Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
video

#113926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by video »

ZuzuTop wrote: 18/07/2023 20:22
video wrote: 18/07/2023 15:00

Ti ili namjerno trolas po temi ili se ono drugo, znas ti sta :-)
Ne trolam.
Samo pitam.
Odakle ti taj info?
I kako mislis da i pomocu kojih trikova ce SarajevoGas placati troskove?
Honda Rajvosa

#113927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Honda Rajvosa »

video wrote: 18/07/2023 22:28
ZuzuTop wrote: 18/07/2023 20:22

Ne trolam.
Samo pitam.
Odakle ti taj info?
I kako mislis da i pomocu kojih trikova ce SarajevoGas placati troskove?
Sarajevogas istocno sarajevo
archi_a

#113928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Jordan1961 wrote: 18/07/2023 21:07
archi_a wrote: 18/07/2023 21:03 Evo, odgovorio mu drugar ivica

Naser Orić, dva puta suđen, dva puta oslobođen, (haški tribunal, sud BiH) ali, znate postoje dokazi. Srbi, znate, imaju dokaze. On je zločinac jer oni tako kažu i tačka. :-)
Kompletan politički i vojni vrh tzv. rs, dva najviša bezbjednjaka srbije i još nemali broj "dobrovoljaca" presuđeni ratni zločinci, al oni zahtjevaju da imaju slobodu da izraze stav kako su to njihovi heroji.
Nema sa velikosrpskom politikom relaksacije i prijateljskih odnosa. NEMA. Nemojte biti pi.de, samo sami sebi šamare udarate davajući im na važnosti. Nema relaksacije. NEMA, taman da sami na svijetu ostanemo.

Znači, konkretno odHebi životinju, direktno u kost, bez diplomatske uvijenosti.
Zna to Ivica Prascic puno detaljnije nego svi mi.
Imali ste prilike dva puta na sudu podnijeti te dokaze pa sto niste? Pa iz jednostavnog razloga sto takvi dokazi ne postoje pa ih ni ne mozete imati.
Da malo dopunimo

Čovjek koji je prema dokumentima bio direktno umješan u skupljanje i transport nakon toga ubijanih srebreničana.
Premijer entiteta. Uz konkretne dokaze i spise mi to trpimo i moramo sarađivati.

Image

Čovjek koji je "oslobađao" Kotor Varoš od bošnjaka u gaćama koji su hvatani jedno jutro u svojim krevetima, u svojim kućama. Predsjednik skupštine entiteta rs. Uz konkretne dokaze, video snimke mi to trpimo i moramo sarađivati

Image

Čovjek koji naređuje:"vodi ga". Kasnije će ovaj jadnik sa snimka biti pronađen zaklan u jarku. Dugogodišnji ministar mup-a entiteta rs. Uz konkretne dokaze i videosnimak naredbe da se vodi ratni zarobljenik koji nakon toga nedaleko od mjesta komandovanja biva smaknut mi to trpimo i moramo sarađivati.

Image

Al, problem je Naser Orić, ratni komadant, dva puta suđen, dva puta oslobođen. Pri tome nikakvu funkciju nema u političkom i javnom životu BiH, al ivica prebacuje lopticu konakoviću, braneći tako odluku da zvanična srbija primi i stipendira dvije srpkinje, koje su studirale u Sarajevu, al ne zbog njihovih studentskih uspjeha vec zbog negiranja genocida, slavljenja ubistava bošnjaka i podržavanja presuđenog krvoloka!
A vi svojim biranim riječima gazite po jajima, da vam se drugari ne naljute. Samo, ne zaboravite da nemate luksuz da nastupate u lično ime, već predstavljate onu napadnutu Bosnu i Hercegovinu i narod koji su velikosrbi htjeli da istrijebe, upravo ovakvi velikosrbi sa kojima relaksirate i prema kojima birate riječi.
Ne postoji ni jedan general ARBiH, brigadir a da nije na neki način procesuiran i gonjen razvlačenjem po sudovima. Uhapšen je i Ganić, proganjali su i Sefera, hapšen je Delić, Divjak, Dudaković, Alagić, Dreković, hapse nam borce koji se nađu na granici prema srbiji. Istoj onoj srbiji koja čuva i osumnjičene i presuđene ratne zločince koji su tamo našli sigurno skrovište. Sad prima i stipendira srpkinje koje veličaju zločin i ratnog zločinca, na godišnjicu genocida. Policija mup-a entiteta rs privodi bivše logoraše i povratnike bošnjake zbog statusa na facebook-u. Mup ks ili fup se nije ni počešao, unatoč zakonu o negiranju genocida i slavljenja ratnih zločinaca. Borac ARBiH, 108. Brčanske brigade, bokser Mensur Peljto je progonjen i razvlačen po sudovima mjesecima, jer je kao pripadnik vojne policije udario šamar zarobljenom srpskom vojniku. O čemu mi ovdje ebeno pričamo?
I zato nema šta da se šalje pismo iznenađenja i traži odgovor. Odgovor ti ne treba jer ODGOVOR ZNAŠ! Šalješ im pismo u kojem ćeš mu reći kako stoje stvari, bez da mu nudiš mogućnost da on daje mišljenje i kao nešto zaključuje, poentira. Sa velikosrpskom politikom nema relaksacije i prijateljstva. Onom politikom koja i 28 godina nakon agresije ne odstupa od svoje priče i negiranja. Ne odstupa za jotu.
Da, prekosutra je ukop žrtava agresije u Prijedoru. Ono malo žrtava koje su pronađene u masovnim grobnicama. Al problem je Naser Orić, dva puta suđen i dva puta oslobođen i na međunarodnom i na državnom sudu, jer on je prema srbima ipak zločinac i tačka. Isto kao što je i međunarodno priznata Republika Bosna i Hercegovina tzv. RBiH. Isto kao što je i međunarodno priznata zastava sa ljiljanima koja se zavijorila pred UN-om i pod kojom je država u svojim granicama primljena u Ujedinjene narode, tada zvanična zastava države, za velikosrbe tzv. ratna zastava muslimana. A njihova trobojka, pod kojom su izvršili genocid se danas vijori, čak je i u zvaničnim institucijama države Bosne i Hercegovine ističu ispred zastave BiH koju smo opet jedino mi prihvatili zarad relaksacije. To je odgovor ivice dačića.
:oops:
Mrvice_ba

#113929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mrvice_ba »

Najveća greška bh politicara je pristajanje na zajedničku vojsku i sud.
Athlon64

#113930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

Mrvice_ba wrote: 18/07/2023 23:25 Najveća greška bh politicara je pristajanje na zajedničku vojsku i sud.
Ne mora da znači, u sadašnjem omjeru snaga svakako separatisti nemaju šta da traže nasilnim putem.

Ono što oni mogu da se nadaju jeste "razdvajanje mirnim putem", tako da u slučaju bilo kakvog sukoba, najvažnije će biti pravovremeno reagovati
ANamelessGhoul

#113931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ANamelessGhoul »

archi_a wrote: 18/07/2023 22:53
Jordan1961 wrote: 18/07/2023 21:07
Zna to Ivica Prascic puno detaljnije nego svi mi.
Imali ste prilike dva puta na sudu podnijeti te dokaze pa sto niste? Pa iz jednostavnog razloga sto takvi dokazi ne postoje pa ih ni ne mozete imati.
Da malo dopunimo

Čovjek koji je prema dokumentima bio direktno umješan u skupljanje i transport nakon toga ubijanih srebreničana.
Premijer entiteta. Uz konkretne dokaze i spise mi to trpimo i moramo sarađivati.

Image

Čovjek koji je "oslobađao" Kotor Varoš od bošnjaka u gaćama koji su hvatani jedno jutro u svojim krevetima, u svojim kućama. Predsjednik skupštine entiteta rs. Uz konkretne dokaze, video snimke mi to trpimo i moramo sarađivati

Image

Čovjek koji naređuje:"vodi ga". Kasnije će ovaj jadnik sa snimka biti pronađen zaklan u jarku. Dugogodišnji ministar mup-a entiteta rs. Uz konkretne dokaze i videosnimak naredbe da se vodi ratni zarobljenik koji nakon toga nedaleko od mjesta komandovanja biva smaknut mi to trpimo i moramo sarađivati.

Image

Al, problem je Naser Orić, ratni komadant, dva puta suđen, dva puta oslobođen. Pri tome nikakvu funkciju nema u političkom i javnom životu BiH, al ivica prebacuje lopticu konakoviću, braneći tako odluku da zvanična srbija primi i stipendira dvije srpkinje, koje su studirale u Sarajevu, al ne zbog njihovih studentskih uspjeha vec zbog negiranja genocida, slavljenja ubistava bošnjaka i podržavanja presuđenog krvoloka!
A vi svojim biranim riječima gazite po jajima, da vam se drugari ne naljute. Samo, ne zaboravite da nemate luksuz da nastupate u lično ime, već predstavljate onu napadnutu Bosnu i Hercegovinu i narod koji su velikosrbi htjeli da istrijebe, upravo ovakvi velikosrbi sa kojima relaksirate i prema kojima birate riječi.
Ne postoji ni jedan general ARBiH, brigadir a da nije na neki način procesuiran i gonjen razvlačenjem po sudovima. Uhapšen je i Ganić, proganjali su i Sefera, hapšen je Delić, Divjak, Dudaković, Alagić, Dreković, hapse nam borce koji se nađu na granici prema srbiji. Istoj onoj srbiji koja čuva i osumnjičene i presuđene ratne zločince koji su tamo našli sigurno skrovište. Sad prima i stipendira srpkinje koje veličaju zločin i ratnog zločinca, na godišnjicu genocida. Policija mup-a entiteta rs privodi bivše logoraše i povratnike bošnjake zbog statusa na facebook-u. Mup ks ili fup se nije ni počešao, unatoč zakonu o negiranju genocida i slavljenja ratnih zločinaca. Borac ARBiH, 108. Brčanske brigade, bokser Mensur Peljto je progonjen i razvlačen po sudovima mjesecima, jer je kao pripadnik vojne policije udario šamar zarobljenom srpskom vojniku. O čemu mi ovdje ebeno pričamo?
I zato nema šta da se šalje pismo iznenađenja i traži odgovor. Odgovor ti ne treba jer ODGOVOR ZNAŠ! Šalješ im pismo u kojem ćeš mu reći kako stoje stvari, bez da mu nudiš mogućnost da on daje mišljenje i kao nešto zaključuje, poentira. Sa velikosrpskom politikom nema relaksacije i prijateljstva. Onom politikom koja i 28 godina nakon agresije ne odstupa od svoje priče i negiranja. Ne odstupa za jotu.
Da, prekosutra je ukop žrtava agresije u Prijedoru. Ono malo žrtava koje su pronađene u masovnim grobnicama. Al problem je Naser Orić, dva puta suđen i dva puta oslobođen i na međunarodnom i na državnom sudu, jer on je prema srbima ipak zločinac i tačka. Isto kao što je i međunarodno priznata Republika Bosna i Hercegovina tzv. RBiH. Isto kao što je i međunarodno priznata zastava sa ljiljanima koja se zavijorila pred UN-om i pod kojom je država u svojim granicama primljena u Ujedinjene narode, tada zvanična zastava države, za velikosrbe tzv. ratna zastava muslimana. A njihova trobojka, pod kojom su izvršili genocid se danas vijori, čak je i u zvaničnim institucijama države Bosne i Hercegovine ističu ispred zastave BiH koju smo opet jedino mi prihvatili zarad relaksacije. To je odgovor ivice dačića.
:oops:
Bolesni srpski okot.
Mrvice_ba

#113932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mrvice_ba »

Athlon64 wrote: 18/07/2023 23:28
Mrvice_ba wrote: 18/07/2023 23:25 Najveća greška bh politicara je pristajanje na zajedničku vojsku i sud.
Ne mora da znači, u sadašnjem omjeru snaga svakako separatisti nemaju šta da traže nasilnim putem.

Ono što oni mogu da se nadaju jeste "razdvajanje mirnim putem", tako da u slučaju bilo kakvog sukoba, najvažnije će biti pravovremeno reagovati
Da je ostala nasa armija, pa da je kupila 50 bredlija, 50 bajraktara, 10000 haropa, 50 firtina, 50 vučenih m77 , 5 baterija nasmasa druga priča bi se pjevala.
Tony Soprano

#113933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tony Soprano »

ANamelessGhoul wrote: 18/07/2023 23:29 Bolesni srpski okot.
:thumbup:
Gusar-from-Riga

#113934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gusar-from-Riga »

Ljudi ovdje nema suzivota sto prije shvatimo to bolje. Ima samo jedno rjesenje i jedan izlaz iz ovog corsokaka u koji smo upali a to je da se Srbi i Hrvati civilizuju, mislim na 95% i jednih i drugih, da se civilizuju i prestani mastati o velikoj srbiji i velikoj hrvatskoj, i smanje mrznju prema Bosnjacima. Nije nama ni SDA i DF kriv sto oni odgajaju djecu od malena tako kako odgajaju.
Pa bolan predsjednik susjedne drzave nosao snajper oko Sarajeva :-) sta mi ocekujemo, cvijece?

Nije do nas nikad bilo mi smo dobar narod. Neki dan na vikendicu krenuo u RS svratim u prodavnicu neku njihovu, kupac skontao da sam musliman i ubacuje se preko reda na kasi.. ceka da ja nesta kazem da me slome tu, istuku i mene i zenu i dijete i jos odvedu u stanicu. Nisam nasjeo boli me briga imal vas još bujrum, al neko ce nasjesti i eto belaja. Supruga je pokrivena, jedne godine smo se zadesili u Banja Luci na autobuskoj stanici... Da je reko izvuci zivu glavu kako :-) :lol: nas dvoje a 30 ljudi bulji u nas ko da smo vanzemaljci. :lol:

Žalosno..
Nigdje

#113935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nigdje »

Mogu li spojleri ako kopirate kilometarski test?

Jbte, eto svi krivi osim politike koju je SDA vodila decenijama i dovela nas tačno ovdje gdje smo sada.
Dodik izgubio partnera u zločinu i pobjesnio, pa udara na sve institucije.
Nigdje

#113936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nigdje »

Krenuh na zzzzzzz i vidjeh ovo
Ramo Isak o vožnjama helikopterom: Nema gdje me nema, letiću opet
:lol: lik je loodilo :thumbup: :lol: :lol:
hatemondays

#113937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

Vidim ovog jadnika sa fesom pa mi se film vrati, poslije bitke na 11.plavih nas iz radnog voda odveli na Sanac da izvlacimo tenk koji se zaglavio u jednom procjepu. I tako mi cupamo taj tenk a grupa cetnika nasli fes i stavljaju nam jednom po jednom fes na glavu i naravno propraceno uzasnim verablnim folkorom. Na kraju izaberu jednog stave ga pored tenka i stave mu fes na glavu i idemo da vidimo ko ce da pogodi fes na glavi. Vi koji lizete supak ovim dusmanoima iz bilo kojih razloga morate se sjetite da su hiljade i hiljade ljudi sa jos uvijek svjezim oziljcima od zadnjeg rata. Da zakljucimo lola nanisanio i puca i naravno puska prazna. Cuo se samo klik e sad zamislite nas 30 u tom momentu. I ovdje cu vas uvijek podsjecati na tih 6 mjeseci zarobljenistva (173 dana da budemo precizni), boli me neka stvar za vase politicke poglede ali dok god se lize bilo ko sa ovom stokom iz bilo kog razloga je i moj neprijatelj i tako ce biti dok god sam ziv. I ima se tu svasta napisati, samo podsjecajte zaboravilo se nije...I ja sam vjerovao u bratstvo i jedinstvo dok se jednog jutra ne probudih sa fesom na glavi a sam ga stavio nisam...
MinistarKulture

#113938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by MinistarKulture »

hatemondays wrote: 19/07/2023 00:17 Vidim ovog jadnika sa fesom pa mi se film vrati, poslije bitke na 11.plavih nas iz radnog voda odveli na Sanac da izvlacimo tenk koji se zaglavio u jednom procjepu. I tako mi cupamo taj tenk a grupa cetnika nasli fes i stavljaju nam jednom po jednom fes na glavu i naravno propraceno uzasnim verablnim folkorom. Na kraju izaberu jednog stave ga pored tenka i stave mu fes na glavu i idemo da vidimo ko ce da pogodi fes na glavi. Vi koji lizete supak ovim dusmanoima iz bilo kojih razloga morate se sjetite da su hiljade i hiljade ljudi sa jos uvijek svjezim oziljcima od zadnjeg rata. Da zakljucimo lola nanisanio i puca i naravno puska prazna. Cuo se samo klik e sad zamislite nas 30 u tom momentu. I ovdje cu vas uvijek podsjecati na tih 6 mjeseci zarobljenistva (173 dana da budemo precizni), boli me neka stvar za vase politicke poglede ali dok god se lize bilo ko sa ovom stokom iz bilo kog razloga je i moj neprijatelj i tako ce biti dok god sam ziv. I ima se tu svasta napisati, samo podsjecajte zaboravilo se nije...I ja sam vjerovao u bratstvo i jedinstvo dok se jednog jutra ne probudih sa fesom na glavi a sam ga stavio nisam...
:thumbup: :thumbup:
hatemondays

#113939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

...
Alfonso97

#113940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfonso97 »

hatemondays wrote: 19/07/2023 00:17 Vidim ovog jadnika sa fesom pa mi se film vrati, poslije bitke na 11.plavih nas iz radnog voda odveli na Sanac da izvlacimo tenk koji se zaglavio u jednom procjepu. I tako mi cupamo taj tenk a grupa cetnika nasli fes i stavljaju nam jednom po jednom fes na glavu i naravno propraceno uzasnim verablnim folkorom. Na kraju izaberu jednog stave ga pored tenka i stave mu fes na glavu i idemo da vidimo ko ce da pogodi fes na glavi. Vi koji lizete supak ovim dusmanoima iz bilo kojih razloga morate se sjetite da su hiljade i hiljade ljudi sa jos uvijek svjezim oziljcima od zadnjeg rata. Da zakljucimo lola nanisanio i puca i naravno puska prazna. Cuo se samo klik e sad zamislite nas 30 u tom momentu. I ovdje cu vas uvijek podsjecati na tih 6 mjeseci zarobljenistva (173 dana da budemo precizni), boli me neka stvar za vase politicke poglede ali dok god se lize bilo ko sa ovom stokom iz bilo kog razloga je i moj neprijatelj i tako ce biti dok god sam ziv. I ima se tu svasta napisati, samo podsjecajte zaboravilo se nije...I ja sam vjerovao u bratstvo i jedinstvo dok se jednog jutra ne probudih sa fesom na glavi a sam ga stavio nisam...
Nadam se da tvoja priča će služiti kao podsjetnik svima nama
last mohicans

#113941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by last mohicans »

Baš čitam knjigu Damira Ovčine, Kad sam bio hodza. Nije neki stil koji preferiram, ali ću je pročitati jer su bolna i potresna svjedočenja koja je autor doživio na Grbavici. Baš me ono vratila u sva događanja, insan se zanese dunjalukom i svakodnevnicom, ne gaji kulturu sjećanja, koliko bi svi trebali, najprije učiti djecu od malena. Pogledajte šta se događa sa njihovom djecom, oni se odgajaju na mržnji, mitovima, lažima po hiljadu puta, da neka balava četnikuša dođe studirati u SA, sa takvom percepcijom, da se diči svojim herojima koji su presuđeni ratni zločinci.
Student_u_Ostavci

#113942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

I onda čovjeku koji je sve ovo preživio neko želi da kaže da treba sa četnicima relaksirsti odnose, da su nam to poželjni partneri i slične bljuvotine :-) :-)
Student_u_Ostavci

#113943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Nigdje wrote: 19/07/2023 00:05 Krenuh na zzzzzzz i vidjeh ovo
Ramo Isak o vožnjama helikopterom: Nema gdje me nema, letiću opet
:lol: lik je loodilo :thumbup: :lol: :lol:
Ima i video uradak tog govora. Ne preporučam onima sa slabijim želudcom da gledaju.
ultima_palabra

#113944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

A ti koji se lizu sa njima su koji (imenom i prezimenom)?
archi_a

#113945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Oprosti ako sam svojim pisanjem izazvao podsjećanje i nemir.
Mi nemamo, mi ne gajimo kulturu sjećanja. Mi, uprkos faktima, dokumentaciji, sudski presudama i spisima malo ili nikako ne predajemo historiju mlađim naraštajima.

Oni na negiranju sudova i presuda, na izvrtanju dokazanih činjenica, na minimiziranju i izjednačavanju, na mitovima grade i predaju istoriju. Napravili su kult ličnosti, odbrane otadžbine i heroja.
To su nevjerovatne stvari.
Velikosrbima ne pristupaš sa pitanjem da li je bio genocid. Njima u oči KONSTATUJEŠ DA JE BIO GENOCID. Svaka rasprava i slobodan izražaj i pravo na tumačenje, drukčije poglede i propitivanje po pitanjima dokazanih i presuđenih činjenica se KATEGORIČNO TREBA ZAVRŠITI U SAMOM STARTU. NEMA PRIČE, NEMA DALJNE RASPRAVE, TU SE PRAVI KRAJ. Ti njima ne prilaziš sa pitanjem hoće li uputiti izvinjenje, oni trebaju da traže da dobiju priliku za izvinjenje. Ne priznaješ i ne dopuštaš nečije priznanje u kojem se dodaje i "ALI"!!! Biće blokada, prekid komunikacije. DOBRO, NEKA BUDE PREKID DOK SE BOJE NE RASTOPE. Ti radi svoje, poštuj sebe, pa će te i drugi poštovati. Ali, mi prvo moramo naučiti sami sebe poštovati. Imaš sve historijske činjenice na svojoj strani, imaš priznanje da smo bili najčistija vojska u 90-tim, da nije bilo planiranja i podsticanja na zločine i etničko čišćenje od strane legalne vlade, da su čuvane vjerske kuće, da su ginuli svi građani, zajedno, braneći svoju jedinu domovinu, bez obzira na vjersku pripadnost. Da smo branili nezavisnu i međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu od unutrašnjeg secesionizma potpomognutog snagama iz susjednih država. Da nije bilo osvete nakon završetka sukoba, da smo prihvatili mnoge stvari na uštrb izgradnje mira i suživota, da smo mnoge stvari potisnuli da bi se nastavio mir i pokušaj izgradnje društva. Da prihvatamo i minimum ljudskosti i tražimo dobro u ljudima. Na cjediljku tražimo dobro i pozitivno. Tolerišemo. I ti treba da se raspravljaš i dokazuješ? I konstantno ti vrše pritisak, prave blokadu i uslovljavaju, prijete!!!? Pa dosta više!
hatemondays

#113946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

ultima_palabra wrote: 19/07/2023 01:10 A ti koji se lizu sa njima su koji (imenom i prezimenom)?
Kao sto rekoh nemoj se iznenaditi da se nadjes jednog dana sa fesom na glavi, a ko se lize pa recimo oni kojima je prece da nastave sjediti za istim stolom sa tipom koji ti opsuje genocid. Moze jos...Meni ne treba crtati, nazalost na kozi sam osjetio iste, jebiga bio naivan sta ces.
hatemondays

#113947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

Student_u_Ostavci wrote: 19/07/2023 01:03
I onda čovjeku koji je sve ovo preživio neko želi da kaže da treba sa četnicima relaksirsti odnose, da su nam to poželjni partneri i slične bljuvotine :-) :-)
Sve ok, ima i ljudi sa druge starne sa kojima vrijedi pokusati naci neki kompromis. Na kraju kad padne krv i treba naci neki nacin da se dodje do normalnog zivota, ali kako doci do normalnog razgovora ili kompromisa kad ignorises muzicke seanse na isti dan sjecanja na pobijene ljude u Srebrenici. Mnogi ovdje cumuraju kao da se raspravljamo s komsijom koji je malo nezgodan, voli popit a voli i razbiti zenu ali komsija koji voli i ubit komsiju i usput se potruditi da mu sakrije les je vec druga capri.
TheMule

#113948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by TheMule »

Alfonso97 wrote: 19/07/2023 00:52
Tuzna prica Hatemondaya, ali meni nikakav podsjetnik ne treba, jer sam stariji od 30 godina, a znam i dosta nase historije od Kulina pa ovamo. Neke budale su ovuda svrsavale na dan zalosti u BiH prije dva mjeseca (mislim na politicki aspekt tragedije u susjednoj drzavi), vodeci se nekom licnom logikom da ce se zauzvrat ispostovati 11. juli, kao da im je to prvi dodir sa varvarskim plemenom nakon rata; kontam... jesam li ovo zaluto u '96. ili cak '91. ili je ovo '23?
hatemondays

#113949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hatemondays »

TheMule wrote: 19/07/2023 03:09
Alfonso97 wrote: 19/07/2023 00:52

Tuzna prica Hatemondaya, ali meni nikakav podsjetnik ne treba, jer sam stariji od 30 godina, a znam i dosta nase historije od Kulina pa ovamo. Neke budale su ovuda svrsavale na dan zalosti u BiH prije dva mjeseca (mislim na politicki aspekt tragedije u susjednoj drzavi), vodeci se nekom licnom logikom da ce se zauzvrat ispostovati 11. juli, kao da im je to prvi dodir sa varvarskim plemenom nakon rata; kontam... jesam li ovo zaluto u '96. ili cak '91. ili je ovo '23?
Moja sehara je puna tih prica nazalost. Opet ne pisem ovo sto bi se raspravljao sa nekim o trenutnoj politickoj situaciji, nemam namjeru, osim da se zajebavam sa ponekim politicarem itd. Moj cilj je kao zivom svjedoku makar otvoriti oci barem jednom covjeku da nema veze jesi li crven ili zelen za njih si ti Safet, Mujo nije bitno ime im je dovoljno da te ne samo mrze nego bi sa zadovoljstvom te lisili zivota. Ove oci su vidjele puno ruznih lica sa ljudskim obrisima u unutra bezdusne zvjeri sa samo jednom namjerom da te poniste sa nulom. Cini mi se kad ne bi progovorio pa makar i ovako preko ove platforme da bi otisao manje vrijedan na onaj svijet. A na kraju bolje da je istorija ucila mene a ne vas.
made_in_sarajevo

#113950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by made_in_sarajevo »

Sto trojka prica sa dodikom, Sto trojka sjedi sa dodikom, sto su ostali u konjicu... Ko papagaji ponavljate jedno te isto kao da svijet postoji samo od trojke i neki pokusaj nabijanja kao izdaje drzave.

30 godina je sda bila vlast, sjedila u vlasti
Sda i alija su prvi hvalili dodika
Sam alija sjedio sa direktnim nalogodavcima za rat i zlocine
30 godina sda je svjesno gradila hdz i srpske stranke i jacala, umjesto kad je cijeli svijet bio na strani bosne da su pritisnuli preko politike da se RS ugas.
Danas se nikad RS nece ugasiti dok ga oni sami ne ugase radi bankrota. Kako ces ga ugasiti samo djece sta se rodilo i vec su nauceni na rs i federaciju. Dakle prosao voz davno jos.
4. Mandat zeljko komsic patriota sjedi u predsjednistvu i za 14 godina ni jednom nije lupio sakom od stol ni miletu, ni zeljki, ni radmanovicu, itd. Jedino muda skupio kad je onog novinata istjerao napolje. Pored 14 godina sjedio je u drzavnom parlamentu sa 0 aktivnosti ali bukvalno 0.
Genjac, bakir, dzaferovic, sarajlic, zukic, pa i zvizdic posto mislite da se on sad brani nesto, pa komsic, lagumdzija i slicni mininalno su 15 godina sjedili i jedino sto su radili ali svjesno su jacali protivnike. Sad kad su protivnici jaki ko zemlja hajmo kmecati.
Sad bi svi da trojka radi kao sda i gore nabrojani, da imamo.blokadu svega pa archi bi mogao ostati bez plate kao i hiljade ljudi i policajaca na drzavnom nivou koji zive od te plate. Trojka jest ocigledno jebala majku dodiku u konjicu i zavrsili sastanak i to je ocigledno dobro jebalo dodika jer nije srao kao po obicaju sto sere poslije ovakvih sastanaka. Dakle trojka ispala veci mangup nego sda za 30 godina.
Kad se podvucr ili cemo zivjeti u blokadama gdje moze doci da nema plata, nema vracanja kredita i na kraju te evropa i mmf odjebe i onda bankrotiras i onda dobijes sranjr da se rs hoce otcjepiti jer drzava ne postoji, hrvati bi isto i tako dalje ili mozemo probati raditi, dogovorati kao svugdje u svijetu uz dodatnu aktivnost da im stvarno jebes majku na sastancima kao sto ocigledno ovi sad i rade. Eh da ima jos jedna opcija, hajmo mi sami odma ugasiti sve i drzavu razjebati. Kad biram sda-df i trojka vazda cu trojku izabrati jer rezultate rada na 30 godina su vise nego jasni od stranr sda i poslije df-a. Ako nista trojka je zasluzila dobiti sansu pa ili da kradu kao i ovi ili da nesto urade. Ako nista nek nam sr kurac u guzici koji primamo svakodnevno 30 godina malo promjeni.

Dovoljan podatak vanjske politike sda je da je zadnji gost u drzavio bio papa i erdogan na vjencanju sultanijr pred reisom i begovoj dzamiji. Pisaj po sirotinji ko vas jebe. Dakle dosli smo sa svake sedmice posjetama funkcioncera drzava da ti dodje samo papa i ovi ispred amerike i evrope da nam govore kako se treba raditi. Vrhunski nema sta.
Locked