BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Zoooka

#20501 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Zoooka »

Da je tokom čitave sezone bar upola ovakva atmosfera Željo bi kući imao sve pobjede bez problema i prošetao bi se ligom.
luckylaka

#20502 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by luckylaka »

Zoooka wrote: 28/07/2023 13:28 Da je tokom čitave sezone bar upola ovakva atmosfera Željo bi kući imao sve pobjede bez problema i prošetao bi se ligom.
I da ima u upravi Gigovica,Kazagica,Topalovica
insaneinthebrain

#20503 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by insaneinthebrain »

svi u napad wrote: 28/07/2023 11:28 Cestitam konama na rezultatu. Borili su se snazno i zato ih treba pohvaliti. Steta sto nije igrao Jasarevic jer ta lijeva strana je dobro uigrana i sva opasnost dolazi sa te strane. Vidi se da su oni fizicki i igracki jaci ali isto se vidi da im fali taj centarfor koji je otisao u Partizan. Ljudi imaju igru i posjed ali nemaju realizaciju sto je Zeljina sansa u uzvratu. Drugi gol se daje jednom u sto godina i to je sto neko napisa karma. Mene nervira taj kukavicluk kod nasih ekipa. Nikako da shvate da niko nema tako dobru odbranu da se moze zatvoriti 30-40 minute i cuvati rezultat. Drugi veliki nas problem je nasa katastrofalna duel igra. Kod nas igraci padaju ko konoplje, vriste i traze pomoc od sudija koje uglavnom sviraju faulove. Jucer se to dobro vidjelo kod prvog gola gdje frajer odnese Drinu ko igracku a on ceka faul. Zeljo je jos jednom pozitivno iznenadio i to se mora istaci da je to prije svega plod publike koja ih je nosila fantsticno u ovim tekmama. Vidjecemo koliko ce taj zanos trajati jer je drukcije kad igras Evropu i zaradjujes pare za klub i ujeno se prodajes kao igrac. Igraci su dali 150% svojih mogucnosti sto je jako pozitivno. Ja licno nisam nesto super odusevljen Basicem i treba sacekati par mjeseci za ocjenu istog. Pomaci su vidljivi ali jesu li oni zahvaljujuci njemu ili necem drugom vidjecemo.
Borac je jucer dosta dobro odigrao. Imali su 3-4 sanse i imaju par finih igraca i uz to dobrog trenera. Medjutim bez obzira na rezultat i igru oni ce izgubiti u B.Luci jer su ljudi dosta dobri i imaju igru. I pored svih nadanja mi smo opet svi podbacili i mora se priznati da nam je kvalitet los. Svi ovi rezultati su dosli extra zalaganjem i stavljenjem busa ispred gola. Jednom davno sam slusao jednog experta koji je komentarisao igru jedne repke protiv Brazila sa rijecima da se nikad ne treba gledati kvalitet neke repke kad igar sa Brazilom jer su svi motivisani protiv Brazila 150%.
Ova sezona ce biti jako zanimljiva u nasoj ligi jer Zrinjski nije vise toliko jak da pobjegne 30 bodova i imaju 4 ekipe koje ce se boriti za titulu. Objektivno Zeljo je slabiji od ostale 3 ekipe ali imaju sada pozitivnu atmosferu i zanos u klubu. Nista nije iskljuceno. Zivjeli
:thumbup:
insaneinthebrain

#20504 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

ultima_palabra wrote: 28/07/2023 13:05
Charuga wrote: 28/07/2023 10:03 Mulalić, Kosoric, Dubačkić, Drina, Galić, Ovčina, Biber, Mekić, Gasal, Turanjanin, i Haračić.

To je ekipa koja je završila utakmicu protiv Nefčija. Odličan rezultat imamo, s obzirom na igrački kadar.
Upravo, ta ekipa ne bi mogla ni Goska pritisnuti, a ovamo se neki zaludjuju da je trebalo napasti Nefcija.
dobro smo mi na kraju, mogla je jos koja frljoka uletiti sa igracima koji su zavrsili utakmicu. puno povreda na kraju
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#20505 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Pitar sa Kariba »

Cestitke konama, odlicno odigrano. Takticki , trcali, ginuli, prljavo kad treba, lezi, ne daj da se razigraju. Odlicno :thumbup: .
Mislim da bez obzira sto su oni igracki daleko jaci da je bolji trener napravio razliku.
Sretno u uzvratu (fakat to mislim)!
insaneinthebrain

#20506 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Pitar sa Kariba wrote: 28/07/2023 15:01 Cestitke konama, odlicno odigrano. Takticki , trcali, ginuli, prljavo kad treba, lezi, ne daj da se razigraju. Odlicno :thumbup: .
Mislim da bez obzira sto su oni igracki daleko jaci da je bolji trener napravio razliku.
steta sto sinoc nisu dvije utakmice se igrale u gradu, i vi ste morali proci. nije ovaj aktobe bauk. moglo se igrati s njima. torpedo imao posjed 61%
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#20507 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Pitar sa Kariba »

To i kazem, Basic je napravio razliku. Ne umanjujuci trku i zalaganje. Men' se cini da Mutu nema pojma.
Dok je Mirza imao laksi posao ali djaba kad je neznalica!
BHF_Manijak

#20508 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by BHF_Manijak »

Ma nas je iskasapio kondicioni. Hidic, koji je stoti put u klubu, prije toga je Velez sjebao prosle sezone.
Dzaba ti trener, kad imas neznalica u drugom sektoru.

Ovo je masakar koliko je lose ekipa spremna. Jucer 90% tima ne moze da hoda. OK, ima i do Neftchija, ali brate moralo ih se bolje spremiti.
caros

#20509 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by caros »

Hidić je maestro, ne može svako uspjeti da napravi karijeru od trčkaranja za Jeleškovićem po DIF-u.
LSD

#20510 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by LSD »

Hidić je kar.ina od koncidionog trenera, dokazano više puta.
Sinoć mu ekipa na aparatima od 70 minute, što su azerbejdžanski hohštapleri namirisali i navalili Želji na kosti tih zadnjih 20 minuta....dakle malo jači intenzitet utakmice i dolazi do potpunog kondicionog kolapsa čitave ekipe.
Tog amatera treba s noge na nogu.
fortaleza

#20511 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by fortaleza »

LSD wrote: 28/07/2023 15:33 Hidić je kar.ina od koncidionog trenera, dokazano više puta.
Sinoć mu ekipa na aparatima od 70 minute, što su azerbejdžanski hohštapleri namirisali i navalili Želji na kosti tih zadnjih 20 minuta....dakle malo jači intenzitet utakmice i dolazi do potpunog kondicionog kolapsa čitave ekipe.
Nije to samo to, do cijele lige je.

Sva četiri predstavnika su u ovih nekoliko utakmica ga primila u 90+ minuti.
LSD

#20512 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by LSD »

fortaleza wrote: 28/07/2023 15:39
LSD wrote: 28/07/2023 15:33 Hidić je kar.ina od koncidionog trenera, dokazano više puta.

To znaci da imamo totalne neznalice i ahmake na vrlo bitnim pozicijama (kondicioni trener).
Ako ti ekipa padne u 70 minuti, ako ti igrače fataju grčevi protiv Neftcija (ne protiv Bayerna) takvim neznalicam odmah sutradan davati otkaze.
Necemo mi nikad napraviti neki iskorak sa takvim amaterizmom.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#20513 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sime_cipol »

Ok sto ne mogu da trce, ali ovoliki broj povreda, a sezona nije ni počela.
Malo bi trebalo preispitati metode. Ne mozes ti evropske metode prepisati na poluigrace. Nit se hrani pravilno, niti zivi zdravo. Ne moze ista metoda na njega i na Modrića npr.
Treba sve iz temelja mijenjati. Od svijesti igraca, ishrane, do treninga.
Labirint

#20514 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Labirint »

Previše se potencira to primanje gola u 90.min, pa primi i Real u 90oj (osim dok je Ramos igrao za njih :D) ovdje je više stvar zadnje trećine utakmice kada većina nas, amatera, primjeti da to nije ista ekipa kao u ostatku meča. Istina da je Željo i dao dva na kraju prve tekme ali očito su tada bili fizički nepotroseni plus jos nošeni tribinama. Sto neko reče od svega mi najviše smeta to valjanje, najobicniji start ono se valja kao da ga je pam pokosio, teško takvim pristupom ockivati iole da se naši klubovi približe grupama...
LSD

#20515 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by LSD »

sime_cipol wrote: 28/07/2023 15:45 Ok sto ne mogu da trce, ali ovoliki broj povreda, a sezona nije ni počela.
Malo bi trebalo preispitati metode. Ne mozes ti evropske metode prepisati na poluigrace. Nit se hrani pravilno, niti zivi zdravo. Ne moze ista metoda na njega i na Modrića npr.
Treba sve iz temelja mijenjati. Od svijesti igraca, ishrane, do treninga.
Danas svaki iole ozbiljniji klub mora imati profi koncidionog trenera, nutricionistu koji ce im korigovati ishranu, psihologa itd.

Kod nas i dalje vlada amaterizam u svim tim poljima.
Kad nas kad igrac izgubi snagu i pocne da trokira, odmah kreću urlici sa tribina Mjenjaj Amare/Husrefe/Nermine...totalno nepoznavanje situacije i odgovornosti.
sime_cipol

#20516 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sime_cipol »

Hajde sto te sudije u prvenstvu kolju, ali i kad ne kolju ne sude dobro. Vidi se na duel igri u evropi. Svako padanje mi (svi klubovi) masrmo rukama sudiji, a on pusta igru. Cekamo da nam svira faul. Tako je i pao prvi go gdje je Drina pogresio.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#20517 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Velkoski »

LSD wrote: 28/07/2023 15:50
Danas svaki iole ozbiljniji klub mora imati profi koncidionog trenera, nutricionistu koji ce im korigovati ishranu, psihologa itd.
Ali i igrače. Džaba ja pravim plan ako će "profesionalni" sportista otrčati u Dibek.
100k

#20518 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 100k »

Angazovati sad dobrog strucnjaka za sportsku medicinu za narednu sezonu i onda ne bi dolazilo do drasticnog pada snage pred kraj utakmice i ovoliko povreda. Za svakog igaca osmisliti individualizirani program treninga i gestapovski pratiti i podesavati. Radi li Zeljo i dalje sa pfhsc[.]ba?
ultima_palabra

#20519 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Pitar sa Kariba wrote: 28/07/2023 15:01 Cestitke konama, odlicno odigrano. Takticki , trcali, ginuli, prljavo kad treba, lezi, ne daj da se razigraju. Odlicno :thumbup: .
dječak sa šibicama

#20520 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by dječak sa šibicama »

Reprezentacija se "rekuperira" na Sejinim pljeckavicama i bijelim bubrezima, sto bi klubovi bili drugaciji.

Ne mogu trcati jer nemaju ni sportske navike ni prave trenere, a problem sa fizickom spremom o tome slusam evo vec 25 godina.
fortaleza

#20521 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by fortaleza »

LSD wrote: 28/07/2023 15:44

To znaci da imamo totalne neznalice i ahmake na vrlo bitnim pozicijama (kondicioni trener).
Ako ti ekipa padne u 70 minuti, ako ti igrače fataju grčevi protiv Neftcija (ne protiv Bayerna) takvim neznalicam odmah sutradan davati otkaze.
Najlakše je kriviti jedno lice. Poznajem osobno nekoliko sadašnjih i bivših igrača lige i dobar broj njih nije živio sportski, to je živjelo na koli i pizzi i u podne i ponoć, i to su čak bili i bolji igrači.

Hajduk ima svoju menzu sa zdravim jelima, nutricioniste, fizioterapeute, ljudi rade edukacije o prehrani šta sve ne, još od juniora. A to je samo tek neki Hajduk koji isto grupe nije igrao već godinama.

Treba mijenjati tvorničke postavke, nije to samo do kondicijskog trenera. Zašto je kod svih klubova ista priča?
sime_cipol

#20522 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sime_cipol »

Ludzak

#20523 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Ludzak »

dječak sa šibicama wrote: 28/07/2023 16:49 Reprezentacija se "rekuperira" na Sejinim pljeckavicama i bijelim bubrezima, sto bi klubovi bili drugaciji.

Ne mogu trcati jer nemaju ni sportske navike ni prave trenere, a problem sa fizickom spremom o tome slusam evo vec 25 godina.
Znaš li koliko ima igrača u našim klubovima koji nakon odigrane utakmice i pobjede odu da proslave i da se oleše? Na takav način se ne stvara sportski duh, niti napredak u sportskom smislu
Ludzak

#20524 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Ludzak »

LSD wrote: 28/07/2023 15:44

Normalno da će ih hvatati grčevi od alkohola, nepravilne ishrane i nekonstantnim treninzima.
Al hajd ti Bosanca nagovori da ne jede ćevape, masni burek, hamburger, nagovorit ćeš al malo sutra. Hajd ga nagovori da jede ribu, salatu, žitarice, voće, povrće, odmah te atakuje sa 'kako ti misliš da se najedeš od toga?'
luckylaka

#20525 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by luckylaka »

:thumbup: izgleda druze da nas je ovdje Malo Koji se radujemo eventualnom prolasku nasih klubova u sledeci Krug.Ali ovdje se sa tobom sprdaju kad pozelis prolazak I Sa I Zeljo u sledeci Krug.Da Bog do da ste ubili one da se nadamo malom iskoraku u europu Ali jbga
Post Reply