Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

ferratilis

#44751 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Bosnian Dragon1 wrote: 02/08/2023 12:57 i ja cekam balkan dlc, a rusija im odavno zavrsena a nece da je izbace zbog ukrajine i rata sto je cisto preserevanje nidje veze, da je tako onda nijednu mapu ne bi trebali izbacat jer vazda se neko s nekm kacio kroz historiju
Nisam to znao. I ja bi volio da je veca mapa, vec imam osjecaj da sam sve vidio. Lijepo su popunili Europu i uzivanje je vozit, jedini dio koji ne volim su Sardinija i Korzika zbog onih vijugavih puteva, sve ostalo je super. Italija i Skandinavija su mi nekako najljepse regije.

Smijesno mi je koliko smeca se vidi pored puta u Rumuniji u Bugarskoj, mozda i na Balkanu bude isto. :D
Bosnian Dragon1

#44752 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

ferratilis wrote: 02/08/2023 13:22
Bosnian Dragon1 wrote: 02/08/2023 12:57 i ja cekam balkan dlc, a rusija im odavno zavrsena a nece da je izbace zbog ukrajine i rata sto je cisto preserevanje nidje veze, da je tako onda nijednu mapu ne bi trebali izbacat jer vazda se neko s nekm kacio kroz historiju
Nisam to znao. I ja bi volio da je veca mapa, vec imam osjecaj da sam sve vidio. Lijepo su popunili Europu i uzivanje je vozit, jedini dio koji ne volim su Sardinija i Korzika zbog onih vijugavih puteva, sve ostalo je super. Italija i Skandinavija su mi nekako najljepse regije.

Smijesno mi je koliko smeca se vidi pored puta u Rumuniji u Bugarskoj, mozda i na Balkanu bude isto. :D
jest moguce da bude smeca na balkanu :D , a jasta kake s mapom rusije a gotova im jos prosle godine zavrsili trebali izbacit, ko eto da se i oni pridruze sankcijama rusiji... cuj sankcije rusiji tim sto nece izbacit russia dlc, nidje veze . Mada meni ta mapa rusije njihova i ne znaci puno jer koristim 3-4 mape rusije koje sam skinuo zaista ogroman prostor, i taj dlc sto izbace bice vjerovatno manji puno nego ove besplatne mape, ali eto uzeo bi ga svakako da uvezem s tim.

to sto kazes volio bi da je veca mapa , da imas osjecas da si sve vidio slazem se, ali kad imas sve dlcove bude onako pofino velika mapa i jos kad na to dodas modove onda zaista imas ogromnu mapu , kao sto neki dan rekoh ja vozim od islanda , preko cijele evrope do sjeverne afrike pa onda preko bliskog istoka do granice s kinom , bude bas svega za vidit, kazahstan mi je onako zanimljiv bas
Bosnian Dragon1

#44753 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

evo otprilike kako mapa kod mene izgleda s tim sto nisam sve uslikao , nekih 80 posto mape

https://postimg.cc/gallery/7qWrCkX
ferratilis

#44755 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

A to je vec suprotno, previse. :D
Mada respekt moderima za toliki trud.

Sta ti bude s tim modovima kad izadje update? Sve nanovo instaliras ili...?
Bosnian Dragon1

#44756 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

ferratilis wrote: 02/08/2023 14:29 A to je vec suprotno, previse. :D
Mada respekt moderima za toliki trud.

Sta ti bude s tim modovima kad izadje update? Sve nanovo instaliras ili...?
sto se tice mapa moras sve ponovo instalirat uvijek , a ove druge modove npr kamioni , tereti, za saobracaj itd ne moras updajtuju se preko steam workshop automatski , a ovi drugi koji nisu na steam workshop ni njih 90 posto ne moras ponovo skidat , imam modova koje sam samo jednom skinuo prije 6-7 godina i dan danas rade ... mape najvsie oduzmu vremena dok vratis opet, jer neke izadju ubrzo nakon sto se igra updajtuje i njih odrade odma moderi dok na neke cekas i mjesec dana, tako da ja uvijek nakon sto izadje update igre sacekam nekih mjesec dana dok svi sve updajtuju :D malo odmorim i opet Jovo nanovo :D

Kod American truck mi je puno manje posla jer imam puno manje modova , samo 2 map moda koristim , Promods canada i Alaska mod, dok kod ets2 imam 10 map modova i gledam ima li jos koji dobar :D
Last edited by Bosnian Dragon1 on 02/08/2023 14:38, edited 1 time in total.
Bosnian Dragon1

#44757 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

evo i ovde slikano iz world map kako to kod mene izgleda
https://postimg.cc/gallery/L6Tm59V
ferratilis

#44758 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Super je to, ali ja cu se drzati vanilla verzije. Kao prvo, ETS2 igram povremeno radi opustanja. Drugo, igram samo single player, znaci mogu sacuvat progress bez da se resetuje kao kad igras World of Trucks ugovore. Velika prednost, a i update nece nista poremetiti (osim sto ponisit trenutnu turu, ali to nije nista). :)
Bosnian Dragon1

#44759 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

ferratilis wrote: 02/08/2023 14:44 Super je to, ali ja cu se drzati vanilla verzije. Kao prvo, ETS2 igram povremeno radi opustanja. Drugo, igram samo single player, znaci mogu sacuvat progress bez da se resetuje kao kad igras World of Trucks ugovore. Velika prednost, a i update nece nista poremetiti (osim sto ponisit trenutnu turu, ali to nije nista). :)
ma da svako ima svoj cejf :thumbup: , meni recimo treba citav dan dok vratim sve mape i modove poslozim nakon sto izadje update igre , ali nije mi mrsko a i igram ets2 svakodevno tako da mi to nista nije problem
ferratilis

#44760 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Nekako mi je u svom hajpu oko BG3 promakao JA3. Jako uspjesno izdanje, sa dobrim recenzijama. Demo je solidan. Malo ko je ocekivao da ce Bugari odraditi dobar posao. Ovo cu sigurno odigrat kad dodje vrijeme.
geralt

#44761 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by geralt »

ferratilis wrote: 02/08/2023 17:36 Malo ko je ocekivao da ce Bugari odraditi dobar posao.
Zvanicna objava trailera na Steamu od developera pocinje sa "Apparently, We didn't F*** It Up!" :D
Tito_i_Partija

#44762 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Tito i klasik shooteri, Vol. 2: vidim da su Stalker igre na teškom sniženju na GOGu, pa kontam da uzmem jer ih nisam nikad igr'o. Jesu li dobre sve igre u ovoj franšizi il' samo neke?
ferratilis

#44763 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 02/08/2023 18:29 Tito i klasik shooteri, Vol. 2: vidim da su Stalker igre na teškom sniženju na GOGu, pa kontam da uzmem jer ih nisam nikad igr'o. Jesu li dobre sve igre u ovoj franšizi il' samo neke?
Clear Sky slobodno zaobidji. Da ne pisem romane, ima neke probleme u dizajnu s kojima se vecina gamera ne nosi dobro, cak i sa modovima.

SoC i CoP su obavezna lektira svakog gamera, SoC pogotovo.

Ni ne pomisljaj da igras bez ovoga:
https://www.metacognix.com/files/stlkrsoc/index.html
To je sve sto ti treba za prvi put. Naprednije modove ostavi za buducnost, ako se navuces na atmosfericni svijet Zone.

btw Stalker nije tipicni shooter, nego RPG shooter. :)
nlt

#44764 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nlt »

Ima li u ETS2 neka izazovna mapa, nešto kao kad prikazuje u nekim emisijama neke po život opasne puteve iz Azije ili Afrike i tako to. Provalija 1000m, a moraš voziti uz samu ivicu i tako te stvari
Bosnian Dragon1

#44765 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

nlt wrote: 02/08/2023 18:38 Ima li u ETS2 neka izazovna mapa, nešto kao kad prikazuje u nekim emisijama neke po život opasne puteve iz Azije ili Afrike i tako to. Provalija 1000m, a moraš voziti uz samu ivicu i tako te stvari
za ets 2 imas nekih ali su kvalitetom jako lose dok za american truck imas mexico map koja je ogromna i jako lijepo uradjena a ima dosta bas tih puteva sto trazis da ti se zamanta od krivina i provalija , valjda smijem ovde postavit link nije nista piratsko vec stranica od moda

jedino sto moras imat dlc-ove za ove mape bez obzira radilo se o ets2 ili american truck, sada 90 % modova za mape trazi ti da moras imat sve ili vecinu DLC-ova, znaci ovo ti je za american truck u linku ispod , za ets2 nemoj ni trazit jer kao sto rekoh kvalitetom su bas lose te mape tipa afrike azije i sl.
https://reformaats.dudaone.com/downloads

P.S . Preporuka sto se tice mapa za ETS2 su ti promods koji je najpoznatiji imas u njemu planinskih puteva evropskih, ruskih a vrhunska je mapa, onda imas Rusmap, Sibirmap, Road to Asia,
Tito_i_Partija

#44766 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 02/08/2023 18:33
Tito_i_Partija wrote: 02/08/2023 18:29 Tito i klasik shooteri, Vol. 2: vidim da su Stalker igre na teškom sniženju na GOGu, pa kontam da uzmem jer ih nisam nikad igr'o. Jesu li dobre sve igre u ovoj franšizi il' samo neke?
Clear Sky slobodno zaobidji. Da ne pisem romane, ima neke probleme u dizajnu s kojima se vecina gamera ne nosi dobro, cak i sa modovima.

SoC i CoP su obavezna lektira svakog gamera, SoC pogotovo.

Ni ne pomisljaj da igras bez ovoga:
https://www.metacognix.com/files/stlkrsoc/index.html
To je sve sto ti treba za prvi put. Naprednije modove ostavi za buducnost, ako se navuces na atmosfericni svijet Zone.

btw Stalker nije tipicni shooter, nego RPG shooter. :)
E hvala, pretpostavlj'o sam da Clear Sky nije to to kad sam vidio da je prequel.

Jesu li ti modovi vezani za stabilnost igre il' neki Quality of Life dodaci?
Dope_Man

#44767 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

nlt wrote: 02/08/2023 18:38 Ima li u ETS2 neka izazovna mapa, nešto kao kad prikazuje u nekim emisijama neke po život opasne puteve iz Azije ili Afrike i tako to. Provalija 1000m, a moraš voziti uz samu ivicu i tako te stvari
Imas njihovu raniju igru 18 Wheels of Steel Extreme Trucker, koja je bas fokusirana na te stvari iz onih emisija sa kablovske. I napravljene se dvije igre tad nekad kad je to bas bilo popularno.
ferratilis

#44768 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 02/08/2023 20:01 E hvala, pretpostavlj'o sam da Clear Sky nije to to kad sam vidio da je prequel.

Jesu li ti modovi vezani za stabilnost igre il' neki Quality of Life dodaci?
Nije problem sto je prequel, nego sto su nazor izbacili igru u kratkom vremenu, previse eksperimentisali, rezultat je otvoreni svijet sa cudnim mehanikama igranja i jako losim balansom. Meni je dobra, ali bas moras poznavati Stalker da uzivas u njoj. Ali CS nije bitan.

ZRP ti je u biti unofficial patch, ne dodaje nista novo nego Stalker cini stabilnijim, popravlja neke bugove koji ti mogu blokirati quest progress i mijenja par sitnih stvari koje su developeri zaboravili. Samo ga instaliraj, ne moras raditi nikakve tweakove. Prati readme i to je to.

I obavezno pogledaj ovo :D
Tito_i_Partija

#44769 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

:lol:

Dobro sam se nasmij'o. Jel ovo onaj što je radio i review za Elex? :D
ferratilis

#44770 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 02/08/2023 20:30 :lol:

Da. :D

Ja Stalker igram jos od tamo nekad 2008. svakih par godina. Probao sam i dosta modova, trenutno je Anomaly kulminacija svog tog rada, ali je vise sandbox. Ali nijedna igra nema tu atmosferu kao Stalker. Neprevazidjen je.

Odabrao si pravo vrijeme za igranje, jer ce demo za Stalker 2 biti prikazan krajem ovog mjeseca.
ferratilis

#44771 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Evo ga, najnizi popust dosad. Kao da su znali da igram. :D
Tito_i_Partija

#44772 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 02/08/2023 21:09
Tito_i_Partija wrote: 02/08/2023 20:30 :lol:

Da. :D

Ja Stalker igram jos od tamo nekad 2008. svakih par godina. Probao sam i dosta modova, trenutno je Anomaly kulminacija svog tog rada, ali je vise sandbox. Ali nijedna igra nema tu atmosferu kao Stalker. Neprevazidjen je.

Odabrao si pravo vrijeme za igranje, jer ce demo za Stalker 2 biti prikazan krajem ovog mjeseca.
Hvala, evo uzeo sam i Chernobyl i Pripyat na GOGu. :thumbup:
ferratilis

#44773 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Veliki dan za Larian, najveci u karijeri.
vaučer

#44774 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Iako ne mislim igrati još neko vrijeme, dok se ne pojavi na Xboxu, stvarno im želim da pometu sve nagrade, rekorde prodaje i sve ostalo. Premalo ovakvih igara izlazi na tržište.
Post Reply