi wrote: 12/08/2023 11:56
zigson wrote: 12/08/2023 11:49 A otkud ti u drustvu desetine psihopata pa ih tako dobro znas da ti se pohvale da su "zavrsili" dozvolu
Pa u firmi trojica :D od 400 ljudi, iz komšiluka dvojica, iz skolskih dana cetvorica, iz sportskih druzenja dvojica, iz vojnih bivsih krugova ihaha, shvati da neko se nalazi u takvom okruzenju da licno poznaje desetine hiljada ljudi :D. Ja sam 95 skinuo uniformu ono u stilu fukcoff do kraja zivota, psovao i uniformu i rat i oruzje, probleme rješavam diplomatski, taktično i mudro :D.
Good for you :thumbup:

Ciju uniformu? :D

Pausalno odgovaras i mijenjas teze, 90% izignorises, tako da zavrsio sam s tobom.
toska

#762 Re: BiH - Crna hronika

Post by toska »

vjeshalica wrote: 12/08/2023 08:52
Znam da necu dozivjeti da Islamska zajednica izda fetvu da se krvozednom dzukelištu ne smije klanjati dzenaza. Naci ce se neki koji ce triput da halali,naci ce se neki idolopoklonik koji ce ga "ispratiti" zalovati....itd
ovo je interesantno, IZ bi tako poslala jaču poruku društvu pa i nasilnicima svih vrsta nego 30 dana žalosti.

imaju osnovu, to je ko klanjati dzenazu samom šejtanu.
zigson

#763 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigson »

toska wrote: 12/08/2023 11:59
Znam da necu dozivjeti da Islamska zajednica izda fetvu da se krvozednom dzukelištu ne smije klanjati dzenaza. Naci ce se neki koji ce triput da halali,naci ce se neki idolopoklonik koji ce ga "ispratiti" zalovati....itd
ovo je interesantno, IZ bi tako poslala jaču poruku društvu pa i nasilnicima svih vrsta nego 30 dana žalosti.

MISLIM da je cak po Islamu zabranjeno klanjati dzenazu osobi koja se ubila.
Neka me neko ispravi ako grijesim
Bobi
Forum administrator

#764 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bobi »

zigson wrote: 12/08/2023 11:54 Ono administrator, ne poznaje zakon zemlje u kojoj valjda zivi.

Mogu i ja tebi reci da si psiho kad hoces da ukines legalno naoruzanje civilima da bi ih mogli krimosi svojim ionako nelegalnim naoruzanjem ubiti, maltretirati, itd.
Kakve veze ima administrator sa poznavanje zakona o naoruzanju jedne države ? Znam da civil koji ima dozvolu za nošenje oruzja mora imati jebene razloge ili šptelu kod osoba koji to odobrtavaju ? Ako si ti ugrozen onda su svi ugrozeni i svi trebamo nosit, jel tako ili si ti nešto posebno, mozda primao prijetnje ili vec imao nekih sukoba opasnih po život? Ne djelujes mi tako, po tvom pisanju vecinom je strah neopravdan ili cisto kurčenje?
Hakiz

#765 Re: BiH - Crna hronika

Post by Hakiz »

Hakiz wrote: 12/08/2023 05:43

Niste vi normalni.
Nema ovo veze sa njim.

Nego sa pravljenjem kriminalaca i ubica od policije ako joj se dozvoli da na svoju ruku ubija one koji joj se ne sviđaju.

Svi oni koji pristaju, čak i pozivaju, da policija mimo zakona, bez naredbe onoga ko bi to mogao narediti, ako iko može, sa daljine, snajperom, ubija monstrume, pozivaju na činjenje krivičnog djela. A sutra će kukati ako neko iz neke institucije prema njima učini nešta šta bi bilo nepošteno, kriminal.

Jedno je ubiti kretena koji drži pištolj na nečijoj glavi u trenutku dok ga tako drži. Drugo je ubiti kretena koji vrijeđa, vitla pištoljem, ali u tom trenutku niko nije direktno ugrožen.

Prvo je opravdano, drugo nije.

Šta misliš šta će raditi policajci koje naučiš, maltene izdresiraš, da mogu nekažnjeno ubijati koga god hoće?
Last edited by Hakiz on 12/08/2023 12:03, edited 1 time in total.
dr_Evil

#766 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

Ali smo zato mogli dozivjeti da nisu dozvolili da se partizani kopaju u hareme, i nije im se smjela klanjati dzenaza. ;)
swanfilter

#767 Re: BiH - Crna hronika

Post by swanfilter »

vjeshalica wrote: 12/08/2023 11:28
swanfilter wrote: 12/08/2023 11:26 Treba svijet da stane zbog napuhanog debila ..
Tebi svakako nije stao ,niti je neko trazio da stane. Ali samo je sustina u prilagodjenom programu. Uostalom jebe nam se gdje se ti provodis.
Ajd, objesi se. Bice ti lakse ...
Bobi
Forum administrator

#768 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bobi »

zigson wrote: 12/08/2023 11:57
Bobi wrote: 12/08/2023 11:56

Good for you :thumbup:

Ciju uniformu? :D

Pausalno odgovaras i mijenjas teze, 90% izignorises, tako da zavrsio sam s tobom.
Šta ignorišem, lijepo sam ti napisao otkud poznajem na destine psihopata. Pa u mojoj zgradi ima ih jedno 20 % samo nemaju puške :D. Vojna uniforma, zvali me u civilnu policiju,rekog odjebite :D. E sad bi bio kakva čivija dijelioi dozvole za par hiljada maraka :D.
sole2mio

#769 Re: BiH - Crna hronika

Post by sole2mio »

Itsoktobealone wrote: 12/08/2023 04:03 Priča se iz nekoliko izvora da nije bilo samoubistva nego da ga je ukinuo pripadnik specijalne jedinice MUP-a TK.
Logicno da je ubijen, samo se ovi slucajevi ovako prikazu u iavnosti.
zigson

#770 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigson »

Bobi wrote: 12/08/2023 12:00
zigson wrote: 12/08/2023 11:54 Ono administrator, ne poznaje zakon zemlje u kojoj valjda zivi.

Kakve veze ima administrator sa poznavanje zakona o naoruzanju jedne države ? Znam da civil koji ima dozvolu za nošenje oruzja mora imati jebene razloge ili šptelu kod osoba koji to odobrtavaju ? Ako si ti ugrozen onda su svi ugrozeni i svi trebamo nosit, jel tako ili si ti nešto posebno, mozda primao prijetnje ili vec imao nekih sukoba opasnih po život? Ne djelujes mi tako, po tvom pisanju vecinom je strah neopravdan ili cisto kurčenje?
Pa ukoliko palamudis o necemu valjda bi trebao poznavati to ili sam u krivu?

Na sva pitanja sam odgovorio strucnijim osobama od tebe, i oni su donijeli odluku.

Nisam imao sukoba nikakvih. Ovo jucer sto se desilo, zar treba neki drugi/veci razlog?

Sto se kurcenja tice, 99% osoba s kojim se druzim ili sam u kontaktu i ne zna da imam oruzje, ne znam je li to odgovor na tvoju tezu ili sta vec o kurcenju?
vjeshalica

#771 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

zigson wrote: 12/08/2023 12:00
toska wrote: 12/08/2023 11:59

MISLIM da je cak po Islamu zabranjeno klanjati dzenazu osobi koja se ubila.
Neka me neko ispravi ako grijesim
Razliciti su stavovi,u drugim konfesijama se ne drzi opelo koliko znam
Ovo dzubre samo treba zakopati u neobiljezenu rupu bez javnosti.
https://www.preporod.com/index.php/duho ... -samoubici
vjeshalica

#772 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

swanfilter wrote: 12/08/2023 12:03
vjeshalica wrote: 12/08/2023 11:28

Tebi svakako nije stao ,niti je neko trazio da stane. Ali samo je sustina u prilagodjenom programu. Uostalom jebe nam se gdje se ti provodis.
Ajd, objesi se. Bice ti lakse ...
Idi se providi jebe nam se za tvojim zabavama
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#773 Re: BiH - Crna hronika

Post by sime_cipol »

emirolini wrote: 12/08/2023 11:44 Ovaj vlasnik teretane obrtnik, ekonomista a dva slova gramatike ne zna sastaviti.
Da budes multimilioner dovoljno je da znas kupiti za marku i prodati za dvije.
Ne treba mnozenje, dijeljenje, korijeni, kvadrati i integrali
palermo

#774 Re: BiH - Crna hronika

Post by palermo »

JohnnyS wrote: 12/08/2023 10:13 Ma ta priča oko tog SFFa je isto bezveze. Sad je nekima problem što ga nisu otkazali, da ga jesu, drugi bi naricali zašto su ga otkazali, ipak je to "najveći događaj godine u Sarajevu"
Ma meni je zapravo najveca fora sto niko ne spominje da se mogla otkazati utakmica izmedju Sarajeva I Posusja......jebi ga, fudbal je to,jos novi trener, horde se vracaju , jes pametan, dje ces to otkazivati....itd......ovako udari po filmu I manifestaciji koja je jedna od rijetkih koja stavlja Sarajevo na mapu svijeta....usput par fraza o elitizmu I kvazi elitismu I savjest je mirna
vjeshalica

#775 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

dr_Evil wrote: 12/08/2023 12:02

Ali smo zato mogli dozivjeti da nisu dozvolili da se partizani kopaju u hareme, i nije im se smjela klanjati dzenaza. ;)
Zato smo dozivjeli da se muslimanima iz mijesanih brakova zabranjuje ukop na muslimanskim grobljima. Nije tema ali ima na YT i tome. Od prije 2,3godine.
Post Reply