Pa koliko je sljaka prednost za Nadala, beton je za Djokovica… sad dolazimo do onoga sto Toni prica, sta bi bilo da se igraju dva GS na sljaci
TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#25327 Re: TENIS
ne sumnjam da bi se ovaj adaptirao 
bolje reci sreća pa se ne igra više od jednog, postoji razlog što se po šljaci igra samo u Južnoj Americi

bolje reci sreća pa se ne igra više od jednog, postoji razlog što se po šljaci igra samo u Južnoj Americi
- kakotakonikako
#25328 Re: TENIS
ultima_palabra wrote: ↑14/07/2023 10:32Pa koliko je sljaka prednost za Nadala, beton je za Djokovica… sad dolazimo do onoga sto Toni prica, sta bi bilo da se igraju dva GS na sljaci![]()
'Ta ce Toni, necko rek'o. A i ko je ovaj Toni
- Dr Kova
#25329 Re: TENIS
Evo čujem da sad na Eurosportu umjesto Wilandera zovu Nečka 
- Blek Stena
#25330 Re: TENIS
Diskusija podsjeca na period shakea69 i leopolda i jos nekih forumasa koji su zdusili sa teme i grizu muda iz prikrajka.
good times
good times
- Blek Stena
-
Naslovnica
#25332 Re: TENIS
Da je bilo koji teniser sa, uslovno rečeno, Zapada, u poziciji gdje se rezultatski sada nalazi Novak ne bi bilo dvojbe - bio bi GOAT.
Bez ikakvih kalkulacija.
As simple as that.
Bez ikakvih kalkulacija.
As simple as that.
- necko_hz
#25333 Re: TENIS
Šta bi bilo da se dva igraju na travi?ultima_palabra wrote: ↑14/07/2023 10:32Pa koliko je sljaka prednost za Nadala, beton je za Djokovica… sad dolazimo do onoga sto Toni prica, sta bi bilo da se igraju dva GS na sljaci
Takve postavke nemaju nikakve veze sa logikom, jer ima dovoljno različitih Slamova, turnira i podloga na osnovu kojih se može definisati kompletnost igrača upravo na bazi toga koliko su dobri na svim.
I u takvoj postavci pobjedu odnosi onaj koji je osim na svojoj omiljenoj, više dominirao i na podlogama koje su mu slabije u odnosu na rivale i njihove rezultate na njima slabijim podlogama. I ne trebaš biti Ajnštajn da skontaš ko je to od njih trojice.
Imaš jednog koji je svaki Slam osvajao najmanje po 3 puta, a svaki Masters najmanje po 2 i tu sva priča prestaje, osim, naravno, za Tonija i ove inženjere iznad koji ne znaju ni afrikata ubosti, a kamoli kreirati i argumentovati vlastito mišljenje.
Toni reko.
-
breuer
#25334 Re: TENIS
Najbolji svih vremena: Đoković, Federer i Toni Nadal...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#25335 Re: TENIS
Rijec, izraz,..GOAT je izmisljen samo da bi forumasi klixa, visili na forumu i zaradjivali pare gazdama klixa.
As simple as that..
As simple as that..
- necko_hz
#25336 Re: TENIS
Tema od 2009. godine ima oko 25 milja komentara, a ti od 2015. si uspio sam nakucati 11 milja više. Pa ti vidi ko kome zarađuje. 
- konektovan
- necko_hz
#25338 Re: TENIS
Nisam, samo ti poentiram da se neće od nas tenisera puno hljeba najest. 
- ultima_palabra
#25339 Re: TENIS
Vidis da se zajebavam, sve to je SBBKBB strogi.necko_hz wrote: ↑14/07/2023 13:29Šta bi bilo da se dva igraju na travi?ultima_palabra wrote: ↑14/07/2023 10:32Pa koliko je sljaka prednost za Nadala, beton je za Djokovica… sad dolazimo do onoga sto Toni prica, sta bi bilo da se igraju dva GS na sljaci![]()
Takve postavke nemaju nikakve veze sa logikom, jer ima dovoljno različitih Slamova, turnira i podloga na osnovu kojih se može definisati kompletnost igrača upravo na bazi toga koliko su dobri na svim.
I u takvoj postavci pobjedu odnosi onaj koji je osim na svojoj omiljenoj, više dominirao i na podlogama koje su mu slabije u odnosu na rivale i njihove rezultate na njima slabijim podlogama. I ne trebaš biti Ajnštajn da skontaš ko je to od njih trojice.![]()
Imaš jednog koji je svaki Slam osvajao najmanje po 3 puta, a svaki Masters najmanje po 2 i tu sva priča prestaje, osim, naravno, za Tonija i ove inženjere iznad koji ne znaju ni afrikata ubosti, a kamoli kreirati i argumentovati vlastito mišljenje.
Toni reko.![]()
- Better Man
#25340 Re: TENIS
Đaba mu sve, kad igra dosadan tenis i kad nema magije i ljepote u igri. A upravo je magija i ljepota što želimo vidjeti u tenisu, a ne puko prebacivanje loptice i čekanje greške protivnika.zarko.filip wrote: ↑13/07/2023 20:13Vidi ovako.U vecini utakmica je SFRJ igrala ljepsi,bolji fudbal protiv Njemacke.Narocito u Bg ne evropskom prvenstvu.Vodili 2:0 a trebali 5:0.Na kraju SFRJ izgubi tu utakmucu.Better Man wrote: ↑13/07/2023 09:11
Vidi, Novak je najtrofejniji teniser, ali najveći nije. Tenis koji igra Novak je užasno dosadan. Stajati na osnovnoj crti i prebacivati lopticu nije nikakva draž za ljubitelej tenisa. Znam ljude koji su imali priliku da gledaju Novaka na GS turnirima, kažu da je njegov tenis dosadan i da oni to ne mogu gledati. Federer, kojeg nisam nikad simpatisao, čarobnjak je kad je u pitanju tenis. Jednoručni bekend, izlasci na mrežu i ostalo je sve što istinski teniski fan želi da vidi, a ne dosadno prebacivanje loptice. Jedan Sampras u svom prime timeu bi redovno šamarao Novaka na Wimbledonu i on je za mene pravi kralj tog turnira, jer nikad nije izgubio finale. Niko ne spori da je Novak najtrofejniji, ali da bi bio najveći, moraš imati magiju, tj. igru, koja nije samo prebacivanje loptice i čekanje greške protivnika. Izađi na mrežu, napadni, kreći se po cijelom terenu.
E sad Rodez jednorucni beked,slajsovi,izlasci na mrezu...i izgubi od Novaka.Sad na osnovu rezultata svako normalan ce reci da je njegov tenis protiv Novaka veoma veoma glup jer nije davao nikakve rezultate.Sad dal igrac koji igra glup tenis moze biti GOAT.
- ultima_palabra
#25341 Re: TENIS
Ili mozda da samo nema harizmu Ivana DrageNaslovnica wrote: ↑14/07/2023 13:25 Da je bilo koji teniser sa, uslovno rečeno, Zapada, u poziciji gdje se rezultatski sada nalazi Novak ne bi bilo dvojbe - bio bi GOAT.
Bez ikakvih kalkulacija.
As simple as that.
-
Naslovnica
#25342 Re: TENIS
Jbga, nemere na silu da se stvori harizma, takav si kakav si.ultima_palabra wrote: ↑14/07/2023 18:53Ili mozda da samo nema harizmu Ivana DrageNaslovnica wrote: ↑14/07/2023 13:25 Da je bilo koji teniser sa, uslovno rečeno, Zapada, u poziciji gdje se rezultatski sada nalazi Novak ne bi bilo dvojbe - bio bi GOAT.
Bez ikakvih kalkulacija.
As simple as that.![]()
Rezultatski, niko ne bi imao dvojbe.
Zaista ne znam šta rezultatski još treba da uradi da bi dokazao da je najbolji teniser svih vremena?
Što se mene tiče, ja sam uvijek simpatisao Stefana Edberga.
Uvijek se sa sjetom sjećam svojih Stefan Edberg adidaski, zelenih.
Igralo se tenisa gore kod toplane (B-faza), bio nacrtan teren, nila i nekakva mreža, niko nam nikada nije branio. Pored veliki zid, lupalo se po cijeli dan.
A igralo se i iza zgrada, mreža bila od vreća za krompir.
Ja ne znam kada sam zadnji put vidio dijete sa reketom, valjda i ovo malo djece što igra - ode na prave terene.
- zarko.filip
#25343 Re: TENIS
Samo ti uzivaj u "magiji i ljepoti" i gubi meceve.Al ajde odgovori mi kakva je to "magija"kada izgubis mec?Better Man wrote: ↑14/07/2023 18:30Đaba mu sve, kad igra dosadan tenis i kad nema magije i ljepote u igri. A upravo je magija i ljepota što želimo vidjeti u tenisu, a ne puko prebacivanje loptice i čekanje greške protivnika.zarko.filip wrote: ↑13/07/2023 20:13
Vidi ovako.U vecini utakmica je SFRJ igrala ljepsi,bolji fudbal protiv Njemacke.Narocito u Bg ne evropskom prvenstvu.Vodili 2:0 a trebali 5:0.Na kraju SFRJ izgubi tu utakmucu.
E sad Rodez jednorucni beked,slajsovi,izlasci na mrezu...i izgubi od Novaka.Sad na osnovu rezultata svako normalan ce reci da je njegov tenis protiv Novaka veoma veoma glup jer nije davao nikakve rezultate.Sad dal igrac koji igra glup tenis moze biti GOAT.
- Better Man
#25344 Re: TENIS
Izvini, ali ono što igra Novak je sve samo ne ljepota od tenisa. Jedan je bio Pete Sampras i njegov fantastični tenis. Glede Federera, iako ga nikad nisam simpatisao, on će uvijek zbog načina igre biti sinonim za tenis, iako nije trofejniji od Novaka.zarko.filip wrote: ↑15/07/2023 03:08Samo ti uzivaj u "magiji i ljepoti" i gubi meceve.Al ajde odgovori mi kakva je to "magija"kada izgubis mec?Better Man wrote: ↑14/07/2023 18:30
Đaba mu sve, kad igra dosadan tenis i kad nema magije i ljepote u igri. A upravo je magija i ljepota što želimo vidjeti u tenisu, a ne puko prebacivanje loptice i čekanje greške protivnika.
- konektovan
#25345 Re: TENIS
Stil je jedno,..efikasnost je drugo...Better Man wrote: ↑15/07/2023 17:23Izvini, ali ono što igra Novak je sve samo ne ljepota od tenisa. Jedan je bio Pete Sampras i njegov fantastični tenis. Glede Federera, iako ga nikad nisam simpatisao, on će uvijek zbog načina igre biti sinonim za tenis, iako nije trofejniji od Novaka.zarko.filip wrote: ↑15/07/2023 03:08
Samo ti uzivaj u "magiji i ljepoti" i gubi meceve.Al ajde odgovori mi kakva je to "magija"kada izgubis mec?
Novak mozda stilom nije Federer,..ali rezultatski njegov stil je donio vise titula.
Ja sam simpatisao Samprasa, i mislio sam da je to to..pa je dosao Federer, i onda opet kontam to je to, ali je cinjenica da Novak pobjedjuje. Kao laiku,..menji njegov tenis nije ruzan uopste, mozda kao licnost, pojava, izaziva odredjene kontroverze kod navijaca, gledaoca,..ali mu se mora priznati da je vrhunski igrac, atleta...
-
Bodkin
#25346 Re: TENIS
To je sve subjektivno i da se argumentovati zasto random anonimni forumas ista znaci u odredjivanju najbokjeg ikad ono odokativno. Couch potato misljenje. Nesto slicno kao u NBA sto jokic nekima nije mvp radi eye checka.Better Man wrote: ↑15/07/2023 17:23Izvini, ali ono što igra Novak je sve samo ne ljepota od tenisa. Jedan je bio Pete Sampras i njegov fantastični tenis. Glede Federera, iako ga nikad nisam simpatisao, on će uvijek zbog načina igre biti sinonim za tenis, iako nije trofejniji od Novaka.zarko.filip wrote: ↑15/07/2023 03:08
Samo ti uzivaj u "magiji i ljepoti" i gubi meceve.Al ajde odgovori mi kakva je to "magija"kada izgubis mec?
Zato postoji statistika i rezultati
- necko_hz
#25347 Re: TENIS
A evo i apropo priče o popularitetu tenisa, pošto pojedini imaju fetiš isključivo na izjave poznatih eksperata u nemogućnosti formiranja vlastitog mišljenja.
A development of sport, in the beginning of which, according to Federer, Björn Borg in particular was very heavily involved: I only understood later what Björn Borg meant for sport", explains the Swiss. "He was one of the first to receive sponsorship . He was one of the first to stand for pop culture in tennis, I believe that for a time he was the second most famous person in the world after the Pope. "That Federer, today, made such investments - such as the design of his own shoe - can make him find himself on the Forbes list, this "would have been unthinkable without Björn Borg."
A development of sport, in the beginning of which, according to Federer, Björn Borg in particular was very heavily involved: I only understood later what Björn Borg meant for sport", explains the Swiss. "He was one of the first to receive sponsorship . He was one of the first to stand for pop culture in tennis, I believe that for a time he was the second most famous person in the world after the Pope. "That Federer, today, made such investments - such as the design of his own shoe - can make him find himself on the Forbes list, this "would have been unthinkable without Björn Borg."
- zarko.filip
#25348 Re: TENIS
Izvini ali ti onda nemas pojma o sportu.Najlakse je napraviti taktiku da pobjedis nekoga.Al to treba sprovesti sa rijeci na djelo.A kada se to uradi onda je to i ljepota,savrsenstvo,genijalnost...Better Man wrote: ↑15/07/2023 17:23Izvini, ali ono što igra Novak je sve samo ne ljepota od tenisa. Jedan je bio Pete Sampras i njegov fantastični tenis. Glede Federera, iako ga nikad nisam simpatisao, on će uvijek zbog načina igre biti sinonim za tenis, iako nije trofejniji od Novaka.zarko.filip wrote: ↑15/07/2023 03:08
-
Excel2
#25349 Re: TENIS
A ti nisi subjektivan? Da li tebi igra ulogu to sto su obojica Srbi? Budi iskren.Bodkin wrote: ↑15/07/2023 18:21To je sve subjektivno i da se argumentovati zasto random anonimni forumas ista znaci u odredjivanju najbokjeg ikad ono odokativno. Couch potato misljenje. Nesto slicno kao u NBA sto jokic nekima nije mvp radi eye checka.Better Man wrote: ↑15/07/2023 17:23
Izvini, ali ono što igra Novak je sve samo ne ljepota od tenisa. Jedan je bio Pete Sampras i njegov fantastični tenis. Glede Federera, iako ga nikad nisam simpatisao, on će uvijek zbog načina igre biti sinonim za tenis, iako nije trofejniji od Novaka.
Zato postoji statistika i rezultati
-
Bodkin
#25350 Re: TENIS
Ne. Uostalom mogu ti nabrojati moje goatove iz svakog sporta. To nema veze sa nacijom. U ovom slucaje je cista statistika. Ako neko napise nije bolji jer nema lijep backhand i nije atraktivan za gledati, to misljenje nema tezinu