BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#726 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bloo »

zigson wrote: 12/08/2023 11:17 Koliko sam vidio na onom drugom live-u pisao mu je "brate" ili tako nesto, neko ima skrinsot sigurno

Ima ovo žutilo. https://www.espreso.co.rs/svet/bosna/13 ... etnje-foto
Uz neizostavno :
Vlasnik teretane Emir Džinović iz Gradačca u kojoj je radio trostruki ubica Nermin Sulejmanović kao instruktor, bio je juče na mestu zločina i spasao bebu, nakon ubistva njene majke.

– Da, spasao sam bebu, bila je spuštena na pod u lokvu krvi. Sada je kod mene, na sigurnom... Prizor je bio jeziv. Nesrećnu suprugu je isprebijao, bila je neprepoznatljiva. Mi se znamo dugo, on je radio kod mene, nikad nikakvih problema nije bilo. Ne znam kako je došlo do ovoga – rekao je on
.

Ako podemo od pretpostavke da je ovo istina, kako je lik dosao na mjesto prije polkicije i zasto neko od ljudi koji su pratili LIVe nije odmah kontaktirao policiju?
drag_gost

#727 Re: BiH - Crna hronika

Post by drag_gost »

Image
Da, spasio sam bebu, bila je spuštena na pod u lokvu krvi. Sada je kod mene, na sigurnom..Prizor je bio jeziv. Nesretnu suprugu je isprebijao, bila je neprepoznatljiva. Mi se znamo dugo, on je radio kod mene, nikad nikakvih problema nije bilo. Ne znam kako je došlo do ovoga – rekao je on.

Nakon što je vijest dospjela u medije, Džinović se susreo sa strahovitim prijetnjama.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#728 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bobi »

Pa i u Zenici je sinoc drndalo od 8 do pola jedan, je da su se na pocetku osvrnuli na tragična dešavanja i tako to ali nastavilo se nesmanjenom bukom iz zvučnika cincili mincili muzike uz pjevanje publike.
swanfilter

#729 Re: BiH - Crna hronika

Post by swanfilter »

Treba svijet da stane zbog napuhanog debila ..
mali_balon

#730 Re: BiH - Crna hronika

Post by mali_balon »

emirolini wrote: 12/08/2023 11:24
Bolje da je sutio, ovako je sad usrao motku, meni licno je ovo odvratno.
Odvratno je sve sto nas ubode a nije nam po volji....
vjeshalica

#731 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

I njemu je trebalo vremena da dodje do lica mjesta, dakle,lik je odma pobjegao, vjv su zvali kad su vidjeli, ali treba vremena da se dodje na lice mjesta. Ne moze u minutu.
drag_gost

#732 Re: BiH - Crna hronika

Post by drag_gost »

teskeredzic_22 wrote: 12/08/2023 11:23 Edit : Nevažno.
Nek bude živa, zdrava i sretna curica.
To je jedino bitno... zelim joj sretan zivot. Avaz je prenio na pocetku da je jedno dijete ubijeno, pa sam pomislio da je i bebu ubio ne daj Boze...
vjeshalica

#733 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

swanfilter wrote: 12/08/2023 11:26 Treba svijet da stane zbog napuhanog debila ..
Tebi svakako nije stao ,niti je neko trazio da stane. Ali samo je sustina u prilagodjenom programu. Uostalom jebe nam se gdje se ti provodis.
zigson

#734 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigson »

Bloo wrote: 12/08/2023 11:25
zigson wrote: 12/08/2023 11:17 Koliko sam vidio na onom drugom live-u pisao mu je "brate" ili tako nesto, neko ima skrinsot sigurno

Ima ovo žutilo. https://www.espreso.co.rs/svet/bosna/13 ... etnje-foto
Uz neizostavno :
Vlasnik teretane Emir Džinović iz Gradačca u kojoj je radio trostruki ubica Nermin Sulejmanović kao instruktor, bio je juče na mestu zločina i spasao bebu, nakon ubistva njene majke.

– Da, spasao sam bebu, bila je spuštena na pod u lokvu krvi. Sada je kod mene, na sigurnom... Prizor je bio jeziv. Nesrećnu suprugu je isprebijao, bila je neprepoznatljiva. Mi se znamo dugo, on je radio kod mene, nikad nikakvih problema nije bilo. Ne znam kako je došlo do ovoga – rekao je on
.

Ako podemo od pretpostavke da je ovo istina, kako je lik dosao na mjesto prije polkicije i zasto neko od ljudi koji su pratili LIVe nije odmah kontaktirao policiju?
Nemojte mi sudit ima policija ako sam sta uradio mek mi se sudi .nisam podrzavo nikakav vid nasilja nit cu podrzat to .Nizamu sam volio i postovao kao clana porodice to svi mogu potvrdit sto me znaju.ja sam molio kumio da neradi to.pored svoje dvoje djece isao sam da to dijete spasim i hvala bogu da sam uspio .molim sve prijatelje svoje ako sam sta na stetu uradio ja se izvinjajem .Emir

Ima na njegovom profilu, skrinsot "nemoj brate" ipak moja greska.
moimoi

#735 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

Pun fb likova koji se slikaju sa oruzjem… ispod desetine istih mentalnih sklopova koji hvale. To su danasnje furke i nasa stvarnost.

Nikome ne pada na um da zabrani takvu vrstu “promocije”. Niti da provjeri da li su pojedinci legalno (u sta sumnjam) dosli do oruzja.
Athlon64

#736 Re: BiH - Crna hronika

Post by Athlon64 »

Sarajevo (mislim na viđenije građane, ne na sirotinju) i njegova "krema društva" se ponaša kao blago autistični tinejdžer. Evo i ovaj kreten Vuletić to potvrdi.

Niko ovdje ne mrzi Sarajevo, nego jednostavno treba da se ponaša kao GLAVNI GRAD OVE DRŽAVE.
Niko ne očekuje da se odaje počast ovom stradanju u Zenici, Mostaru, B. Luci, očekuje se u SARAJEVU jer je glavni grad ove države !

Pride tome održava se najveći događaj u godini i imaš najveći masakr (u više godina) u državi.

Minuta šutnje, otkazivanje vatrometa i malo "tiše" slavlje u kafićima bi bilo primjereno. Večeras nek se sve nastavi kako je planirano i to je to.

Jel neko misli da je previše to tražiti?

Da ne pričam o gorkom ukusu u ustima jer je za masakr u Beogradu proglašen državni dan žalosti, a ovdje i minuta šutnje ispade previše za tražiti.

EDIT: Vrhunac licemjerja kojeg sam sinoć vidio na Instagramu, sve viđenije djevojke/žene spominju femicid, zaštitu ženskih prava, strožije zakone - odmah sljedeći story idu iste te max razgolićene (predstavljajući sebe kao objekat) kako partijaju na nekom od SFF lokala. E otprilike to je odnos današnjeg društva prema tuđoj patnji.
Last edited by Athlon64 on 12/08/2023 11:35, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator

#737 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bobi »

moimoi wrote: 12/08/2023 11:31 Pun fb likova koji se slikaju sa oruzjem… ispod desetine istih mentalnih sklopova koji hvale. To su danasnje furke i nasa stvarnost.
Cuj FB, pa i ovdje na forumu se hvale slikama svog arsenala :D.
tramvajtrojka

#738 Re: BiH - Crna hronika

Post by tramvajtrojka »

Athlon64 wrote: 12/08/2023 11:32 Sarajevo (mislim na viđenije građane, ne na sirotinju) i njegova "krema društva" se ponaša kao blago autistični tinejdžer. Evo i ovaj kreten Vuletić to potvrdi.

Niko ovdje ne mrzi Sarajevo, nego jednostavno treba da se ponaša kao GLAVNI GRAD OVE DRŽAVE.
Niko ne očekuje da se odaje počast ovom stradanju u Zenici, Mostaru, B. Luci, očekuje se u SARAJEVU jer je glavni grad ove države !

Pride tome održava se najveći događaj u godini i imaš najveći masakr (u više godina) u državi.

Minuta šutnje, otkazivanje vatrometa i malo "tiše" slavlje u kafićima bi bilo primjereno. Večeras nek se sve nastavi kako je planirano i to je to.

Da ne pričam o gorkom ukusu u ustima jer je za masakr u Beogradu proglašen državni dan žalosti, a ovdje i minuta šutnje ispade previše za tražiti.
Sta je bilo u ostatku drzave jucer sto ste se svezali samo Sarajeva u Srebreniku koji je udaljen dvadesetak kilometara sinoc su bili puni klubovi i trestala je muzika, al se ne sere po srebreniku a po Sarajevu sere i to samo se sere po sffu kao i svake godine od strane istih likova koji do podne mrze sebe, a od podne citav svijet :oops:
Athlon64

#739 Re: BiH - Crna hronika

Post by Athlon64 »

tramvajtrojka wrote: 12/08/2023 11:34
Athlon64 wrote: 12/08/2023 11:32 Sarajevo (mislim na viđenije građane, ne na sirotinju) i njegova "krema društva" se ponaša kao blago autistični tinejdžer. Evo i ovaj kreten Vuletić to potvrdi.

Sta je bilo u ostatku drzave jucer sto ste se svezali samo Sarajeva u Srebreniku koji je udaljen dvadesetak kilometara sinoc su bili puni klubovi i trestala je muzika, al se ne sere po srebreniku a po Sarajevu sere i to samo se sere po sffu kao i svake godine od strane istih likova koji do podne mrze sebe, a od podne citav svijet :oops:
Zato što je Sarajevo glavni grad države, a ne neki Srebrenik, kontaš razliku ?
moimoi

#740 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

Bobi wrote: 12/08/2023 11:33
moimoi wrote: 12/08/2023 11:31 Pun fb likova koji se slikaju sa oruzjem… ispod desetine istih mentalnih sklopova koji hvale. To su danasnje furke i nasa stvarnost.
Na tu “temu” ne naletih hb
Leverage

#741 Re: BiH - Crna hronika

Post by Leverage »

Haris.ba wrote: 12/08/2023 09:10
Leverage wrote: 11/08/2023 22:04
To je krivično djelo zbog kojeg bi završio u zatvoru, a oni bi plate svejedno dobili.

Ne znam zbog čega ljudi misle da za kompleksne probleme postoje jednostavna rješenja. Ovdje su potrebne godine ozbiljnog rada da bi se vidjeli makar kakvi rezultati. Nikakva objesi, zapali, ukini plate i slična ho-ruk "rješenja" neće dati bilo kakav efekat, čak i da su provodiva.
Godine ozbiljnog rada ne iskljucuju horuk rjesenja.

Sto je krivicno djelo izglasati budzet? To je ustavno pravo skupstine kantona. Mislim, ti i ja znamo da to nece se desiti.
Ali, sam tvoj komentar koji govori - to je krivicno djelo je pomazatelj kolika je strah kad pravosudju i malo dirnes komoditet.
Krivično djelo je iz budžeta izostaviti bilo koga kome to pravo pripada. Zloupotreba položaja i ovlaštenja.

Šta se ljudima ovdje mora objašnjavati, kao da sam došao u obdanište.
Haris.ba

#742 Re: BiH - Crna hronika

Post by Haris.ba »

Leverage wrote: 12/08/2023 11:36 Krivično djelo je iz budžeta izostaviti bilo koga kome to pravo pripada. Zloupotreba položaja i ovlaštenja.

Šta se ljudima ovdje mora objašnjavati, kao da sam došao u obdanište.
Onda bi zatvori bili puni zastupnika u skupstinama koji imaju imunitet za svoje glasanje ili neglasanje.

Sudovi su bili puni radnih sporova nakon sto je jedan stanoviti premijer nelegalno smanjio plate. Sudije tuzile sudu tu razliku i fino sa kamatama isplacivale.
Ni premijer, ni zastupnici koji su to izglasali zatvora nisu vidjeli.
tramvajtrojka

#743 Re: BiH - Crna hronika

Post by tramvajtrojka »

Athlon64 wrote: 12/08/2023 11:36
tramvajtrojka wrote: 12/08/2023 11:34

I zato se samo po Sarajevu treba pljuvati i njegovim građanima a ostatak drzave nikom nista :oops: :oops: , ne vidim da ste se pocesali da popljujete sinoc okupljanja po Tuzli kad ne bude dvostrukih arsina prema Sarajevu vasa prica ce drzati vodu do tada :arrow: :arrow:
Bobi
Forum administrator

#744 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bobi »

moimoi wrote: 12/08/2023 11:36
Bobi wrote: 12/08/2023 11:33

Pa ima prijedesetak stranica bas na ovoj temi je postavio sliku svog pištolja :D.Ima najmanje desetak vidjenijih forumaša za koje znamo da imaju, fotografije sa streljana, upute kako mabaviti, kvalitet i skoro detaljno sve objašnjeno sta kako gdje :D. Mala škola naoruzavanja :D.
moimoi

#745 Re: BiH - Crna hronika

Post by moimoi »

Bobi wrote: 12/08/2023 11:40

Pa ima prijedesetak stranica bas na ovoj temi je postavio sliku svog pištolja :D.Ima najmanje desetak vidjenijih forumaša za koje znamo da imaju, fotografije sa streljana, upute kako mabaviti, kvalitet i skoro detaljno sve objašnjeno sta kako gdje :D. Mala škola naoruzavanja :D.
Divno.
Athlon64

#746 Re: BiH - Crna hronika

Post by Athlon64 »

tramvajtrojka wrote: 12/08/2023 11:40
Athlon64 wrote: 12/08/2023 11:36

I zato se samo po Sarajevu treba pljuvati i njegovim građanima a ostatak drzave nikom nista :oops: :oops: , ne vidim da ste se pocesali da popljujete sinoc okupljanja po Tuzli kad ne bude dvostrukih arsina prema Sarajevu vasa prica ce drzati vodu do tada :arrow: :arrow:
Bezveze braniš neodbranjivo.

Ko misli da je minuta šutnje, otkazivanje vatrometa i malo tiše slavlje sinoć (ili barem jedno od toga) - PREVIŠE - za mene nije čovjek.

To što spominješ druge gradove ("pa i oni tako rade") znači da sam upravu.
Bobi
Forum administrator

#747 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bobi »

Riba smrdi od glave, Sarajevo je jucer bilo centar zbivanja ako i svaki dan, jel to se ne smije nista ruzno reci da se desilo u glavnom gradu ?
zigson

#748 Re: BiH - Crna hronika

Post by zigson »

Je li u legalnom kontekstu za normalne ljude koji prodju sve moguce provjere ili u nelegalnom?
Koji je procenat ubistava legalnim a koji nelegalnim naoruzanjem?
Evo ja imam legalno dozvolu za oruzje vec 4 godine i haman nigdje ne idem bez pistolja upravo zbog ovih poremecenih situacija koje se mogu desiti "najednom".

Ne kaki
Last edited by zigson on 12/08/2023 11:45, edited 1 time in total.
emirolini

#749 Re: BiH - Crna hronika

Post by emirolini »

Ovaj vlasnik teretane obrtnik, ekonomista a dva slova gramatike ne zna sastaviti.
Athlon64

#750 Re: BiH - Crna hronika

Post by Athlon64 »

zigson wrote: 12/08/2023 11:43

Je li u legalnom kontekstu za normalne ljude koji prodju sve moguce provjere ili u nelegalnom?
Koji je procenat ubistava legalnim a koji nelegalnim naoruzanjem?
Evo ja imam legalno dozvolu za oruzje vec 4 godine i haman nigdje ne idem bez pistolja upravo zbog ovih poremecenih situacija koje se mogu desiti "najednom".

Ne kaki
Naravno, najjači su mi oni što pozivaju na zabranu i oduzimanje oružja... američki političar na zakon o zabrani posjedovanja je rekao: "Ako posjedovanje oružja bude kriminalno djelo, onda će samo kriminalci moći posjedovati oružje."
Post Reply