Ukrajina

madner

#176751 Re: Ukrajina

Post by madner »

Excel2 wrote: 22/07/2023 13:45
madner wrote: 22/07/2023 13:38

Jer me treceligasi citiraju i pokusavaju naci recenicu koja je pogresna? Dok nisu u stanju sami napisati dvije vezane recenice? Bas mi je to bila asocijacija. :D

Treceligasi se sami etiketiraju, cim nisu u stanju igrati na loptu nego pokusavaju zaustaviti igraca sve je jasno.
Jos jedan od postova u smislu - nemate vi kuraca koliko ja mogu poglabat. 🤣 ja sam prvoligasica ipak.

Pokusavamo naci recenicu koja je pogresna? Mozda da ti pokazemo gdje je granica sa Rumunijom i Moldavijom, da ju pokusas locirati?
Jos jedan homoeroticni upis koji me vec malo zabrinjava. Nemoj me pogresno shvatiti ali mislim da je ovo pogresna tema da ispunis te svoje fantazije.

Vaditi post od prije vise od godinu dana je malo ocajan potez, pogotovo kada ima prognoza iz tog vremena. Jos jedan potez treceligasa u rangu izgubio je Bayern od Kiela 2020.

Naspram toga imamo pocetak godine gdje sam bio potpuno u pravu. Ovo znamo zbog dokumenta koji su procurili, dok su drugi tvrdili da je to mudri plan.
Ti naravno nisi nista tvrdio, igra se odbrana bez pokusaja da se postigne gol.
Nigdje

#176752 Re: Ukrajina

Post by Nigdje »

:lol: :lol:
Tyke

#176753 Re: Ukrajina

Post by Tyke »

Ofanzive i kite. Te srusena brana i ceka se da se povuce voda, te minirana polja, te Wagerovci se povukli, te ovo, te ono, ali u konacnici kurko.
Ja sam razocaran s obzirom koliko se pricalo o ofanzivi, cekanju da dodju topli dani i suha zemlja, silnom dostavljenom oruzju i raznoj drugoj pomoci/donaciji, raznoraznim mogucim pravcima napada, jos i wagner se pivukao sto bi trebala biti olaksavajuca okolnost kao i sav razdor u Rusiji nakon toga.
Excel2

#176754 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

madner wrote: 22/07/2023 13:58
Excel2 wrote: 22/07/2023 13:45
Jos jedan od postova u smislu - nemate vi kuraca koliko ja mogu poglabat. 🤣 ja sam prvoligasica ipak.

Pokusavamo naci recenicu koja je pogresna? Mozda da ti pokazemo gdje je granica sa Rumunijom i Moldavijom, da ju pokusas locirati?
Jos jedan homoeroticni upis koji me vec malo zabrinjava. Nemoj me pogresno shvatiti ali mislim da je ovo pogresna tema da ispunis te svoje fantazije.

Vaditi post od prije vise od godinu dana je malo ocajan potez, pogotovo kada ima prognoza iz tog vremena. Jos jedan potez treceligasa u rangu izgubio je Bayern od Kiela 2020.

Naspram toga imamo pocetak godine gdje sam bio potpuno u pravu. Ovo znamo zbog dokumenta koji su procurili, dok su drugi tvrdili da je to mudri plan.
Opet ti sa svojim prokletstvom. Rijetko ko je bio toliko pametan, analitican i “u pravu” da mu se to nikad nije priznalo. Ako je Deen Andjeo sa greskom, ti mi dodjes kao analiticar sa prokletstvom. Ali samo hrabro i ustraj. Mozda cak i da preskocis godisnji, jer ako odes, zali Boze vremena provedenog na dokazivanje da je Bahmut greska bilo braniti, mi cemo opet od nekog procitati pogresno.
I sorry sto sam vadio post od prosle godine, jer realno je prosla jedna sezona, a to smo naucili da je bitno paziti da se ne prekoraci.
Stabilizator

#176755 Re: Ukrajina

Post by Stabilizator »

Excel2 wrote: 22/07/2023 13:47
Stabilizator wrote: 22/07/2023 13:39
Vidi, ja sam ovdje da debatiram. Ko je upravu vrijeme ce pokazati. Nije mi namjera da ikoga vrijeđam.

Ako me misliš podje8avati i ponizavati, mozda je bolje da me zaobiđeš jer ne zelim da ucestvujem u tskvim debatama i ne cijenim takav pristup.
Osnovni sastojci debate su stav i argumenti. Prvo imas, a drugo si zamijenio sa “tesko je reciii” i ”to je jos jedna sezona” 🥹, te naravno da je rezultat podjebavanje i podrugljivanje. Daj neke argumente i mozemo nastaviti. Ok?
Ne mozemo nastaviti. Ja cijenim druga misljenja ti podje8avaš i ponižavaš
Excel2

#176756 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Stabilizator wrote: 22/07/2023 14:07
Excel2 wrote: 22/07/2023 13:47
Osnovni sastojci debate su stav i argumenti. Prvo imas, a drugo si zamijenio sa “tesko je reciii” i ”to je jos jedna sezona” 🥹, te naravno da je rezultat podjebavanje i podrugljivanje. Daj neke argumente i mozemo nastaviti. Ok?
No hf. Pokusamo iduce sezone, kad se malo glave ohlade, sporazumi potpisu…
Stabilizator

#176757 Re: Ukrajina

Post by Stabilizator »

Excel2 wrote: 22/07/2023 14:09
Stabilizator wrote: 22/07/2023 14:07

No hf. Pokusamo iduce sezone, kad se malo glave ohlade, sporazumi potpisu…
Eto vidiš da ne vrijedi nastavljati
madner

#176758 Re: Ukrajina

Post by madner »

Excel2 wrote: 22/07/2023 14:06
madner wrote: 22/07/2023 13:58

Opet ti sa svojim prokletstvom. Rijetko ko je bio toliko pametan, analitican i “u pravu” da mu se to nikad nije priznalo. Ako je Deen Andjeo sa greskom, ti mi dodjes kao analiticar sa prokletstvom. Ali samo hrabro i ustraj. Mozda cak i da preskocis godisnji, jer ako odes, zali Boze vremena provedenog na dokazivanje da je Bahmut greska bilo braniti, mi cemo opet od nekog procitati pogresno.
I sorry sto sam vadio post od prosle godine, jer realno je prosla jedna sezona, a to smo naucili da je bitno paziti da se ne prekoraci.

To je da greska braniti je misljenje, moze biti pogresno ili ne. Ali opis situacije nema veze sa misljenjem. Ako su ljudi ovdje tvrdili da je situacija super i da se nanose ogromni gubici Rusima onda ne mogu doci do ispravnog zakljucka. Kljucno je to da treceligaska ekipa nije htjela prihvatiti te cinjenice, cak i kada su procurile informacije direktno. Slicno kao i kod ove ofanzive, gdje su prihvatili sve scenarije osim onog koji je najjednostavniji ali se ne uklapa u sliku svijeta.

Ma sve ok, svako vadi ono sto mu odgovara. Izvadio bi i ja da si ti nesto napisao sto je imalo neki argumenti ali nije bilo, osim ovih dokaza da si peder.
Excel2

#176759 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

madner wrote: 22/07/2023 14:19
Excel2 wrote: 22/07/2023 14:06

To je da greska braniti je misljenje, moze biti pogresno ili ne. Ali opis situacije nema veze sa misljenjem. Ako su ljudi ovdje tvrdili da je situacija super i da se nanose ogromni gubici Rusima onda ne mogu doci do ispravnog zakljucka. Kljucno je to da treceligaska ekipa nije htjela prihvatiti te cinjenice, cak i kada su procurile informacije direktno. Slicno kao i kod ove ofanzive, gdje su prihvatili sve scenarije osim onog koji je najjednostavniji ali se ne uklapa u sliku svijeta.

Ma sve ok, svako vadi ono sto mu odgovara. Izvadio bi i ja da si ti nesto napisao sto je imalo neki argumenti ali nije bilo, osim ovih dokaza da si peder.
Tacno tu logiku koju si primijenio da zakljucis da sam peder si primijenio i u svim svojim drugim analizama. Samo nastavi hrabro. I samo mi je iskreno krivo da bas ti, od svih genija koji su hodali planetom, imas najveci problem to da dokazes. Ovaj svijet te ne zasluzuje.
Excel2

#176760 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

Tacno me stid sta postam. Moji stavovi zasluzuju razbijanje, svjestan sam toga, ali moje licemjerstvo je jace… veseli se ovoj bavovni.
madner

#176761 Re: Ukrajina

Post by madner »

Excel2 wrote: 22/07/2023 14:27
madner wrote: 22/07/2023 14:19

Tacno tu logiku koju si primijenio da zakljucis da sam peder si primijenio i u svim svojim drugim analizama. Samo nastavi hrabro. I samo mi je iskreno krivo da bas ti, od svih genija koji su hodali planetom, imas najveci problem to da dokazes. Ovaj svijet te ne zasluzuje.
Rekao sam da tvoji postovi imaju argumente koji snazno govore da je to slucaj. To i da si za Ukrainu.

Vise ne mogu reci, nije bilo postova koji bi dozvolili da zakljucim vise.
Helios

#176762 Re: Ukrajina

Post by Helios »

Bubachina ,
Samo da se ko ne "uvredi"
Excel2

#176763 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

madner wrote: 22/07/2023 14:35
Excel2 wrote: 22/07/2023 14:27

Rekao sam da tvoji postovi imaju argumente koji snazno govore da je to slucaj. To i da si za Ukrainu.

A sta da jesam peder? Zvao bi me kepecom, trecom ligom ili bi pokusao da oceses svog kepeca od mene? 😂
O koliko bi tuzan svijet bio da sam iz tvojih postova mogao procitati da si za Ukrajinu i nista vise. Bilo bi sigurno dosadno. 😂

I izvini sto svoj kruh zaradjujem negdje drugi, u ovome nisam strucnjak. Nisam procitao milion knjiga o borbi nacista u sumrak cetrn’estog augusta ceteres’trece, nisam postao general u kucnoj radinosti, pa ne bih ni da dajem neke prognoze. Ono sto osjecam je da ovo rusko sranje, zvano SO, nema kurca da poluci nista sem zlo i mrtve, a sve sto je u historiji nudilo isto je propalo. Moje licemjerstvo tu i tamo mi dozvoli da pojedem neku sniclu, ali u sustini ne boli me kurac za napadnute, isterorizirane i izranjavane hrabre Ukrajince. I ako treba da je ova piva u ruci 100 KM i da traje jos 100 sezona, samo hrabro i licemjerno Ukrajinci.
duminjo

#176764 Re: Ukrajina

Post by duminjo »

99% svijeta je prosle godine u februaru davalo Ukrajincima par dana do kapitulacije a Rusima par dana do poljske granice. Drhtali i Portugalci.

Danas Ukrajinci napadaju i oslobadjaju svoju zemlju zahvaljujuci istim onim ljudima koje je 99% svijeta tada otpisalo. I danas se javljaju strucnjaci da kritikuju Ukrajince, drzavni vrh koji je obezbjedio nevidjenu podršku zapada, vojni vrh koji preko noci prilagodjava vojsku svim ovim šarenim donacijama sa svih strana i razlicitim tehnologijama te ostale koji su dojucerasnju drugu silu svijeta smjestili u nezapamcenje odbrambene utvrde.

Trebo se Zelenski naguzit Rusima i pustiti ih da prodju do Poljske ili Madjarske. Onda bi bio dobar.
apsidejzi

#176765 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Hebali vas vise prekodrinasi. Citam zadnje tri stranice samo o njima :D Evo malo Allahu Ekber za njih u sred Moskve :lol: :lol:

MMM1977

#176766 Re: Ukrajina

Post by MMM1977 »

Stvarno ste temu pretvorili u raspravu o @madner , hajde to više pustite kraju. Svako ima pravo na mišljenje, procjene (pa čak i pogrešne), ali da se o tome palamudi već desetinama stranica, nema smisla.

Ofanziva, očekivali smo više ali teško to ide na pripremljenu odbranu. Pogotovo što se Rusima dalo i previše vremena da se pripreme, što još nema ništa od avijacije itd. Ali ko zna šta je plan Ukrajine, NATO-a, Rusije? Mi sigurno ne, mi možemo nagađati i grebati po površini.

Kome ova situacija odgovara? Ukrajini sigurno ne, Rusiji sigurno ne. USA i Kina, pa i Turska profitiraju, Evropa je u neizvjesnosti ali ja sam generalno mišljenja da se sve dozira u mjeri da niko ne može ni naprijed ni nazad. Da li će neko napraviti pogrešan korak, tipa uvlačenja Poljske u sukob sa Bjelorusijom, ne vjerujem, ali to bi recimo bilo nešto što može značajno promijeniti stanje.

Imam empatije prema Ukrajini kao žrtvi agresije ali me više zanima kako se razvoj situacije tamo reflektuje na naš region i nadam se njihovoj pobjedi, kakva god bila. Ali da će se lako istjerati Ruse, neće. Da će doći do pobune u Rusiji možda ali je veliko pitanje ko bi onda došao na vlast a sumnjam da bi bio neko sa boljim namjerama. Isto kao kod istočnih nam susjeda, džaba sve kad je debela većina zadojena mržnjom.

Najgora opcija bi bila raspad Rusije pa da sutra imamo 17 Kadirova sa atomskim arsenalom.
GAU8

#176767 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Stabilizator wrote: 22/07/2023 13:22
GAU8 wrote: 22/07/2023 13:20

Sa Rusijom više nema sporazuma osim jedinog mogućeg, a to je da smjesta povuku sve preostale vojne snage iz suverene slobodne Ukrajine. Onda se može pregovarati oko odštete koju Rusija mora da plati pa tek onda oko ukidanja sankcija.
A šta ćemo ako se ne povuku?
Pa prvi Putin ne želi kraj rata. Neće stati na Ukrajini. Samim tim NEMA alternative potpunom porazu Rusije. Zapad će postepeno pojačavati pritisak dok ruska vojska ne ispuše do kraja.
sumirprimus

#176768 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ide to jedan po jedan suncokretice svi :izet:
sumirprimus

#176769 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Tema zvana nastsvi niz :mrgreen:
sumirprimus

#176770 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Blinken sigurno zna vise.
Stabilizator

#176771 Re: Ukrajina

Post by Stabilizator »

GAU8 wrote: 22/07/2023 15:47
Stabilizator wrote: 22/07/2023 13:22

A šta ćemo ako se ne povuku?
Pa prvi Putin ne želi kraj rata. Neće stati na Ukrajini. Samim tim NEMA alternative potpunom porazu Rusije. Zapad će postepeno pojačavati pritisak dok ruska vojska ne ispuše do kraja.
Rusija se preracunala. Tesko da bi se u doglednoj buducnosti otisnula u novu avanturu.
madner

#176772 Re: Ukrajina

Post by madner »

Excel2 wrote: 22/07/2023 14:58
madner wrote: 22/07/2023 14:35

A sta da jesam peder? Zvao bi me kepecom, trecom ligom ili bi pokusao da oceses svog kepeca od mene? 😂
O koliko bi tuzan svijet bio da sam iz tvojih postova mogao procitati da si za Ukrajinu i nista vise. Bilo bi sigurno dosadno. 😂

I izvini sto svoj kruh zaradjujem negdje drugi, u ovome nisam strucnjak. Nisam procitao milion knjiga o borbi nacista u sumrak cetrn’estog augusta ceteres’trece, nisam postao general u kucnoj radinosti, pa ne bih ni da dajem neke prognoze. Ono sto osjecam je da ovo rusko sranje, zvano SO, nema kurca da poluci nista sem zlo i mrtve, a sve sto je u historiji nudilo isto je propalo. Moje licemjerstvo tu i tamo mi dozvoli da pojedem neku sniclu, ali u sustini ne boli me kurac za napadnute, isterorizirane i izranjavane hrabre Ukrajince. I ako treba da je ova piva u ruci 100 KM i da traje jos 100 sezona, samo hrabro i licemjerno Ukrajinci.
Jos jednom nije to ovo tema da se ostvaris. Govorim jednostavno o tvom opusu na temi, najbolji postovi itd…

Ma skroz ok, svako ima drugi hobi. Zakljucjem da si negdje u Zapadnoj Evropi, pa spominjes cijene. Mene to nije prvi prioritet, posto jesam citao puno znam da ovaj povratak Rusije i Turske mora imati utjecaja i na nas.
Ja sam za razradu plana kako zauzeti IB za dvije sedmice, dok su uslovi povoljni.

Stradanja Ukrainca me dotice koliko je i njih nase.
sumirprimus

#176773 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

emirolini

#176774 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Bas ste temu usrali jebo vas on
Bossona

#176775 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

:lol: :lol: :lol:
Post Reply