Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Dope_Man

#44676 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

Tito_i_Partija wrote: 25/07/2023 17:13 Baj de vej, vidio juče Far Cry na dobrom sniženju pa uzeo keca i dvicu. Nisam nikad ovaj serijal igr'o, tako da sam počeo sa prvim dijelom. Nije loše za naslov iz 2008 godine.
Kec je bio nesto drugacije kad je izasao, al kasnije kad dodjes do mutanata popizditis jer su bullet sponge.

Dvica je ne samo najbolji FC, vec i jedna od tehnicki najboljih FPS igara.. i onda skontas da se protivnici na svakoj checkpointu, a ima ih milion i toliko ih predjes od tacke A do tacoe B u svakoj misiji, respawnaju cim okrenes ledja tacki koju si upravo ocistio... I popizditis.

Od trice pa nadalje svi su ista formula.
ferratilis

#44677 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Da li je moguce?! Od japanskog developera? :shock: :D
https://www.pcgamer.com/armored-core-6- ... rst-on-pc/
Armored Core 6 has a 120 fps option, a FromSoftware first on PC
Kad bi jos Elden Ring mogao dobiti isto, retroaktivno, gdje bi im bio kraj. :roll:
House

#44679 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

can't wait
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#44680 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by W0rM »

Dope_Man wrote: 25/07/2023 22:40
Tito_i_Partija wrote: 25/07/2023 17:13 Baj de vej, vidio juče Far Cry na dobrom sniženju pa uzeo keca i dvicu. Nisam nikad ovaj serijal igr'o, tako da sam počeo sa prvim dijelom. Nije loše za naslov iz 2008 godine.
Kec je bio nesto drugacije kad je izasao, al kasnije kad dodjes do mutanata popizditis jer su bullet sponge.

Dvica je ne samo najbolji FC, vec i jedna od tehnicki najboljih FPS igara.. i onda skontas da se protivnici na svakoj checkpointu, a ima ih milion i toliko ih predjes od tacke A do tacoe B u svakoj misiji, respawnaju cim okrenes ledja tacki koju si upravo ocistio... I popizditis.

3ca zapravo je mozda i bolja od 2ce, jer rjesava jedan problem koje mnoge FPS igre imaju - odgovornost prema zivotu, tj. smrti likova. U vecini igara, napravis masakar bez trunke moralne odgovornosti, u FC3 to nije tako, nego tvoji prijatelji vide kako se polahko pretvaras u ubicu, mijenjas personu i narav. Da ne govorimo koliko je Vas kao negativac dobro uradjen. Sad kad se sjetim, da izadje Remaster 3ce, dalo bi se igrat opet.
Dope_Man

#44681 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

W0rM wrote: 26/07/2023 15:24
Dope_Man wrote: 25/07/2023 22:40

3ca zapravo je mozda i bolja od 2ce, jer rjesava jedan problem koje mnoge FPS igre imaju - odgovornost prema zivotu, tj. smrti likova. U vecini igara, napravis masakar bez trunke moralne odgovornosti, u FC3 to nije tako, nego tvoji prijatelji vide kako se polahko pretvaras u ubicu, mijenjas personu i narav. Da ne govorimo koliko je Vas kao negativac dobro uradjen. Sad kad se sjetim, da izadje Remaster 3ce, dalo bi se igrat opet.
Slazem se da je sto se price tice najbolja. Sve ostale su bile pokusaj da ponove isto, dok su prve dvije bile bez nekog fokusa.

Mada i trici otvoreni svijet malo kvari tu zelju da ispricaju pricu o postepenom pretvaranju u cudoviste. Valjda jer imas slobodu da pocinis masakr u deset baza, i tek onda odes na neki story mission, gdje ti kazu da se mijenjas.. a ja vec presisao Staljina u statistici :lol:
Takve price ipak bolje leze nekim linearnijim iskustvima.
W0rM

#44682 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by W0rM »

Dope_Man wrote: 26/07/2023 15:31
W0rM wrote: 26/07/2023 15:24

Slazem se da je sto se price tice najbolja. Sve ostale su bile pokusaj da ponove isto, dok su prve dvije bile bez nekog fokusa.

Mada i trici otvoreni svijet malo kvari tu zelju da ispricaju pricu o postepenom pretvaranju u cudoviste. Valjda jer imas slobodu da pocinis masakr u deset baza, i tek onda odes na neki story mission, gdje ti kazu da se mijenjas.. a ja vec presisao Staljina u statistici :lol:
Takve price ipak bolje leze nekim linearnijim iskustvima.
True... Igrao FC 4 i 5, sto ti kazes, pokusavaju da urade tu repliku 3jke, sem grafike, nista novo. Negativci su bili zaista interesantni, ali iluzija odluke koja bukvalno ne utice na ishod igre, sakupljanje resursa, penjanje po nekakvim planincugam, jednostavno tanko, bezidejno. FC6 kad sam vidio kakav je, nisam ni pokusao da ga kupim niti imam neku zelju vala. Ubisoft treba malo da stane na loptu da vide sta rade, jer je ovo trenutno smijesno, AC, FC itd. kao da su jedna igra, sve na isti sablon, samo drugi POV.
Tito_i_Partija

#44683 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Sinoć opet malo odigr'o, stvarno nije loša za igru kojoj ima eto dvajs' godina. Naravno da je grafika ostarila, al' mi je gameplay dovoljno zabavan da mi ne smeta. Tako isto mi je bilo i kad sam skoro igr'o Half Life 2 po prvi put.

Ima nešto u tim klasicima. Taj neki timeless kvalitet. :-D
Bosnian Dragon1

#44684 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Far cry je do trice bio inovativan ono svaki kad sam igrao bilo je wow, pogotovo dvicu nekako je bila cudno lijepa , vec poslije trice se svelo na ponavljanje i nista novo , jedino sto je grafika napredovala, meni dvica i trica najbolji
ferratilis

#44685 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Dvica je i dalje naprednija od nastavaka, po pitanju fizike i mehanika, naravno grafika nije. Ironija. :D
Dope_Man

#44686 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

ferratilis wrote: 26/07/2023 16:57 Dvica je i dalje naprednija od nastavaka, po pitanju fizike i mehanika, naravno grafika nije. Ironija. :D
Spoiler
Show
Bas tako, zbog ovog sam ja i rekao da je tehnicki najbolja u serijalu... samo.. samo da su respawn napravili drugacije. Zbog tog je nisam uspio nikad zavrsiti, jednostavno se pocnem previse nervirati :-)

Nezz sjeca li se ko Boiling Point, izasla malo nakon Far Cry. Ideja slicna FC2... samo puna problema.

ferratilis

#44687 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Nazalost, nisam igrao Boiling Point, iako sam cuo za tu igru. Radili su je ljudi koji su napustili GSC kad su poceli raditi na Stalkeru, jer su htjeli imati nesto svoje. Ima i nekih RPG elemenata koliko vidim (sto me ne cudi, jer ih i Stalker ima). Moracu je jednom probati. :thumbup:
Bosnian Dragon1

#44689 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

dok beba spava jedna brzinska special transport ruta :D

Image

Image
Bosnian Dragon1

#44690 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Bosnian Dragon1 wrote: 26/07/2023 19:26 dok beba spava jedna brzinska special transport ruta :D

Image

Image
Last edited by Bosnian Dragon1 on 26/07/2023 20:00, edited 1 time in total.
W0rM

#44694 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by W0rM »

Bundle igara mi je inace jaka fora. Da zelim set od 7 igara od kojih cu igrati aktivno 2je (i to ako bude strpljenja) po cijeni koja je 50% skuplja nego oba originala zajedno koja zelim da igram iz bundlea... Pravi bait, osim ako si zagrizeni kolekcionar.
Copper

#44695 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Copper »

Valja ovog vola hraniti
Dope_Man

#44696 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

Pretpostavljam da namjerno nosi takvu majicu ali...

Image
DonieBrasco

#44697 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

ferratilis wrote: 26/07/2023 19:08 Jos jedan blog post, o znamenitostima.
https://blog.scssoft.com/2023/07/west-b ... marks.html
Spoiler
Show
Image
Nisam nikad igrao ovu igru koliko bi me kostala bazna i koje dlc moram imati radi igre, sad sam vidio Sarajevo moram šleper da provucem kroz Kulovica ulicu da sve blokiram. :D
Bosnian Dragon1

#44698 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

DonieBrasco wrote: 27/07/2023 22:58
ferratilis wrote: 26/07/2023 19:08 Jos jedan blog post, o znamenitostima.
https://blog.scssoft.com/2023/07/west-b ... marks.html
Spoiler
Show
Image
Nisam nikad igrao ovu igru koliko bi me kostala bazna i koje dlc moram imati radi igre, sad sam vidio Sarajevo moram šleper da provucem kroz Kulovica ulicu da sve blokiram. :D
ne znam koliko je sada, vidi na steam, sto se tice dlc obavezno sve mape uzmi
ferratilis

#44699 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ako te samo zanima nas region, onda ti treba osnovna igra i naravno West Balkans DLC kad izadje. Sve ostalo zavisi od tebe, koliko zelis igrati i koliko si spreman dati. Ima veliki broj DLCa na Steamu, ali skinovi i slicno se po meni ne isplate, samo mape, kao sto kolega rece.
DonieBrasco

#44700 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

ferratilis wrote: 27/07/2023 23:03 Ako te samo zanima nas region, onda ti treba osnovna igra i naravno West Balkans DLC kad izadje. Sve ostalo zavisi od tebe, koliko zelis igrati i koliko si spreman dati. Ima veliki broj DLCa na Steamu, ali skinovi i slicno se po meni ne isplate, samo mape, kao sto kolega rece.
Samo mi nemoj reci da imaju DLC kamioni da moram dodatno platiti za neke, skinovi za karoserije me ne zanimaju, a vidim da ima dosta mapa tj. europa.
Post Reply