lajkujMe wrote: ↑24/07/2023 10:08 Moram vam podjeliti jedno moje misljenjeSpoilerShowMislim da od ove ofanzive nema nista
Nemam dokaza za to nego samo osjecaj
Prosle godine August i Septembar sam tacno osjecao nadmoc Ukrajinaca i nemoc Rusa.
Ukrajinci su ih tada imali na koljenina ali ih nisu dovrsili nrgo zaustavili ofanzivu i branili se.
Dozvolili Rusima da se mobilisu dovoljno da sad mogu da se brane kako hoce.
S obzirom da AFU nije stigla ni do prve linije odbrane a oko Bakhmuta se mrcvari za 2 sela vec 2 mjeseca jel razumijete o cemu govorim?
Ja ne vidim uopste naznake bilo kakvog pucanja Ruske odbrane sta vise cini mi se jacom nego ikada.
I nemojte mi navijacke folove to nista bolje nije od Rusa kad su klicali za 10 metara na Bakhmutskim poljima smrti.
Eto napredka sace puci... sano poginulo 100 vojnika za tih 10 metara ali sace puci
Nece prema svemu sudeci
Osjeti se zamor od rata i mislim da ovo ove godine nece ni na sta dobro izaci sta vise ni sljedeca godina nece biti bolja osim ako zapad ne ode all in s opremom.
Ali vidim i problem u Ukrajini
Meni do sada najveci problem u sadasnjem dijelu rata je nemogucnost kombinirane vojne taktike na vecem podrucju s vecim brojem "BRIGADA"
Sve je spalo na cete eventualno maks do bataljona
Nigdje ne vidim siri napad s vecom snagom vecim udarom.
Ovo sto rade je cjepkanje tu i tamo to me nervira.

terapija 1 komad svaki put prije nego citas vijesti i pogledas tviter naloge koje pratis.