Samo prikaz danasnje politicke scene.
Sto si veci KRKAN to bolje prolazis.
Potpisujem svaku riječmade_in_sarajevo wrote: ↑19/07/2023 06:55 Sto trojka prica sa dodikom, Sto trojka sjedi sa dodikom, sto su ostali u konjicu... Ko papagaji ponavljate jedno te isto kao da svijet postoji samo od trojke i neki pokusaj nabijanja kao izdaje drzave.
30 godina je sda bila vlast, sjedila u vlasti
Sda i alija su prvi hvalili dodika
Sam alija sjedio sa direktnim nalogodavcima za rat i zlocine
30 godina sda je svjesno gradila hdz i srpske stranke i jacala, umjesto kad je cijeli svijet bio na strani bosne da su pritisnuli preko politike da se RS ugas.
Danas se nikad RS nece ugasiti dok ga oni sami ne ugase radi bankrota. Kako ces ga ugasiti samo djece sta se rodilo i vec su nauceni na rs i federaciju. Dakle prosao voz davno jos.
4. Mandat zeljko komsic patriota sjedi u predsjednistvu i za 14 godina ni jednom nije lupio sakom od stol ni miletu, ni zeljki, ni radmanovicu, itd. Jedino muda skupio kad je onog novinata istjerao napolje. Pored 14 godina sjedio je u drzavnom parlamentu sa 0 aktivnosti ali bukvalno 0.
Genjac, bakir, dzaferovic, sarajlic, zukic, pa i zvizdic posto mislite da se on sad brani nesto, pa komsic, lagumdzija i slicni mininalno su 15 godina sjedili i jedino sto su radili ali svjesno su jacali protivnike. Sad kad su protivnici jaki ko zemlja hajmo kmecati.
Sad bi svi da trojka radi kao sda i gore nabrojani, da imamo.blokadu svega pa archi bi mogao ostati bez plate kao i hiljade ljudi i policajaca na drzavnom nivou koji zive od te plate. Trojka jest ocigledno jebala majku dodiku u konjicu i zavrsili sastanak i to je ocigledno dobro jebalo dodika jer nije srao kao po obicaju sto sere poslije ovakvih sastanaka. Dakle trojka ispala veci mangup nego sda za 30 godina.
Kad se podvucr ili cemo zivjeti u blokadama gdje moze doci da nema plata, nema vracanja kredita i na kraju te evropa i mmf odjebe i onda bankrotiras i onda dobijes sranjr da se rs hoce otcjepiti jer drzava ne postoji, hrvati bi isto i tako dalje ili mozemo probati raditi, dogovorati kao svugdje u svijetu uz dodatnu aktivnost da im stvarno jebes majku na sastancima kao sto ocigledno ovi sad i rade. Eh da ima jos jedna opcija, hajmo mi sami odma ugasiti sve i drzavu razjebati. Kad biram sda-df i trojka vazda cu trojku izabrati jer rezultate rada na 30 godina su vise nego jasni od stranr sda i poslije df-a. Ako nista trojka je zasluzila dobiti sansu pa ili da kradu kao i ovi ili da nesto urade. Ako nista nek nam sr kurac u guzici koji primamo svakodnevno 30 godina malo promjeni.
Dovoljan podatak vanjske politike sda je da je zadnji gost u drzavio bio papa i erdogan na vjencanju sultanijr pred reisom i begovoj dzamiji. Pisaj po sirotinji ko vas jebe. Dakle dosli smo sa svake sedmice posjetama funkcioncera drzava da ti dodje samo papa i ovi ispred amerike i evrope da nam govore kako se treba raditi. Vrhunski nema sta.
Nemojte vi ništa relaksirati. Imate pravo da budete ljuti i kivni, ali to nikada ne može i neće biti zvanična politika Bošnjaka. Vi napravite ograde oko sebe i izolujte se, a svijet ide dalje. Kako bi danas Evropa i svijet izgledali da se nakon 2. svj. rata tako ponašalo i izolovalo Njemačku i Japan i da su zvanične politike bile protiv građenja bilo kakvih odnosa.Student_u_Ostavci wrote: ↑19/07/2023 01:03I onda čovjeku koji je sve ovo preživio neko želi da kaže da treba sa četnicima relaksirsti odnose, da su nam to poželjni partneri i slične bljuvotinehatemondays wrote: ↑19/07/2023 00:17 Vidim ovog jadnika sa fesom pa mi se film vrati, poslije bitke na 11.plavih nas iz radnog voda odveli na Sanac da izvlacimo tenk koji se zaglavio u jednom procjepu. I tako mi cupamo taj tenk a grupa cetnika nasli fes i stavljaju nam jednom po jednom fes na glavu i naravno propraceno uzasnim verablnim folkorom. Na kraju izaberu jednog stave ga pored tenka i stave mu fes na glavu i idemo da vidimo ko ce da pogodi fes na glavi. Vi koji lizete supak ovim dusmanoima iz bilo kojih razloga morate se sjetite da su hiljade i hiljade ljudi sa jos uvijek svjezim oziljcima od zadnjeg rata. Da zakljucimo lola nanisanio i puca i naravno puska prazna. Cuo se samo klik e sad zamislite nas 30 u tom momentu. I ovdje cu vas uvijek podsjecati na tih 6 mjeseci zarobljenistva (173 dana da budemo precizni), boli me neka stvar za vase politicke poglede ali dok god se lize bilo ko sa ovom stokom iz bilo kog razloga je i moj neprijatelj i tako ce biti dok god sam ziv. I ima se tu svasta napisati, samo podsjecajte zaboravilo se nije...I ja sam vjerovao u bratstvo i jedinstvo dok se jednog jutra ne probudih sa fesom na glavi a sam ga stavio nisam...![]()
![]()
Mislim da ti primjer nije dobar. Njemacka i Japan su okupirane, njihove institucije koje su doprinjele ratu su unistene.Styling wrote: ↑19/07/2023 08:23 Nemojte vi ništa relaksirati. Imate pravo da budete ljuti i kivni, ali to nikada ne može i neće biti zvanična politika Bošnjaka. Vi napravite ograde oko sebe i izolujte se, a svijet ide dalje. Kako bi danas Evropa i svijet izgledali da se nakon 2. svj. rata tako ponašalo i izolovalo Njemačku i Japan i da su zvanične politike bile protiv građenja bilo kakvih odnosa.
konami666 wrote: ↑19/07/2023 07:23Potpisujem svaku riječmade_in_sarajevo wrote: ↑19/07/2023 06:55 Sto trojka prica sa dodikom, Sto trojka sjedi sa dodikom, sto su ostali u konjicu... Ko papagaji ponavljate jedno te isto kao da svijet postoji samo od trojke i neki pokusaj nabijanja kao izdaje drzave.
30 godina je sda bila vlast, sjedila u vlasti
Sda i alija su prvi hvalili dodika
Sam alija sjedio sa direktnim nalogodavcima za rat i zlocine
30 godina sda je svjesno gradila hdz i srpske stranke i jacala, umjesto kad je cijeli svijet bio na strani bosne da su pritisnuli preko politike da se RS ugas.
Danas se nikad RS nece ugasiti dok ga oni sami ne ugase radi bankrota. Kako ces ga ugasiti samo djece sta se rodilo i vec su nauceni na rs i federaciju. Dakle prosao voz davno jos.
4. Mandat zeljko komsic patriota sjedi u predsjednistvu i za 14 godina ni jednom nije lupio sakom od stol ni miletu, ni zeljki, ni radmanovicu, itd. Jedino muda skupio kad je onog novinata istjerao napolje. Pored 14 godina sjedio je u drzavnom parlamentu sa 0 aktivnosti ali bukvalno 0.
Genjac, bakir, dzaferovic, sarajlic, zukic, pa i zvizdic posto mislite da se on sad brani nesto, pa komsic, lagumdzija i slicni mininalno su 15 godina sjedili i jedino sto su radili ali svjesno su jacali protivnike. Sad kad su protivnici jaki ko zemlja hajmo kmecati.
Sad bi svi da trojka radi kao sda i gore nabrojani, da imamo.blokadu svega pa archi bi mogao ostati bez plate kao i hiljade ljudi i policajaca na drzavnom nivou koji zive od te plate. Trojka jest ocigledno jebala majku dodiku u konjicu i zavrsili sastanak i to je ocigledno dobro jebalo dodika jer nije srao kao po obicaju sto sere poslije ovakvih sastanaka. Dakle trojka ispala veci mangup nego sda za 30 godina.
Kad se podvucr ili cemo zivjeti u blokadama gdje moze doci da nema plata, nema vracanja kredita i na kraju te evropa i mmf odjebe i onda bankrotiras i onda dobijes sranjr da se rs hoce otcjepiti jer drzava ne postoji, hrvati bi isto i tako dalje ili mozemo probati raditi, dogovorati kao svugdje u svijetu uz dodatnu aktivnost da im stvarno jebes majku na sastancima kao sto ocigledno ovi sad i rade. Eh da ima jos jedna opcija, hajmo mi sami odma ugasiti sve i drzavu razjebati. Kad biram sda-df i trojka vazda cu trojku izabrati jer rezultate rada na 30 godina su vise nego jasni od stranr sda i poslije df-a. Ako nista trojka je zasluzila dobiti sansu pa ili da kradu kao i ovi ili da nesto urade. Ako nista nek nam sr kurac u guzici koji primamo svakodnevno 30 godina malo promjeni.
Dovoljan podatak vanjske politike sda je da je zadnji gost u drzavio bio papa i erdogan na vjencanju sultanijr pred reisom i begovoj dzamiji. Pisaj po sirotinji ko vas jebe. Dakle dosli smo sa svake sedmice posjetama funkcioncera drzava da ti dodje samo papa i ovi ispred amerike i evrope da nam govore kako se treba raditi. Vrhunski nema sta.ljudi kukaju covic ovakav, dodik onakav a 20 godina im sda dala sve moguće poluge u vlasti. I sad RS nikad samostalnija a skoro i treći nastao za vrijeme sda. I šta sad? Očekivanja ljudi ovdje da će BiH biti unitarna. Pa to nema šanse da se desi, kako? Niti jedan narod ne želi da živi sa druga dva. Gdje na svijetu postoji država sa dva ili vise naroda koji su do jučer ratovali i sada skupa žive i imaju uspijesnu državu? Jedino sto je moguće je da ovaj status quo nastavi dok svi ne isele iz Bosne, sto je veća vjerojatnoca da će se desiti nego da tri naroda formiraju funkcionalnu vlast i državu.
Postavljen novi nadzorni odbor u cestama FBiH.
Može li jedna mala digresija? Japan I Njemačka su, za razliku od manjeg entiteta, vojno poražene i Njemačka i Japan su nakon drugog svjetskog rata bile skroz druge države u odnosu na 1941.Styling wrote: ↑19/07/2023 08:23Nemojte vi ništa relaksirati. Imate pravo da budete ljuti i kivni, ali to nikada ne može i neće biti zvanična politika Bošnjaka. Vi napravite ograde oko sebe i izolujte se, a svijet ide dalje. Kako bi danas Evropa i svijet izgledali da se nakon 2. svj. rata tako ponašalo i izolovalo Njemačku i Japan i da su zvanične politike bile protiv građenja bilo kakvih odnosa.Student_u_Ostavci wrote: ↑19/07/2023 01:03
I onda čovjeku koji je sve ovo preživio neko želi da kaže da treba sa četnicima relaksirsti odnose, da su nam to poželjni partneri i slične bljuvotine![]()
![]()
Gdje si kupio knjigu?last mohicans wrote: ↑19/07/2023 01:00 Baš čitam knjigu Damira Ovčine, Kad sam bio hodza. Nije neki stil koji preferiram, ali ću je pročitati jer su bolna i potresna svjedočenja koja je autor doživio na Grbavici. Baš me ono vratila u sva događanja, insan se zanese dunjalukom i svakodnevnicom, ne gaji kulturu sjećanja, koliko bi svi trebali, najprije učiti djecu od malena. Pogledajte šta se događa sa njihovom djecom, oni se odgajaju na mržnji, mitovima, lažima po hiljadu puta, da neka balava četnikuša dođe studirati u SA, sa takvom percepcijom, da se diči svojim herojima koji su presuđeni ratni zločinci.
Odlicna tema, pogotovo za one koji zive na Grbavici. Dosta komentara od onih koji su zivjeli u to doba na tom podrucju. Preporuka._BataZiv_0809 wrote: ↑19/07/2023 09:28Gdje si kupio knjigu?last mohicans wrote: ↑19/07/2023 01:00 Baš čitam knjigu Damira Ovčine, Kad sam bio hodza. Nije neki stil koji preferiram, ali ću je pročitati jer su bolna i potresna svjedočenja koja je autor doživio na Grbavici. Baš me ono vratila u sva događanja, insan se zanese dunjalukom i svakodnevnicom, ne gaji kulturu sjećanja, koliko bi svi trebali, najprije učiti djecu od malena. Pogledajte šta se događa sa njihovom djecom, oni se odgajaju na mržnji, mitovima, lažima po hiljadu puta, da neka balava četnikuša dođe studirati u SA, sa takvom percepcijom, da se diči svojim herojima koji su presuđeni ratni zločinci.
Imas ovdje na forumu kvalitetnu temu o okupiranoj Grbavici, mene je mjesecima drzala![]()
hatemondays wrote: ↑19/07/2023 00:17 Vidim ovog jadnika sa fesom pa mi se film vrati, poslije bitke na 11.plavih nas iz radnog voda odveli na Sanac da izvlacimo tenk koji se zaglavio u jednom procjepu. I tako mi cupamo taj tenk a grupa cetnika nasli fes i stavljaju nam jednom po jednom fes na glavu i naravno propraceno uzasnim verablnim folkorom. Na kraju izaberu jednog stave ga pored tenka i stave mu fes na glavu i idemo da vidimo ko ce da pogodi fes na glavi. Vi koji lizete supak ovim dusmanoima iz bilo kojih razloga morate se sjetite da su hiljade i hiljade ljudi sa jos uvijek svjezim oziljcima od zadnjeg rata. Da zakljucimo lola nanisanio i puca i naravno puska prazna. Cuo se samo klik e sad zamislite nas 30 u tom momentu. I ovdje cu vas uvijek podsjecati na tih 6 mjeseci zarobljenistva (173 dana da budemo precizni), boli me neka stvar za vase politicke poglede ali dok god se lize bilo ko sa ovom stokom iz bilo kog razloga je i moj neprijatelj i tako ce biti dok god sam ziv. I ima se tu svasta napisati, samo podsjecajte zaboravilo se nije...I ja sam vjerovao u bratstvo i jedinstvo dok se jednog jutra ne probudih sa fesom na glavi a sam ga stavio nisam...
zao mi je što ti se dogodilo svi smo u ratu imali svoje traume neko više neko manjehatemondays wrote: ↑19/07/2023 00:17 Vidim ovog jadnika sa fesom pa mi se film vrati, poslije bitke na 11.plavih nas iz radnog voda odveli na Sanac da izvlacimo tenk koji se zaglavio u jednom procjepu. I tako mi cupamo taj tenk a grupa cetnika nasli fes i stavljaju nam jednom po jednom fes na glavu i naravno propraceno uzasnim verablnim folkorom. Na kraju izaberu jednog stave ga pored tenka i stave mu fes na glavu i idemo da vidimo ko ce da pogodi fes na glavi. Vi koji lizete supak ovim dusmanoima iz bilo kojih razloga morate se sjetite da su hiljade i hiljade ljudi sa jos uvijek svjezim oziljcima od zadnjeg rata. Da zakljucimo lola nanisanio i puca i naravno puska prazna. Cuo se samo klik e sad zamislite nas 30 u tom momentu. I ovdje cu vas uvijek podsjecati na tih 6 mjeseci zarobljenistva (173 dana da budemo precizni), boli me neka stvar za vase politicke poglede ali dok god se lize bilo ko sa ovom stokom iz bilo kog razloga je i moj neprijatelj i tako ce biti dok god sam ziv. I ima se tu svasta napisati, samo podsjecajte zaboravilo se nije...I ja sam vjerovao u bratstvo i jedinstvo dok se jednog jutra ne probudih sa fesom na glavi a sam ga stavio nisam...

Šališ se, zar ne?Styling wrote: ↑19/07/2023 08:23Nemojte vi ništa relaksirati. Imate pravo da budete ljuti i kivni, ali to nikada ne može i neće biti zvanična politika Bošnjaka. Vi napravite ograde oko sebe i izolujte se, a svijet ide dalje. Kako bi danas Evropa i svijet izgledali da se nakon 2. svj. rata tako ponašalo i izolovalo Njemačku i Japan i da su zvanične politike bile protiv građenja bilo kakvih odnosa.Student_u_Ostavci wrote: ↑19/07/2023 01:03
I onda čovjeku koji je sve ovo preživio neko želi da kaže da treba sa četnicima relaksirsti odnose, da su nam to poželjni partneri i slične bljuvotine![]()
![]()
Apsolutni se slazem. Ali i da tvoji ostanu sa elnenijem na klupiStudent_u_Ostavci wrote: ↑19/07/2023 09:29 Ma ja, nije skapirala. Ona misli da šta god neko napiše to je udar na Konakovića i relaksaciju odnosa i automatski krene to braniti.
Nemamo mi šta graditi odnose sa Srbijom sve dok je njihova zvanična politika 'Malo smo vas klali'. Šta se tu ima graditi? Jedino što se treba graditi je zid na granici s njima.
Slusat Dodika u to vrijeme i sad, moze se samo doci do zakljucka da je Dodo bio na jakim drogama, tada ili sad samo je pitanje.
Ima i u Njemackoj i Italiji takvih, ali tamo postoji sistem koji se takvima bavi. Nama bi kvalitetna reforma pravosudja, koja bi rezultirala objektivnim i profesionalnim radom, okrenula stari za 180 stepeni. Nije to toliko nemoguca misija, ali ocito je da to ne mozemo odraditi sami i da ovisimo o dobroj volji medjunarodnih faktora.Chloe wrote: ↑19/07/2023 09:40Šališ se, zar ne?Styling wrote: ↑19/07/2023 08:23
Nemojte vi ništa relaksirati. Imate pravo da budete ljuti i kivni, ali to nikada ne može i neće biti zvanična politika Bošnjaka. Vi napravite ograde oko sebe i izolujte se, a svijet ide dalje. Kako bi danas Evropa i svijet izgledali da se nakon 2. svj. rata tako ponašalo i izolovalo Njemačku i Japan i da su zvanične politike bile protiv građenja bilo kakvih odnosa.
Mi još uvijek imamo one koji negiraju svoje zločine, i žive ideju zbog koje su ih napravili bez pardona prema ikome.
Zanimat će i djecu i unuke onoliko koliko mi budemo nosili u sjećanju sve doživljeno.Truba wrote: ↑19/07/2023 09:37zao mi je što ti se dogodilo svi smo u ratu imali svoje traume neko više neko manjehatemondays wrote: ↑19/07/2023 00:17 Vidim ovog jadnika sa fesom pa mi se film vrati, poslije bitke na 11.plavih nas iz radnog voda odveli na Sanac da izvlacimo tenk koji se zaglavio u jednom procjepu. I tako mi cupamo taj tenk a grupa cetnika nasli fes i stavljaju nam jednom po jednom fes na glavu i naravno propraceno uzasnim verablnim folkorom. Na kraju izaberu jednog stave ga pored tenka i stave mu fes na glavu i idemo da vidimo ko ce da pogodi fes na glavi. Vi koji lizete supak ovim dusmanoima iz bilo kojih razloga morate se sjetite da su hiljade i hiljade ljudi sa jos uvijek svjezim oziljcima od zadnjeg rata. Da zakljucimo lola nanisanio i puca i naravno puska prazna. Cuo se samo klik e sad zamislite nas 30 u tom momentu. I ovdje cu vas uvijek podsjecati na tih 6 mjeseci zarobljenistva (173 dana da budemo precizni), boli me neka stvar za vase politicke poglede ali dok god se lize bilo ko sa ovom stokom iz bilo kog razloga je i moj neprijatelj i tako ce biti dok god sam ziv. I ima se tu svasta napisati, samo podsjecajte zaboravilo se nije...I ja sam vjerovao u bratstvo i jedinstvo dok se jednog jutra ne probudih sa fesom na glavi a sam ga stavio nisam...
ali tvoje svjedočenje i priča pripada prošlosti i knjigama koje više niko ne čita ( ne mogu reći youtubeu jer garant nemaš vizualnih dokaza da se napravi video prezentacija kako bi je mogle vidjeti mlađe generacije)
ne znam imaš li djecu ali tvoje unuke to uopće neće zanimati i reći će ti da si dosadan ako se budeš ponavljao (osobno sam svjedočio kao dječak kada unuci to kaže djedu za drugi svjetski rat)
moje štovanje ide prema običnim i mobiliziranim bojovnicima/zarobljenicima na sve tri strane međutim svi skupa (zajedno sa mnom koji sam bio dječak 1992.) pripadate prošlosti

Upravo to želim da kažem, nije mi jasno šta ovi trube!?axe22 wrote: ↑19/07/2023 09:49Slusat Dodika u to vrijeme i sad, moze se samo doci do zakljucka da je Dodo bio na jakim drogama, tada ili sad samo je pitanje.
(dodo je sam rekao da je bio genocid, mladicu, karadzicu, milosevicu treba sudit itd itd, sve su to njego izjave)
Isto kao sto je Dritan nekad hvalio Baketa, Sebiju, sda a sad konta prica.
Pa kod njih je mali procenat takvih upravo jer se sistem decenijama bavi njima. Da se prestane baviti samo na par godina opet bi i kod njih buknulo. I kod nas bi samo par procesa okrenulo stvari naglavacke, ali nikako da docekamo i jedan proces. Pravna drzava je neophodna za bilo kakav pomak i u bilo kojem segmentu. Zasto nemamo pravnu drzavu je pitanje za one koji su ovu drzavu napravili ovakvom kakva je. Znamo i ko ju je napravio ovakvom i kad. Tad se moralo ganjati principe. Danas ce to ici puno teze, ali nije neizvodivo ako se bude istrajno.Gusar-from-Riga wrote: ↑19/07/2023 10:08 @laik1981 Imas, ali kod njih je takvih 0.01% kod nas je 95%. Da ,da 95%. Jedino da pohapsis citave gradove.
Svijet ide dalje.. ide, al kod komšija ne ide. Ide i kod njih, al nece da idu sa nama, i i fazonu su, neka smo vas pobili i nije bio genocid i opet cemo zato sto vas mrzimo i zato sto ste uzurpirali nasa vjekovna ognjista.