Dope_Man wrote: ↑26/07/2023 15:31
W0rM wrote: ↑26/07/2023 15:24
3ca zapravo je mozda i bolja od 2ce, jer rjesava jedan problem koje mnoge FPS igre imaju - odgovornost prema zivotu, tj. smrti likova. U vecini igara, napravis masakar bez trunke moralne odgovornosti, u FC3 to nije tako, nego tvoji prijatelji vide kako se polahko pretvaras u ubicu, mijenjas personu i narav. Da ne govorimo koliko je Vas kao negativac dobro uradjen. Sad kad se sjetim, da izadje Remaster 3ce, dalo bi se igrat opet.
Slazem se da je sto se price tice najbolja. Sve ostale su bile pokusaj da ponove isto, dok su prve dvije bile bez nekog fokusa.
Mada i trici otvoreni svijet malo kvari tu zelju da ispricaju pricu o postepenom pretvaranju u cudoviste. Valjda jer imas slobodu da pocinis masakr u deset baza, i tek onda odes na neki story mission, gdje ti kazu da se mijenjas.. a ja vec presisao Staljina u statistici
Takve price ipak bolje leze nekim linearnijim iskustvima.
True... Igrao FC 4 i 5, sto ti kazes, pokusavaju da urade tu repliku 3jke, sem grafike, nista novo. Negativci su bili zaista interesantni, ali iluzija odluke koja bukvalno ne utice na ishod igre, sakupljanje resursa, penjanje po nekakvim planincugam, jednostavno tanko, bezidejno. FC6 kad sam vidio kakav je, nisam ni pokusao da ga kupim niti imam neku zelju vala. Ubisoft treba malo da stane na loptu da vide sta rade, jer je ovo trenutno smijesno, AC, FC itd. kao da su jedna igra, sve na isti sablon, samo drugi POV.