Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
244
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 556

House

#44601 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Image

kakav lanac
House

#44602 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Bosnian Dragon1 wrote: 17/07/2023 22:42 puno se manje vremena za gaming ima nego u dvadesetim, zena djeca poso obaveze al nekako se nadje vremena, nije valjda da smo svi ovde 30+ :D
ja trenutno Euro/American truck sim, Snow Runner, Project Cars.
Kod mene imaju igre koje igram konstantno, tipa Euro truck kojeg igram u kontinuitetu od 2014 i American Truck sim kojeg igram od 2016 , te dvije haman svaki dan , i battlefield sam igrao svakodnevno do zenidbe njega sam morao zrtvovati . Snow runner isto igram jako cesto, a ove ostale predjem i uninstall
od PS1 do danas. Igrat ću dok sam živ, vjeruj. Vatra nije ugašena

PS1 nabavio negdje 97, možda prvi u gradu. NBA 97 I FIFA 96
House

#44603 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

i dalje imam stari ps2 sa kontrolerima. i pun kurac diskova... :-D pirati

čipovan PS2
House

#44604 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

podržite DAVE THE DIVER!

:thumbup: jedan lik radio igru.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#44605 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

quqate sa 30+ godina kako vam je dosta i prekucali ste a ja u tim godinama najvise furao igre. Od 99, kad sam uzeo prvi pentium, to je bila ludnica. za 5 godina imao piratsku kolekciju, cirka slagat cu oko 1000 naslova. Nisam sve igrao al sam uzeo bar bris na svakoj. PS1 imao par komada, drzao videoteku i iznajmljivao ih. Tako da sam tu bio najvise opcinjen Tekenom, moj lik Edi, s kojim sam rasturao svakog. Sa 50+ godina, nemam zelju cak ni za svojom strascu Total war fransizmom. Dosao do Atile i pocelo mi njesra biti. Half Life, Thif, Shogun, ma da ne nabrajam, to su bile igretine, gdje nisi imao chetove ko danas i igrao sa žarom. Prve online ige su mi bile CoD 1 i 2 gdje sam imao svoju ekipu za ratovanje i duele i TS razgovori po citav dan i noc. Ogame, to je bilo strašno. Bukvalno drezdis za kompom i zivis za flotu. Racunas kad ce udar, koliko ce stete biti, pokupiti resursa itd. Kad se sjetim jednom, pravio flotu i cekao da stigne i poslije ne prospavane noci i jutro uz cigare i kafu, prikunjam pred vece, ono ma pet minuta. Trgnem se i pogledam u monitor, kad crveni se ekran, ide napad na mene. To panika, stres, jadi, kud cu sta cu. Dok se nisam uhavizo i skontao u zadnjim sekundama kako da se izvucem i spasim flotu. To si mogao jedino ako je flota u svemiru na putu. A i tu te dobri ogameri mogu skontati pa puknuti pri slijetanju na planet. EEEEEEE dzeco, dzeco, niste vi osjetili prave drazi kad se online igra. CoD bila grupa Medvjedja Druzina i tu su me prozvali pici. Lijepa stara vremena. EVE stagniro evo vec godina-dvije. Sad igram manje zahtjevne igre cisto radi razonode i opustanja, ono staracki.

NapricaH svega a evo ko hoce da se podsjeti konzola pogotovo PS1 igara ima online stranica i udri.

https://www.retrogames.cc/

Ha i ovo sa nasao Amidar, stara arkadna igrica sa aparata na zeljeznickoj stanici osamdesetih godina. :mrgreen:

https://www.retrogames.cc/arcade-games/ ... older.html

Bio sam lud za ovom igrom da sam zanemario bilijar, karte i fliper.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#44606 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote: 18/07/2023 00:58
Chmoljo wrote: 17/07/2023 22:19 ja sam trenutno na AC sindikatu.

za sve se nađe vremena. kad se sin tek rodio, morali smo ga hraniti svako dva sata. ja sam spremno uzeo noćnu smjenu i hranio dijete. bio na godišnjem mjesec dana.

šta mislite šta sam radio u pauzama između hranjenja?
:D
Vozo' kamione u nekom simulatoru? :D
jes, ko zmajcek gore :D samo nisam odavno igrao eurotruck. sve sam igrao narodne verzije, ali msm da ću polako uzimati originale odnosno base game i ekspanzije. nije da ih ima malo.

najviše me ponukala ekspanzija zapadni balkan 8-)
ferratilis

#44607 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ma nije tesko pronaci vremena za igre (cak i velike RPG-e) kad sebi poslozite prioritete. Ja npr. ne igram multiplayer nikako, izbjegavam igre koje nemaju "kraj" kao npr. Civilizacija, Stellaris, Terraria, Football Manager i slicno (nemam nista protiv njih, samo jedu vrijeme), poceo sam izbjegavat AAA open world naslove, pogotovo one od Ubisofta. Kad sam igrao AC Valhalla imao sam momenat "cekaj, zar cu stvarno potrosit 200 sati zivota na ovo, ma jebo to," obrisao je, kao i Ubisoft launcher, i nikad nisam pogledao nazad. Isto necu igrat Diablo 4 jer je igra zasnovana na MMO elementima i FOMO (fear of missing out) da te natjera da stalno grindas. Postoje Diablo 2, Titan Quest, Grim Dawn i modovi za iste. Ako je always-online, ne kupujem, cak ni na popustu.

Ono sto igram, po listi prioriteta: cRPG, oldschool shooteri, metroidvania, i kad naleti nesto dobro kao npr RE4 remake ili Desperados 3 sto je fokusirano na kvalitetan gameplay. Nekad igram modove za naslove koje volim: stari Doom, Quake, Stalker modovi i custom mape itd. Nekad se vratim omiljenim RPG-ima da ih vidim iz drugog ugla, nekad radim challenge run. Dark Souls sam igrao toliko puta da ga nekad pocnem iznova, kao opustanje. Ali bitno je znati sta zelis, izbjegavati taj jebeni FOMO (najveci neprijatelj novcanika i vremena), i uzivati. To je to. Posto uglavnom igram single player, ako trebam nesto uraditi ili skoknuti negdje, pauziram i nastavim kad se vratim. Znao sam pauzirati igru, otici negdje, i nastaviti nakon nekih osam sati. Nemam jos porodicu, ali kad budem imao, mislim da se moze sve izbalansirati.
Dope_Man

#44608 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

Moze se definitivno izbalansirati. Sve je stvar zelje. Ko ima zelju da igra, nastavice i sa zenom, i djetetom, i drugim djetetom, i trecim djetetom, i punicom koja se uselila jer se razvela od punca itd.. :lol:

Kod mnogih od nas jednostavno dodje do promjene u prioritetima i zeljama. Kod mene je definitivno gaming izgubio prioritet, mada vise igram danas nego prije par godina kada sam skoro skroz prestao jer sam imao neke druge prioritete. Imam ih i sad, al sad je neki balans malo ovog, malo onog.
ferratilis

#44609 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Sa zenom i djecom mozes, ali sa punicom bogami neces. :D
Chmoljo

#44610 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

normalno da nećeš sa punicom jer ćeš joj usta razvaliti kad krene pametovati da spamaš haste na human paladinu, dok ti želiš meziti protivnika rangerom sa distance.

pa joj ne složi šamarčinu.
Dope_Man

#44611 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Dope_Man »

Chmoljo wrote: 18/07/2023 11:31 normalno da nećeš sa punicom jer ćeš joj usta razvaliti kad krene pametovati da spamaš haste na human paladinu, dok ti želiš meziti protivnika rangerom sa distance.

pa joj ne složi šamarčinu.
:lol: :lol:

:thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#44612 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

JOOOOJJJ kako bi volio da je cmoljavi bio igrao CoD prije dvajs godina, bili bi na suprotnim stranama allvejs i kad bi bili na istim iso bi mu kundak s ledja :mrgreen: :P

Jebte pa ja vise karte ne znam igrati, table, vise-manje, remija itd. Znam poker zbog strip pokera :mrgreen:
Chmoljo

#44613 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

pa i igro sam COD prije 20 godina, samo si ti i tada bio sporih refleksa zbog starosti :evil: :evil: :evil: :D
ferratilis

#44614 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Sjecam se Carentan mape u CoD2, negdje je bila rupa u zidu kroz koju se moglo lako snajpati. Ovako napamet se ne mogu sjetit, ali siguran sam kad bi je opet igrao sve bi se vratilo. Isto Toujane mapu znam kao dlan. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#44615 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

u kojim ste klanovima bili? da čujem
Riddle

#44616 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Prilično sam siguran da su ti serveri i danas živi.
skajvoker22

#44617 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by skajvoker22 »

Velkoski wrote: 18/07/2023 12:34 u kojim ste klanovima bili? da čujem
Ja sam bio u extreme, bio sam cak i admin tamo nekad.
aCme

#44618 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aCme »

ferratilis wrote: 18/07/2023 12:13 Sjecam se Carentan mape u CoD2, negdje je bila rupa u zidu kroz koju se moglo lako snajpati. Ovako napamet se ne mogu sjetit, ali siguran sam kad bi je opet igrao sve bi se vratilo. Isto Toujane mapu znam kao dlan. :D
El Alamein :mrgreen:
belfy

#44619 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by belfy »

pici wrote: 18/07/2023 08:34 quqate sa 30+ godina kako vam je dosta i prekucali ste a ja u tim godinama najvise furao igre. Od 99, kad sam uzeo prvi pentium, to je bila ludnica. za 5 godina imao piratsku kolekciju, cirka slagat cu oko 1000 naslova. Nisam sve igrao al sam uzeo bar bris na svakoj. PS1 imao par komada, drzao videoteku i iznajmljivao ih. Tako da sam tu bio najvise opcinjen Tekenom, moj lik Edi, s kojim sam rasturao svakog. Sa 50+ godina, nemam zelju cak ni za svojom strascu Total war fransizmom. Dosao do Atile i pocelo mi njesra biti. Half Life, Thif, Shogun, ma da ne nabrajam, to su bile igretine, gdje nisi imao chetove ko danas i igrao sa žarom. Prve online ige su mi bile CoD 1 i 2 gdje sam imao svoju ekipu za ratovanje i duele i TS razgovori po citav dan i noc. Ogame, to je bilo strašno. Bukvalno drezdis za kompom i zivis za flotu. Racunas kad ce udar, koliko ce stete biti, pokupiti resursa itd. Kad se sjetim jednom, pravio flotu i cekao da stigne i poslije ne prospavane noci i jutro uz cigare i kafu, prikunjam pred vece, ono ma pet minuta. Trgnem se i pogledam u monitor, kad crveni se ekran, ide napad na mene. To panika, stres, jadi, kud cu sta cu. Dok se nisam uhavizo i skontao u zadnjim sekundama kako da se izvucem i spasim flotu. To si mogao jedino ako je flota u svemiru na putu. A i tu te dobri ogameri mogu skontati pa puknuti pri slijetanju na planet. EEEEEEE dzeco, dzeco, niste vi osjetili prave drazi kad se online igra. CoD bila grupa Medvjedja Druzina i tu su me prozvali pici. Lijepa stara vremena. EVE stagniro evo vec godina-dvije. Sad igram manje zahtjevne igre cisto radi razonode i opustanja, ono staracki.

NapricaH svega a evo ko hoce da se podsjeti konzola pogotovo PS1 igara ima online stranica i udri.

Ha i ovo sa nasao Amidar, stara arkadna igrica sa aparata na zeljeznickoj stanici osamdesetih godina. :mrgreen:

pfff, sa Edijem su igrali samo oni koji nisu nikada naucili igrati Tekken zapravo. :D a Ogame je bio dosta jednostavan, samo je jeo vrijeme da valja. ja sam tamo imao isti nik. cak me i Google pamti na Ogame-u jos uvijek. :mrgreen:

a sto se tice igranja sa 30+... nekako se samo sjecam da sam se tada lakse organizovao nego sa 40+, pa i vise igrao, jel. mada je doslo i do promjene prioriteta uveliko. zadnju igru koju sam zavrsio je Mount&Blade: Warband i to nedavno kada ju je Chmoljo nahvalio na ovoj temi, pa se odlucio da probam... (hvala Chmoljo) :kakoste:
dale cooper

#44620 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 18/07/2023 09:13
dale cooper wrote: 18/07/2023 00:58

Vozo' kamione u nekom simulatoru? :D
jes, ko zmajcek gore :D samo nisam odavno igrao eurotruck. sve sam igrao narodne verzije, ali msm da ću polako uzimati originale odnosno base game i ekspanzije. nije da ih ima malo.

Da vozaš lokalne ture i da te kriminalno malo plaćaju za to? :D
Chmoljo

#44621 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote: 18/07/2023 14:31
Chmoljo wrote: 18/07/2023 09:13

jok, da se pretvaram da sam Sarajlić Kopex :lol:
dale cooper

#44622 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 18/07/2023 14:45
dale cooper wrote: 18/07/2023 14:31

jok, da se pretvaram da sam Sarajlić Kopex :lol:
:lol:
Chmoljo

#44623 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

belfy wrote: 18/07/2023 14:22
pici wrote: 18/07/2023 08:34 quqate sa 30+ godina kako vam je dosta i prekucali ste a ja u tim godinama najvise furao igre. Od 99, kad sam uzeo prvi pentium, to je bila ludnica. za 5 godina imao piratsku kolekciju, cirka slagat cu oko 1000 naslova. Nisam sve igrao al sam uzeo bar bris na svakoj. PS1 imao par komada, drzao videoteku i iznajmljivao ih. Tako da sam tu bio najvise opcinjen Tekenom, moj lik Edi, s kojim sam rasturao svakog. Sa 50+ godina, nemam zelju cak ni za svojom strascu Total war fransizmom. Dosao do Atile i pocelo mi njesra biti. Half Life, Thif, Shogun, ma da ne nabrajam, to su bile igretine, gdje nisi imao chetove ko danas i igrao sa žarom. Prve online ige su mi bile CoD 1 i 2 gdje sam imao svoju ekipu za ratovanje i duele i TS razgovori po citav dan i noc. Ogame, to je bilo strašno. Bukvalno drezdis za kompom i zivis za flotu. Racunas kad ce udar, koliko ce stete biti, pokupiti resursa itd. Kad se sjetim jednom, pravio flotu i cekao da stigne i poslije ne prospavane noci i jutro uz cigare i kafu, prikunjam pred vece, ono ma pet minuta. Trgnem se i pogledam u monitor, kad crveni se ekran, ide napad na mene. To panika, stres, jadi, kud cu sta cu. Dok se nisam uhavizo i skontao u zadnjim sekundama kako da se izvucem i spasim flotu. To si mogao jedino ako je flota u svemiru na putu. A i tu te dobri ogameri mogu skontati pa puknuti pri slijetanju na planet. EEEEEEE dzeco, dzeco, niste vi osjetili prave drazi kad se online igra. CoD bila grupa Medvjedja Druzina i tu su me prozvali pici. Lijepa stara vremena. EVE stagniro evo vec godina-dvije. Sad igram manje zahtjevne igre cisto radi razonode i opustanja, ono staracki.

pfff, sa Edijem su igrali samo oni koji nisu nikada naucili igrati Tekken zapravo. :D a Ogame je bio dosta jednostavan, samo je jeo vrijeme da valja. ja sam tamo imao isti nik. cak me i Google pamti na Ogame-u jos uvijek. :mrgreen:

a sto se tice igranja sa 30+... nekako se samo sjecam da sam se tada lakse organizovao nego sa 40+, pa i vise igrao, jel. mada je doslo i do promjene prioriteta uveliko. zadnju igru koju sam zavrsio je Mount&Blade: Warband i to nedavno kada ju je Chmoljo nahvalio na ovoj temi, pa se odlucio da probam... (hvala Chmoljo) :kakoste:
:thumbup: zarazno je
ferratilis

#44624 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Chmoljo ce pjevat' "ljuljaj, ne ljuljaj, Doboj, Tuzla, Karakaj" dok vozi sljive iz Celica u Kalesiju. :D
Bosnian Dragon1

#44625 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Chmoljo wrote: 18/07/2023 09:13 najviše me ponukala ekspanzija zapadni balkan
ako ti sta bude trebalo vezano za euro/american truck javi se , preporuka za mape , modove, dlcove bilo sta. Od mapa promods moras obavezno skinut.
ja imam sve zivo , svi dlc-ovi plus map modovi , vozim od islanda do preko maroka, sjeverne afrike, bliski istok , rusija ,kazahstan :D
Post Reply