Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

Bosnian Dragon1

#44626 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Bosnian Dragon1 wrote: 18/07/2023 15:01
Chmoljo wrote: 18/07/2023 09:13 najviše me ponukala ekspanzija zapadni balkan
u Promods mapi vec imas citav zapadni balkan jako kvalitetno uradjen , ja po Sarajevo, Doboju zenici vozam ima 3-4 godine :D
ako ti sta bude trebalo vezano za euro/american truck javi se , preporuka za mape , modove, dlcove bilo sta. Od mapa promods moras obavezno skinut.
ja imam sve zivo , svi dlc-ovi plus map modovi , vozim od islanda do preko maroka, sjeverne afrike, bliski istok , rusija ,kazahstan :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#44627 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

ferratilis wrote: 18/07/2023 14:59 Chmoljo ce pjevat' "ljuljaj, ne ljuljaj, Doboj, Tuzla, Karakaj" dok vozi sljive iz Celica u Kalesiju. :D
znaš šta kažu kako je drug bravar govorio: fabrike se prave gdje ima sirovine.

pa onda napravi KPZ u Foči i Zenici :D
Bosnian Dragon1 wrote: 18/07/2023 15:01
Chmoljo wrote: 18/07/2023 09:13 najviše me ponukala ekspanzija zapadni balkan
ako ti sta bude trebalo vezano za euro/american truck javi se , preporuka za mape , modove, dlcove bilo sta. Od mapa promods moras obavezno skinut.
ja imam sve zivo , svi dlc-ovi plus map modovi , vozim od islanda do preko maroka, sjeverne afrike, bliski istok , rusija ,kazahstan :D
znam, skido sam ja to, ali bilo je nekih zajebancija pa je znalo da ne radi. mislio sam pokupovati lagano sve u nekom dužem periodu ili nadati se humble bundle ETS2 :D ko što sam pokupio dobar dio DLCova kroz Cities: Skylines bundle.
Bosnian Dragon1

#44628 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Chmoljo wrote: 18/07/2023 15:04 znam, skido sam ja to, ali bilo je nekih zajebancija pa je znalo da ne radi. mislio sam pokupovati lagano sve u nekom dužem periodu ili nadati se humble bundle ETS2 ko što sam pokupio dobar dio DLCova kroz Cities: Skylines bundle.
ma ja moras uskladiti modove pogotovo kod mapa pazit na load order uskladit update igre sa update modova, ja imam preko 80 modova sve ukupno, od toga su 10 mape samo, treba vremena dok sve skines uvezes kako treba, ali poslije je uzivancija, kod mene je preko 20 giga modova na ETS2, na american truck je nesto manje

A DLCove sto se tice mapa obavezno uzmi sve, pogotovo ako mislis modove za mape imat, vecina trazi sve dlcove da imas
Last edited by Bosnian Dragon1 on 18/07/2023 15:11, edited 1 time in total.
House

#44629 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

pici wrote: 18/07/2023 08:34 quqate sa 30+ godina kako vam je dosta i prekucali ste a ja u tim godinama najvise furao igre. Od 99, kad sam uzeo prvi pentium, to je bila ludnica. za 5 godina imao piratsku kolekciju, cirka slagat cu oko 1000 naslova. Nisam sve igrao al sam uzeo bar bris na svakoj. PS1 imao par komada, drzao videoteku i iznajmljivao ih. Tako da sam tu bio najvise opcinjen Tekenom, moj lik Edi, s kojim sam rasturao svakog. Sa 50+ godina, nemam zelju cak ni za svojom strascu Total war fransizmom. Dosao do Atile i pocelo mi njesra biti. Half Life, Thif, Shogun, ma da ne nabrajam, to su bile igretine, gdje nisi imao chetove ko danas i igrao sa žarom. Prve online ige su mi bile CoD 1 i 2 gdje sam imao svoju ekipu za ratovanje i duele i TS razgovori po citav dan i noc. Ogame, to je bilo strašno. Bukvalno drezdis za kompom i zivis za flotu. Racunas kad ce udar, koliko ce stete biti, pokupiti resursa itd. Kad se sjetim jednom, pravio flotu i cekao da stigne i poslije ne prospavane noci i jutro uz cigare i kafu, prikunjam pred vece, ono ma pet minuta. Trgnem se i pogledam u monitor, kad crveni se ekran, ide napad na mene. To panika, stres, jadi, kud cu sta cu. Dok se nisam uhavizo i skontao u zadnjim sekundama kako da se izvucem i spasim flotu. To si mogao jedino ako je flota u svemiru na putu. A i tu te dobri ogameri mogu skontati pa puknuti pri slijetanju na planet. EEEEEEE dzeco, dzeco, niste vi osjetili prave drazi kad se online igra. CoD bila grupa Medvjedja Druzina i tu su me prozvali pici. Lijepa stara vremena. EVE stagniro evo vec godina-dvije. Sad igram manje zahtjevne igre cisto radi razonode i opustanja, ono staracki.

NapricaH svega a evo ko hoce da se podsjeti konzola pogotovo PS1 igara ima online stranica i udri.

https://www.retrogames.cc/

Ha i ovo sa nasao Amidar, stara arkadna igrica sa aparata na zeljeznickoj stanici osamdesetih godina. :mrgreen:

https://www.retrogames.cc/arcade-games/ ... older.html

Bio sam lud za ovom igrom da sam zanemario bilijar, karte i fliper.
:thumbup:

vimm's layer isto dobra stranica za emulaciju. ima saso mange
Bosnian Dragon1

#44630 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

sto se tice cod2 , to su bili dani, tamo negdje od 2005 do 2008 se igralo masovno multiplayer dok se islo u srednju , mi iz Prve gimnazije u Sarajevu se pokupimo haman svaki dan poslije nastave pravac u internet klub, nas desetak , podjeli se na ekipe i rokaj po 3-4 sata .

carentan, el alamein , burgundy, brecourt , caen...to su bile mape za sjecanje...

Poslije kad je izasla serija band of brothers kod nas , meni najbolja koju sam ikada gledao, vidim ja lokacije u seriji meni sve poznate, bila neka scena u cini mi se Caen bas idu Ameri svabe ih stisle, kontam ja u sebi bjezite tu desno ima srusen zid i sidjete u podrum zgrade :D
House

#44631 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

joj internet klubovi i igranje AOE do jutra :mrgreen:
Dope_Man

#44632 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

Koji sam ja izrod bio... internet klub kod osnovne, mozda nekih 15tak mjesta, pa ko prvi uleti njegovo. Trcimo svi nakon nastave da potrosimo marku. Koliko ima ekrana - na svakom CS... na mom Vice City :D
Bosnian Dragon1

#44633 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Dope_Man wrote: 18/07/2023 15:35 Koji sam ja izrod bio... internet klub kod osnovne, mozda nekih 15tak mjesta, pa ko prvi uleti njegovo. Trcimo svi nakon nastave da potrosimo marku. Koliko ima ekrana - na svakom CS... na mom Vice City :D
isti sam bio, srednja je bila cod 2 era , a u osnovnoj pola je bilo era CS a pola GTA 3 i vice city , al cesto sam i ja znao svi igraju CS a na mom ekranu GTA 3 ili vice city :D

mi smo cak na kraju osmog razreda kad nam je matura bila , otisli na maturu , zavrsili oko 12 navece, otisli ranije s mature jer smo rezervisali u internet klubu termin za CS , onako sredjeni u odjelima zasjeli i pucali CS do 7 ujutro , tad je bio na Bascarsiji aktuelan Eesy net internet klub, radio 24 sata, ko je iz Sarajeva trebao bi da zna za to kultno mjesto u Starom Gradu :D :D :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#44634 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

Sjecam se videotape kod libijske ambasade, to je vise sos-a. U podiums like napravio videoteku I drugs soba konzola ps1. Tad bilo uzet NBA bullet sa Jordanom I Pipenom, PA sutas kosarke ko lud.
Sto se Tice Tekena, Edi je bio Tito, nalupo Sam raje oni muda grizli. Cak su me bili I bojkotovali, mislili da Sam cheter. Ubio sam kupus u njima. Fife I Pesa Ono bio sam solidan.
CoD2 Sam bio u klanu I posto Sam I tad pride dvajs Godiva bio najstariji sa 30+. Uglavnom u timskim Barbara Sam korisrio punparicu I cuvao kad postavis eksploziv. Onda je to see sjebo wall hack, jebo mu ja ko GA napravi.

Chmoljo, Koji si Klang bio I na Kojima server-based. Tad se prasio najvise od logos often I Nenad od Telekom. Susjedi is Hr I Srb, masovno bili na nasim server-based. Tu Sam dosta raje upoznao I sprijateljio se. Sastajali se I dernecili. Chmoljo da nisi vision na logosoftovom server-based, tu su me prozvali picolomac, ubijo Sam kundakom noobove. Moro si MI lec na kundak bar desetak Puta.
caseytron

#44635 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by caseytron »

Bosnian Dragon1 wrote: 18/07/2023 15:28 sto se tice cod2 , to su bili dani, tamo negdje od 2005 do 2008 se igralo masovno multiplayer dok se islo u srednju , mi iz Prve gimnazije u Sarajevu se pokupimo haman svaki dan poslije nastave pravac u internet klub, nas desetak , podjeli se na ekipe i rokaj po 3-4 sata .

carentan, el alamein , burgundy, brecourt , caen...to su bile mape za sjecanje...

Poslije kad je izasla serija band of brothers kod nas , meni najbolja koju sam ikada gledao, vidim ja lokacije u seriji meni sve poznate, bila neka scena u cini mi se Caen bas idu Ameri svabe ih stisle, kontam ja u sebi bjezite tu desno ima srusen zid i sidjete u podrum zgrade :D
I ja sam isao u Prvu, doduse generacija 2006-2010 :D
Tito_i_Partija

#44636 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

A ja baš sinoć kontam šta da igram, pa haj reko nisam dugo upalio ETS 2, da odvučem koju turu taman dok popijem pivo pred spavanje. I dok se okrenu ono pola dva ujutro. :lol:

Ova igra je ono što bi rekli "timeless". Možda se Feri ne bi svidila jer nema kraja, al' ne znam postoji li bolja igra na dunjaluku čisto za opustit' se.
pici

#44637 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

House wrote: 18/07/2023 15:10
pici wrote: 18/07/2023 08:34 quqate sa 30+ godina kako vam je dosta i prekucali ste a ja u tim godinama najvise furao igre. Od 99, kad sam uzeo prvi pentium, to je bila ludnica. za 5 godina imao piratsku kolekciju, cirka slagat cu oko 1000 naslova. Nisam sve igrao al sam uzeo bar bris na svakoj. PS1 imao par komada, drzao videoteku i iznajmljivao ih. Tako da sam tu bio najvise opcinjen Tekenom, moj lik Edi, s kojim sam rasturao svakog. Sa 50+ godina, nemam zelju cak ni za svojom strascu Total war fransizmom. Dosao do Atile i pocelo mi njesra biti. Half Life, Thif, Shogun, ma da ne nabrajam, to su bile igretine, gdje nisi imao chetove ko danas i igrao sa žarom. Prve online ige su mi bile CoD 1 i 2 gdje sam imao svoju ekipu za ratovanje i duele i TS razgovori po citav dan i noc. Ogame, to je bilo strašno. Bukvalno drezdis za kompom i zivis za flotu. Racunas kad ce udar, koliko ce stete biti, pokupiti resursa itd. Kad se sjetim jednom, pravio flotu i cekao da stigne i poslije ne prospavane noci i jutro uz cigare i kafu, prikunjam pred vece, ono ma pet minuta. Trgnem se i pogledam u monitor, kad crveni se ekran, ide napad na mene. To panika, stres, jadi, kud cu sta cu. Dok se nisam uhavizo i skontao u zadnjim sekundama kako da se izvucem i spasim flotu. To si mogao jedino ako je flota u svemiru na putu. A i tu te dobri ogameri mogu skontati pa puknuti pri slijetanju na planet. EEEEEEE dzeco, dzeco, niste vi osjetili prave drazi kad se online igra. CoD bila grupa Medvjedja Druzina i tu su me prozvali pici. Lijepa stara vremena. EVE stagniro evo vec godina-dvije. Sad igram manje zahtjevne igre cisto radi razonode i opustanja, ono staracki.

NapricaH svega a evo ko hoce da se podsjeti konzola pogotovo PS1 igara ima online stranica i udri.

https://www.retrogames.cc/

Ha i ovo sa nasao Amidar, stara arkadna igrica sa aparata na zeljeznickoj stanici osamdesetih godina. :mrgreen:

https://www.retrogames.cc/arcade-games/ ... older.html

Bio sam lud za ovom igrom da sam zanemario bilijar, karte i fliper.
:thumbup:

vimm's layer isto dobra stranica za emulaciju. ima saso mange
Imas ovu isto online, opustajuca zaraza.

https://www.crazygames.com/

Ovu sam prekuco
https://www.crazygames.com/game/day-d-tower-rush

A ova je upocetku frustrirajuca dok ne skontas.

https://www.crazygames.com/game/kingmak ... or-s-duels

Poslije svake pobjede, imas upgrade karti. Kad te porazi ide sve odpocetka kao i upgrade. Moras skontati taktiku. Ja sam skontao i sad ga redovno ljusim, dobije i on mene al ipaK sam ja mozak :mrgreen:

I ovu sam prekuco, joj zarazna je.Level 50, Wave 38. Ubili su me al sam ih dohako, piliĆima.

https://www.crazygames.com/game/merge-c ... en-defense
Last edited by pici on 18/07/2023 16:53, edited 1 time in total.
pici

#44638 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

Chmoljo wrote: 18/07/2023 12:02 pa i igro sam COD prije 20 godina, samo si ti i tada bio sporih refleksa zbog starosti :evil: :evil: :evil: :D
Igras li DoD-a. De da se nadjemo da te izdegenecim, biraj server i mjesto :mrgreen:
Tvrtko II Kotromanić

#44639 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Bosnian Dragon1 wrote: 18/07/2023 15:09
Chmoljo wrote: 18/07/2023 15:04 znam, skido sam ja to, ali bilo je nekih zajebancija pa je znalo da ne radi. mislio sam pokupovati lagano sve u nekom dužem periodu ili nadati se humble bundle ETS2 ko što sam pokupio dobar dio DLCova kroz Cities: Skylines bundle.
ma ja moras uskladiti modove pogotovo kod mapa pazit na load order uskladit update igre sa update modova, ja imam preko 80 modova sve ukupno, od toga su 10 mape samo, treba vremena dok sve skines uvezes kako treba, ali poslije je uzivancija, kod mene je preko 20 giga modova na ETS2, na american truck je nesto manje

A DLCove sto se tice mapa obavezno uzmi sve, pogotovo ako mislis modove za mape imat, vecina trazi sve dlcove da imas
mozes li mi u pp poslati info za modove?
prosli put kad sam igrao skinuo sam promods mapu, dobro je fercerala, a znam da mi nisu ostali svi (mozda nisam dobro poredao) modovi radili kako treba

pa ako mozes pokoji link za modove (mape i terete prije svega) a svakako ziv bio i pravilan redoslijed kako se poreda da mi fercera :)
Bosnian Dragon1

#44640 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

caseytron wrote: 18/07/2023 16:10
Bosnian Dragon1 wrote: 18/07/2023 15:28 sto se tice cod2 , to su bili dani, tamo negdje od 2005 do 2008 se igralo masovno multiplayer dok se islo u srednju , mi iz Prve gimnazije u Sarajevu se pokupimo haman svaki dan poslije nastave pravac u internet klub, nas desetak , podjeli se na ekipe i rokaj po 3-4 sata .

I ja sam isao u Prvu, doduse generacija 2006-2010 :D
vjerovatno smo se sretali po hodnicima :D , jesil igrao cod 2 tada, mi smo na cobaniji visili u tom internet klubu
belfy

#44641 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by belfy »

Chmoljo wrote: 18/07/2023 14:52 :thumbup: zarazno je
ne bih ni znao da jeste da nisam poceo. nego si tada napisao post o istoj gdje, parafraziram: "imas neke obaveze, ali samo razmisljas kako da ne izgubis grad koji ti je bitan (ili nesto tako)" i tada u meni proradi crv, pa odem i potrazim kako sta i vec sutradan sam je zaigrao. a, eto, interesantno, prije nje zaista ne znam koju sam zadnju presao. toliko vremena je proslo...
Chmoljo wrote: 18/07/2023 15:04
ferratilis wrote: 18/07/2023 14:59 Chmoljo ce pjevat' "ljuljaj, ne ljuljaj, Doboj, Tuzla, Karakaj" dok vozi sljive iz Celica u Kalesiju. :D
znaš šta kažu kako je drug bravar govorio: fabrike se prave gdje ima sirovine.

pa onda napravi KPZ u Foči i Zenici :D
nije sirovina u Zenici postojala od cetr'espete. ona je prepoznata, ipak, puno ranije. Austrougari su napravili i zatvor i zeljezaru... bravar je samo uvidio da se potencijal siri, pa razvijao dalje. :D
Rothmans

#44642 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rothmans »

Ja samo nisam razumio kako je neko pored cod-a mogao ganjat cs ? Ono bezveze nisanjenje ,kupovina oruzja , mape , ma nista niscim. Inace ,cod1 i 2 oko 3000h , a cod4 oko 8000h po xfire-u :mrgreen:
Quaresma

#44643 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Quaresma »

Sjeca li se iko Beltot mape iz CoD 2. Meni najdraza a nikad nije dobila remake u noviji codovima :sad:

Mene tuga stegne kad se sjetim tog vremena. Bas mi je zao sto je gaming otisao u skroz nekom drugom pravcu. Nekada smo igrali s tako malo contenta, a uzivali, danas ova mladja raja stalno trazi novog sadrzaja.
Bosnian Dragon1

#44644 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Rothmans wrote: 18/07/2023 17:09 Ja samo nisam razumio kako je neko pored cod-a mogao ganjat cs ? Ono bezveze nisanjenje ,kupovina oruzja , mape , ma nista niscim. Inace ,cod1 i 2 oko 3000h , a cod4 oko 8000h po xfire-u :mrgreen:
joj xfire kad se sjetim, preteca steam-a :D
Rothmans

#44645 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rothmans »

Bosnian Dragon1 wrote: 18/07/2023 17:13
Rothmans wrote: 18/07/2023 17:09 Ja samo nisam razumio kako je neko pored cod-a mogao ganjat cs ? Ono bezveze nisanjenje ,kupovina oruzja , mape , ma nista niscim. Inace ,cod1 i 2 oko 3000h , a cod4 oko 8000h po xfire-u :mrgreen:
Steta kad ga ukinuse, odjednom sa kamaru raje izgubis kontakt
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#44646 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

xfire i msn :(
Bosnian Dragon1

#44647 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Rothmans wrote: 18/07/2023 17:17
Bosnian Dragon1 wrote: 18/07/2023 17:13

Steta kad ga ukinuse, odjednom sa kamaru raje izgubis kontakt
bas tako i ja sam masu raje pogubio
Velkoski wrote: 18/07/2023 17:24 xfire i msn :(
eh i msn je posebna prica
ferratilis

#44648 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Tito_i_Partija wrote: 18/07/2023 16:42 Možda se Feri ne bi svidila jer nema kraja, al' ne znam postoji li bolja igra na dunjaluku čisto za opustit' se.
Moram priznat, ETS2 je izuzetak. Odlicna. :thumbup:

Osim kad vozis kroz Francusku i moras placat putarinu na svaki kilometar. :D
ucenik1234

#44649 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ucenik1234 »

Tito_i_Partija wrote: 18/07/2023 16:42 A ja baš sinoć kontam šta da igram, pa haj reko nisam dugo upalio ETS 2, da odvučem koju turu taman dok popijem pivo pred spavanje. I dok se okrenu ono pola dva ujutro. :lol:

Ova igra je ono što bi rekli "timeless". Možda se Feri ne bi svidila jer nema kraja, al' ne znam postoji li bolja igra na dunjaluku čisto za opustit' se.
Ne postoji, sta sam puta sehur uz nju docekao. Ti uzmes grdosiju od 40t i laganini, ni pritiska ni znojenja zbog brzih reakcija i napetosti - pjepota za opustit se
Bosnian Dragon1

#44650 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Tvrtko II Kotromanić wrote: 18/07/2023 16:56
Bosnian Dragon1 wrote: 18/07/2023 15:09

mozes li mi u pp poslati info za modove?
prosli put kad sam igrao skinuo sam promods mapu, dobro je fercerala, a znam da mi nisu ostali svi (mozda nisam dobro poredao) modovi radili kako treba

pa ako mozes pokoji link za modove (mape i terete prije svega) a svakako ziv bio i pravilan redoslijed kako se poreda da mi fercera :)
nisi garant sve poredao kako treba ili ti nije bio updatovan mod... moze posaljem ti linkove i screenshot iz mog mod managera kako je sve poredano , najbolje dodaj me na steam , pa ako kome jos treba nek me doda ...
trenutno sam u Hrvatskoj vracam se krajem sedmice pa ti posaljem to

nick od Steam mi je : feodosij
Post Reply