BH klubovi u Evropi - općenito
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Zoooka
#20501 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Da je tokom čitave sezone bar upola ovakva atmosfera Željo bi kući imao sve pobjede bez problema i prošetao bi se ligom.
- luckylaka
- insaneinthebrain
#20503 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
svi u napad wrote: ↑28/07/2023 11:28 Cestitam konama na rezultatu. Borili su se snazno i zato ih treba pohvaliti. Steta sto nije igrao Jasarevic jer ta lijeva strana je dobro uigrana i sva opasnost dolazi sa te strane. Vidi se da su oni fizicki i igracki jaci ali isto se vidi da im fali taj centarfor koji je otisao u Partizan. Ljudi imaju igru i posjed ali nemaju realizaciju sto je Zeljina sansa u uzvratu. Drugi gol se daje jednom u sto godina i to je sto neko napisa karma. Mene nervira taj kukavicluk kod nasih ekipa. Nikako da shvate da niko nema tako dobru odbranu da se moze zatvoriti 30-40 minute i cuvati rezultat. Drugi veliki nas problem je nasa katastrofalna duel igra. Kod nas igraci padaju ko konoplje, vriste i traze pomoc od sudija koje uglavnom sviraju faulove. Jucer se to dobro vidjelo kod prvog gola gdje frajer odnese Drinu ko igracku a on ceka faul. Zeljo je jos jednom pozitivno iznenadio i to se mora istaci da je to prije svega plod publike koja ih je nosila fantsticno u ovim tekmama. Vidjecemo koliko ce taj zanos trajati jer je drukcije kad igras Evropu i zaradjujes pare za klub i ujeno se prodajes kao igrac. Igraci su dali 150% svojih mogucnosti sto je jako pozitivno. Ja licno nisam nesto super odusevljen Basicem i treba sacekati par mjeseci za ocjenu istog. Pomaci su vidljivi ali jesu li oni zahvaljujuci njemu ili necem drugom vidjecemo.
Borac je jucer dosta dobro odigrao. Imali su 3-4 sanse i imaju par finih igraca i uz to dobrog trenera. Medjutim bez obzira na rezultat i igru oni ce izgubiti u B.Luci jer su ljudi dosta dobri i imaju igru. I pored svih nadanja mi smo opet svi podbacili i mora se priznati da nam je kvalitet los. Svi ovi rezultati su dosli extra zalaganjem i stavljenjem busa ispred gola. Jednom davno sam slusao jednog experta koji je komentarisao igru jedne repke protiv Brazila sa rijecima da se nikad ne treba gledati kvalitet neke repke kad igar sa Brazilom jer su svi motivisani protiv Brazila 150%.
Ova sezona ce biti jako zanimljiva u nasoj ligi jer Zrinjski nije vise toliko jak da pobjegne 30 bodova i imaju 4 ekipe koje ce se boriti za titulu. Objektivno Zeljo je slabiji od ostale 3 ekipe ali imaju sada pozitivnu atmosferu i zanos u klubu. Nista nije iskljuceno. Zivjeli
- insaneinthebrain
#20504 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
dobro smo mi na kraju, mogla je jos koja frljoka uletiti sa igracima koji su zavrsili utakmicu. puno povreda na krajuultima_palabra wrote: ↑28/07/2023 13:05Upravo, ta ekipa ne bi mogla ni Goska pritisnuti, a ovamo se neki zaludjuju da je trebalo napasti Nefcija.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#20505 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Cestitke konama, odlicno odigrano. Takticki , trcali, ginuli, prljavo kad treba, lezi, ne daj da se razigraju. Odlicno
.
Mislim da bez obzira sto su oni igracki daleko jaci da je bolji trener napravio razliku.
Sretno u uzvratu (fakat to mislim)!
Mislim da bez obzira sto su oni igracki daleko jaci da je bolji trener napravio razliku.
- insaneinthebrain
#20506 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
steta sto sinoc nisu dvije utakmice se igrale u gradu, i vi ste morali proci. nije ovaj aktobe bauk. moglo se igrati s njima. torpedo imao posjed 61%Pitar sa Kariba wrote: ↑28/07/2023 15:01 Cestitke konama, odlicno odigrano. Takticki , trcali, ginuli, prljavo kad treba, lezi, ne daj da se razigraju. Odlicno.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#20507 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
To i kazem, Basic je napravio razliku. Ne umanjujuci trku i zalaganje. Men' se cini da Mutu nema pojma.
Dok je Mirza imao laksi posao ali djaba kad je neznalica!
Dok je Mirza imao laksi posao ali djaba kad je neznalica!
- BHF_Manijak
#20508 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ma nas je iskasapio kondicioni. Hidic, koji je stoti put u klubu, prije toga je Velez sjebao prosle sezone.
Dzaba ti trener, kad imas neznalica u drugom sektoru.
Ovo je masakar koliko je lose ekipa spremna. Jucer 90% tima ne moze da hoda. OK, ima i do Neftchija, ali brate moralo ih se bolje spremiti.
Dzaba ti trener, kad imas neznalica u drugom sektoru.
Ovo je masakar koliko je lose ekipa spremna. Jucer 90% tima ne moze da hoda. OK, ima i do Neftchija, ali brate moralo ih se bolje spremiti.
-
caros
#20509 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Hidić je maestro, ne može svako uspjeti da napravi karijeru od trčkaranja za Jeleškovićem po DIF-u.
-
LSD
#20510 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Hidić je kar.ina od koncidionog trenera, dokazano više puta.
Sinoć mu ekipa na aparatima od 70 minute, što su azerbejdžanski hohštapleri namirisali i navalili Želji na kosti tih zadnjih 20 minuta....dakle malo jači intenzitet utakmice i dolazi do potpunog kondicionog kolapsa čitave ekipe.
Tog amatera treba s noge na nogu.
Sinoć mu ekipa na aparatima od 70 minute, što su azerbejdžanski hohštapleri namirisali i navalili Želji na kosti tih zadnjih 20 minuta....dakle malo jači intenzitet utakmice i dolazi do potpunog kondicionog kolapsa čitave ekipe.
- fortaleza
#20511 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nije to samo to, do cijele lige je.LSD wrote: ↑28/07/2023 15:33 Hidić je kar.ina od koncidionog trenera, dokazano više puta.
Sva četiri predstavnika su u ovih nekoliko utakmica ga primila u 90+ minuti.
-
LSD
#20512 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
To znaci da imamo totalne neznalice i ahmake na vrlo bitnim pozicijama (kondicioni trener).fortaleza wrote: ↑28/07/2023 15:39Nije to samo to, do cijele lige je.LSD wrote: ↑28/07/2023 15:33 Hidić je kar.ina od koncidionog trenera, dokazano više puta.
Sva četiri predstavnika su u ovih nekoliko utakmica ga primila u 90+ minuti.
Ako ti ekipa padne u 70 minuti, ako ti igrače fataju grčevi protiv Neftcija (ne protiv Bayerna) takvim neznalicam odmah sutradan davati otkaze.
Necemo mi nikad napraviti neki iskorak sa takvim amaterizmom.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#20513 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ok sto ne mogu da trce, ali ovoliki broj povreda, a sezona nije ni počela.
Malo bi trebalo preispitati metode. Ne mozes ti evropske metode prepisati na poluigrace. Nit se hrani pravilno, niti zivi zdravo. Ne moze ista metoda na njega i na Modrića npr.
Treba sve iz temelja mijenjati. Od svijesti igraca, ishrane, do treninga.
Malo bi trebalo preispitati metode. Ne mozes ti evropske metode prepisati na poluigrace. Nit se hrani pravilno, niti zivi zdravo. Ne moze ista metoda na njega i na Modrića npr.
-
Labirint
#20514 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Previše se potencira to primanje gola u 90.min, pa primi i Real u 90oj (osim dok je Ramos igrao za njih
) ovdje je više stvar zadnje trećine utakmice kada većina nas, amatera, primjeti da to nije ista ekipa kao u ostatku meča. Istina da je Željo i dao dva na kraju prve tekme ali očito su tada bili fizički nepotroseni plus jos nošeni tribinama. Sto neko reče od svega mi najviše smeta to valjanje, najobicniji start ono se valja kao da ga je pam pokosio, teško takvim pristupom ockivati iole da se naši klubovi približe grupama...
-
LSD
#20515 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Danas svaki iole ozbiljniji klub mora imati profi koncidionog trenera, nutricionistu koji ce im korigovati ishranu, psihologa itd.sime_cipol wrote: ↑28/07/2023 15:45 Ok sto ne mogu da trce, ali ovoliki broj povreda, a sezona nije ni počela.
Kod nas i dalje vlada amaterizam u svim tim poljima.
Kad nas kad igrac izgubi snagu i pocne da trokira, odmah kreću urlici sa tribina Mjenjaj Amare/Husrefe/Nermine...totalno nepoznavanje situacije i odgovornosti.
- sime_cipol
#20516 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Hajde sto te sudije u prvenstvu kolju, ali i kad ne kolju ne sude dobro. Vidi se na duel igri u evropi. Svako padanje mi (svi klubovi) masrmo rukama sudiji, a on pusta igru. Cekamo da nam svira faul. Tako je i pao prvi go gdje je Drina pogresio.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
100k
#20518 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Angazovati sad dobrog strucnjaka za sportsku medicinu za narednu sezonu i onda ne bi dolazilo do drasticnog pada snage pred kraj utakmice i ovoliko povreda. Za svakog igaca osmisliti individualizirani program treninga i gestapovski pratiti i podesavati. Radi li Zeljo i dalje sa pfhsc[.]ba?
- ultima_palabra
#20519 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Pitar sa Kariba wrote: ↑28/07/2023 15:01 Cestitke konama, odlicno odigrano. Takticki , trcali, ginuli, prljavo kad treba, lezi, ne daj da se razigraju. Odlicno.
- dječak sa šibicama
#20520 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Reprezentacija se "rekuperira" na Sejinim pljeckavicama i bijelim bubrezima, sto bi klubovi bili drugaciji.
Ne mogu trcati jer nemaju ni sportske navike ni prave trenere, a problem sa fizickom spremom o tome slusam evo vec 25 godina.
Ne mogu trcati jer nemaju ni sportske navike ni prave trenere, a problem sa fizickom spremom o tome slusam evo vec 25 godina.
- fortaleza
#20521 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Najlakše je kriviti jedno lice. Poznajem osobno nekoliko sadašnjih i bivših igrača lige i dobar broj njih nije živio sportski, to je živjelo na koli i pizzi i u podne i ponoć, i to su čak bili i bolji igrači.LSD wrote: ↑28/07/2023 15:44To znaci da imamo totalne neznalice i ahmake na vrlo bitnim pozicijama (kondicioni trener).
Ako ti ekipa padne u 70 minuti, ako ti igrače fataju grčevi protiv Neftcija (ne protiv Bayerna) takvim neznalicam odmah sutradan davati otkaze.
Hajduk ima svoju menzu sa zdravim jelima, nutricioniste, fizioterapeute, ljudi rade edukacije o prehrani šta sve ne, još od juniora. A to je samo tek neki Hajduk koji isto grupe nije igrao već godinama.
Treba mijenjati tvorničke postavke, nije to samo do kondicijskog trenera. Zašto je kod svih klubova ista priča?
- sime_cipol
#20522 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Pitar sa Kariba wrote: ↑28/07/2023 15:01 Cestitke konama, odlicno odigrano. Takticki , trcali, ginuli, prljavo kad treba, lezi, ne daj da se razigraju. Odlicno.
- Ludzak
#20523 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Znaš li koliko ima igrača u našim klubovima koji nakon odigrane utakmice i pobjede odu da proslave i da se oleše? Na takav način se ne stvara sportski duh, niti napredak u sportskom smisludječak sa šibicama wrote: ↑28/07/2023 16:49 Reprezentacija se "rekuperira" na Sejinim pljeckavicama i bijelim bubrezima, sto bi klubovi bili drugaciji.
- Ludzak
#20524 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Normalno da će ih hvatati grčevi od alkohola, nepravilne ishrane i nekonstantnim treninzima.LSD wrote: ↑28/07/2023 15:44To znaci da imamo totalne neznalice i ahmake na vrlo bitnim pozicijama (kondicioni trener).
Al hajd ti Bosanca nagovori da ne jede ćevape, masni burek, hamburger, nagovorit ćeš al malo sutra. Hajd ga nagovori da jede ribu, salatu, žitarice, voće, povrće, odmah te atakuje sa 'kako ti misliš da se najedeš od toga?'
- luckylaka
#20525 Re: BH klubovi u Evropi - općenito