Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
bosanski__

#114051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bosanski__ »

LSD wrote: 19/07/2023 13:47
BAK-eV wrote: 19/07/2023 13:44

Imamo mi danas preceg posla za Bosnu od analize senilnih tipova, koji su umrli prije 20 godina.
I mene boli q za likovima koji su odapeli prije 20 godina.
Ali mi danas zivimo posljedice nenomalnih odluka i poteza tog oronulog starca tek pustenog iz zatvora i ekipe bandita oko njega.
O tome se radi.

Neki kažu da je Aljo izvukao maximum u Dejtonu !!!
BHCluster

#114052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Mishelinke wrote: 19/07/2023 13:54
BHCluster wrote: 19/07/2023 13:53 Ovo sto je ministar sigurnosti uradio vec nekoliko puta treba da bude vise od dnevnopolitickog podjebavanja. Prisjetimo se sta je bilo nakon sto je Tokic isticao zastavu Republike Bosne i Hercegovine u Banjaluci.
A šta ćeš mu?

SDA je dala kompletno pravosuđe HDZ-u i SNSD-u.

Šta da mu radiš? Da ga MUP KS uhapsi, šta ćeš poslije? Poslije bi bio rat 1000%.

Jesi spreman ići u rat?
Ko bi to ratovao i za sta?
LSD

#114053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LSD »

bosanski__ wrote: 19/07/2023 14:01
LSD wrote: 19/07/2023 13:47
I mene boli q za likovima koji su odapeli prije 20 godina.
Ali mi danas zivimo posljedice nenomalnih odluka i poteza tog oronulog starca tek pustenog iz zatvora i ekipe bandita oko njega.
O tome se radi.

Pa dobro, kad je tako.

Sad uzivajmo u toj maximali koju je Alija izvukao za nas :nargila: boli nas q

Ne znam samo sta se nezahvalni pojedinci bune sad kako im je navodno lose :mrgreen:
Karikaturist

#114054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Karikaturist »

Stanje na frontu redovno. :D
bosanski__

#114055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by bosanski__ »

LSD wrote: 19/07/2023 14:03

Pa dobro, kad je tako.

Ne znam samo sta se nezahvalni pojedinci bune sad kako im je navodno lose :mrgreen:

Moraš sve da staviš u onaj kontekst 1995. i sagledaš stvari iz toga rakursa.
BHCluster

#114056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

LSD wrote: 19/07/2023 13:56
BHCluster wrote: 19/07/2023 13:53 Ovo sto je ministar sigurnosti uradio vec nekoliko puta treba da bude vise od dnevnopolitickog podjebavanja. Prisjetimo se sta je bilo nakon sto je Tokic isticao zastavu Republike Bosne i Hercegovine u Banjaluci.
Ali Tokic tada nije bio na funkciji drzavnog ministra sigurnosti. Ovaj to radi sa legitimitetom i legalitetom drzavnog ministra sigurnosti.
Drugim rijecima "mozete mi ga svi lagano popusiti, jer ja sam vlast"...zato se i ponasa onako.
Bitna i ogromna razlika.
Pa sta ako je vlast, hapseni je bio i Ahmetović a bio je Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine. Kako to?!
archi_a

#114057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

S tri prsta se krste. S tri prsta slave pobjede. S tri prsta su protjerivali, klali i streljali. A sa tri prsta i provociraju i šalju poruke, kao što je slučaj ovog lika u zgradi državnog parlamenta. I ništa nije slučajno.Nema to nikakve veze sa "vađenjem bez povoda i vraćanjem bez časti" na šta se fura ovaj pajac. Jer, dokazali su da svakog presuđenog zločinca percipiraju, brane i slave kao časnog čovEka.
klaki

#114058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by klaki »

Najjaci su ovi sto ih je strah, a htjeli bi da imaju drzavu! :D
N.N.

#114059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by N.N. »

Pa dobro, kad je tako.

Puno se vi busate za nekoga ko je godinu nakon potpisa se tek vracao na Grbavicu.

Citajuci vas, u najmanju ruku ste bili na Palama pa vas Aljo zaustavio i zajebo'.
Sarajevska cuprija.

Krajisnici najvise mogu zaliti za potpisom.
Vi, noga u guzicu i vikati elhamdulillah za to sto danas inate.
LSD

#114060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LSD »

BHCluster wrote: 19/07/2023 14:07
LSD wrote: 19/07/2023 13:56

Ali Tokic tada nije bio na funkciji drzavnog ministra sigurnosti. Ovaj to radi sa legitimitetom i legalitetom drzavnog ministra sigurnosti.
Drugim rijecima "mozete mi ga svi lagano popusiti, jer ja sam vlast"...zato se i ponasa onako.
Bitna i ogromna razlika.
Pa sta ako je vlast, hapseni je bio i Ahmetović a bio je Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine. Kako to?!
Tacno.
Hapsen je bio i Fahro, koji je isto bio ministar, zar ne. Al tad je bila neka druga prica.

A moze li ko uhapsiti ovu bitangu Nesica ? e ne moze...a zasto ne moze ? zato sto su bosnjaci velikodusno poklonili to mjesto ministra sigurnosti Dodiku (a ovaj doveo ovog međeda na to mjesto)....jbg, poslije karanja nema kajanja.
Sad trpi i vici Yes.
DaysleepeR

#114061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

Stani, stani, jel mi to istovremeno trebamo biti prezadovoljni šta je Alija dobio u Daytonu, a ujedno i nezadovoljni onim šta je Alija dobio u Daytonu, zavisno od toga ko je na vlasti u Bošnjaka?
BarbaDue

#114062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BarbaDue »

Pa dobro, kad je tako.

Vrlo je vjerovatno da je tada u tim momentima Alija dobio max maksimuma. A to govorim jer sam svjestan da je i tada bilo pritisaka na sve strane a pogotovo na naše pregovarače.

Ne vjerujem da bi i sada (hipotetički dogovor oko Dejtona) obzirom na blagonaklonost EU I SAD dobili više. Možda čak i manje.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#114063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Velkoski »

Bezveze je danas raspravljati o tome, nema osobe koja 1995. godine ne bi uradila bilo šta da rat stane, sve ostalo je jeftino političko prepucavanje.
mirza_15

#114064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

BHCluster wrote: 19/07/2023 12:56
mirza_15 wrote: 19/07/2023 12:07

A Kosovo je u samom vrhu.
Opet, koji su rezultati. Je li ono Eskobar reče da stoje na strani Srbije? Jesu li to ti rezultati? Da mu otimaju policiju na teritoriji Kosova? To je to? Okači bolan "principijelno i argumentovano" mačku o rep. Evo Bajraktar je uspjeh, ali je li ti fakat misliš da ga je dobio zbog "principijelnog i argumentovanog" nastupa? Ja hoću rezultate. Veću platu, bolje ceste, veću sigurnost za svoje dijete koje živi ovdje, porodiljske naknade, bolji gradaki prijevoz, školovanje, zdravstvo, put u NATO i EU... Hebe me se ba što neko svršava na velike riječi koliko god to možda bila i istina. Velike riječi se ne jedu. Hoću bolan svako ljeto na neku egzotičnu lokaciju na ljetovanje. I kod nas sve pršti od velikih riječi. Patriotizam nije srati pred kamerama. Patriotizam je predano raditi, dati sve od sebe da popraviš situaciju za obične građane i jačanje države. Misliš da će biti jača kada svima sve skrešeš u brk ili ćeš se ti samo malo bolje osjećati dok je mom djetetu i dalje nwizvjesna budućnost? Mogu i ja do Beča sa porodicom pa odozgo navijati "ne raspravljaj se sa njim zbodi ga". Nije bolan to politika.
Valjda zato postoje razliciti nivoi vlasti, medjutim to sve zakaze jer nema adekvatnog politickog kadra a kad ga ima onda svi ga pljuju od protivnika do unutar stranke, npr narodu kriv drzavni nivo jer nema vode, lokalni nivo jer nema autoputa i tako u krug a nikako one koji su za to placeni da rade zato nema vecih plata, boljeg skolstva, zdravstva i pravne drzave, u vecini slucajeva narod uopste ne znaju kako to funkcionise ili standardna znam mu ja rodjaka ili on je nas. Sto se tice Eskobara, on je mislio da ce ici linijom manjeg otpora i da je ta linije Republika Kosovo medjutim se to ispostavilo da nije tako pa budemo vidjeli kako ce to zavrsiti. Tako su i ovdje kod nas uradili i rade sa vise uspjeha skinili su radikalne snage sa vlasi medjutim ipade jos veci problem kako? Sto se tice drzave, on ce biti jaca kad politicari koji dobiju povjerenje gradjana budu imali veci interes od fotelje a gradjani vise odgovornosti. Zato je princip veoma vazan, valjda je to jasno jer u zadnjih 25-30 godina smo gledali sve moguce koalicije, prije svega fotelja aonda ko koga zajebe.

Pobogu od komsija i susjeda imamo da slave i velicaju zlocince i njihove zlocine da negiraju zlocine, demoniziraju nas na svakom koraku uplicu se u unutrsnju politiku i opet im ne valjamo, ako taj nivo "slobode" koji uzivaju nije dovoljan sta treba uraditi da nam bude bolje ako vec ovisimo o njima?
I onda ovaj s vrha nije odgovoran šta rade ljudi koje je on birao ili koje su birali ljudi koje je on birao? Riba smrdi od glave. Hijerarhija. Kada se na vrhu odluči da nema pljačke preko privatizacije i certifikata tako će i biti. Vrh je odlučio da se ide u tom smijeru. Ne da nije spriječio nego je to osluka vrha da se tako opljačka društvena imovina kako bi narasla privatno-stranačka. Hidrogradnja, Vranica, ŽGP... nisu sami propali. Namjerno su uništeni da bi nikli stranački EA i Hering i uzimali kajmak. To što je uništen GRAS i bile redukcije vode je direktna odgovornost vrha. Vrh bodri svoje kadrove. Vrh brani svoje kadrove. To znači da kadrovi rade baš ono što vrh od njih traži. Nije ni naš narod ništa gori od drugih. Kada dođu u sistem u sistem se i uklope. Problem je što je kod nas stvoren bolestan sistem gdje ustvari sistema i nema nego se snalaziš sporednik kanalima. Sve je kod nas uništeno. A da nije, da smo ekonomski jači, da smo malo poštenije i pravednije društvo, da su nam škole beton, da smo izgradili pojedinca i država bi bila daleko jača. Sada je to proces. Dug put. Onaj koji sada to počne neće vidjeti rezultate toga u narednih 10, 15, 20 godina. Neće to moći predstaviti kao uspjeh pred izbore. Ali lijepu patriotsku priču će raja popušiti.
Kažem ti, i najmanji problem počinje na vrhu. Direktor velike firme sa puno uposlenih je odgovoran i za najmanji posao u firmi jer je on postavljao i birao rukovodioce, a ovi upravljali procesima.

Kada je u pitanju odnos s komšijama, mi možemo samo raditi sa strancima. Sami nemamo kapacitet da nešto posebno mijenjamo. A da bi radio sa strancima moraš guzove oguliti da ih izlobiraš, ispričaš svoju priču, pokažeš da ti daješ sve od sebe, a evo već idu sankcije, kazne, zavrtanje finansija onima koji prave problem. Moraš se izboriti da institucije rade. Vidjet ćemo kakve će dalje poteze povlačiti iz RS-a. Pogotovo za godinu, dvije. Neće rezultat doći preko noći.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#114065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

DaysleepeR wrote: 19/07/2023 14:17 Stani, stani, jel mi to istovremeno trebamo biti prezadovoljni šta je Alija dobio u Daytonu, a ujedno i nezadovoljni onim šta je Alija dobio u Daytonu, zavisno od toga ko je na vlasti u Bošnjaka?
Ne znam gdje u tome vidiš kontradiktornost.

U onim tadašnjim okolnostima, izvukao je maksimum - RS kao neka vrsta pokrajine unutar BiH, ukidanje HB, oslobođenje Sarajeva .

Nije moglo više.
Ne treba biti zadovoljan zbog rezultata, ali opet treba biti realan i reći da Alija nije imao mogućnost dobiti više.
BHCluster

#114066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

LSD wrote: 19/07/2023 14:14
BHCluster wrote: 19/07/2023 14:07

Tacno.
Hapsen je bio i Fahro, koji je isto bio ministar, zar ne. Al tad je bila neka druga prica.

A moze li ko uhapsiti ovu bitangu Nesica ? e ne moze...a zasto ne moze ? zato sto su bosnjaci velikodusno poklonili to mjesto ministra sigurnosti Dodiku (a ovaj doveo ovog međeda na to mjesto)....jbg, poslije karanja nema kajanja.
Sad trpi i vici Yes.
Znaci radi se o duplim standardima i nedosljednosti a ne o poziciji te legitimitetu i legalitetu drzavnog ministra sigurnosti.
LSD

#114067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LSD »

Velkoski wrote: 19/07/2023 14:22 Bezveze je danas raspravljati o tome, nema osobe koja 1995. godine ne bi uradila bilo šta da rat stane, sve ostalo je jeftino političko prepucavanje.
Ta suplja moze vaziti za obicne ljude i građane, a ne za politicare koji dogovaraju i kreiraju....jadni oni, bili pod pritiskom :( yebo pritisak na Žući i koti 850 pod kakvim pritiskom su bili deduka i Hare u Dejtonu, heroji nasi koji su izvlacili maximale.

E pa danas zivimo posljedice tog "daj sta bilo, samo potpisuj"...uzivajmo :nargila:
mishic

#114068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

"Nešića u Sarajevu pitali o studenticama koje su veličale Mladića. On podigao tri prsta i rekao: Evo, otvorite predmet"

Evo Neka i genocidaš, troprstaš, četnik Nešić otvori predmet jer mu smeta kada ga tako zovu a kada god je u prilici to potvrđuje.
BHCluster

#114069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

mirza_15 wrote: 19/07/2023 14:24
BHCluster wrote: 19/07/2023 12:56
Valjda zato postoje razliciti nivoi vlasti, medjutim to sve zakaze jer nema adekvatnog politickog kadra a kad ga ima onda svi ga pljuju od protivnika do unutar stranke, npr narodu kriv drzavni nivo jer nema vode, lokalni nivo jer nema autoputa i tako u krug a nikako one koji su za to placeni da rade zato nema vecih plata, boljeg skolstva, zdravstva i pravne drzave, u vecini slucajeva narod uopste ne znaju kako to funkcionise ili standardna znam mu ja rodjaka ili on je nas. Sto se tice Eskobara, on je mislio da ce ici linijom manjeg otpora i da je ta linije Republika Kosovo medjutim se to ispostavilo da nije tako pa budemo vidjeli kako ce to zavrsiti. Tako su i ovdje kod nas uradili i rade sa vise uspjeha skinili su radikalne snage sa vlasi medjutim ipade jos veci problem kako? Sto se tice drzave, on ce biti jaca kad politicari koji dobiju povjerenje gradjana budu imali veci interes od fotelje a gradjani vise odgovornosti. Zato je princip veoma vazan, valjda je to jasno jer u zadnjih 25-30 godina smo gledali sve moguce koalicije, prije svega fotelja aonda ko koga zajebe.

Pobogu od komsija i susjeda imamo da slave i velicaju zlocince i njihove zlocine da negiraju zlocine, demoniziraju nas na svakom koraku uplicu se u unutrsnju politiku i opet im ne valjamo, ako taj nivo "slobode" koji uzivaju nije dovoljan sta treba uraditi da nam bude bolje ako vec ovisimo o njima?
I onda ovaj s vrha nije odgovoran šta rade ljudi koje je on birao ili koje su birali ljudi koje je on birao? Riba smrdi od glave. Hijerarhija. Kada se na vrhu odluči da nema pljačke preko privatizacije i certifikata tako će i biti. Vrh je odlučio da se ide u tom smijeru. Ne da nije spriječio nego je to osluka vrha da se tako opljačka društvena imovina kako bi narasla privatno-stranačka. Hidrogradnja, Vranica, ŽGP... nisu sami propali. Namjerno su uništeni da bi nikli stranački EA i Hering i uzimali kajmak. To što je uništen GRAS i bile redukcije vode je direktna odgovornost vrha. Vrh bodri svoje kadrove. Vrh brani svoje kadrove. To znači da kadrovi rade baš ono što vrh od njih traži. Nije ni naš narod ništa gori od drugih. Kada dođu u sistem u sistem se i uklope. Problem je što je kod nas stvoren bolestan sistem gdje ustvari sistema i nema nego se snalaziš sporednik kanalima. Sve je kod nas uništeno. A da nije, da smo ekonomski jači, da smo malo poštenije i pravednije društvo, da su nam škole beton, da smo izgradili pojedinca i država bi bila daleko jača. Sada je to proces. Dug put. Onaj koji sada to počne neće vidjeti rezultate toga u narednih 10, 15, 20 godina. Neće to moći predstaviti kao uspjeh pred izbore. Ali lijepu patriotsku priču će raja popušiti.
Kažem ti, i najmanji problem počinje na vrhu. Direktor velike firme sa puno uposlenih je odgovoran i za najmanji posao u firmi jer je on postavljao i birao rukovodioce, a ovi upravljali procesima.

Kada je u pitanju odnos s komšijama, mi možemo samo raditi sa strancima. Sami nemamo kapacitet da nešto posebno mijenjamo. A da bi radio sa strancima moraš guzove oguliti da ih izlobiraš, ispričaš svoju priču, pokažeš da ti daješ sve od sebe, a evo već idu sankcije, kazne, zavrtanje finansija onima koji prave problem. Moraš se izboriti da institucije rade. Vidjet ćemo kakve će dalje poteze povlačiti iz RS-a. Pogotovo za godinu, dvije. Neće rezultat doći preko noći.
Cjelokupno stanje u kojem se nalazimo je rezultat politika svi onih koji su se izredali od kako je izbio mir, neki manje neki vise tu izgovora jednostavno nema. Privredni giganti propali radi nepostojanja sposobnog politickog kadra i viska kriminalaca u vodecim politickim strankama. A sto se tice rezultata, tu ne treba cekati puno, rezultat se odmah moze vidjeti, od opstinskog, kantonalnog... Ostalo :thumbup: . Sto se tice "rs-a" Dodik je rekao da ide do kraja, mozda uspori malo ako otjeramo strane sudije iz US kao sto smo to uradili sa tuziocima i sudijama prije. Da skratim oni su ti koji blokiraju vlast i ucjenjuju nista ne mogu uraditi bez naseg potpisa, sad sto lakse nasim politicarima nauciti par izlizanih fraza nego kupiti znanje pravnih strucnjaka s ciljem jacanja drzave je ono sto nas koci i udaljava od vecih plata, bolji skola, zdravstva itd.
archi_a

#114070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Student_u_Ostavci wrote: 19/07/2023 12:55 Image

:lol:
Dragan Mektić je u poređenju sa ovim zvučao kao akademik! :pisnuo:
mirza_15

#114071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

sehohari wrote: 19/07/2023 14:26
DaysleepeR wrote: 19/07/2023 14:17 Stani, stani, jel mi to istovremeno trebamo biti prezadovoljni šta je Alija dobio u Daytonu, a ujedno i nezadovoljni onim šta je Alija dobio u Daytonu, zavisno od toga ko je na vlasti u Bošnjaka?

U onim tadašnjim okolnostima, izvukao je maksimum - RS kao neka vrsta pokrajine unutar BiH, ukidanje HB, oslobođenje Sarajeva .

Nije moglo više.
Ne treba biti zadovoljan zbog rezultata, ali opet treba biti realan i reći da Alija nije imao mogućnost dobiti više.
Hmm. Bila je 1990, 1991, 1992... Jesmo li vukli prave poteze? Jesmo li mogli spasiti ljude i ostaviti ih na njihovim ognjištima boljom politikom do rata? Ako smo već krenuli tim putem jesmo li se mogli bolje pripremiti za rat, a ne uči grlom u jagode i pustiti da nas kolju? Šta bi bilo da smo sačekali još 10, 15 godina uz traženje hrpe ustupaka da ostanemo u krnjoj Jugoslaviji, pa izaći malo kasnije kada budemo spremniji? Jesmo li i u Dejtonu izvukli baš maksimum? Jesmo li mogli osigurati da ljudi glasaju tamo gdje su živjeli 1992 ako to žele bez obzira na mjesto boravka? 20 naših poslanika je u skupštini RS bilo odmah iza rata. Malo poslije toga su ti ljudi počeli glasati tamo gdje su prijavljeni jer se pristalo na to, a sve kako bi se uzeli izbori u Sarajevu npr. Jesmo li na samom povratku mogli uraditi više? Ja ne odgovaram ni na jedno pitanje od postavljenih. I meni je dilema odgovor na svako od njih. Samo ima puno stvari za analizu. Ključno je bilo kako sačuvati ljude i to tamo gdje su tada živjeli. Taj zadatak nije ispunjen. Mi smo bili, u najmanju ruku, naivni. Treba analizirati i ponašanje SANU tada. Neki naši potezi su im dolazili kao kec na 10. Islamsku deklaraciju štampa srpska reč. Na prvom sastanku SANU poslije memoranduma se traži puštanje ljudi iz sarajevskog procesa. Šešelj najglasniji. Zašto? Priča o zelenoj transverzali iz Srbije i od strane bosanskih Srba i naše jačanje isticanja islamskog i muslimanskog identiteta kao kec na 10. Slijetanje na aerodrom dok držiš komandanta druge vojne oblasti u okruženju. Bošnjački sabor i 3 republike? Zamalo. Nisu nam procenti valjali. Puno pogrešnih i u najmanju ruku naivnih poteza. Puno. Ne želim glumiti generala poslije bitke. Neki potezi su bili iznuđeni kada smo se već doveli u takvu situaciju, ali smo se doveli u takvu situaciju katastrofalnim potezima i procjenama.
LSD

#114072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LSD »

mirza_15 wrote: 19/07/2023 14:53
sehohari wrote: 19/07/2023 14:26

Nije moglo više.
Hmm. Bila je 1990, 1991, 1992... Jesmo li vukli prave poteze? Jesmo li mogli spasiti ljude i ostaviti ih na njihovim ognjištima boljom politikom do rata? Ako smo već krenuli tim putem jesmo li se mogli bolje pripremiti za rat, a ne uči grlom u jagode i pustiti da nas kolju? Šta bi bilo da smo sačekali još 10, 15 godina uz traženje hrpe ustupaka da ostanemo u krnjoj Jugoslaviji, pa izaći malo kasnije kada budemo spremniji? Jesmo li i u Dejtonu izvukli baš maksimum? Jesmo li mogli osigurati da ljudi glasaju tamo gdje su živjeli 1992 ako to žele bez obzira na mjesto boravka?
:thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#114073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Velkoski »

LSD wrote: 19/07/2023 14:28
Velkoski wrote: 19/07/2023 14:22 Bezveze je danas raspravljati o tome, nema osobe koja 1995. godine ne bi uradila bilo šta da rat stane, sve ostalo je jeftino političko prepucavanje.
Ta suplja moze vaziti za obicne ljude i građane, a ne za politicare koji dogovaraju i kreiraju....jadni oni, bili pod pritiskom :( yebo pritisak na Žući i koti 850 pod kakvim pritiskom su bili deduka i Hare u Dejtonu, heroji nasi koji su izvlacili maximale.

E pa danas zivimo posljedice tog "daj sta bilo, samo potpisuj"...uzivajmo :nargila:
Posljedice vala nisu zbog toga nego zbog kompletne politike od rata na ovamo jer se sve svelo na cijeđenje budžeta i apsolutnu pljačku Federacije.

PS

Ta odluka se direktno ticala običnih ljudi i građana, da se sve nastavilo i da nije bilo tog Dejtona možda bih ja danas bio bez starog tako da...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#114074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

:thumbup:
BAK-eV

#114075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BAK-eV »

Mishelinke wrote: 19/07/2023 13:49
Tako je, imamo prečeg posla.

Moramo čistiti govna koja je SDA ostavila iza sebe od preko 30 godina vlasti.

Prodavali su državu po kafanama za siću, Bakir uz kafu Dodiku potpisao mehanizam koordinacije i dao mu pare od MMF-a, po buregdžinicama dogovarao IZ kako bi mogao zakonski legalizovati izborne krađe i zacementirati vlast za vjeke vijekova, lagao o legitimaciji agenta u Hagu pred prepunom Vijećnicom....

Puno govana su izasrali, treba to sve očistiti.
A SDP govna ti mirisu?
ili?
Locked