Odakle ti taj info?
I kako mislis da i pomocu kojih trikova ce SarajevoGas placati troskove?
Da malo dopunimoJordan1961 wrote: ↑18/07/2023 21:07Zna to Ivica Prascic puno detaljnije nego svi mi.archi_a wrote: ↑18/07/2023 21:03 Evo, odgovorio mu drugar ivica
Naser Orić, dva puta suđen, dva puta oslobođen, (haški tribunal, sud BiH) ali, znate postoje dokazi. Srbi, znate, imaju dokaze. On je zločinac jer oni tako kažu i tačka.
Kompletan politički i vojni vrh tzv. rs, dva najviša bezbjednjaka srbije i još nemali broj "dobrovoljaca" presuđeni ratni zločinci, al oni zahtjevaju da imaju slobodu da izraze stav kako su to njihovi heroji.
Nema sa velikosrpskom politikom relaksacije i prijateljskih odnosa. NEMA. Nemojte biti pi.de, samo sami sebi šamare udarate davajući im na važnosti. Nema relaksacije. NEMA, taman da sami na svijetu ostanemo.
Znači, konkretno odHebi životinju, direktno u kost, bez diplomatske uvijenosti.
Imali ste prilike dva puta na sudu podnijeti te dokaze pa sto niste? Pa iz jednostavnog razloga sto takvi dokazi ne postoje pa ih ni ne mozete imati.

Ne mora da znači, u sadašnjem omjeru snaga svakako separatisti nemaju šta da traže nasilnim putem.
Bolesni srpski okot.archi_a wrote: ↑18/07/2023 22:53Da malo dopunimoJordan1961 wrote: ↑18/07/2023 21:07
Zna to Ivica Prascic puno detaljnije nego svi mi.
Imali ste prilike dva puta na sudu podnijeti te dokaze pa sto niste? Pa iz jednostavnog razloga sto takvi dokazi ne postoje pa ih ni ne mozete imati.
Čovjek koji je prema dokumentima bio direktno umješan u skupljanje i transport nakon toga ubijanih srebreničana.
Premijer entiteta. Uz konkretne dokaze i spise mi to trpimo i moramo sarađivati.
Čovjek koji je "oslobađao" Kotor Varoš od bošnjaka u gaćama koji su hvatani jedno jutro u svojim krevetima, u svojim kućama. Predsjednik skupštine entiteta rs. Uz konkretne dokaze, video snimke mi to trpimo i moramo sarađivati
Čovjek koji naređuje:"vodi ga". Kasnije će ovaj jadnik sa snimka biti pronađen zaklan u jarku. Dugogodišnji ministar mup-a entiteta rs. Uz konkretne dokaze i videosnimak naredbe da se vodi ratni zarobljenik koji nakon toga nedaleko od mjesta komandovanja biva smaknut mi to trpimo i moramo sarađivati.
Al, problem je Naser Orić, ratni komadant, dva puta suđen, dva puta oslobođen. Pri tome nikakvu funkciju nema u političkom i javnom životu BiH, al ivica prebacuje lopticu konakoviću, braneći tako odluku da zvanična srbija primi i stipendira dvije srpkinje, koje su studirale u Sarajevu, al ne zbog njihovih studentskih uspjeha vec zbog negiranja genocida, slavljenja ubistava bošnjaka i podržavanja presuđenog krvoloka!
A vi svojim biranim riječima gazite po jajima, da vam se drugari ne naljute. Samo, ne zaboravite da nemate luksuz da nastupate u lično ime, već predstavljate onu napadnutu Bosnu i Hercegovinu i narod koji su velikosrbi htjeli da istrijebe, upravo ovakvi velikosrbi sa kojima relaksirate i prema kojima birate riječi.
Ne postoji ni jedan general ARBiH, brigadir a da nije na neki način procesuiran i gonjen razvlačenjem po sudovima. Uhapšen je i Ganić, proganjali su i Sefera, hapšen je Delić, Divjak, Dudaković, Alagić, Dreković, hapse nam borce koji se nađu na granici prema srbiji. Istoj onoj srbiji koja čuva i osumnjičene i presuđene ratne zločince koji su tamo našli sigurno skrovište. Sad prima i stipendira srpkinje koje veličaju zločin i ratnog zločinca, na godišnjicu genocida. Policija mup-a entiteta rs privodi bivše logoraše i povratnike bošnjake zbog statusa na facebook-u. Mup ks ili fup se nije ni počešao, unatoč zakonu o negiranju genocida i slavljenja ratnih zločinaca. Borac ARBiH, 108. Brčanske brigade, bokser Mensur Peljto je progonjen i razvlačen po sudovima mjesecima, jer je kao pripadnik vojne policije udario šamar zarobljenom srpskom vojniku. O čemu mi ovdje ebeno pričamo?
I zato nema šta da se šalje pismo iznenađenja i traži odgovor. Odgovor ti ne treba jer ODGOVOR ZNAŠ! Šalješ im pismo u kojem ćeš mu reći kako stoje stvari, bez da mu nudiš mogućnost da on daje mišljenje i kao nešto zaključuje, poentira. Sa velikosrpskom politikom nema relaksacije i prijateljstva. Onom politikom koja i 28 godina nakon agresije ne odstupa od svoje priče i negiranja. Ne odstupa za jotu.
Da, prekosutra je ukop žrtava agresije u Prijedoru. Ono malo žrtava koje su pronađene u masovnim grobnicama. Al problem je Naser Orić, dva puta suđen i dva puta oslobođen i na međunarodnom i na državnom sudu, jer on je prema srbima ipak zločinac i tačka. Isto kao što je i međunarodno priznata Republika Bosna i Hercegovina tzv. RBiH. Isto kao što je i međunarodno priznata zastava sa ljiljanima koja se zavijorila pred UN-om i pod kojom je država u svojim granicama primljena u Ujedinjene narode, tada zvanična zastava države, za velikosrbe tzv. ratna zastava muslimana. A njihova trobojka, pod kojom su izvršili genocid se danas vijori, čak je i u zvaničnim institucijama države Bosne i Hercegovine ističu ispred zastave BiH koju smo opet jedino mi prihvatili zarad relaksacije. To je odgovor ivice dačića.
![]()
Da je ostala nasa armija, pa da je kupila 50 bredlija, 50 bajraktara, 10000 haropa, 50 firtina, 50 vučenih m77 , 5 baterija nasmasa druga priča bi se pjevala.
Ramo Isak o vožnjama helikopterom: Nema gdje me nema, letiću opet
hatemondays wrote: ↑19/07/2023 00:17 Vidim ovog jadnika sa fesom pa mi se film vrati, poslije bitke na 11.plavih nas iz radnog voda odveli na Sanac da izvlacimo tenk koji se zaglavio u jednom procjepu. I tako mi cupamo taj tenk a grupa cetnika nasli fes i stavljaju nam jednom po jednom fes na glavu i naravno propraceno uzasnim verablnim folkorom. Na kraju izaberu jednog stave ga pored tenka i stave mu fes na glavu i idemo da vidimo ko ce da pogodi fes na glavi. Vi koji lizete supak ovim dusmanoima iz bilo kojih razloga morate se sjetite da su hiljade i hiljade ljudi sa jos uvijek svjezim oziljcima od zadnjeg rata. Da zakljucimo lola nanisanio i puca i naravno puska prazna. Cuo se samo klik e sad zamislite nas 30 u tom momentu. I ovdje cu vas uvijek podsjecati na tih 6 mjeseci zarobljenistva (173 dana da budemo precizni), boli me neka stvar za vase politicke poglede ali dok god se lize bilo ko sa ovom stokom iz bilo kog razloga je i moj neprijatelj i tako ce biti dok god sam ziv. I ima se tu svasta napisati, samo podsjecajte zaboravilo se nije...I ja sam vjerovao u bratstvo i jedinstvo dok se jednog jutra ne probudih sa fesom na glavi a sam ga stavio nisam...
Nadam se da tvoja priča će služiti kao podsjetnik svima namahatemondays wrote: ↑19/07/2023 00:17 Vidim ovog jadnika sa fesom pa mi se film vrati, poslije bitke na 11.plavih nas iz radnog voda odveli na Sanac da izvlacimo tenk koji se zaglavio u jednom procjepu. I tako mi cupamo taj tenk a grupa cetnika nasli fes i stavljaju nam jednom po jednom fes na glavu i naravno propraceno uzasnim verablnim folkorom. Na kraju izaberu jednog stave ga pored tenka i stave mu fes na glavu i idemo da vidimo ko ce da pogodi fes na glavi. Vi koji lizete supak ovim dusmanoima iz bilo kojih razloga morate se sjetite da su hiljade i hiljade ljudi sa jos uvijek svjezim oziljcima od zadnjeg rata. Da zakljucimo lola nanisanio i puca i naravno puska prazna. Cuo se samo klik e sad zamislite nas 30 u tom momentu. I ovdje cu vas uvijek podsjecati na tih 6 mjeseci zarobljenistva (173 dana da budemo precizni), boli me neka stvar za vase politicke poglede ali dok god se lize bilo ko sa ovom stokom iz bilo kog razloga je i moj neprijatelj i tako ce biti dok god sam ziv. I ima se tu svasta napisati, samo podsjecajte zaboravilo se nije...I ja sam vjerovao u bratstvo i jedinstvo dok se jednog jutra ne probudih sa fesom na glavi a sam ga stavio nisam...
I onda čovjeku koji je sve ovo preživio neko želi da kaže da treba sa četnicima relaksirsti odnose, da su nam to poželjni partneri i slične bljuvotinehatemondays wrote: ↑19/07/2023 00:17 Vidim ovog jadnika sa fesom pa mi se film vrati, poslije bitke na 11.plavih nas iz radnog voda odveli na Sanac da izvlacimo tenk koji se zaglavio u jednom procjepu. I tako mi cupamo taj tenk a grupa cetnika nasli fes i stavljaju nam jednom po jednom fes na glavu i naravno propraceno uzasnim verablnim folkorom. Na kraju izaberu jednog stave ga pored tenka i stave mu fes na glavu i idemo da vidimo ko ce da pogodi fes na glavi. Vi koji lizete supak ovim dusmanoima iz bilo kojih razloga morate se sjetite da su hiljade i hiljade ljudi sa jos uvijek svjezim oziljcima od zadnjeg rata. Da zakljucimo lola nanisanio i puca i naravno puska prazna. Cuo se samo klik e sad zamislite nas 30 u tom momentu. I ovdje cu vas uvijek podsjecati na tih 6 mjeseci zarobljenistva (173 dana da budemo precizni), boli me neka stvar za vase politicke poglede ali dok god se lize bilo ko sa ovom stokom iz bilo kog razloga je i moj neprijatelj i tako ce biti dok god sam ziv. I ima se tu svasta napisati, samo podsjecajte zaboravilo se nije...I ja sam vjerovao u bratstvo i jedinstvo dok se jednog jutra ne probudih sa fesom na glavi a sam ga stavio nisam...
Oprosti ako sam svojim pisanjem izazvao podsjećanje i nemir.hatemondays wrote: ↑19/07/2023 00:17 Vidim ovog jadnika sa fesom pa mi se film vrati, poslije bitke na 11.plavih nas iz radnog voda odveli na Sanac da izvlacimo tenk koji se zaglavio u jednom procjepu. I tako mi cupamo taj tenk a grupa cetnika nasli fes i stavljaju nam jednom po jednom fes na glavu i naravno propraceno uzasnim verablnim folkorom. Na kraju izaberu jednog stave ga pored tenka i stave mu fes na glavu i idemo da vidimo ko ce da pogodi fes na glavi. Vi koji lizete supak ovim dusmanoima iz bilo kojih razloga morate se sjetite da su hiljade i hiljade ljudi sa jos uvijek svjezim oziljcima od zadnjeg rata. Da zakljucimo lola nanisanio i puca i naravno puska prazna. Cuo se samo klik e sad zamislite nas 30 u tom momentu. I ovdje cu vas uvijek podsjecati na tih 6 mjeseci zarobljenistva (173 dana da budemo precizni), boli me neka stvar za vase politicke poglede ali dok god se lize bilo ko sa ovom stokom iz bilo kog razloga je i moj neprijatelj i tako ce biti dok god sam ziv. I ima se tu svasta napisati, samo podsjecajte zaboravilo se nije...I ja sam vjerovao u bratstvo i jedinstvo dok se jednog jutra ne probudih sa fesom na glavi a sam ga stavio nisam...
Kao sto rekoh nemoj se iznenaditi da se nadjes jednog dana sa fesom na glavi, a ko se lize pa recimo oni kojima je prece da nastave sjediti za istim stolom sa tipom koji ti opsuje genocid. Moze jos...Meni ne treba crtati, nazalost na kozi sam osjetio iste, jebiga bio naivan sta ces.
Sve ok, ima i ljudi sa druge starne sa kojima vrijedi pokusati naci neki kompromis. Na kraju kad padne krv i treba naci neki nacin da se dodje do normalnog zivota, ali kako doci do normalnog razgovora ili kompromisa kad ignorises muzicke seanse na isti dan sjecanja na pobijene ljude u Srebrenici. Mnogi ovdje cumuraju kao da se raspravljamo s komsijom koji je malo nezgodan, voli popit a voli i razbiti zenu ali komsija koji voli i ubit komsiju i usput se potruditi da mu sakrije les je vec druga capri.Student_u_Ostavci wrote: ↑19/07/2023 01:03I onda čovjeku koji je sve ovo preživio neko želi da kaže da treba sa četnicima relaksirsti odnose, da su nam to poželjni partneri i slične bljuvotinehatemondays wrote: ↑19/07/2023 00:17 Vidim ovog jadnika sa fesom pa mi se film vrati, poslije bitke na 11.plavih nas iz radnog voda odveli na Sanac da izvlacimo tenk koji se zaglavio u jednom procjepu. I tako mi cupamo taj tenk a grupa cetnika nasli fes i stavljaju nam jednom po jednom fes na glavu i naravno propraceno uzasnim verablnim folkorom. Na kraju izaberu jednog stave ga pored tenka i stave mu fes na glavu i idemo da vidimo ko ce da pogodi fes na glavi. Vi koji lizete supak ovim dusmanoima iz bilo kojih razloga morate se sjetite da su hiljade i hiljade ljudi sa jos uvijek svjezim oziljcima od zadnjeg rata. Da zakljucimo lola nanisanio i puca i naravno puska prazna. Cuo se samo klik e sad zamislite nas 30 u tom momentu. I ovdje cu vas uvijek podsjecati na tih 6 mjeseci zarobljenistva (173 dana da budemo precizni), boli me neka stvar za vase politicke poglede ali dok god se lize bilo ko sa ovom stokom iz bilo kog razloga je i moj neprijatelj i tako ce biti dok god sam ziv. I ima se tu svasta napisati, samo podsjecajte zaboravilo se nije...I ja sam vjerovao u bratstvo i jedinstvo dok se jednog jutra ne probudih sa fesom na glavi a sam ga stavio nisam...![]()
![]()
Tuzna prica Hatemondaya, ali meni nikakav podsjetnik ne treba, jer sam stariji od 30 godina, a znam i dosta nase historije od Kulina pa ovamo. Neke budale su ovuda svrsavale na dan zalosti u BiH prije dva mjeseca (mislim na politicki aspekt tragedije u susjednoj drzavi), vodeci se nekom licnom logikom da ce se zauzvrat ispostovati 11. juli, kao da im je to prvi dodir sa varvarskim plemenom nakon rata; kontam... jesam li ovo zaluto u '96. ili cak '91. ili je ovo '23?Alfonso97 wrote: ↑19/07/2023 00:52Nadam se da tvoja priča će služiti kao podsjetnik svima namahatemondays wrote: ↑19/07/2023 00:17 Vidim ovog jadnika sa fesom pa mi se film vrati, poslije bitke na 11.plavih nas iz radnog voda odveli na Sanac da izvlacimo tenk koji se zaglavio u jednom procjepu. I tako mi cupamo taj tenk a grupa cetnika nasli fes i stavljaju nam jednom po jednom fes na glavu i naravno propraceno uzasnim verablnim folkorom. Na kraju izaberu jednog stave ga pored tenka i stave mu fes na glavu i idemo da vidimo ko ce da pogodi fes na glavi. Vi koji lizete supak ovim dusmanoima iz bilo kojih razloga morate se sjetite da su hiljade i hiljade ljudi sa jos uvijek svjezim oziljcima od zadnjeg rata. Da zakljucimo lola nanisanio i puca i naravno puska prazna. Cuo se samo klik e sad zamislite nas 30 u tom momentu. I ovdje cu vas uvijek podsjecati na tih 6 mjeseci zarobljenistva (173 dana da budemo precizni), boli me neka stvar za vase politicke poglede ali dok god se lize bilo ko sa ovom stokom iz bilo kog razloga je i moj neprijatelj i tako ce biti dok god sam ziv. I ima se tu svasta napisati, samo podsjecajte zaboravilo se nije...I ja sam vjerovao u bratstvo i jedinstvo dok se jednog jutra ne probudih sa fesom na glavi a sam ga stavio nisam...
Moja sehara je puna tih prica nazalost. Opet ne pisem ovo sto bi se raspravljao sa nekim o trenutnoj politickoj situaciji, nemam namjeru, osim da se zajebavam sa ponekim politicarem itd. Moj cilj je kao zivom svjedoku makar otvoriti oci barem jednom covjeku da nema veze jesi li crven ili zelen za njih si ti Safet, Mujo nije bitno ime im je dovoljno da te ne samo mrze nego bi sa zadovoljstvom te lisili zivota. Ove oci su vidjele puno ruznih lica sa ljudskim obrisima u unutra bezdusne zvjeri sa samo jednom namjerom da te poniste sa nulom. Cini mi se kad ne bi progovorio pa makar i ovako preko ove platforme da bi otisao manje vrijedan na onaj svijet. A na kraju bolje da je istorija ucila mene a ne vas.TheMule wrote: ↑19/07/2023 03:09Tuzna prica Hatemondaya, ali meni nikakav podsjetnik ne treba, jer sam stariji od 30 godina, a znam i dosta nase historije od Kulina pa ovamo. Neke budale su ovuda svrsavale na dan zalosti u BiH prije dva mjeseca (mislim na politicki aspekt tragedije u susjednoj drzavi), vodeci se nekom licnom logikom da ce se zauzvrat ispostovati 11. juli, kao da im je to prvi dodir sa varvarskim plemenom nakon rata; kontam... jesam li ovo zaluto u '96. ili cak '91. ili je ovo '23?