dulekrele wrote: ↑10/08/2023 18:54
Better Man wrote: ↑10/08/2023 18:32
Sve je ovo maslo građevinske mafije, koja je zaustavljena u svom naumu da izbetonira sve zelene površine u Centru.
Sigurno da ima i toga ali Mandic je katastrofa. Cuo sam privatno od zaposlenih u opcini da je sigurno do sada najgori nacelnik.
NS nije nikad smjela da uce u koaliciju sa truhlim SDAovcima a sada NiPovcima po cijenu da ostanu u opoziciji. Sve je to isto samo drugacije smrdi.
Ja sam siguran da bi se mnogi obradovali da je NS ostao u opoziciji.
Jer to znači da bi SDA ostala na vlasti
Nismo baš toliko glupi da ne kontamo o čemu se radi.
Ovo će biti test za Trojku.
Do sada je najneozbiljniji NiP Centar.
Moja je procjena da opoziv propada, nakon čega bi trebalo riješiti situaciju u tom općinskom odboru.
Za početak, skinuti odgovorne sa lista za sljedeće izbore. Dati šansu drugima.
Jer ako opoziv ne uspije, pored toga što znamo da Mandić nije dobar načelnik, znaćemo da ova ekipa nisu dobri političari.
Ne treba zaboraviti.
NiP je pristao na Mandića koji je bio solidan ministar.
Do sada su usvojili tri budžeta koja je predložio.
Za dva od njih su pozitivno glasali o izvršenju, iako je bilo katastrofa.
Očito nisu znali sa njim naći zajednički jezik. U tri godine niko od njih nije skontao fol kako da sam njim komunicira i pokušaju ispraviti šta se da.
Pored toga, nisu znali to komunicirati ni interno. Niko od nas u NiPu nije znao za te probleme.
Ni građani nisu upoznati. Tek sada se spominju problemi.
Vjerujem da ni u NS nisu znali, jer ovi nisu eskalirali problem.
Koliko god se pozivali na loš rad Mandića, i ovo je loš rad vijećnika NiP.
A najgore, ugrozili su koaliciju na svim nivoima. Njihova je procjena da će opoziv proći, i ako fule, samo će dodati još jedan argument da i oni loše rade posao. Procjena je jako bitna u svemu ovome, jer nas sada sve moraju ubijediti da će opoziv uspjeti.
Ako ne uspije, u najboljem slučaju su to uradili samo da operu ruke i da se opravdaju. A cijena tog pranja je par stotina hiljada KM i poljuljana koalicija i sam ugled NiP u Sarajevu.
Sa druge strane imamo NiP Novi Grad koji sa Semirom Efendićem uspješno sarađuje. Ne gube iz vida činjenicu da su tu zbog građana.
A koalicija nikada nije bila sa SzaBiH na lokalnom nivou.
Mislim da veliki dio lokalne politike Trojke u Sarajevu jednostavno nema iskustva. Previše je tu mladih, neiskusnih, a ambicioznih I željnih dokazivanja. Previše jednostavno gledaju na politiku
U Novom Sarajevu su isto uradili iz SDP-a i otišli sa SDA. Isti je razlog.