Ukrajina

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#176926 Re: Ukrajina

Post by Velkoski »

https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Khasham

ovako izgleda kada Wagner krene na ozbiljnu vojsku
lajkujMe

#176927 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Rusi po Odesi evo 3 dan rokaju i direktno udaraju na luke i silose sa zitom zele sprijeciti izvoz Ukrajinskog zita

Plunkett

#176928 Re: Ukrajina

Post by Plunkett »

https://www.reddit.com/r/UkraineWarVide ... utm_term=1

Rasisti turisti i njihov odlazak na more.
Dope_Man

#176929 Re: Ukrajina

Post by Dope_Man »

lajkujMe wrote: 23/07/2023 21:53
GAU8 wrote: 23/07/2023 21:48

A kao šta će se tretirati potencijalni napad wagnerovaca? To nije legitimna vojska RF pa samim time je teško opravdati odmazdu ili aktiviranje člana 5 NATOa
U ovo budi Siguran a pogotovo Putin treba da bude siguran

NATO bi uzvratio svom snagom na Rusiju toliko jako da od Rusije ne bi ostao ni pepeo
Ne znam na cemu baziras tu sigurnost. Jedino sto je sigurno je to da zapad/NATO ne zeli direktan rat sa bilo kim sve dok to nije zadnja moguca opcija.

Da sutra wagner gamad krene na Poljsku, smlatili bi ih Poljaci i na tome bi stalo, ne bi usli u BL, ne bi bilo nista od famoznog clana 5. Zvanican stav NATO-a bi opet bio da to nije vojska pod zastavom bilo koje drzave. mordor ne bi imao nikakve direktne vojne posljedice, jos bi sutra u VS govorili da su oni bili prva zrtva.

NATO bi se aktivirao tek da brkasenko krene na Poljsku, a on nije budala ni na Ukrajinu da udara, a kamoli na NATO. Il da mordor krene na balticke zemlje, al opet mogucnost za to je 0 jer znaju u kakvim su go... u Ukrajini.
drndalo

#176930 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

alijagoro wrote: 24/07/2023 00:42
Čitalac wrote: 24/07/2023 00:11 Saveznici su znali da Kijev nema ni dovoljno oružja a ni dovoljno obučene ljude za ofanzivu, ali su računali da će prevagnuti hrabrost i domišljatost. To se ipak nije dogodilo, piše Wall Street Journal.

Ako je istina,onda je najbolje Ukrajincima da potpisu kakav Dejton a da zauzvrat Zapad napravi od njih novu Juznu Koreju.
A do sad nismo naucili da s vremena na vrijeme ovakvi fatalisticki tekstovi izlaze u poznatim medijima...?
Sanjarko

#176931 Re: Ukrajina

Post by Sanjarko »

Vi ne znate s kim imamo svi posla, s manijacima, ne s mentalno bolesnima kao ja, nego sa psihopatama i sociopatama, ne kontate vi to bas najbolje, fanatike.
karanana

#176932 Re: Ukrajina

Post by karanana »

Clan 5 se aktiviro i 2001. iako napad na usa nije uradila nikakva regularna vojska.
Sanjarko

#176933 Re: Ukrajina

Post by Sanjarko »

karanana wrote: 24/07/2023 09:18 Clan 5 se aktiviro i 2001. iako napad na usa nije uradila nikakva regularna vojska.
Hajd stisni i imaj muda i uzvrati i to s first strike, doslo bi do toga vjerovatno.
Excel2

#176934 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Sta se ovdje diskutuje… za ne povjerovati.
drndalo

#176935 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Dope_Man wrote: 24/07/2023 09:09
lajkujMe wrote: 23/07/2023 21:53

U ovo budi Siguran a pogotovo Putin treba da bude siguran

NATO bi uzvratio svom snagom na Rusiju toliko jako da od Rusije ne bi ostao ni pepeo
Ne znam na cemu baziras tu sigurnost. Jedino sto je sigurno je to da zapad/NATO ne zeli direktan rat sa bilo kim sve dok to nije zadnja moguca opcija.

Da sutra wagner gamad krene na Poljsku, smlatili bi ih Poljaci i na tome bi stalo, ne bi usli u BL, ne bi bilo nista od famoznog clana 5. Zvanican stav NATO-a bi opet bio da to nije vojska pod zastavom bilo koje drzave. mordor ne bi imao nikakve direktne vojne posljedice, jos bi sutra u VS govorili da su oni bili prva zrtva.

NATO bi se aktivirao tek da brkasenko krene na Poljsku, a on nije budala ni na Ukrajinu da udara, a kamoli na NATO. Il da mordor krene na balticke zemlje, al opet mogucnost za to je 0 jer znaju u kakvim su go... u Ukrajini.
Kada bi se tako nesto desilo, Poljska bi ih zgazila, i usla 100 km da napravi tampon-zonu prema EU, za ubuduce. Manje vjerovatno je da bi ih pustili u Minsk, ali to ne bi stalo samo na povaljivanju "odmetnika" na granici...

I to jako dobro znaju ali da ne bi bilo "da nista ne rade" dok im se pisaju za vrat...
Peacean

#176936 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Da dođe do toga ne bi Poljske trupe ulazile u Bjelorusiju ali bi definitivno gađali sve objekte povezane sa agresorima i zaprijetili ratom ako se to ponovi. Rusija bi lajala ali ne bi ništa poduzela. Od člana 5 ne bi bilo ništa. Jedino šta je sigurno je da su poljaci spremni da pokažu zube :thumbup:
Honda Rajvosa

#176937 Re: Ukrajina

Post by Honda Rajvosa »

lajkujMe wrote: 24/07/2023 08:58
zigzag wrote: 24/07/2023 08:44 Rusi da napadnu Nato?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Wagner" da napadne

S obzirom da su sad "odmetnuti" pod "nicijom" kontrolom
Rusi bi na fazon aaa i nas su napali nmg da vjerujemo treba li vam podrska da ih obuzdate fazon...
Obzirom da su smjesteni tu gdje jesu, i da poljaci prebacuju vojsku na istok, ne bi me iznenadilo da imaju obavjestajne podatke koji dokazuju gornju teoriju. ja bih volio da vidim da se usude da urade to, bili bi pregazeni u roku od odmah. moje misljenje je da ce opet pokusati kroz crvenu sumu napad na sjever ukrajine.
sumirprimus

#176938 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

lajkujMe

#176939 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Well fuck

lajkujMe

#176940 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Moram vam podjeliti jedno moje misljenje

Mislim da od ove ofanzive nema nista
Nemam dokaza za to nego samo osjecaj

Prosle godine August i Septembar sam tacno osjecao nadmoc Ukrajinaca i nemoc Rusa.
Ukrajinci su ih tada imali na koljenina ali ih nisu dovrsili nrgo zaustavili ofanzivu i branili se.

Dozvolili Rusima da se mobilisu dovoljno da sad mogu da se brane kako hoce.

S obzirom da AFU nije stigla ni do prve linije odbrane a oko Bakhmuta se mrcvari za 2 sela vec 2 mjeseca jel razumijete o cemu govorim?

Ja ne vidim uopste naznake bilo kakvog pucanja Ruske odbrane sta vise cini mi se jacom nego ikada.

I nemojte mi navijacke folove to nista bolje nije od Rusa kad su klicali za 10 metara na Bakhmutskim poljima smrti.
Eto napredka sace puci... sano poginulo 100 vojnika za tih 10 metara ali sace puci

Nece prema svemu sudeci
Osjeti se zamor od rata i mislim da ovo ove godine nece ni na sta dobro izaci sta vise ni sljedeca godina nece biti bolja osim ako zapad ne ode all in s opremom.

Ali vidim i problem u Ukrajini

Meni do sada najveci problem u sadasnjem dijelu rata je nemogucnost kombinirane vojne taktike na vecem podrucju s vecim brojem "BRIGADA"

Sve je spalo na cete eventualno maks do bataljona

Nigdje ne vidim siri napad s vecom snagom vecim udarom.
Ovo sto rade je cjepkanje tu i tamo to me nervira.
Gandalf

#176941 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

apsidejzi wrote: 24/07/2023 08:31 Hajmo se zabrinut.
Prvo ćemo biti neutralni, pa sagledati cijelu situaciju objektivno, pa se tek onda zabrinut. Na kraju, predlagati deyton ukrajincima na njihovu štetu, naravno.Ima to sve svoj redosljed kolega :oops:
apsidejzi

#176942 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

lajkujMe wrote: 24/07/2023 09:59 Well fuck

Nesto ne stima u ovom snimku. Odbrambeni sistem da stoji na otvorenoj livadi i da ne moze sam sebe odbraniti... Pa to ni dijete ne bi uradilo. Prije ce biti da je drvena kopija sistema.
zigzag

#176943 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

lajkujMe wrote: 24/07/2023 10:08

ma jel
apsidejzi

#176944 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

lajkujMe wrote: 24/07/2023 10:08 Moram vam podjeliti jedno moje misljenje

Prosle godine August i Septembar sam tacno osjecao nadmoc Ukrajinaca i nemoc Rusa.
Ukrajinci su ih tada imali na koljenina ali ih nisu dovrsili nrgo zaustavili ofanzivu i branili se.

S obzirom da AFU nije stigla ni do prve linije odbrane a oko Bakhmuta se mrcvari za 2 sela vec 2 mjeseca jel razumijete o cemu govorim?

Ja ne vidim uopste naznake bilo kakvog pucanja Ruske odbrane sta vise cini mi se jacom nego ikada.

I nemojte mi navijacke folove to nista bolje nije od Rusa kad su klicali za 10 metara na Bakhmutskim poljima smrti.
Eto napredka sace puci... sano poginulo 100 vojnika za tih 10 metara ali sace puci

Nece prema svemu sudeci
Osjeti se zamor od rata i mislim da ovo ove godine nece ni na sta dobro izaci sta vise ni sljedeca godina nece biti bolja osim ako zapad ne ode all in s opremom.

Meni do sada najveci problem u sadasnjem dijelu rata je nemogucnost kombinirane vojne taktike na vecem podrucju s vecim brojem "BRIGADA"

Vrati se par mjeseci unazad i pogledaj sta je ukrajinska armija govorila o kontraofanzivi a sta su mediji govorili. Oni nikada nisu ni tvrdili da vrse neku veliku kontraofanzivu. To je uglavnom bila medijska hajka. POcece kad se osusi zemlja, pocece kad dobiju Leoparde tamo vamo. Ukrajinska armija radi ono sto je radila cijelo vrijeme. Mali udari, udari na logistiku, obavjestajni rat i prvenstveno odbrambeni rat. TO sto su mediji i forumasi gradili nerealne scenarije je sasvim druga prica. Ovaj rat, kao i svaki drugi rat, ce zavrsiti onda kada jedna strana iscrpi svoje resurse. Rusima je cilj cijela Ukrajina, baltik, Poljska, Madjarska i vjerovatno bivsa Jugoslavija. Ukrima i ostatku Evrope je cilj zaustavljanje rusa sto je dalje moguce. SAD-u je cilj pomaganje Ukrajini kako bi obeshrabrili Kinu da prave sranja po svijetu. Zavrsice se onda kada jednoj strani nestane resursa. Ako zapad stane pomagati ukrajini, eto rusa i u poljsku i u madjarsku i u srbiju a samim tim i u BiH.

RUsi imaju jos cca godinu dvije novcanih zaliha ovim tempom. U rat su usli sa 280 milijardi dolara, grcnuli su 40tak prosle godine. Ove godine su do sada izgubili 48mld tako da su sada negdje na 200 mld dolara kesha sa kojim mogu finansirati rat. Do kraja godine ce to biti oko 160 a to im daje jos godinu dvije prije nego se pipa zavrne i prije nego moradnu uci u ratnu ekonomiju.

Ukri to znaju i znaju da moraju izdrzati jos dviej tri godine minimalno. Ako uspiju probiti negdje i osloboditi teritoriju, super, ali prvenstveno moraju se braniti jos jedan period. A to sto mediji i slavoukrajinasi prizivaju... navijaci su uvijek nerealni.
SanskiBiser

#176945 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Zaporoška fronta ... idemo na zauzete položaje moskovskih govana ... Položaj prethodno očišćen od mina ... Dva prstena bodljikave zice i minska polja ..

ovdje je dobro gruhalo vidi samo kratera sa strana kad hoda :shock:

https://t.me/supernova_plus/22289
Honda Rajvosa

#176946 Re: Ukrajina

Post by Honda Rajvosa »

Generalno mi na temi smo uglavnom navijaci jer znamo sta nama slijedi ako ukrajina bude porazena. znamo ko su nam komsije, i zato navijamo za ukrajinu i cesto vidimo sve ruzicastim naocalama.

apsidejzi je upravu za ovaj post. kroz medije se stvorio hajp da ukrajinci to mogu itd. MOzda i ovo ukrajinsko "napadanje" je dio taktike da im zapad cim prije dostavi ono sto su obecali jer se ovako ne moze. takodjer ocekujem napad preko dnjepra, za koji smatram da je trenutno najslabija karika ruske odbrane. Ti bi trebalo biti za ovu godinu. Neki napad preko rijeke i oslobadjanje vece teritorije s druge strane, onda dolazi zima i mrcvarenje i skupljanje resursa.

također s ruske strane opet ocekujem upad iz bjelorusije od strane wagnera...
lajkujMe

#176947 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

apsidejzi wrote: 24/07/2023 10:20
Spoiler
Show
lajkujMe wrote: 24/07/2023 10:08 Moram vam podjeliti jedno moje misljenje

Nece prema svemu sudeci

Vrati se par mjeseci unazad i pogledaj sta je ukrajinska armija govorila o kontraofanzivi a sta su mediji govorili. Oni nikada nisu ni tvrdili da vrse neku veliku kontraofanzivu. To je uglavnom bila medijska hajka. POcece kad se osusi zemlja, pocece kad dobiju Leoparde tamo vamo. Ukrajinska armija radi ono sto je radila cijelo vrijeme. Mali udari, udari na logistiku, obavjestajni rat i prvenstveno odbrambeni rat. TO sto su mediji i forumasi gradili nerealne scenarije je sasvim druga prica. Ovaj rat, kao i svaki drugi rat, ce zavrsiti onda kada jedna strana iscrpi svoje resurse. Rusima je cilj cijela Ukrajina, baltik, Poljska, Madjarska i vjerovatno bivsa Jugoslavija. Ukrima i ostatku Evrope je cilj zaustavljanje rusa sto je dalje moguce. SAD-u je cilj pomaganje Ukrajini kako bi obeshrabrili Kinu da prave sranja po svijetu. Zavrsice se onda kada jednoj strani nestane resursa. Ako zapad stane pomagati ukrajini, eto rusa i u poljsku i u madjarsku i u srbiju a samim tim i u BiH.

RUsi imaju jos cca godinu dvije novcanih zaliha ovim tempom. U rat su usli sa 280 milijardi dolara, grcnuli su 40tak prosle godine. Ove godine su do sada izgubili 48mld tako da su sada negdje na 200 mld dolara kesha sa kojim mogu finansirati rat. Do kraja godine ce to biti oko 160 a to im daje jos godinu dvije prije nego se pipa zavrne i prije nego moradnu uci u ratnu ekonomiju.

Ukri to znaju i znaju da moraju izdrzati jos dviej tri godine minimalno. Ako uspiju probiti negdje i osloboditi teritoriju, super, ali prvenstveno moraju se braniti jos jedan period. A to sto mediji i slavoukrajinasi prizivaju... navijaci su uvijek nerealni.

Ako ovako nastave s branjenjem doce do "dejtona" pa vi kontajte sta to znaci
Zapad je vec sretan sa ishodom jer Ruska armija nije vise opasnost taj problem je Ukrajina rjesila.

Sto se tice novaca ne bih bio tako siguran, Rusi prodaju stotine milijardi dolara nafte godisnje, sankcije su samo povecale prodaju umjesto da se smanji
A sankcije zaobilaze veoma uspjesno ulaz robe se normalizovao ukljucjuci tehnologiju i cipove i slicno.

Rusima ovakav rat sad odgovara nije pretjerano naporan gube ljude ali imaju oni jos 10 puta ovoliko.

Greska je sto se rat produzuje Ruska armija se trebala unistiti kad se to moglo.
Sanjarko

#176948 Re: Ukrajina

Post by Sanjarko »

Ljudi moji 9 godina ovaj rat vec traje. Moze jos potrajati ko zna koliko. Da je se odmah stalo iza Ukrajine mozda bi vec druga prica bila. Ali ne, kalkulisalo se i sl.
Sanjarko

#176949 Re: Ukrajina

Post by Sanjarko »

lajkujMe wrote: 24/07/2023 10:35
Ako ovako nastave s branjenjem doce do "dejtona" pa vi kontajte sta to znaci
Zapad je vec sretan sa ishodom jer Ruska armija nije vise opasnost taj problem je Ukrajina rjesila.

Sto se tice novaca ne bih bio tako siguran, Rusi prodaju stotine milijardi dolara nafte godisnje, sankcije su samo povecale prodaju umjesto da se smanji
A sankcije zaobilaze veoma uspjesno ulaz robe se normalizovao ukljucjuci tehnologiju i cipove i slicno.

Rusima ovakav rat sad odgovara nije pretjerano naporan gube ljude ali imaju oni jos 10 puta ovoliko.

Greska je sto se rat produzuje Ruska armija se trebala unistiti kad se to moglo.
+1 prije 9 godina je se to trebalo uraditi. Ali jok, kalkulacije itd.
Excel2

#176950 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Lajkujme, jesi ti inace poznat sa tim mood swings? Ne kontam vas. Ovoje 10 km2 i razvale dva tenka i PVO i vi se svi naguzite i ovlazite cajni kolutic.

Neki dan prica zapad moze ovo godinama, sad prica Rusija ovo moze godinama.
Smijesno zivota mi. Da su Rusi samo ranije znali da je potrebno zauzeti tu livadu da se svi naguze, pa prije bi se to uradilo…
Post Reply