and Oscar goes to enkoooooooenko 1964 wrote: ↑21/07/2023 09:23Ti ne glumiš i tvoji su postovi maliciozni a ti valjda znaš zašto.
Ja ne mogu biti ravnodušan nakon onog patriotskog naboja koji su Manijaci pokazali na prvoj utakmici protiv ruskih podguznih muha i divim se načinu na koji su utjerali drugi go. Nema tu glume. Obraz je obraz.
I u ratu mi se plakalo od tuge i ponosa kada čujem Grbavicu. Ponavljam, nema tu glume.
BH klubovi u Evropi - općenito
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Zoooka
#20176 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
- ultima_palabra
#20177 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nad seherom silnim
- BHF_Manijak
#20178 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ama ne kontaju to oni, dzaba pises brate. Oni s ponosom izjavljuju "joj sta je taj igrac uradio/kako je ekipa odigrala mi bi ih po gradu ganjali, ovi im pljescu, dzaba nisu nam isti standardi, razliciti su to mentalni sklopovi i navike". Da, jesu, i hvala Bogu pa je tako.Slo Burner wrote: ↑21/07/2023 09:36 A ko vam je to odgovarao matere ti ? kad napustis klupu Sarajeva, dvije godine ne mozes doci sebi, vi ste onakvog Kapica zbog promasenog penala otjerali. Sta ste Musemicu napravili, necete za generaciju imati nafake.
A zavrsili ste iza nas u nasoj sezoni u kojoj smo se trebali ugasiti.
MI kad gubimo u Prijedoru pjevamo:
Nema nama titule, nema nama Evrope, Zeljo cak i da ispadnes, srce ludo volite.
Zbog tog sluze navijaci a ne da bojkotuju klub u utakmici sezone
Njima je to ponos, kontaju da su zajebani, covjek bi rekao da su navikli Bayern biti za ovu ligu, pa im je svaki poraz, svaki kiks, svaki promasen penal ispod standarda.
Oni se svim tim djelima ponose. Grbavica i Kosevo su trenutno dva svijeta razlicita sto se atmosfere tice. Na Grbavici se zadnjih godinu i po kreirala porodicna atmosfera, sve je vise majki s djecom, sve je vise djecijih kolica, pa i ispod juga, ljudi sa zenama dolaze, djecom, stari, mladi... I to nije nikakva apsolutno floskula.
Rustemovic napravi kiks zivota protiv Dinama, ide jos jaca podrska nakon 0:1.
Tu je ta razlika u mentalnom sklopu sto bi komsije rekle.
Da je nas neki bivsi igrac to kod njih napravio, jebali bi mu majku strumfovsku.
Ne kazem da i kod nas nije toga bilo, medjutim kurs se totalno promijenio.
I ono sto mjesecima se ponavlja, koliko god to komsijama smijesno bilo, da su oni u situaciji kakvoj smo mi, da sastavljaju kraj s krajem, da prezivljavaju doslovno iz mjeseca u mjesec, da je igracki kadar u najboljem slucaju mrtvi prosjek, da trofeja nisu vidjeli 5 godina, a titule 10, njih bi na Kosevu bilo 300 sa zastitarima, a na Grbavici je prosjek skoro 7 hiljada! Oni sve uslove ovog svijeta imaju, presavrsene za nase standarde u BiH, ali dzaba, dosta toga je na silu!
Primjetite razliku?
-
internazionale
#20179 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Opet ona karikatura, novinar u pokušaju, analizira mentalitet
Hljebe
Sve živo se nateglo i rasteglo, od opštine, kantona, političara, stranaka, poreskih uprava, inspekcija, fudbalskog saveza, pički materina... da ne igraju u ligi s Čelikom, kao što bi trebali da ima grama države, i ono priča o mentalitetu
Pomakni se Alija da se i ja opružim
Hljebe
Sve živo se nateglo i rasteglo, od opštine, kantona, političara, stranaka, poreskih uprava, inspekcija, fudbalskog saveza, pički materina... da ne igraju u ligi s Čelikom, kao što bi trebali da ima grama države, i ono priča o mentalitetu
- BHF_Manijak
#20180 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Opruzio se, amin. Da te se fatihom sjetimo.internazionale wrote: ↑21/07/2023 10:40 Opet ona karikatura, novinar u pokušaju, analizira mentalitet
Hljebe
Za sve ostalo, imas facebook, pa bujrum - internet huligan.
da grama drzave ima, ne bi vi marifetluke s ovim Homerom na celu izvodili, tako da pssst. Nijedne da nisma vise cuo.
- Logovan
#20181 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Pa jesmo svi, neko vise, neko manje, jebi ga. Samo ne znam odakle snaga i zelja meni, tebi, petom, desetom, nama svima da mi ovo pratimo.teskeredzic_22 wrote: ↑21/07/2023 06:58 Ma svi smo se isprosipali , Zrinjski ispadao od Luksemburga , Borac od Farskih Ostrva , na Grbavici zabranjena riječ Maccabi.
Izganjajte nogu Varešanoviću još jutros do 08:00.
- Tvrtko II Kotromanić
#20182 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
mazohizam klasicniLogovan wrote: ↑21/07/2023 11:04Pa jesmo svi, neko vise, neko manje, jebi ga. Samo ne znam odakle snaga i zelja meni, tebi, petom, desetom, nama svima da mi ovo pratimo.teskeredzic_22 wrote: ↑21/07/2023 06:58 Ma svi smo se isprosipali , Zrinjski ispadao od Luksemburga , Borac od Farskih Ostrva , na Grbavici zabranjena riječ Maccabi.
Izganjajte nogu Varešanoviću još jutros do 08:00.Evo krecem od sebe i od svog kluba, strasno sta se sve dozivjelo.
kad covjek sabere koliko se puta tugovalo, razocaralo, pokislo, razboljelo zbog kluba, zbog fudbala koji nije Bog zna sta, ali eto
tu smo i dalje, vjerovatno do kraja zivota
bolesnici
to ne mogu shvatiti ovi sto "svoje" engleske, italijanske i druge klubove samo preko TVa prate
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#20183 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Svi smo se provaljivali, ali Sarajevo ima zavidnu kolekciju
Izvinite, moram i ja malo.
Izvinite, moram i ja malo.
- avetinja
#20184 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Željo je odlično odigrao i pomjerio granice očekivanja.
Sarajevo se propisno obrukalo i trebali bi dostojanstveno nositi svoju sramotu u ovim trenucima.
Sarajevo se propisno obrukalo i trebali bi dostojanstveno nositi svoju sramotu u ovim trenucima.
- ultima_palabra
#20185 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Imate podforum ekonomija, pa tamo o PU i inspekcijama. Ovdje se prica o BH klubovima u Evropi (preostala tri).
- insaneinthebrain
#20186 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
tuga je pregolema u taboru mini diveva, aylah na haparatima, isku skocio pritisak. zalizani ne misli da ide. mi svoju muku mucimo i idemo u nove izazove i borba se nastavlja. naprijed Plavi 
- jantruscek
-
Zoooka
#20188 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Svi su se provaljivali - Istina
Nijedan klub se nije ni približno provaljivao kao Sarajevo - Apsolutna istina
I onda neko kaže najveći klub u državi, a ono sigurno da su Zrinjski, Željezničar i Široki Brijeg veći klubovi. Kroz 20 godina neće biti ni u top 5.
Nijedan klub se nije ni približno provaljivao kao Sarajevo - Apsolutna istina
I onda neko kaže najveći klub u državi, a ono sigurno da su Zrinjski, Željezničar i Široki Brijeg veći klubovi. Kroz 20 godina neće biti ni u top 5.
- jantruscek
#20189 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
svi pamtimo utakmice Širokog
Široki je veliki klub
https://en.wikipedia.org/wiki/FK_Saraje ... n_football
- jantruscek
#20190 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
https://en.wikipedia.org/wiki/FK_%C5%BD ... n_football
Zeljo je od zvucnih imena imao priliku igrati sa Anderlecht, Club Brugge, Bologna, Ferencváros, Newcastle United i Standard Liège
Zeljo je od zvucnih imena imao priliku igrati sa Anderlecht, Club Brugge, Bologna, Ferencváros, Newcastle United i Standard Liège
-
El_comadante
#20191 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Sarajevo iz sezone u sezonu ponavlja iste greške. Prvo trener nikakav. Pa onda transfer politika još gora. Onaj kolumbijac i onaj iz Venecuele nisu ni prijavljeni bili a fol najplaćeniji igrač lige. Pa neznaju golmana dovesti. To što je Šahinović branio indirektno su priznali da su fulili golmana. I tako iz sezone u sezonu. Bolje bi ja odradio transfere nego. Ja bih doveo recimo Fejzića iz Tuzle bolji nego ovaj iz Šibenika, barem meni.
Željo bolje radi mnogo. Pogode sa trenerom sa pojačanjima. Ovaj trener promjeni taktiku , zna izvršiti izmjene u pravom trenutku i zna zašto je to uradio, ona ubleha Varešanović veze nema da ga sad pitaš što si baš tako uradio sa izmjenama. Da ne idemo dalje.
Željo bolje radi mnogo. Pogode sa trenerom sa pojačanjima. Ovaj trener promjeni taktiku , zna izvršiti izmjene u pravom trenutku i zna zašto je to uradio, ona ubleha Varešanović veze nema da ga sad pitaš što si baš tako uradio sa izmjenama. Da ne idemo dalje.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#20192 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Zato sam ja zbog svog mentalnog zdravlja prestao reprezentaciju pratiti. Ma bogami i fizickog.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑21/07/2023 11:12mazohizam klasicni![]()
kad covjek sabere koliko se puta tugovalo, razocaralo, pokislo, razboljelo zbog kluba, zbog fudbala koji nije Bog zna sta, ali eto
tu smo i dalje, vjerovatno do kraja zivota
bolesnici![]()
to ne mogu shvatiti ovi sto "svoje" engleske, italijanske i druge klubove samo preko TVa prate
Zelju je opet lakse, nisu velika ocekivanja, nisu nedostizna ko sa reprezentacijom, nema puno strucnjaka koji imaju misljenje o svemu, patriota i ostalih sporadicnih pojava.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#20193 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Malaga.jantruscek wrote: ↑21/07/2023 11:56 https://en.wikipedia.org/wiki/FK_%C5%BD ... n_football
Tada je bila ozbiljna ekipa. Kao na kraju krajeva i svaka koja u Primeri izbori evropu.
- jantruscek
#20194 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
zaboravio sam i Derby CountyChmoljo wrote: ↑21/07/2023 12:16Malaga.jantruscek wrote: ↑21/07/2023 11:56 https://en.wikipedia.org/wiki/FK_%C5%BD ... n_football
Tada je bila ozbiljna ekipa. Kao na kraju krajeva i svaka koja u Primeri izbori evropu.
- luckylaka
#20195 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Druze procitaj post do kraja I nemoj iz konteksta izvlaciti sto tebi pase.Ja Sam zbog neke svoje raje navijao da Sa prodje kao sto su oni juce navijali da Zeljo prodje.Od danas po starom da Bog da se raspaliChmoljo wrote: ↑21/07/2023 08:52Za zrinjski boraci i slicne mi ne pada na pamet navijati. Navijanje je stvar ljubavi i nje nema ako nije uzvracena.luckylaka wrote: ↑21/07/2023 01:26
Nije tacno da Manijaci slave ispadanje komsija.Manijaci nisu 2-3 tipa sa forums Koji uzivaju u raspadu komsija kao sto ni Horde nisu ova 2-3 tipa Koji prizeljkuje raspad,gasenje,unistenje Zelje.Ja Sam danas navijao za Sa I za Zrinjski cu.U prvenstvu cu moliti boga da se raspadnu
Fino je prcati pitare, ali svi imamo i nekoga od pitara ko nam je drag ko covjek. Pa je to onda vise stvar rivaliteta i podjebavanja nego mrznje.
Medjutim, zrinjski i borac su klubovi koji mrze, dakle, mrze sto imaju BH zastavu pored svog imena. Sto se mene tice dabogda se raspali i ugasili. Ne trebaju nam ni njihovi koeficijenti.
- ultima_palabra
#20196 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ne navijam protiv Zrinjskog u Evropi, vise sam neutralan. Kakav god kriminalno-fasisticki background imaju, ne mozes nista prigovoriti za njihove zadnje dvije titule, kako igraju i slazu ekipu i dominiraju ligom.
- Mishelinke
#20197 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Bravo majstore, svaka je zlatnaBHF_Manijak wrote: ↑21/07/2023 10:45Opruzio se, amin. Da te se fatihom sjetimo.internazionale wrote: ↑21/07/2023 10:40 Opet ona karikatura, novinar u pokušaju, analizira mentalitet
Hljebe
Za sve ostalo, imas facebook, pa bujrum - internet huligan.
da grama drzave ima, ne bi vi marifetluke s ovim Homerom na celu izvodili, tako da pssst. Nijedne da nisma vise cuo.
- Mishelinke
#20198 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ne mogu biti neutralan dokle god je grb BIH pored naziva kluba. Bilo bi odlično vidjeti oba kluba u grupnoj fazi, ili kojim vanzemaljskim trikovima ih sastaviti u Evropi, pa da se marišemo u jednoj evropskoj utakmici.ultima_palabra wrote: ↑21/07/2023 12:30 Ne navijam protiv Zrinjskog u Evropi, vise sam neutralan. Kakav god kriminalno-fasisticki background imaju, ne mozes nista prigovoriti za njihove zadnje dvije titule, kako igraju i slazu ekipu i dominiraju ligom.
-
palermo
#20199 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Al to nema nikakve veze sa navijanjem. Mislim, to jesu li zasluzeno ili nezasluzeno osvajali titule.ultima_palabra wrote: ↑21/07/2023 12:30 Ne navijam protiv Zrinjskog u Evropi, vise sam neutralan. Kakav god kriminalno-fasisticki background imaju, ne mozes nista prigovoriti za njihove zadnje dvije titule, kako igraju i slazu ekipu i dominiraju ligom.
By the way, svaki istinski navijac Zelje I fudbalski zaljubljenik se radovao ispadanju Sarajeva ( I da je obrayno isto bih mislio). To je priroda sporta, navijanja I emcija koje on sa sobom donosi.
- Grean
#20200 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Grehota prije svega ulozenih para. FKS nastavlja biti enigma.
Igre nemamo nikako, pojeli nas Gruzini na sredini terena, oba beka veoma upitnog kvaliteta i vjerovatno najtanji dio tima, loptu iznijeti ne mozemo, samo se nabija eh sad je li do Vrancica i Balte ili su stoperi tanki na lopti pa nemaju pomoci od njih, to ne znam. Uglavnom ono o cemu prica Varesanovic sto bi trebalo biti nasa igra je bilo ali na suprotnoj strani.
Duge lopte na Oliveiru beskorisne, ni jedan duel nije dobio i Varesanovicu treba 80 minuta da ga zamijeni Catakovicem koji je tu jaci.
Jedino prolazna za Kyeremeha i Dala. Ostalo nemas sta reci.
Igre nemamo nikako, pojeli nas Gruzini na sredini terena, oba beka veoma upitnog kvaliteta i vjerovatno najtanji dio tima, loptu iznijeti ne mozemo, samo se nabija eh sad je li do Vrancica i Balte ili su stoperi tanki na lopti pa nemaju pomoci od njih, to ne znam. Uglavnom ono o cemu prica Varesanovic sto bi trebalo biti nasa igra je bilo ali na suprotnoj strani.
Duge lopte na Oliveiru beskorisne, ni jedan duel nije dobio i Varesanovicu treba 80 minuta da ga zamijeni Catakovicem koji je tu jaci.
Jedino prolazna za Kyeremeha i Dala. Ostalo nemas sta reci.