Primjer tipicnog zatucanog bosanca. Ponovljena laz vise puta nece dovesti do istine. Zasto si idelog cetnika?
Ukrajina
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#177001 Re: Ukrajina
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#177002 Re: Ukrajina
Laser nije Kiki, mislim da Laser ni ne zna ko je Kiki
.
-
Bobi
- Forum administrator
#177003 Re: Ukrajina
Ma ovo je moguce samo negdje u Hersonskoj oblasti preko Dnjepra, tesko da bi bilo negdje drugdje kad su sve linije aktivne.
-
Excel2
-
Bobi
- Forum administrator
- madner
#177006 Re: Ukrajina
Ne treba previse padati niti se previse nadati, tako se dugorocno lakse prati tema.lajkujMe wrote: ↑24/07/2023 10:08 Moram vam podjeliti jedno moje misljenje
Mislim da od ove ofanzive nema nista
Nemam dokaza za to nego samo osjecaj
Prosle godine August i Septembar sam tacno osjecao nadmoc Ukrajinaca i nemoc Rusa.
Ukrajinci su ih tada imali na koljenina ali ih nisu dovrsili nrgo zaustavili ofanzivu i branili se.
Dozvolili Rusima da se mobilisu dovoljno da sad mogu da se brane kako hoce.
S obzirom da AFU nije stigla ni do prve linije odbrane a oko Bakhmuta se mrcvari za 2 sela vec 2 mjeseca jel razumijete o cemu govorim?
Ja ne vidim uopste naznake bilo kakvog pucanja Ruske odbrane sta vise cini mi se jacom nego ikada.
I nemojte mi navijacke folove to nista bolje nije od Rusa kad su klicali za 10 metara na Bakhmutskim poljima smrti.
Eto napredka sace puci... sano poginulo 100 vojnika za tih 10 metara ali sace puci
Nece prema svemu sudeci
Osjeti se zamor od rata i mislim da ovo ove godine nece ni na sta dobro izaci sta vise ni sljedeca godina nece biti bolja osim ako zapad ne ode all in s opremom.
Ali vidim i problem u Ukrajini
Meni do sada najveci problem u sadasnjem dijelu rata je nemogucnost kombinirane vojne taktike na vecem podrucju s vecim brojem "BRIGADA"
Sve je spalo na cete eventualno maks do bataljona
Nigdje ne vidim siri napad s vecom snagom vecim udarom.
Ovo sto rade je cjepkanje tu i tamo to me nervira.
Recimo ako imas analiticko negativni pristup, samo se mozes obradovati.
Sto se tice ofanzive, mozda jos moze nesto uraditi na kraju Augusta, ali na misice. Ako se Rusi precjene i umjesto da salju rezerve krenu na Harkov, moguce da Jug pukne.
-
Excel2
#177007 Re: Ukrajina
A kako se to zna, cisto me zanima?
- atmel
#177008 Re: Ukrajina
Šta ako je Bobi Kiki 
- drug_profi
#177009 Re: Ukrajina
Excel2 wrote: ↑24/07/2023 12:44
Ja vas opet pitam - ko je rekao da se raspadaju i da ce se raspasti brzo?
Danas svi koji tuguju da ne ide dobro su zrtve svojih nerealnih ocekivanja. Ja brate znam da se ratuje sa Rusijom i znam da im Ukrajinci jebu mamu maminu. Jutros dronovi zujali nad Moskvom, ali jbg, pogodjen tenk ukrajinski. Neki dan im po drugi put digli most koji je u srcu cuvenog A2AD. Ali ode Aspide…
Last edited by drug_profi on 24/07/2023 13:47, edited 1 time in total.
-
Bobi
- Forum administrator
-
Honda Rajvosa
#177011 Re: Ukrajina
e cuj madner pitar... ooo svicooo draga
!
- VladaFBiH
-
Excel2
-
Tarmac
#177014 Re: Ukrajina
Drug Sumirprimus. A ja sam cetnik jer ne klimam glavom i ne govorim ja ja tako je!Excel2 wrote: ↑24/07/2023 12:44Ja vas opet pitam - ko je rekao da se raspadaju i da ce se raspasti brzo?
Danas svi koji tuguju da ne ide dobro su zrtve svojih nerealnih ocekivanja. Ja brate znam da se ratuje sa Rusijom i znam da im Ukrajinci jebu mamu maminu. Jutros dronovi zujali nad Moskvom, ali jbg, pogodjen tenk ukrajinski. Neki dan im po drugi put digli most koji je u srcu cuvenog A2AD. Ali ode Aspide…
Jaro moj, sad da preko noci uzmu Ukrajinu, ja znam da je manje 11-12 k komada opreme tu stradalo a to je jebeno veliko. Za mene herojski.
Kvota 1.05
@Excel2 i za mene je herojski. I upravu si 100%, danas se nerviram zbog nerealnih ocekivanja. A koja su rezultat prvenstveno citajuci komentare dva lika na ovoj temi. Jedan je isto skontao da je pretjerao, drugi jos nije.
- madner
#177015 Re: Ukrajina
Nerealna ocekivanja su stvorili sami Ukrainci i zapadni mediji. I sada ti isti izvori govore o tome da su ocekivanja onih koji su ih povjerovali nerealna. 
-
Excel2
#177016 Re: Ukrajina
I drug Samke je prvi dan rekao hajmo prodati kozu skupo, ne hajmo im oderati kozu. Druga je stvar sto vas sprda i sto se fatate na to. On zna da ce Rusi popusiti, ali to zna i Putin. On zna da ove cetalje to nervira i dobro ih jebe.Tarmac wrote: ↑24/07/2023 13:48Drug Sumirprimus. A ja sam cetnik jer ne klimam glavom i ne govorim ja ja tako je!Excel2 wrote: ↑24/07/2023 12:44
Ja vas opet pitam - ko je rekao da se raspadaju i da ce se raspasti brzo?
Jaro moj, sad da preko noci uzmu Ukrajinu, ja znam da je manje 11-12 k komada opreme tu stradalo a to je jebeno veliko. Za mene herojski.
Kvota 1.05
@Excel2 i za mene je herojski. I upravu si 100%, danas se nerviram zbog nerealnih ocekivanja. A koja su rezultat prvenstveno citajuci komentare dva lika na ovoj temi. Jedan je isto skontao da je pretjerao, drugi jos nije.
-
Excel2
#177017 Re: Ukrajina
Ukrajinci su trebali imati realnija ocekivanja i takva komunicirati. Posaljes vod na par rovova i pitas ih prije polaska sta da poruce svojoj djeci posljednji put. Mozda i da traze tenkove sa porukom da ih trebaju radi razminiravanja prve mine na prvoj livadi prema Novokurchini. Izrazito pogresan PR.
Gdje ces napisati da ti je zelja Krim, jer to je nerealno, a u ratu inace poznato je da samo treba realno komunicirati za dobar moral.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#177018 Re: Ukrajina
Spoiler
Show
Ja sam stvarno umjerena osoba, ali zaista mrzim coporstvo. Na forumu je neko izvalio i mene povezao s tim nickom nicim izazvan, jer mu je prahnulo. Onda je taj narativ nastavljen, evo toliko daleko da ti trazis dokaz iako to sve mozes sam uraditi. Dovoljno je proci kroz historiju mojih postova i neces naci ni 1% poveznice s drugim forumasem.
Tako ces sutra procitati da je nesto XY tacno, a ustvari obicna propaganda a ti slijepo vjerovati. Kuca se gradi od zrna cementa, pa tako i laz.
- drug_profi
#177019 Re: Ukrajina
I ja sam se nadao u najboljem slucaju herojskom otporu i skupoj prodaji kože.
Također sam se nadao budjenju Zapada i postavljanje granica ruskom uticaju.
Sve sto je preko toga doslo je za mene vise od ocekivanja, a u situaciji u kojoj smo sad jedini pravi odgovor Zapada je rat do kraja. Dok god Ukrajina hoce da se bori ili dok se Rusi ne povuku potpuno sa teritorija koje su 1991 priznate kao suverene Ukrajinske.
Jer sve drugo u ovom casu je nagrada agresoru i zlocincu, samo pauza za novi i gori rat i otvaranje pandorine kutije.
To svaki geostrateg, analiticar, lider, razumije i zna.
Također sam se nadao budjenju Zapada i postavljanje granica ruskom uticaju.
Sve sto je preko toga doslo je za mene vise od ocekivanja, a u situaciji u kojoj smo sad jedini pravi odgovor Zapada je rat do kraja. Dok god Ukrajina hoce da se bori ili dok se Rusi ne povuku potpuno sa teritorija koje su 1991 priznate kao suverene Ukrajinske.
Jer sve drugo u ovom casu je nagrada agresoru i zlocincu, samo pauza za novi i gori rat i otvaranje pandorine kutije.
To svaki geostrateg, analiticar, lider, razumije i zna.
-
Excel2
#177020 Re: Ukrajina
Ma ti si jedna konfuzna osoba. Neki dan te boli kurac za Ukrajince, sad Zoku hoce sipi da prijavi.laserShow wrote: ↑24/07/2023 13:59SpoilerShowJa sam stvarno umjerena osoba, ali zaista mrzim coporstvo. Na forumu je neko izvalio i mene povezao s tim nickom nicim izazvan, jer mu je prahnulo. Onda je taj narativ nastavljen, evo toliko daleko da ti trazis dokaz iako to sve mozes sam uraditi. Dovoljno je proci kroz historiju mojih postova i neces naci ni 1% poveznice s drugim forumasem.
Tako ces sutra procitati da je nesto XY tacno, a ustvari obicna propaganda a ti slijepo vjerovati. Kuca se gradi od zrna cementa, pa tako i laz.
Tebi treba jedan forum sam sa sobom da se dogovoris.
I tvoj stil ali jebeno i neodovljivo podsjeca na Kikijev. Da li moze to biti slucajnost? Veoma lako. Ali sama cinjenica da si se pojavio unutar par sedmica kad je onaj drugi nestao, meni cini stvari malo konspirativnijom.
-
Tarmac
#177021 Re: Ukrajina
Ne kontam sta zelis da kazes, ali dobro.Excel2 wrote: ↑24/07/2023 13:54I drug Samke je prvi dan rekao hajmo prodati kozu skupo, ne hajmo im oderati kozu. Druga je stvar sto vas sprda i sto se fatate na to. On zna da ce Rusi popusiti, ali to zna i Putin. On zna da ove cetalje to nervira i dobro ih jebe.Tarmac wrote: ↑24/07/2023 13:48
Drug Sumirprimus. A ja sam cetnik jer ne klimam glavom i ne govorim ja ja tako je!
Kvota 1.05
@Excel2 i za mene je herojski. I upravu si 100%, danas se nerviram zbog nerealnih ocekivanja. A koja su rezultat prvenstveno citajuci komentare dva lika na ovoj temi. Jedan je isto skontao da je pretjerao, drugi jos nije.sumke je ljudina i radi jeben posao na forumu.
- madner
#177022 Re: Ukrajina
To je kljuc uspjeha. Njemci kada trebaju igrati protiv Luksamburga pricaju o tome kako je to podcjenjen i tezak protivnik. Onda ga nabiju jer ga uzmu ozbiljno.Excel2 wrote: ↑24/07/2023 13:59Ukrajinci su trebali imati realnija ocekivanja i takva komunicirati. Posaljes vod na par rovova i pitas ih prije polaska sta da poruce svojoj djeci posljednji put. Mozda i da traze tenkove sa porukom da ih trebaju radi razminiravanja prve mine na prvoj livadi prema Novokurchini. Izrazito pogresan PR.
Gdje ces napisati da ti je zelja Krim, jer to je nerealno, a u ratu inace poznato je da samo treba realno komunicirati za dobar moral.
Problem sa ovim ocekivanjima je sto se tako gubi podrska javnosti. Ako dodjes i kazes treba nam A B i C i zavrsit cemo rat, pa dobijes A B i C i ne postignes previse, teze ces dobiti D i E.
Nisu opste trebali najaviti kontraofanzivu, nisu trebali pisati clanke o novim brigada koje su motivisane i opremljene NATO oruzjem. Trebali su reci stanje je krajnje tesko, pobjeda je neizvjesna i ko zna ko je sljedeci ako moramo podpisati neki mir. Ne mora nista od toga biti istinito ali osigurava podrsku.
Trebali su vlastitu proizvodnju puno vise forsirati, ali to je mana od 2014te.
Ali shvatam da je plan bio ubjediti Ruse da je otpor uzaludan u nadi da ce pobjeci, samo to je bio plan sa dvije ostrice i sada druga sijece.
-
Excel2
#177023 Re: Ukrajina
Pa majka mu stara, valja i taj zapad ima neku procjenu. Sta da su rekli da im treba jedna kasikara da zavrse rat, oni bi im povjerovali?madner wrote: ↑24/07/2023 14:09To je kljuc uspjeha. Njemci kada trebaju igrati protiv Luksamburga pricaju o tome kako je to podcjenjen i tezak protivnik. Onda ga nabiju jer ga uzmu ozbiljno.Excel2 wrote: ↑24/07/2023 13:59
Ukrajinci su trebali imati realnija ocekivanja i takva komunicirati. Posaljes vod na par rovova i pitas ih prije polaska sta da poruce svojoj djeci posljednji put. Mozda i da traze tenkove sa porukom da ih trebaju radi razminiravanja prve mine na prvoj livadi prema Novokurchini. Izrazito pogresan PR.
Problem sa ovim ocekivanjima je sto se tako gubi podrska javnosti. Ako dodjes i kazes treba nam A B i C i zavrsit cemo rat, pa dobijes A B i C i ne postignes previse, teze ces dobiti D i E.
Nisu opste trebali najaviti kontraofanzivu, nisu trebali pisati clanke o novim brigada koje su motivisane i opremljene NATO oruzjem. Trebali su reci stanje je krajnje tesko, pobjeda je neizvjesna i ko zna ko je sljedeci ako moramo podpisati neki mir. Ne mora nista od toga biti istinito ali osigurava podrsku.
Trebali su vlastitu proizvodnju puno vise forsirati, ali to je mana od 2014te.
Ali shvatam da je plan bio ubjediti Ruse da je otpor uzaludan u nadi da ce pobjeci, samo to je bio plan sa dvije ostrice i sada druga sijece.
I sta ti zamisljas, da se svi Ukrajinci svako jutro usaglase sta ce reci u vezi svih tema?
Neko je rekao da ce biti tesko, drugi je rekao da ce ih pregaziti kao plitak potok, neko da su oni ti koji brane Europu, peti da nema smisla, da ce Rusi sve kad tad osvojiti. Koja od svih ovih izjava je official?
Sam Zelenski je sve to u nekom momentu rekao, osim da ce ih Rusi osvojiti nekad.
I p.s. ovo nije fudbal. Ovdje se gine, te ako ovdje podcjenjuju protivnika, a njihov zivot je na kocki i svakodnevno su na prvoj liniji… ne znam sta da ti kazem. Rizikuje lik zivot i nije ih shvatio ozbiljno
-
Bobi
- Forum administrator
#177024 Re: Ukrajina
Joj ja tebeExcel2 wrote: ↑24/07/2023 14:07Ma ti si jedna konfuzna osoba. Neki dan te boli kurac za Ukrajince, sad Zoku hoce sipi da prijavi.laserShow wrote: ↑24/07/2023 13:59SpoilerShow
Ja sam stvarno umjerena osoba, ali zaista mrzim coporstvo. Na forumu je neko izvalio i mene povezao s tim nickom nicim izazvan, jer mu je prahnulo. Onda je taj narativ nastavljen, evo toliko daleko da ti trazis dokaz iako to sve mozes sam uraditi. Dovoljno je proci kroz historiju mojih postova i neces naci ni 1% poveznice s drugim forumasem.
Tako ces sutra procitati da je nesto XY tacno, a ustvari obicna propaganda a ti slijepo vjerovati. Kuca se gradi od zrna cementa, pa tako i laz.![]()
Tebi treba jedan forum sam sa sobom da se dogovoris.
I tvoj stil ali jebeno i neodovljivo podsjeca na Kikijev. Da li moze to biti slucajnost? Veoma lako. Ali sama cinjenica da si se pojavio unutar par sedmica kad je onaj drugi nestao, meni cini stvari malo konspirativnijom.i sto je najbolje, meni je Kiki bio rega poprilicno. Nije ga bolio kurac za Kurdima, i imao je tu emociju postenjacine, nekog ko osjeca i patnje drugih a ne samo svoje.
-
sumirprimus
#177025 Re: Ukrajina
Svjež bub. Drito iz akademije