Željo 95 prekid
Borac 94 nisam vidio
Doduše, Željo je i zabio u 90+ u prvoj utakmici.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Nije u tome fora, kako ne kontate. Nije cilj trčati jednim tempom ili katkad šprint opaliti itd.. Kada koriste katapult, prema mjerenjima, naši igrači pretrče isto kao i evropski 10-11km po utakmici, neki i više. Ali nema tu jakog ritma, niti ovakvih utakmica. U tome je odgovor i ključ svega. Koliko ovakvih utakmica Zeljo i bilo koja naša ekipa odigra u prvenstvu, možda par u toku cijele sezone. Sve ostale su tempa iz vakta Papeta i Meše. Mora svaki igrač biti na vrhunskom nivou fizičke spreme, mora imati svaki vikend ovako jake utakmice, nabiti snagu i ritam kroz utakmice, da melješ protivnika kao što su oni večeras satjerali Zelju u 16. A bome moraš imati i igrače za takvu igru. Puno sam ja o tome razmišljao, čitao, slušao, nije to tako samo da igrač može trcati nekih xy kilometara. Zrinjski je recimo lani, pa i ove godine, u produzecima dokazao da i naše ekipe ipak mogu fizički biti jače kad to zatreba.
Zeljo moze proci, jedino sto je fakat hendikep je kratka klupa i da se bas sad povrijede Cocalic i Stilainsaneinthebrain wrote: ↑27/07/2023 23:29 ja sam na pocetku ocekivao poraz, realno sam smatrao da su jaci od nas. ali hrabrom igrom se moze postici sve. nema predaje u revansu. i sarajevo je moglo proci Torpedo pa se pobiti sa Aktobeom. ko zna sta bi bilo. nasim igracima psihologa uvesti pod obavezno. pojedinci se pocnu gubiti u nekim trenutcima
A dva dana prije Dinamo razbio kazahstanskog prvaka Astanu sa 4:0, njihov najbolji klub.
S tim sto bih dodao da nije fazon samo trcati k'o navijen, moras pametno trcati, moras znati kada ces opaliti sprint, kada ces zaganjati protivnika, itd.sime_cipol wrote: ↑28/07/2023 01:06 Ko ne moze da trci, ne moze ni da igra.
Džaba glava kad fali kisika u misicima.
Go u 90+, vjerujete li da sam cekao kad ce nam se vratiti. Onaj volej Messi da je hvatao lopta bi na Šancu završila. Ovo je sad dao i nikad više u zivotu.
Mozda bolje veceras nego da smo takav primili u Baku za produzetke
Lebon 11 jede malu djecu, 8 kapiten sve drzi u svojim nogama
Jaci, brzi, spremniji od svakog naseg igraca. Jedino Suljo moze da se gura, ali je i on ispuhao.
Sanse su nam 5%, plafon 10. Ako tamo u prvih pola sata ne primimo 3, sve je moguce![]()
Upravo, ta ekipa ne bi mogla ni Goska pritisnuti, a ovamo se neki zaludjuju da je trebalo napasti Nefcija.