Ukrajina

laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#177001 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

Excel2 wrote: 24/07/2023 13:04
laserShow wrote: 24/07/2023 13:01

kurdi su za mene samo jos jedni istocni kozojebi s kojima mi nemamo nikakve veze.
Trebao ti je samo jedan ban da revidiras stavove. Najs 🤣
Primjer tipicnog zatucanog bosanca. Ponovljena laz vise puta nece dovesti do istine. Zasto si idelog cetnika?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#177002 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

Laser nije Kiki, mislim da Laser ni ne zna ko je Kiki :D.
Bobi
Forum administrator

#177003 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

sumirprimus wrote: 24/07/2023 13:16
uz pivu :mrgreen:
Ma ovo je moguce samo negdje u Hersonskoj oblasti preko Dnjepra, tesko da bi bilo negdje drugdje kad su sve linije aktivne.
Excel2

#177004 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Bobi wrote: 24/07/2023 13:24 Laser nije Kiki, mislim da Laser ni ne zna ko je Kiki :D.
Mislis ili znas?🤓
Bobi
Forum administrator

#177005 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

Excel2 wrote: 24/07/2023 13:36
Bobi wrote: 24/07/2023 13:24 Laser nije Kiki, mislim da Laser ni ne zna ko je Kiki :D.
Mislis ili znas?🤓
Znam da nije Kiki a mislim da ne zna ko je Kiki.
madner

#177006 Re: Ukrajina

Post by madner »

lajkujMe wrote: 24/07/2023 10:08 Moram vam podjeliti jedno moje misljenje

Mislim da od ove ofanzive nema nista
Nemam dokaza za to nego samo osjecaj

Prosle godine August i Septembar sam tacno osjecao nadmoc Ukrajinaca i nemoc Rusa.
Ukrajinci su ih tada imali na koljenina ali ih nisu dovrsili nrgo zaustavili ofanzivu i branili se.

Dozvolili Rusima da se mobilisu dovoljno da sad mogu da se brane kako hoce.

S obzirom da AFU nije stigla ni do prve linije odbrane a oko Bakhmuta se mrcvari za 2 sela vec 2 mjeseca jel razumijete o cemu govorim?

Ja ne vidim uopste naznake bilo kakvog pucanja Ruske odbrane sta vise cini mi se jacom nego ikada.

I nemojte mi navijacke folove to nista bolje nije od Rusa kad su klicali za 10 metara na Bakhmutskim poljima smrti.
Eto napredka sace puci... sano poginulo 100 vojnika za tih 10 metara ali sace puci

Nece prema svemu sudeci
Osjeti se zamor od rata i mislim da ovo ove godine nece ni na sta dobro izaci sta vise ni sljedeca godina nece biti bolja osim ako zapad ne ode all in s opremom.

Ali vidim i problem u Ukrajini

Meni do sada najveci problem u sadasnjem dijelu rata je nemogucnost kombinirane vojne taktike na vecem podrucju s vecim brojem "BRIGADA"

Sve je spalo na cete eventualno maks do bataljona

Nigdje ne vidim siri napad s vecom snagom vecim udarom.
Ovo sto rade je cjepkanje tu i tamo to me nervira.
Ne treba previse padati niti se previse nadati, tako se dugorocno lakse prati tema.
Recimo ako imas analiticko negativni pristup, samo se mozes obradovati. :D

Sto se tice ofanzive, mozda jos moze nesto uraditi na kraju Augusta, ali na misice. Ako se Rusi precjene i umjesto da salju rezerve krenu na Harkov, moguce da Jug pukne.
Excel2

#177007 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

A kako se to zna, cisto me zanima?
atmel

#177008 Re: Ukrajina

Post by atmel »

Šta ako je Bobi Kiki :D
drug_profi

#177009 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Excel2 wrote: 24/07/2023 12:44

Ja vas opet pitam - ko je rekao da se raspadaju i da ce se raspasti brzo?
Danas svi koji tuguju da ne ide dobro su zrtve svojih nerealnih ocekivanja
. Ja brate znam da se ratuje sa Rusijom i znam da im Ukrajinci jebu mamu maminu. Jutros dronovi zujali nad Moskvom, ali jbg, pogodjen tenk ukrajinski. Neki dan im po drugi put digli most koji je u srcu cuvenog A2AD. Ali ode Aspide…
:thumbup:
Last edited by drug_profi on 24/07/2023 13:47, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator

#177010 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

Excel2 wrote: 24/07/2023 13:38 A kako se to zna, cisto me zanima?
Pa znam ja, piše tamo pored mog nicka Forum administrator :D .
Honda Rajvosa

#177011 Re: Ukrajina

Post by Honda Rajvosa »

e cuj madner pitar... ooo svicooo draga :D !
VladaFBiH

#177012 Re: Ukrajina

Post by VladaFBiH »

atmel wrote: 24/07/2023 13:43 Šta ako je Bobi Kiki :D
Kiki Boba - ima smisla :D
Excel2

#177013 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Bobi wrote: 24/07/2023 13:44
Excel2 wrote: 24/07/2023 13:38 A kako se to zna, cisto me zanima?
Ok. Haj mi napisi u private koji je moj bivsi nick i vjerovat cu ti. Sta mozes uposrediti sa Kikijem - ip adresu?
Tarmac

#177014 Re: Ukrajina

Post by Tarmac »

Tarmac wrote: 24/07/2023 12:33

Podrska Ukrajini, ali sa kritickim osvrtom. A ne gazimo ruse, raspadaju se, samo sto nisu, a realnost skroz drugacija. Prati malo vise zapadne izvore umjesto ukrajinske.
Jednoumlje njima samima je potrebno, jer je opstanak u pitanju. Nama nije.
Danas svi koji tuguju da ne ide dobro su zrtve svojih nerealnih ocekivanja. Ja brate znam da se ratuje sa Rusijom i znam da im Ukrajinci jebu mamu maminu. Jutros dronovi zujali nad Moskvom, ali jbg, pogodjen tenk ukrajinski. Neki dan im po drugi put digli most koji je u srcu cuvenog A2AD. Ali ode Aspide…

Jaro moj, sad da preko noci uzmu Ukrajinu, ja znam da je manje 11-12 k komada opreme tu stradalo a to je jebeno veliko. Za mene herojski.
Drug Sumirprimus. A ja sam cetnik jer ne klimam glavom i ne govorim ja ja tako je!
Kvota 1.05

@Excel2 i za mene je herojski. I upravu si 100%, danas se nerviram zbog nerealnih ocekivanja. A koja su rezultat prvenstveno citajuci komentare dva lika na ovoj temi. Jedan je isto skontao da je pretjerao, drugi jos nije.
madner

#177015 Re: Ukrajina

Post by madner »

Nerealna ocekivanja su stvorili sami Ukrainci i zapadni mediji. I sada ti isti izvori govore o tome da su ocekivanja onih koji su ih povjerovali nerealna. :roll:
Excel2

#177016 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Tarmac wrote: 24/07/2023 13:48

Danas svi koji tuguju da ne ide dobro su zrtve svojih nerealnih ocekivanja. Ja brate znam da se ratuje sa Rusijom i znam da im Ukrajinci jebu mamu maminu. Jutros dronovi zujali nad Moskvom, ali jbg, pogodjen tenk ukrajinski. Neki dan im po drugi put digli most koji je u srcu cuvenog A2AD. Ali ode Aspide…

Jaro moj, sad da preko noci uzmu Ukrajinu, ja znam da je manje 11-12 k komada opreme tu stradalo a to je jebeno veliko. Za mene herojski.
Drug Sumirprimus. A ja sam cetnik jer ne klimam glavom i ne govorim ja ja tako je!
Kvota 1.05

@Excel2 i za mene je herojski. I upravu si 100%, danas se nerviram zbog nerealnih ocekivanja. A koja su rezultat prvenstveno citajuci komentare dva lika na ovoj temi. Jedan je isto skontao da je pretjerao, drugi jos nije.
I drug Samke je prvi dan rekao hajmo prodati kozu skupo, ne hajmo im oderati kozu. Druga je stvar sto vas sprda i sto se fatate na to. On zna da ce Rusi popusiti, ali to zna i Putin. On zna da ove cetalje to nervira i dobro ih jebe. 😂 sumke je ljudina i radi jeben posao na forumu.
Excel2

#177017 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

madner wrote: 24/07/2023 13:50 Nerealna ocekivanja su stvorili sami Ukrainci i zapadni mediji. I sada ti isti izvori govore o tome da su ocekivanja onih koji su ih povjerovali nerealna. :roll:
Ukrajinci su trebali imati realnija ocekivanja i takva komunicirati. Posaljes vod na par rovova i pitas ih prije polaska sta da poruce svojoj djeci posljednji put. Mozda i da traze tenkove sa porukom da ih trebaju radi razminiravanja prve mine na prvoj livadi prema Novokurchini. Izrazito pogresan PR.

Gdje ces napisati da ti je zelja Krim, jer to je nerealno, a u ratu inace poznato je da samo treba realno komunicirati za dobar moral.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#177018 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

Spoiler
Show
Excel2 wrote: 24/07/2023 13:47
Bobi wrote: 24/07/2023 13:44

Ok. Haj mi napisi u private koji je moj bivsi nick i vjerovat cu ti. Sta mozes uposrediti sa Kikijem - ip adresu?
Ja sam stvarno umjerena osoba, ali zaista mrzim coporstvo. Na forumu je neko izvalio i mene povezao s tim nickom nicim izazvan, jer mu je prahnulo. Onda je taj narativ nastavljen, evo toliko daleko da ti trazis dokaz iako to sve mozes sam uraditi. Dovoljno je proci kroz historiju mojih postova i neces naci ni 1% poveznice s drugim forumasem.

Tako ces sutra procitati da je nesto XY tacno, a ustvari obicna propaganda a ti slijepo vjerovati. Kuca se gradi od zrna cementa, pa tako i laz.
drug_profi

#177019 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

I ja sam se nadao u najboljem slucaju herojskom otporu i skupoj prodaji kože.
Također sam se nadao budjenju Zapada i postavljanje granica ruskom uticaju.
Sve sto je preko toga doslo je za mene vise od ocekivanja, a u situaciji u kojoj smo sad jedini pravi odgovor Zapada je rat do kraja. Dok god Ukrajina hoce da se bori ili dok se Rusi ne povuku potpuno sa teritorija koje su 1991 priznate kao suverene Ukrajinske.
Jer sve drugo u ovom casu je nagrada agresoru i zlocincu, samo pauza za novi i gori rat i otvaranje pandorine kutije.
To svaki geostrateg, analiticar, lider, razumije i zna.
Excel2

#177020 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

laserShow wrote: 24/07/2023 13:59
Spoiler
Show
Excel2 wrote: 24/07/2023 13:47

Ja sam stvarno umjerena osoba, ali zaista mrzim coporstvo. Na forumu je neko izvalio i mene povezao s tim nickom nicim izazvan, jer mu je prahnulo. Onda je taj narativ nastavljen, evo toliko daleko da ti trazis dokaz iako to sve mozes sam uraditi. Dovoljno je proci kroz historiju mojih postova i neces naci ni 1% poveznice s drugim forumasem.

Tako ces sutra procitati da je nesto XY tacno, a ustvari obicna propaganda a ti slijepo vjerovati. Kuca se gradi od zrna cementa, pa tako i laz.
Ma ti si jedna konfuzna osoba. Neki dan te boli kurac za Ukrajince, sad Zoku hoce sipi da prijavi. 😂
Tebi treba jedan forum sam sa sobom da se dogovoris.

I tvoj stil ali jebeno i neodovljivo podsjeca na Kikijev. Da li moze to biti slucajnost? Veoma lako. Ali sama cinjenica da si se pojavio unutar par sedmica kad je onaj drugi nestao, meni cini stvari malo konspirativnijom. 🥰 i sto je najbolje, meni je Kiki bio rega poprilicno. Nije ga bolio kurac za Kurdima, i imao je tu emociju postenjacine, nekog ko osjeca i patnje drugih a ne samo svoje.
Tarmac

#177021 Re: Ukrajina

Post by Tarmac »

Excel2 wrote: 24/07/2023 13:54
Tarmac wrote: 24/07/2023 13:48
Kvota 1.05

I drug Samke je prvi dan rekao hajmo prodati kozu skupo, ne hajmo im oderati kozu. Druga je stvar sto vas sprda i sto se fatate na to. On zna da ce Rusi popusiti, ali to zna i Putin. On zna da ove cetalje to nervira i dobro ih jebe. 😂 sumke je ljudina i radi jeben posao na forumu.
Ne kontam sta zelis da kazes, ali dobro.
madner

#177022 Re: Ukrajina

Post by madner »

Excel2 wrote: 24/07/2023 13:59
madner wrote: 24/07/2023 13:50 Nerealna ocekivanja su stvorili sami Ukrainci i zapadni mediji. I sada ti isti izvori govore o tome da su ocekivanja onih koji su ih povjerovali nerealna. :roll:
Ukrajinci su trebali imati realnija ocekivanja i takva komunicirati. Posaljes vod na par rovova i pitas ih prije polaska sta da poruce svojoj djeci posljednji put. Mozda i da traze tenkove sa porukom da ih trebaju radi razminiravanja prve mine na prvoj livadi prema Novokurchini. Izrazito pogresan PR.

Gdje ces napisati da ti je zelja Krim, jer to je nerealno, a u ratu inace poznato je da samo treba realno komunicirati za dobar moral.
To je kljuc uspjeha. Njemci kada trebaju igrati protiv Luksamburga pricaju o tome kako je to podcjenjen i tezak protivnik. Onda ga nabiju jer ga uzmu ozbiljno.

Problem sa ovim ocekivanjima je sto se tako gubi podrska javnosti. Ako dodjes i kazes treba nam A B i C i zavrsit cemo rat, pa dobijes A B i C i ne postignes previse, teze ces dobiti D i E.

Nisu opste trebali najaviti kontraofanzivu, nisu trebali pisati clanke o novim brigada koje su motivisane i opremljene NATO oruzjem. Trebali su reci stanje je krajnje tesko, pobjeda je neizvjesna i ko zna ko je sljedeci ako moramo podpisati neki mir. Ne mora nista od toga biti istinito ali osigurava podrsku.
Trebali su vlastitu proizvodnju puno vise forsirati, ali to je mana od 2014te.

Ali shvatam da je plan bio ubjediti Ruse da je otpor uzaludan u nadi da ce pobjeci, samo to je bio plan sa dvije ostrice i sada druga sijece.
Excel2

#177023 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

madner wrote: 24/07/2023 14:09
Excel2 wrote: 24/07/2023 13:59

To je kljuc uspjeha. Njemci kada trebaju igrati protiv Luksamburga pricaju o tome kako je to podcjenjen i tezak protivnik. Onda ga nabiju jer ga uzmu ozbiljno.

Problem sa ovim ocekivanjima je sto se tako gubi podrska javnosti. Ako dodjes i kazes treba nam A B i C i zavrsit cemo rat, pa dobijes A B i C i ne postignes previse, teze ces dobiti D i E.

Nisu opste trebali najaviti kontraofanzivu, nisu trebali pisati clanke o novim brigada koje su motivisane i opremljene NATO oruzjem. Trebali su reci stanje je krajnje tesko, pobjeda je neizvjesna i ko zna ko je sljedeci ako moramo podpisati neki mir. Ne mora nista od toga biti istinito ali osigurava podrsku.
Trebali su vlastitu proizvodnju puno vise forsirati, ali to je mana od 2014te.

Ali shvatam da je plan bio ubjediti Ruse da je otpor uzaludan u nadi da ce pobjeci, samo to je bio plan sa dvije ostrice i sada druga sijece.
Pa majka mu stara, valja i taj zapad ima neku procjenu. Sta da su rekli da im treba jedna kasikara da zavrse rat, oni bi im povjerovali?
I sta ti zamisljas, da se svi Ukrajinci svako jutro usaglase sta ce reci u vezi svih tema?
Neko je rekao da ce biti tesko, drugi je rekao da ce ih pregaziti kao plitak potok, neko da su oni ti koji brane Europu, peti da nema smisla, da ce Rusi sve kad tad osvojiti. Koja od svih ovih izjava je official?

Sam Zelenski je sve to u nekom momentu rekao, osim da ce ih Rusi osvojiti nekad. 🤣

I p.s. ovo nije fudbal. Ovdje se gine, te ako ovdje podcjenjuju protivnika, a njihov zivot je na kocki i svakodnevno su na prvoj liniji… ne znam sta da ti kazem. Rizikuje lik zivot i nije ih shvatio ozbiljno 🤣
Bobi
Forum administrator

#177024 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

Excel2 wrote: 24/07/2023 14:07
laserShow wrote: 24/07/2023 13:59
Spoiler
Show

Ma ti si jedna konfuzna osoba. Neki dan te boli kurac za Ukrajince, sad Zoku hoce sipi da prijavi. 😂
Tebi treba jedan forum sam sa sobom da se dogovoris.

I tvoj stil ali jebeno i neodovljivo podsjeca na Kikijev. Da li moze to biti slucajnost? Veoma lako. Ali sama cinjenica da si se pojavio unutar par sedmica kad je onaj drugi nestao, meni cini stvari malo konspirativnijom. 🥰 i sto je najbolje, meni je Kiki bio rega poprilicno. Nije ga bolio kurac za Kurdima, i imao je tu emociju postenjacine, nekog ko osjeca i patnje drugih a ne samo svoje.
Joj ja tebe :D, laser kvotao Kikija u par minuta sasvim suoprotna mišljenja :D.A tebe nije tesko pronaci, malo ljudi koristi Mac osim mog Gentoo webamstera :D.
sumirprimus

#177025 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Svjež bub. Drito iz akademije
Post Reply