Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovdje smo dobili info prije nego što je izašlo na stranici da cijene ovise o spratnosti
vrh najskuplji
jedan objekat će biti odvojen, drugi u investicionom sklopu.
Ponuda koju smo mi dobili za stan/apartman 29,10kvadrata cca je bila 203,000 ako kupimo dva
38,25 ponuda 230000, ako kupimo dva (nije bila bitna spratnost)
Mi se zeznuli, učinilo nam se skupo
Ovo ide do 10k bez šale
Da vidimo kako ce da ode. Cim se reklamira na klixu znaci definitvno se ne prodaje. Jel nekad neko vidio rekalmu za zgradu na Cobaniji ili one na Marindvoru. Nikad se nisu reklamirale nigdje a sve rasprodato.
Ovo je u planu do 2026.
Mislim da je neko ovdje prije klixa dao info o toj gradnji, potražim post
Mi nazvali kontakt osobe, oni nam rekli da im nije oglašavanje prodaje još ni u planu nije bilo i dali nam zbilja ok ponude
Sad mi čak žao što nismo uzeli ta dva apartmana za oko 400k jer garantuju povrat investicije za 10 god
Ne znam koje su im cijene danas, mi se bacili na gledanje po Makarskoj jer ima novogradnje po tim cijenama, što mi se čini bolja investicija
Ne znam, vrijeme pokaže da li smo se zeznuli famElijarno ne kupujući to na Hillsu 2:D
Horcrux wrote: ↑24/07/2023 21:14
Nije bas na temu toliko, ali ovako nesto treba podrzati
Vrijeme socijalisticke guzovace je oodavno proslost. Hoces stan zapni i zaradi pare za njega, nisu to duzni ni drzava, ni drustvo, ni dijaspora.
Oduzimanje nekretnina je isto tako proslo vrijeme. Ko ce mi to oduzeti nekretninu koju sam kupila kao investiciju, na nju platila porez od 5% jer je on sebi umislio da moze polagati pravo na nju ?
Porez na imovinu postoji i placa se, i sta sada,....ko to moze poloziti pravo na neciju nekretninu i oduzeti je ?
Da vidimo kako ce da ode. Cim se reklamira na klixu znaci definitvno se ne prodaje. Jel nekad neko vidio rekalmu za zgradu na Cobaniji ili one na Marindvoru. Nikad se nisu reklamirale nigdje a sve rasprodato.
Ovo je u planu do 2026.
Mi nazvali kontakt osobe, oni nam rekli da im nije oglašavanje prodaje još ni u planu nije bilo i dali nam zbilja ok ponude
Sad mi čak žao što nismo uzeli ta dva apartmana za oko 400k jer garantuju povrat investicije za 10 god
Ne znam koje su im cijene danas, mi se bacili na gledanje po Makarskoj jer ima novogradnje po tim cijenama, što mi se čini bolja investicija
Ne znam, vrijeme pokaže da li smo se zeznuli famElijarno ne kupujući to na Hillsu 2:D
400k investicije ne mozes ni na moru vratiti kroz 10 godina.
Ko vam baca te bombe
kupio 2018 stan koji sad po trzisnoj cijeni u istom stanju u kakvom je kupljen kosta duplo od placenog, renoviran i vise
da sam kupio jos jedan pokrio bih placene pare za oba i ostao bi mi jedan stan, to je za 5 godina, cijene danas su nerealno visoke za nas standard ali se i dalje prodaju i kupuju pa dok ima onih koji su voljni platit nece cijene postati nize, sigurna investicija je i sad kupit za 200k i prodati za 300k kroz 5 godina, od januara prosle godine su stanovi koji su se jedva za 100k prodavali skocili na 160-170k, sto si u januaru 2022 mogao kupit za 100k u februaru i martu je vec bilo na 150k
Ovo je u planu do 2026.
400k investicije ne mozes ni na moru vratiti kroz 10 godina.
Ko vam baca te bombe
a jbga mi se polakomili dok nismo informaciju prenoćili
te priča oko 5-7% povrata ako iznajmljujemo mjesečno u tom dijelu koji je kao malo skuplji, jer je za investitore (ima druga zgrada kao bit će jeftinija od ove ali to nije u sklkopu ove investicija ponude)
Onda priča kao to se i brže može vratiti ako ćemo sami iznajmljivati
ok i garažna mjesta su tu, slažem ne znam da li su bila uključena u cijenu
Ja i kćer ono došli kući da to pokažemo kako super investicija
ostali nam se smijali kao vidi levata 6,500km za nešto u I.Sarajevu a nije se ni počelo pravit
Jbga
Nigdje wrote: ↑24/07/2023 23:24
Ovo je u planu do 2026.
ovo je u RSu, tako da ... ne
nekretnina na primorju medju najboljim obalama, u drzavi evropske unije, sengena i natoa vs nekretnina sa pogledom na sarajevo u RSu... hmm
Nigdje wrote: ↑24/07/2023 23:24
Ovo je u planu do 2026.
ovo je u RSu, tako da ... ne
nekretnina na primorju medju najboljim obalama, u drzavi evropske unije, sengena i natoa vs nekretnina sa pogledom na sarajevo u RSu... hmm
Da u RSu je
oni dali dozvolu za gradnju, naši nisu htjeli da se uništava nekakav park trebević
Turska firma gradi, nije ih baš bilo briga oko dozvola, RS dala i oni uzeli projekt i zemlju koja valjda ne ulazi pod zaštićeno
RS dobila pare, mi dobili čist zrak uz gradilište
Puna podrska na porez na prazne nekretnine. I da se zaposli 1000 ljudi da spijunira koje su nekretnine prazne.
P.S.
Samo uvesti ko u Francuskoj porez u visini poreza na zakup na praznu nekretninu koja nije vikendica. Kod nas to znaci 10%na godisnjem nivou. Nema potrebe ko u Francuskoj da se povecava.
Nema potrebe ni nikoga zaposljavati specijalno. Ako ko ima u cipsu prijavljen, ili ima ugovor o zakupu - nekretnina nije prazna.
Naravno, nikada se nece uvesti taj porez. Jer, nisu stanovi problem. Problem su kuce.
Trappist wrote: ↑25/07/2023 09:41
E cuj porez na prazne nekretnine. Sta mislite ko ce izglasati taj prijedlog? Svaki onaj koji treba da glasa za prijedlog ima 2-3 takve nekretnine
Trappist wrote: ↑25/07/2023 09:41
E cuj porez na prazne nekretnine. Sta mislite ko ce izglasati taj prijedlog? Svaki onaj koji treba da glasa za prijedlog ima 2-3 takve nekretnine
mogu ga oni cijeniti i 5k po kvadratu, dijaspora je tu a ponuda i dalje raste. već je dosta korekcija cijena na olxu, a po trendu rekao bih da će ih biti i više.
Truba wrote: ↑28/07/2023 07:19
Meni su najjace babe...prije i moje tetke
A sta ce mu 2 stana ne moze u oba spavat istovremeno
I nece ih ponijeti na onaj svijet
pa ima tu istine. svaka nekretnina u kojoj ne živis pravi određeni trošak, a rijetko ko uzme računati povrat investice. druga priča su mentalne fukare koje imaju 5-6 stanova, a nisu otišli dalje od margina tramvajse linije br. 3.
Ja sam primijetio da u Sarajevu većina onih koji kupuju stanove su oni koji žive vani a ne mogu kupiti nekretninu vani pa onda ulazu novac u stan u Sarajevu. Smatram da je mnogo bolja investicija kupovina nekretnine tamo gdje zivis, tj.provodiš najmanje 70-80% vremena pa čak i ako treba duže vremena da je priuštiš.
konami666 wrote: ↑06/08/2023 09:20
Ja sam primijetio da u Sarajevu većina onih koji kupuju stanove su oni koji žive vani a ne mogu kupiti nekretninu vani pa onda ulazu novac u stan u Sarajevu. Smatram da je mnogo bolja investicija kupovina nekretnine tamo gdje zivis, tj.provodiš najmanje 70-80% vremena pa čak i ako treba duže vremena da je priuštiš.
Ovo meni nikad nece biti jasno. Znam licno par osoba, priveli prakticno citav zivot, tj. vise od pola zivota su vani, i izgledno ce biti jos koju deceniju minimalno.. i kupi stan/kucu koju obidje na 10-15 dana ljeti.
Da je bar renta, bilo bi shvatljivo. Da uzima s ciljem preprodaje, bilo bi shvatljivo.. al uzimati samo da bi uzeo, a pri tom nemas nekretninu tamo gdue zivis, je smijesno.
Cak iz ugla penzije, opet se bolje stisnuti, uzeti stan vani, pa ako se planira vratiti od rente vani moze placati rentu u BiH i imati dodatak na penziju.
konami666 wrote: ↑06/08/2023 09:20
Ovo meni nikad nece biti jasno. Znam licno par osoba, priveli prakticno citav zivot, tj. vise od pola zivota su vani, i izgledno ce biti jos koju deceniju minimalno.. i kupi stan/kucu koju obidje na 10-15 dana ljeti.
Da je bar renta, bilo bi shvatljivo. Da uzima s ciljem preprodaje, bilo bi shvatljivo.. al uzimati samo da bi uzeo, a pri tom nemas nekretninu tamo gdue zivis, je smijesno.
Cak iz ugla penzije, opet se bolje stisnuti, uzeti stan vani, pa ako se planira vratiti od rente vani moze placati rentu u BiH i imati dodatak na penziju.