zdruzdjo wrote: ↑01/08/2023 12:44
Yeeeep, to je to. Moze me vala razapeti kako god ko hoce, ali isti sam.
Sina dobio sa 23.
Tu i tamo su pokusavale se razuzdati pubertetske bubice, prosipanje bahatluka, sile.....jednostavno cu nazvati "ispipavanje granica". U par navrata je naucio da na granicama postoji ljut granicni policajac i da se granice nece micati. Danas je on jedan prefin zreo momak. Uredan, moralan, stalozen, bistar....
E sad cu reci jedan drugi problem kojeg primjecujem u zadnje vrijeme.
Puno zavisi od toga sa koliko godina si dobio potomka. Nemas iste zivce, snagu, strpljenje za odgoj sa 35-40 kao sto si imao sa 20-25.
A ogroman broj potencijalnih roditelja danas se odluce za djecu tek tamo sa 30-40 pa i vise. A tada si vac u nekoj "niz brdo" putanji.
Opet iz iskustva. Kcerku sam dobio 9 godina nakon sina.
Naravno da su i karakteri drukciji kod djece, ali puno manje i ja i supruga imamo gore spomenutog u odnosu koliko smo imali sa sinom.
Znaci ove nove mame i tate koje su "nacele" cetvrtu deceniju i tek tada prave djecu, cekajuci da zavrse fakultete, zaposle se, kupe stan, oplate malo kredita.....E pa velika sansa da ces imati djete koje ce biti "malo svoje". Nema se vremena za provodjenje sa djecom, za zabavu, igru, razgovore,.....
A ni zivaca. Nego tutni sta para u ruke, daj mu sitne zabave da se tebi skine s dnevnog reda i uzivaj.
To.je samo moje misljenje koje sam nekalo izvukao posmatrajuci sa strane.
Ne mora se niko sloziti sa mnom