BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mirza_15

#20476 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by mirza_15 »

Sarajevo 92 prekid
Željo 95 prekid
Borac 94 nisam vidio :mrgreen:

Doduše, Željo je i zabio u 90+ u prvoj utakmici.
splinter

#20477 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by splinter »

Da li Al-Jaber i Allyson imaju pravo nastupa u revanšu ?
Ovaj prvi je Dinamova škola i veznjak je, a Brazilac je u napadu, pa bi bilo dobro da malo izmiksamo sastav.
Uostalom sigurno su i fizički dimenzija iznad naših igrača.
mirza_15

#20478 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by mirza_15 »

Želji je hendikep povreda Jašarevića. Radi lijeva strana odlično. Ako ne bude mogao ni u revanšu veliki problem.

Svaka čast na rezultatima, borbi i maksimalnom korištenju onoga što Željo ima sa ovakvim rosterom. U prvih 11 ima krampi poput Gasala i Drine, a klupa jako tanka. Nisam siguran da li je do Bašića ili do velike želje i borbenosti, ali na tome treba čestitati.

P.S. mislim da je malo i do Mutua. Možda je opet šmrkao :mrgreen: Nije zatvorio ono što je bilo očigledno da je Željino najjače oružje u ovim utakmicama. Lijevu stranu.
last mohicans

#20479 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by last mohicans »

p206 wrote: 27/07/2023 23:29
vicious wrote: 27/07/2023 23:24

Ma i jedno i drugo. Kad dišeš na škrge ni glava ne radi.
ja im ne bi dao loptu na treningu sve dok ne pretrče 11km svaka 3 dana
mene bi bilo sramota da se profesionalno bavim, a nemam snage za to
Nije u tome fora, kako ne kontate. Nije cilj trčati jednim tempom ili katkad šprint opaliti itd.. Kada koriste katapult, prema mjerenjima, naši igrači pretrče isto kao i evropski 10-11km po utakmici, neki i više. Ali nema tu jakog ritma, niti ovakvih utakmica. U tome je odgovor i ključ svega. Koliko ovakvih utakmica Zeljo i bilo koja naša ekipa odigra u prvenstvu, možda par u toku cijele sezone. Sve ostale su tempa iz vakta Papeta i Meše. Mora svaki igrač biti na vrhunskom nivou fizičke spreme, mora imati svaki vikend ovako jake utakmice, nabiti snagu i ritam kroz utakmice, da melješ protivnika kao što su oni večeras satjerali Zelju u 16. A bome moraš imati i igrače za takvu igru. Puno sam ja o tome razmišljao, čitao, slušao, nije to tako samo da igrač može trcati nekih xy kilometara. Zrinjski je recimo lani, pa i ove godine, u produzecima dokazao da i naše ekipe ipak mogu fizički biti jače kad to zatreba.
BHF_Manijak

#20480 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by BHF_Manijak »

Ama ljudi fizicki 6 puta spremniji od nasih. Nema tu puno filozofije.
Nije se Zeljo povukao jer je eto nanijjetio, nekad te i protivnik stisne, igraju i oni. Da su se nadtrcavali sa njima, primili bi jos 2 glat.

Osnovna boljka nasih svih ekipa je nedostatak fizike, dizelaske utakmice kojih imas 95% u toku sezone. Mi igramo u drugoj brzini fudbal. Je li predjemo granicu, ljudi pored nas kao da u supersonicnoj brzini igraju.

Ne mora toliko ni brzo biti, koliko da u istom ritmu igraju 90 minuta. Neftchi je trcao u 90+ kao da je prva minuta. Zeljini igraci su izdahli, vecina, vec 15 minuta prije toga.
last mohicans

#20481 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by last mohicans »

To je to, pa naša reprezentacija ne moze da se nosi sa jačim ekipama po trci, a u sasvim dobrim i fizički jakim ekipama igraju. Najbolji primjer je Pjanić, koji je iole trčao dok je bio u Juventusu, uporedi ga sad, level Mekića ili nekog našeg igrača.
Student_u_Ostavci

#20482 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Student_u_Ostavci »

Kakva glava ba kad ti na škrge kreneš disati. Nije ti do života :mrgreen:
Glava može biti problem kod Arsenala recimo ili kod Borusije ali kod naših timova, očito je šta je problem.
Plavo-bijeli

#20483 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Plavo-bijeli »

Mi da izgubimo protiv Borussije garantujem da bi bilo komentara pa nisu Bayern Munchen, moglo se igrati, ali fali nam mentaliteta :-) :lol: FALI NAM BONI IGRAČA, SPREMNIH IGRAČA. Hvala bogu nam ne fali više dobar trener, imamo i više nego dobrog, ali fali jedno 5 igrača kvalitetnih i onda bi se Neftchi prosao, ovako vrlo, vrlo, tesko.

Jednostavno bolji, jači, spremniji...mi nemamo veznog igrača na klupi, a to što Beću ni u 90 ne uvede sve govori o istom...imaš gasala i Drlju koji nisu za Zelje i jbg...
Edin H.

#20484 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Edin H. »

bob_1921 wrote: 27/07/2023 23:28
JohnnyS wrote: 27/07/2023 23:21

Ovdje ima po meni puno više do glave nego do fizičke spreme
ma kod zelje realno nesreca kakav go zabi u 95 ovi valjali loptu nisu znali sta ce sa njom pa nisu imali prilike neke 30 min .. i onako mu leze jbga klasika nasih timova :D

Nikakva nesreća, greška Mulalića, čista lopta za uhvatiti, a on boksuje.

A kada boksuješ uvijek se nešto onako može desiti.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#20485 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sime_cipol »

Ko ne moze da trci, ne moze ni da igra.
Džaba glava kad fali kisika u misicima.
Go u 90+, vjerujete li da sam cekao kad ce nam se vratiti. Onaj volej Messi da je hvatao lopta bi na Šancu završila. Ovo je sad dao i nikad više u zivotu.
Mozda bolje veceras nego da smo takav primili u Baku za produzetke
Lebon 11 jede malu djecu, 8 kapiten sve drzi u svojim nogama
Jaci, brzi, spremniji od svakog naseg igraca. Jedino Suljo moze da se gura, ali je i on ispuhao.
Sanse su nam 5%, plafon 10. Ako tamo u prvih pola sata ne primimo 3, sve je moguce :D
elSaik

#20486 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by elSaik »

Dok smo mogli trčati bilo je egal, jer smo mi bili zapeli, a kod njih se vidjelo da im nije najzdravija atmosfera: mnogo rasprava između sebe, mahanje rukama itd. Kako to da su naši klubovi uvijek fizički podređeni ma s kim igrali, ne znam, ali bez ove stavke nećemo nikad ništa postići u Europi. Šteta u prvom poluvremenu, bio je u jednom trenutku momentum na našoj strani, možda se uz nešto jači pritisak moglo dati za 2-0. Kako god, sa 70 minuta sam prezadovoljan.

Međutim, posljednjih 20 minuta (sa produžetkom će to biti gotovo pola sata) dosta naših igrača, ako ne i svi, nisu mogli više hodati kako treba. Uz prinudne izmjene koje smo imali i igrače koji su nedostajali, uz Gasala koji je potpuno podlegao pritisku, smatram da je samo posljedica veoma dobre taktičke pripreme da nismo primili više od jednog gola.

Njihova proslava drugog gola pokazuje koliko je i njima bilo stalo, jer vjerovatno nisu očekivali da će imati većih problema. Za revanš ne očekujem mnogo a nadam se svemu. 😁
jantruscek

#20487 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by jantruscek »

insaneinthebrain wrote: 27/07/2023 23:29 ja sam na pocetku ocekivao poraz, realno sam smatrao da su jaci od nas. ali hrabrom igrom se moze postici sve. nema predaje u revansu. i sarajevo je moglo proci Torpedo pa se pobiti sa Aktobeom. ko zna sta bi bilo. nasim igracima psihologa uvesti pod obavezno. pojedinci se pocnu gubiti u nekim trenutcima
Zeljo moze proci, jedino sto je fakat hendikep je kratka klupa i da se bas sad povrijede Cocalic i Stila

igra se svih 90 i + minuta
a mi smo majstori euforije
Sarajevo u prvoj tekmi tri puta pogodi okvir gola u prvih 25 min
a na kraju bude nase standarno - primanje golova u 90-toj
jantruscek

#20488 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by jantruscek »

mirza_15 wrote: 27/07/2023 23:35 Borac 94 nisam vidio :mrgreen:
mislim da je bio korner
insaneinthebrain

#20489 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by insaneinthebrain »

kontra austrije u zadnjoj minuti, nije bio prekid

&ab_channel=YonathanOsvaldo
HowForWhom

#20490 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by HowForWhom »

Da li se opet slavi neriješeno?

#pitamzajarana
Herr Flick

#20491 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Herr Flick »

Da ne bi Zelje nas koeficijent bi bio jedan od najgorih
fortaleza

#20492 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by fortaleza »

Samprotivsviju wrote: 27/07/2023 23:19
splinter wrote: 27/07/2023 23:14 Image

Jao :lol:
Nafurali se pa podcjenili protivnika :D :skoljka:
A dva dana prije Dinamo razbio kazahstanskog prvaka Astanu sa 4:0, njihov najbolji klub.
fortaleza

#20493 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by fortaleza »

mirza_15 wrote: 27/07/2023 23:35 Sarajevo 92 prekid
Željo 95 prekid
Borac 94 nisam vidio :mrgreen:

Doduše, Željo je i zabio u 90+ u prvoj utakmici.
I Zrinjski je primio u 90toj i morao igrati produžetke i penale.
Charuga
Globalni moderator

#20494 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Charuga »

Mulalić, Kosoric, Dubačkić, Drina, Galić, Ovčina, Biber, Mekić, Gasal, Turanjanin, i Haračić.

To je ekipa koja je završila utakmicu protiv Nefčija. Odličan rezultat imamo, s obzirom na igrački kadar.
svi u napad

#20495 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by svi u napad »

Cestitam konama na rezultatu. Borili su se snazno i zato ih treba pohvaliti. Steta sto nije igrao Jasarevic jer ta lijeva strana je dobro uigrana i sva opasnost dolazi sa te strane. Vidi se da su oni fizicki i igracki jaci ali isto se vidi da im fali taj centarfor koji je otisao u Partizan. Ljudi imaju igru i posjed ali nemaju realizaciju sto je Zeljina sansa u uzvratu. Drugi gol se daje jednom u sto godina i to je sto neko napisa karma. Mene nervira taj kukavicluk kod nasih ekipa. Nikako da shvate da niko nema tako dobru odbranu da se moze zatvoriti 30-40 minute i cuvati rezultat. Drugi veliki nas problem je nasa katastrofalna duel igra. Kod nas igraci padaju ko konoplje, vriste i traze pomoc od sudija koje uglavnom sviraju faulove. Jucer se to dobro vidjelo kod prvog gola gdje frajer odnese Drinu ko igracku a on ceka faul. Zeljo je jos jednom pozitivno iznenadio i to se mora istaci da je to prije svega plod publike koja ih je nosila fantsticno u ovim tekmama. Vidjecemo koliko ce taj zanos trajati jer je drukcije kad igras Evropu i zaradjujes pare za klub i ujeno se prodajes kao igrac. Igraci su dali 150% svojih mogucnosti sto je jako pozitivno. Ja licno nisam nesto super odusevljen Basicem i treba sacekati par mjeseci za ocjenu istog. Pomaci su vidljivi ali jesu li oni zahvaljujuci njemu ili necem drugom vidjecemo.
Borac je jucer dosta dobro odigrao. Imali su 3-4 sanse i imaju par finih igraca i uz to dobrog trenera. Medjutim bez obzira na rezultat i igru oni ce izgubiti u B.Luci jer su ljudi dosta dobri i imaju igru. I pored svih nadanja mi smo opet svi podbacili i mora se priznati da nam je kvalitet los. Svi ovi rezultati su dosli extra zalaganjem i stavljenjem busa ispred gola. Jednom davno sam slusao jednog experta koji je komentarisao igru jedne repke protiv Brazila sa rijecima da se nikad ne treba gledati kvalitet neke repke kad igar sa Brazilom jer su svi motivisani protiv Brazila 150%.
Ova sezona ce biti jako zanimljiva u nasoj ligi jer Zrinjski nije vise toliko jak da pobjegne 30 bodova i imaju 4 ekipe koje ce se boriti za titulu. Objektivno Zeljo je slabiji od ostale 3 ekipe ali imaju sada pozitivnu atmosferu i zanos u klubu. Nista nije iskljuceno. Zivjeli
Logovan

#20496 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

sime_cipol wrote: 28/07/2023 01:06 Ko ne moze da trci, ne moze ni da igra.
Džaba glava kad fali kisika u misicima.
Go u 90+, vjerujete li da sam cekao kad ce nam se vratiti. Onaj volej Messi da je hvatao lopta bi na Šancu završila. Ovo je sad dao i nikad više u zivotu.
Mozda bolje veceras nego da smo takav primili u Baku za produzetke
Lebon 11 jede malu djecu, 8 kapiten sve drzi u svojim nogama
Jaci, brzi, spremniji od svakog naseg igraca. Jedino Suljo moze da se gura, ali je i on ispuhao.
Sanse su nam 5%, plafon 10. Ako tamo u prvih pola sata ne primimo 3, sve je moguce :D
S tim sto bih dodao da nije fazon samo trcati k'o navijen, moras pametno trcati, moras znati kada ces opaliti sprint, kada ces zaganjati protivnika, itd.
splinter

#20497 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by splinter »

:kiss: "Željinu Grbavicu nisu mogli slomiti zločinci i koljači. Neće ni golčina u 95. minuti"

Piše: Stjepan Mati

https://www.index.hr/mobile/sport/clana ... 83096.aspx

:thumbup:
avetinja

#20498 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by avetinja »

Mislim da će Zrinjski odigrati bolje u uzvratu sa ovakvim rezultatom, nego da su odigrali neriješeno u Mostaru. Vjerovatno je veliki pritisak zbog grupne faze pa igraju vrlo ukočeno i zatvoreno.

Borac me iznenadio, mislio sam da će lagano izgubiti sa dva gola razlike.

Šteta zbog gola u 95. minuti, ali i ovo je dobar rezultat Želje. U revanšu su sve karte otvorene.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#20499 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sime_cipol »

Kako god, Nefci mora tamo pobjediti da bi prosao dalje. To je mozda nasa sansa. Najvaznije ce biti da se ne raspadnemo prvih 30'
ultima_palabra

#20500 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

Charuga wrote: 28/07/2023 10:03 Mulalić, Kosoric, Dubačkić, Drina, Galić, Ovčina, Biber, Mekić, Gasal, Turanjanin, i Haračić.

To je ekipa koja je završila utakmicu protiv Nefčija. Odličan rezultat imamo, s obzirom na igrački kadar.
Upravo, ta ekipa ne bi mogla ni Goska pritisnuti, a ovamo se neki zaludjuju da je trebalo napasti Nefcija.
Post Reply