Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kad VW stavi stariji model motora u neke modele namijenjene za odredjena trzista, tipa 1.4 u golfa 6, 1.9tdi u Octaviu A5 2012 god to onda ne valja.
A sto se azijske nakaze i japansko bozanstvo vozi na 20god zastarjeloj tehnologiji, to je onda ok?
Megane III sa socivima i H7 sijalicama.
Eh, sociva su ocigledno oslabila/izgorila kroz 10god koristenja.
Da li bi se poboljsala vidljivost da se kupe jace sijalice, neke LED npr, ili tu jedino reparacija i ugradnja novih sociva pomaze?
Optimist wrote: ↑22/07/2023 16:05
Da li bi se poboljsala vidljivost da se kupe jace sijalice, neke LED npr, ili tu jedino reparacija i ugradnja novih sociva pomaze?
Ja sam na Alfi uzeo Osram obične ,i već je bilo duplo bolje. Ako potrefiš kakve led fine,javi
Kod tebe je vjerovatno obicni far. Ugradnja boljih sijalica ili xenona ce sigurno popravit stanje. Ja sam prosli vikend cistio lece na Jeep-u. Nevjerovatno kako je nekakav bijeli film bio se uhvatio na leci s obe strane.
Prvi servis na vitari, suzuki servis SA korektan, prije zamjene označio filter zraka (iako je bio maltene ko nov) i fakat su ga promjenili. Cijena zamjene ulja i filtera (bez goriva) sasvim ok.
preludezalude wrote: ↑22/07/2023 20:54
Kod tebe je vjerovatno obicni far. Ugradnja boljih sijalica ili xenona ce sigurno popravit stanje. Ja sam prosli vikend cistio lece na Jeep-u. Nevjerovatno kako je nekakav bijeli film bio se uhvatio na leci s obe strane.
A kako si skinuo socivo?
Jel se mora skidati branik da bi se skinuo far?
Ili se moze samo socivo izvaditi, bez skidanja fara?
preludezalude wrote: ↑22/07/2023 20:54
A kako si skinuo socivo?
Jel se mora skidati branik da bi se skinuo far?
Ili se moze samo socivo izvaditi, bez skidanja fara?
Evolution_IV wrote: ↑22/07/2023 23:44
savjet jedan, ko god misli da mu je otisao zamajac, jer auto vibrira/treska malo vise i zatrese kad se pali i gasi, nek prvo nosace provjeri...
zamjenio sam 2, sad ne znam jel upaljen il ugasen, nista se ne strese kad se pali/gasi
I kad nisu otisli na 150-200k i vise su daleko od novog.
Ljepse ce auto i ici iz mjesta i saltati u drugu sa novima.
preludezalude wrote: ↑22/07/2023 23:05
Za koje auto pitas?
Ovo ja zovem lecom.
Na isto mislimo. Znaci mora far napolje.
Auto Megane III
Mora. Kod Megane trojke nije problem. Farovi se mogu izvaditi bez diranja karambolke. Odozgo dva sarafa, izvadi onaj lim i far je oslobodjen. Povuci far naprijed, malo lijevo malo desno ukoso i far ce izaci.
Last edited by preludezalude on 23/07/2023 00:42, edited 1 time in total.
savjet jedan, ko god misli da mu je otisao zamajac, jer auto vibrira/treska malo vise i zatrese kad se pali i gasi, nek prvo nosace provjeri...
zamjenio sam 2, sad ne znam jel upaljen il ugasen, nista se ne strese kad se pali/gasi
I kad nisu otisli na 150-200k i vise su daleko od novog.
Ljepse ce auto i ici iz mjesta i saltati u drugu sa novima.
140 hiljada, mogli su jos al su smeksali i rasklimali se