Narod i Pravda (Konakovic)

Bloo
Globalna šefica

#28476 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

relativno84 wrote: 10/08/2023 20:28
Bloo wrote: 10/08/2023 19:56 Priznaj da bacis drkicu nakon svakog svog posta ovakvog. Svaki put kad tweet izade il nesto, ti dobijes erekciju, jel da... :D
U kasnim nocnim vise jutarnjim satima, ako si bas radoznala.
:oops: :kakoste:

Nego kad si vec tu da te pitam ko je ova likusa Koluder, jbte mrska Sabina se cini kao kamilica u odnosu na ovo, gledajuci je danas dok jordami na sjednici, boze dragi sta se sve nakacilo na jaslice. :-)
Spoiler
Show
Image
Aida Koluder-Agic - guglah
Guglaj i ti.
Mada ne znam sto bi, jer je tvoje jedino interesovanje oko politicarki da su ti ugodne oku, ali da nisu previse pametne i da ne pricaju puno. :D

Evo proberi sebi jednu, blizu srcu svome :D
Image
A_A_AKCIJA

#28477 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

dulekrele wrote: 10/08/2023 18:54
Better Man wrote: 10/08/2023 18:32 Sve je ovo maslo građevinske mafije, koja je zaustavljena u svom naumu da izbetonira sve zelene površine u Centru.
Sigurno da ima i toga ali Mandic je katastrofa. Cuo sam privatno od zaposlenih u opcini da je sigurno do sada najgori nacelnik.
NS nije nikad smjela da uce u koaliciju sa truhlim SDAovcima a sada NiPovcima po cijenu da ostanu u opoziciji. Sve je to isto samo drugacije smrdi.
Ja sam siguran da bi se mnogi obradovali da je NS ostao u opoziciji.

Jer to znači da bi SDA ostala na vlasti :D

Nismo baš toliko glupi da ne kontamo o čemu se radi.

Ovo će biti test za Trojku.
Do sada je najneozbiljniji NiP Centar.

Moja je procjena da opoziv propada, nakon čega bi trebalo riješiti situaciju u tom općinskom odboru.

Za početak, skinuti odgovorne sa lista za sljedeće izbore. Dati šansu drugima.

Jer ako opoziv ne uspije, pored toga što znamo da Mandić nije dobar načelnik, znaćemo da ova ekipa nisu dobri političari.

Ne treba zaboraviti.

NiP je pristao na Mandića koji je bio solidan ministar.

Do sada su usvojili tri budžeta koja je predložio.

Za dva od njih su pozitivno glasali o izvršenju, iako je bilo katastrofa.

Očito nisu znali sa njim naći zajednički jezik. U tri godine niko od njih nije skontao fol kako da sam njim komunicira i pokušaju ispraviti šta se da.

Pored toga, nisu znali to komunicirati ni interno. Niko od nas u NiPu nije znao za te probleme.

Ni građani nisu upoznati. Tek sada se spominju problemi.

Vjerujem da ni u NS nisu znali, jer ovi nisu eskalirali problem.

Koliko god se pozivali na loš rad Mandića, i ovo je loš rad vijećnika NiP.

A najgore, ugrozili su koaliciju na svim nivoima. Njihova je procjena da će opoziv proći, i ako fule, samo će dodati još jedan argument da i oni loše rade posao. Procjena je jako bitna u svemu ovome, jer nas sada sve moraju ubijediti da će opoziv uspjeti.

Ako ne uspije, u najboljem slučaju su to uradili samo da operu ruke i da se opravdaju. A cijena tog pranja je par stotina hiljada KM i poljuljana koalicija i sam ugled NiP u Sarajevu.

Sa druge strane imamo NiP Novi Grad koji sa Semirom Efendićem uspješno sarađuje. Ne gube iz vida činjenicu da su tu zbog građana.
A koalicija nikada nije bila sa SzaBiH na lokalnom nivou.

Mislim da veliki dio lokalne politike Trojke u Sarajevu jednostavno nema iskustva. Previše je tu mladih, neiskusnih, a ambicioznih I željnih dokazivanja. Previše jednostavno gledaju na politiku

U Novom Sarajevu su isto uradili iz SDP-a i otišli sa SDA. Isti je razlog.
Last edited by A_A_AKCIJA on 10/08/2023 20:45, edited 1 time in total.
tramvajtrojka

#28478 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Mandic je mrtva ubleha frajer je dobio izbore na priči hastahane i tu tri godine nista nije uradio po tom pitanju, jos ce izgubiti milionske sporove protiv centralne banke i tibre jer im zabranjuje dozvole koje su odranije dobili. A tek kriminalnu naum da ubaci cbih na MD umjesto planirane koncerte dvorane :zzzz: .

Jedino sto se sad razletio po fb da ga snimaju zastupnice ns i njegove desne ruke u opstinskom vijecu koje su jos vece ublehe od njega samog :lol: , poznajem ih i znam kakav su "kalibar" , nasa stranka je totalno skrenula u krivo sa izabranim predstavnicima pa su izabrali premijera koji se boji vlastite sjene i ciju vladu apsolutno nema nigdje :-)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#28479 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

sve su ovo zamutili gačani. nagovorili malog ademovića i đozu da idu u opoziv mandića i ništa o tome ne pitaju dinu. to je bio tajni plan da se dino okomi na kemu ademovića i da oslabi kemin utjecaj unutar nipa. :lol: :lol:
A_A_AKCIJA

#28480 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

malakh wrote: 10/08/2023 20:43 sve su ovo zamutili gaćani. nagovorili malog ademovića i đozu da idu u opoziv mandića i ništa o tome ne pitaju dinu. to je bio tajni plan da se dino okomi na kemu ademovića i da oslabi kemin utjecaj unutar nipa. :lol: :lol:
Niđe veze.

Neiskustvo, tvrdoglavost, bahatost.

Neće da popuste da ne ispadne da ih je Dino smirio.

Kratkovida politika.

Što bi bilo OK da je u pitanju klub nezavisnih vijećnika. Pa neka rade šta hoće.

Ovako, nikako ne shvataju da su i jedan ozbiljan dio glasova i političke moći i ugleda crpili iz činjenice da su NiP i da su Trojka.

To su zaboravili i to će ih stići.
Officer Crabtree

#28481 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Officer Crabtree »

Rekoh ja davno, prvo NS, pa onda SDP.

NiP dok ih treba tu su.

Nerko je ionako ko žena.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#28482 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

A_A_AKCIJA wrote: 10/08/2023 20:47
malakh wrote: 10/08/2023 20:43 sve su ovo zamutili gaćani. nagovorili malog ademovića i đozu da idu u opoziv mandića i ništa o tome ne pitaju dinu. to je bio tajni plan da se dino okomi na kemu ademovića i da oslabi kemin utjecaj unutar nipa. :lol: :lol:
Niđe veze.

Kratkovida politika.

Što bi bilo OK da je u pitanju klub nezavisnih vijećnika. Pa neka rade šta hoće.

Ovako, nikako ne shvataju da su i jedan ozbiljan dio glasova i političke moći i ugleda crpili iz činjenice da su NiP i da su Trojka.

već sam pisao da su ponizili dinu svojim postupkom, da su usrali i šefa i stanicu. poslije ovoga, dinu nitko ozbiljno neće shvatati, ako ne otjera sve one koji su učestvovali u opozivu mandića. dino u vlastitoj stranci se ništa ne pita i kako da očekujemo od njega da sankcionira nekog budućeg direktora javnog preduzeća ili ministra koji uleti u neki kriminal.

mislim da mu je forto poslao najbolju moguću poruku... a dino neka se zapita...
A_A_AKCIJA

#28483 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

malakh wrote: 10/08/2023 20:51 već sam pisao da su ponizili dinu svojim postupkom, da su usrali i šefa i stanicu. poslije ovoga, dinu nitko ozbiljno neće shvatati, ako ne otjera sve one koji su učestvovali u opozivu mandića.

Neće se to tako desiti.

Ova ekipa iz Centra se izborila za opoziv.

OK, upozoreni ste ali ste nastavili svojim putem.

Možda mi ne vidimo tako dobro kao vi.

Ako opoziv uspije, svaka čast, bili ste upravu i bolje ste osjetili puls Centra od nas ostalih.

Ako ne uspije, povucite se sa liste sljedeće godine i pustite drugima šansu. Zasrali ste koaliciju zato što ste nagli i nemate takta.
Almir_

#28484 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Almir_ »

Kako si cinio,tako ce se i vratiti.
Dino ako napravi los potez,raspast ce se Nip na Pin.
Tako da sef u stranci mora biti strpljiv.
Kaze Dia neki dan da je opoziv Mandica radi izgradnje nebodera,i zgrada jer kako on kaze Mandic nije dao "zeleno svjetlo".
tramvajtrojka

#28485 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Almir_ wrote: 10/08/2023 20:57 Kako si cinio,tako ce se i vratiti.
Kaze Dia neki dan da je opoziv Mandica radi izgradnje nebodera,i zgrada jer kako on kaze Mandic nije dao "zeleno svjetlo".
mi imamo besmislenu situaciju u gradu nevezano za mandica da je svaka nova gradnja docekana na nož i da su svi automatski protiv toga, a grad sve više i vise stagnira nije dobar neboder al jeste dobar nelegalni parking i stracare za susenje gaca i deka na MD-u :lol: :lol:

toralno lud narod, i posljedice ovoga ce se tek osjetiti u narednim godinama vec nam je centar grada poceo umirati pa u glavnoj ulici u drzavi nam je vrhunac zeks doner i zmaj što je bilo nezamislivo prije desetak godina
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#28486 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

A_A_AKCIJA wrote: 10/08/2023 20:47
Niđe veze.

Kratkovida politika.

fino ti ovo nakiti, al druže niđe veze...ovo su samo gladne oči
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#28487 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 10/08/2023 21:02
mi imamo besmislenu situaciju u gradu nevezano za mandica da je svaka nova gradnja docekana na nož i da su svi automatski protiv toga, a grad sve više i vise stagnira nije dobar neboder al jeste dobar nelegalni parking i stracare za susenje gaca i deka na MD-u :lol: :lol:

toralno lud narod, i posljedice ovoga ce se tek osjetiti u narednim godinama vec nam je centar grada poceo umirati pa u glavnoj ulici u drzavi nam je vrhunac zeks doner i zmaj što je bilo nezamislivo prije desetak godina
Zato što 90% gradnje ne prati bilo kakve urbanističke standarde
Bukvalno na prste možeš nabrojati dobre projekte u Sarajevu

Sa starim ruševnim zgradama makar znaš da postoji šansa da će sutra doći neko drugi umjesto neimara tipa signor Brajkovića
malakh

#28488 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

A_A_AKCIJA wrote: 10/08/2023 20:55
malakh wrote: 10/08/2023 20:51 već sam pisao da su ponizili dinu svojim postupkom, da su usrali i šefa i stanicu. poslije ovoga, dinu nitko ozbiljno neće shvatati, ako ne otjera sve one koji su učestvovali u opozivu mandića.

Neće se to tako desiti.

Ako opoziv uspije, svaka čast, bili ste upravu i bolje ste osjetili puls Centra od nas ostalih.

Ako ne uspije, povucite se sa liste sljedeće godine i pustite drugima šansu. Zasrali ste koaliciju zato što ste nagli i nemate takta.
zanimljivo, ali teško ostvarivo, jer se za mjesec dana može dosta toga promijeniti, a srž da ostane nepromijenjena. očito da vi nipovci ne razumijete suštinu, a ona je takva da dino ne vlada strankom, da nema kontrolu unutar stranke, da u stranci ima lokalne šerife koji vedre i oblače i koji su lojalni kemi ademoviću, a ne dini konakoviću.

ti lokalni šerifi nisu izlazili na vidjelo dok se nije dogodila situacija sa mandićem i tada je na svjetlo dana izašlo sve ovo što sam gore napisao i javnost se uvjerila u to. da te napomenem da je prije godinu dana kemal ademović izjavio da je mandić najveća greška nipa i da je prvi nipovac koji je "opleo" po mandiću.

i unutarnje uređenje nipa ne bi bilo problem, da se zbog njihovih trzavica ne urušava jedan kompletan koncept političkog pristupa koji je nakon 25 godina otjerao sda u opoziciju.
tramvajtrojka

#28489 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

sehohari wrote: 10/08/2023 21:07
tramvajtrojka wrote: 10/08/2023 21:02

Sa starim ruševnim zgradama makar znaš da postoji šansa da će sutra doći neko drugi umjesto neimara tipa signor Brajkovića
Ovdje se bukvalno svaka gradnja popljuvala i ona koja je bila po svim mogućim planovima, pa eto sam md sve te zgrade su ucrtane u rp, Hollywood toranj, unitic 3 i bivsi humanus/alta sadasnja tibra i neko da kaze da je bolja sadasnja situacija da budu neugledne povrsine umjesto svjetskog CBD-a, pa ljudi su pljuvali ovu zgradu a me sta vise

Image

bukvalno smo postali haos negativno društvo, a za madicevu vladavinu treba samo otići u hastahanu na kojoj je dobio izbore i da se vidi da je sada trenutno u gorem stanju nego kad je djeneral bio nacelnik
relativno84

#28490 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by relativno84 »

Bloo wrote: 10/08/2023 20:33

Aida Koluder-Agic - guglah
Guglaj i ti.
Mada ne znam sto bi, jer je tvoje jedino interesovanje oko politicarki da su ti ugodne oku, ali da nisu previse pametne i da ne pricaju puno. :D

Evo proberi sebi jednu, blizu srcu svome :D
Spoiler
Show
Image

Spoiler
Show
Image
:oops: :D :thumbup: :bih:
A_A_AKCIJA

#28491 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

Grohotom se smijem :D

SDA pravednici se ponadali :D
A_A_AKCIJA

#28492 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

tramvajtrojka wrote: 10/08/2023 21:16 Ovdje se bukvalno svaka gradnja popljuvala
Apsolutno tačno.

Na ovom forumu je tada bila aktualna hajka protiv BBI centra koja je trajala godinama.

A kada pogledaš, kakvo je ruglo Sarajka bila naspram BBI-ja...
A_A_AKCIJA

#28493 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

malakh wrote: 10/08/2023 21:13 očito da vi nipovci ne razumijete suštinu, a ona je takva da dino ne vlada strankom, da nema kontrolu unutar stranke, da u stranci ima lokalne šerife koji vedre i oblače i koji su lojalni kemi ademoviću, a ne dini konakoviću.
Ja jako dobro razumijem

Dino nije Dodik, Fahro niti Sebija. Da prijeti čupanjem grkljana I da ne smiješ pisnuti.

Da jeste, ne bi NiP bio tu gdje jeste.

Svako može reći šta misli i niko neće biti silom ugušen.

NiP Centar ima svu slobodu da radi šta hoće.

Priča oko Keme je prenapuhana. Kemo nije tip koji bi mogao voditi stranku, ovako kako je vodi Dino.

Dvije različite ličnosti i uloge.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#28494 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 10/08/2023 21:16
sehohari wrote: 10/08/2023 21:07

Ovdje se bukvalno svaka gradnja popljuvala i ona koja je bila po svim mogućim planovima, pa eto sam md sve te zgrade su ucrtane u rp, Hollywood toranj, unitic 3 i bivsi humanus/alta sadasnja tibra i neko da kaze da je bolja sadasnja situacija da budu neugledne povrsine umjesto svjetskog CBD-a, pa ljudi su pljuvali ovu zgradu a me sta vise

Image

bukvalno smo postali haos negativno društvo, a za madicevu vladavinu treba samo otići u hastahanu na kojoj je dobio izbore i da se vidi da je sada trenutno u gorem stanju nego kad je djeneral bio nacelnik
Pa rekoh, imaš par pozitivnih primjera.

Ali odnos je nažalost sigurno negdje 1:5, ako ne i gore.
Toliko je se fušerilo, Stup uništen, da je se stvorila fobija od bilo kakve nove gradnje. Što je i razumljivo, nisu tu problem samo babe.
madner

#28495 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by madner »

Neozbiljno je da je kao protiv a svi jos u NiPu.

Ocito je da ce Cengic dobiti SG i zato ova igra da NIP dobije jednog nacelnika.

Sto se tice gradnje, gdje je to normalno da nacelnik doda 13 spratova?
To je circa 15 miliona razloga da se pokusa oboriti Mandic.
malakh

#28496 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

A_A_AKCIJA wrote: 10/08/2023 21:28
malakh wrote: 10/08/2023 21:13 očito da vi nipovci ne razumijete suštinu, a ona je takva da dino ne vlada strankom, da nema kontrolu unutar stranke, da u stranci ima lokalne šerife koji vedre i oblače i koji su lojalni kemi ademoviću, a ne dini konakoviću.
Ja jako dobro razumijem

Dino nije Dodik, Fahro niti Sebija. Da prijeti čupanjem grkljana I da ne smiješ pisnuti.

Da jeste, ne bi NiP bio tu gdje jeste.

Svako može reći šta misli i niko neće biti silom ugušen.

NiP Centar ima svu slobodu da radi šta hoće.

Priča oko Keme je prenapuhana. Kemo nije tip koji bi mogao voditi stranku, ovako kako je vodi Dino.

Dvije različite ličnosti i uloge.
nije problem u različitom mišljenju, ali mora biti neki kadija koji će lupiti čekićem i donijeti konačnu odluku. u ozbiljnom sistemu tako stvari funkcioniraju, jer se zbog sukobljenih mišljenja ratovi vode. u ovom slučaju dino je donio konačnu odluku i rekao je nipu centar na sastanku kantonalnog odbora.

da li je nip centar ispoštovao dinu? nije.

da budem precizniji, to je onaj sastanak na kojem se spominjao rok od 72 sata.

i dobro si rekao. kemo nema harizmu da vodi stranku i kemo bez dine ne bi bio to što jeste. ali voli kemo razigrati, stari je to kov. vama nipovci još uvijek itekako nepoznat, jer agitanti i poslušnici odlično rade svoj posao unutar nipa...
A_A_AKCIJA

#28497 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

madner wrote: 10/08/2023 21:35 Sto se tice gradnje, gdje je to normalno da nacelnik doda 13 spratova?
To je circa 15 miliona razloga da se pokusa oboriti Mandic.
Daj nam više detalja.

Da pokušamo skontati te moguće interese iza svega.
Seawolf

#28498 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Seawolf »

A_A_AKCIJA wrote: 10/08/2023 20:55

Neće se to tako desiti.

Malo krivo postavljaš stvari.

Katastrofa će biti kada (ako) referendumski opoziv uspije.

Koga će onda Trojka kandidovati za zajedničkog kandidata za općinskog načelnika?

Neće se dogovoriti oko zajedničkog kandidata i to će biti početak raspada Trojke.

Ili ti vidiš stvari nekako drugačije.
drug_profi

#28499 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ovo je upravo to.
Moglo se sprijeciti ovo i dogovoriti se interno da ce se ponuditi novi kandidat, a ovako je sad sudbina trojke zapravo u ishodu referenduma, pa cak i da propadne opoziv, opet je tesko da ce se u Centru nastaviti saradnja.
A to onda ide lancano dalje.
DonieBrasco

#28500 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DonieBrasco »

A sta je reazlog svega ovoga ima li naznaka ? Ko je kome zasmeta ili sta neko zeli ?
Post Reply