U Realu i Monacu je igrao desnog beka, stopera je kod nas tek u onoj krizi igrao.
English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#52126 Re: English Premier League
- AmiĐa_Idriz
#52127 Re: English Premier League
Mislim, kod "nas" 
- AmiĐa_Idriz
#52128 Re: English Premier League
Ovo je definitivno istina. Zadnjih dana sam prevrtio neke utakmice Southamptona, i, iako je to danas "provokativno" za napisati, ali kao što u tom Tweetu stoji, u određenim aspektima je istančaniji od Caiceda. Ne kažem da je bolji, daleko od toga, ali može daleko otići. Baš ima visok plafon i obradovao bi mu se ukoliko bi došao.
- MarlboroGold
#52129 Re: English Premier League
William Saliba: Arsenal defender signs new four-year contract with Premier League club
Hvala svim bogovima i panteonima
Hvala svim bogovima i panteonima
- Tito_i_Partija
#52130 Re: English Premier League
Tottenham are expected to reject Bayern Munich’s new offer for Harry Kane. The German champions came back on Sunday with an €80m (£68.5m) bid for Kane, having initially offered €70m, but it is unlikely to change anything for the Spurs chairman, Daniel Levy.
The situation is tense because Kane, who has 12 months to run on his contract, will not sign a new deal while the transfer window remains open. Spurs have offered him fresh terms – a massive increase on his basic £200,000 a week – but Kane wants to see how the market plays out.
Kane has not ruled out signing a new contract at Spurs, especially if the team improve under the new manager, Ange Postecoglou, although it is rated as a distant third in his list of options behind leaving now or as a free agent in next summer.
- BHF_Manijak
#52131 Re: English Premier League
Kako bih volio da im za dzaba ode, smece pohlepno.
Nisu dzaba najluzerski klub na dunjaluku, mora se negdje vratit.
Nisu dzaba najluzerski klub na dunjaluku, mora se negdje vratit.
-
Dzontra_Volta
#52132 Re: English Premier League
Ma prodaće oni njega, ali će vjerovatno otezati do krajnjeg momenta.
Ako Mbappe ode, možda šeik trehne na sto više para od Bavaraca.
Ako je pametan prodaće ga ovo ljeto negdje u inostranstvo inače će mu naredno ljeto otići džaba i to vjerovatno u Manchester United.
Ako Mbappe ode, možda šeik trehne na sto više para od Bavaraca.
Ako je pametan prodaće ga ovo ljeto negdje u inostranstvo inače će mu naredno ljeto otići džaba i to vjerovatno u Manchester United.
- AmiĐa_Idriz
#52133 Re: English Premier League
I ja mislim da namjerno razvlači Levy, da vidi još kuda brod tržišta plovi ovo ljeto. Mislim da je ovo ljeto kada Kane konačno odlazi, sve drugo nema logike iz prizme Levya.
- Student_u_Ostavci
#52134 Re: English Premier League
Ode i Mitrović u Saudiju 
- Romanista 101%
#52135 Re: English Premier League
Sta je ovo svi Srbi odose u Arabiju 
- BHF_Manijak
#52136 Re: English Premier League
Joj kad se Aco s Chabe oglasi...
-
Zoooka
#52137 Re: English Premier League
Kakve su ovo malverzacije Gerrarda po Saudiji
Fuj
Fuj
- vaučer
#52138 Re: English Premier League
Rana trenerska mirovina. Jebiga, vidio gdje mu je razina u Engleskoj (mid Championship) pa odlučio odraditi dvije decenije trenerovanja u nekoliko godina. Malo je lakše zažmiriti na povratak u srednji vijek kad si ti osobno u luksuzu. 
-
Zoooka
#52139 Re: English Premier League
Mislio sam na ovo davanje bivšem timskom kolegi skoro milion funti sedmično 
- AmiĐa_Idriz
#52140 Re: English Premier League
Pa ne daje mu on iz svog džepa 
- jeza u ledja
#52141 Re: English Premier League
A ti ne bi otisao da ti ponude 10 puta vise nego sto mozes zaraditi drugdje?
Mislim, jest za povratit ali tako je.
- vaučer
#52142 Re: English Premier League
Ovaj argument bi razumio da govorimo o nekom iz radničke-mid klase, gdje takav skok u zaradi stvarno transformira nečiji život. Igrači, teneri njegove razine, u njegovim godinama imaju barem 20-50 miliona eura na računu/nekretninama. Dakle dokle i zašto ih i dalje motivira novac? Nema gluplje motivacije za bilo šta u životu od novca nakon što imaš dovoljno za neki ugodan i produktivan život. Doslovno najpovršnija stvar koja te može motivirati. Gonjanje nekog luksuza, a imaš dovoljno da ti cijela obitelj živi u obilju za naredne dvije generacije.jeza u ledja wrote: ↑13/07/2023 10:37A ti ne bi otisao da ti ponude 10 puta vise nego sto mozes zaraditi drugdje?
Mislim, jest za povratit ali tako je.
- BHF_Manijak
#52143 Re: English Premier League
Pa to motivira 90% njih, nije to iznimka. Ne samo sportase, vec generalno ljude. Rijetki su sa principima.
I opet ovaj jebeni narativ oko Arapa, kao da su jedini katili na dunjaluku. Bas licemjerno konstantno Boga mi. To ona prica jednak i jednakiji. Prljav kapital je prljav kapital, ubice su ubice, bilo Rusi, Kinezi, Ameri ili Arapi.
I opet ovaj jebeni narativ oko Arapa, kao da su jedini katili na dunjaluku. Bas licemjerno konstantno Boga mi. To ona prica jednak i jednakiji. Prljav kapital je prljav kapital, ubice su ubice, bilo Rusi, Kinezi, Ameri ili Arapi.
- vaučer
#52144 Re: English Premier League
Brate, jeboga dan nema nikakve veze što su Arapi, još manje što su muslimani. Ide igrati za projekt pokrenut od strane ljudi koji spakiraju iskomadanog novinara u kofer. Koji upravljaju državom na razini ljudskih prava iz srednjeg vijeka. Ono, idi, slatke ti pare - ali što se mene tiče prekrižen si za sva vremena kao čovjek i kao ikakva ličnost.
Uvijek isto povlačiš, da je nešto naročito problem jer su Arapi. Manchester City ima Arape - briga me jer su Arapi, smeta mi jer su prevaranti i lažovi. Qatar uzeo SP - boli me kurac jer su Arapi, smeta mi jer su gradili stadione na roblju i jer su kupili FIFU (koja je još veći problem po sebi). Newcastle ima Arape za vlasnike - ne smeta mi ništa kod njih trenutno (kad su ih već prodali Saudijskoj Arabiji) jer ne krše nikakva pravila zasad.
Uvijek isto povlačiš, da je nešto naročito problem jer su Arapi. Manchester City ima Arape - briga me jer su Arapi, smeta mi jer su prevaranti i lažovi. Qatar uzeo SP - boli me kurac jer su Arapi, smeta mi jer su gradili stadione na roblju i jer su kupili FIFU (koja je još veći problem po sebi). Newcastle ima Arape za vlasnike - ne smeta mi ništa kod njih trenutno (kad su ih već prodali Saudijskoj Arabiji) jer ne krše nikakva pravila zasad.
- drugtito2011
#52145 Re: English Premier League
Lijepo je to što pišeš, ali ipak malo jednostraneo.vaučer wrote: ↑13/07/2023 11:42 Brate, jeboga dan nema nikakve veze što su Arapi, još manje što su muslimani. Ide igrati za projekt pokrenut od strane ljudi koji spakiraju iskomadanog novinara u kofer. Koji upravljaju državom na razini ljudskih prava iz srednjeg vijeka. Ono, idi, slatke ti pare - ali što se mene tiče prekrižen si za sva vremena kao čovjek i kao ikakva ličnost.
kakve veze ima kako je ko ubijen? Spomenuo si novinara, a u toj famoznoj demokratiji ubijaju strance kao na traci. Francuska, UK, USA...Ako već nisi pogledaj kako zapadna demokratija izgleda kad je grčka mornarica provodi.
Ljudska prava - odeš malo u Francusku pa pogledaš kako i gdje žive crnici, marokanci, itd...začudio bi se kakva su im judska prava.
Uvijek se vraćaš na Arape i MC kao primjera nepoštenja u svijetu fudbala. Navedi makar jedan primjer bilo da je u pitanju klub ili vlasnik, ali samo jedan za koje ti smatraš da su pošteni.
To što su Araapi kupili svjetsko prvenstvo, je više problem evropskih demokratskih vrijednosti, te poštenja i moralnosti istih. Ljudi ponudili pare i u čemu je problem. Oni koji se kunu u poštenje i vladavinu prava i demokratiju su uzeli lovu. Do koga je?
Tebe druže žulja Guradiola jer razvaljuje tebi drage klubove.
- vaučer
#52146 Re: English Premier League
drugtito2011 wrote: ↑13/07/2023 11:54
Lijepo je to što pišeš, ali ipak malo jednostraneo.
kakve veze ima kako je ko ubijen? Spomenuo si novinara, a u toj famoznoj demokratiji ubijaju strance kao na traci. Francuska, UK, USA...Ako već nisi pogledaj kako zapadna demokratija izgleda kad je grčka mornarica provodi.
Ljudska prava - odeš malo u Francusku pa pogledaš kako i gdje žive crnici, marokanci, itd...začudio bi se kakva su im judska prava.
Uvijek se vraćaš na Arape i MC kao primjera nepoštenja u svijetu fudbala. Navedi makar jedan primjer bilo da je u pitanju klub ili vlasnik, ali samo jedan za koje ti smatraš da su pošteni.
To što su Araapi kupili svjetsko prvenstvo, je više problem evropskih demokratskih vrijednosti, te poštenja i moralnosti istih. Ljudi ponudili pare i u čemu je problem. Oni koji se kunu u poštenje i vladavinu prava i demokratiju su uzeli lovu. Do koga je?
Tebe druže žulja Guradiola jer razvaljuje tebi drage klubove.
Bio u Francuskoj, živio 12 mjeseci u predgrađu punom manjina. Nikad nijedan problem nisam imao osim s klincima u godinama od 13-18, koji gluvare i ne rade ništa. Isti problem i danas u sasvim drugoj EU zemlji. A Francuzi ne gledaju samo njih kao građane drugog reda, nego sve po redu koji nisu bijeli Francuzi s korijenima unazad nekoliko stoljeća - jednako su im svi niža sorta.
Vlasnici Citya krše pravila koja drugi nisu. Da nije tako ne bi im klub gotovo bez prekida na raznoraznim suđenjima i procesima za malverzacije. Poštenje vlasnika nema ništa s tim - ili igraš po pravilima kao ostali, ili odjebi iz natjecanja. To je smisao cijele priče.
Qatar kupio SP nije problem 'europskih demokratskih vrijednosti' nego jedne organizacije koja je odavno zrela da je se rasturi - FIFA. Qatar obećao SP u normalnom terminu - lagali unaprijed/FIFA ih podržala, to je njihov problem. Qatar obećao pošteno obeštećenje radnika - lagali unaprijed/FIFA ih podržala, lažu i danas - to je ipak njihov problem. Jednak problem sam imao i sa SP-om u Rusiji, koji nisam gledao i koji je FIFA prodala Putinu iako se znalo kakva je zemlja Rusija i kakav je vođa Putin. Ni grama nije bio drugačiji nego danas kad ga pola svijeta gleda kao novog Hitlera.
A ti whataboutaj do sutra.
-
Sid the sloth
#52147 Re: English Premier League
A inace ide iz drzave koja je olicenje postenja kroz historiju? Iz drzave koja je mozda i najgori kolonijalista od svih, koja je pokrala, poubijala sve sto su mogli u svoje "zlatno doba".vaučer wrote: ↑13/07/2023 11:42 Brate, jeboga dan nema nikakve veze što su Arapi, još manje što su muslimani. Ide igrati za projekt pokrenut od strane ljudi koji spakiraju iskomadanog novinara u kofer. Koji upravljaju državom na razini ljudskih prava iz srednjeg vijeka. Ono, idi, slatke ti pare - ali što se mene tiče prekrižen si za sva vremena kao čovjek i kao ikakva ličnost.
- vaučer
#52148 Re: English Premier League
Sid the sloth wrote: ↑13/07/2023 12:42
A inace ide iz drzave koja je olicenje postenja kroz historiju? Iz drzave koja je mozda i najgori kolonijalista od svih, koja je pokrala, poubijala sve sto su mogli u svoje "zlatno doba".
U dobar argument.
Toliko povijesti u jednoj rečenici.
Bravo.
- drugtito2011
#52149 Re: English Premier League
Ne mogu se upoređivati arapske i demokratske pare, zločini, ljudska prava, itd...Zamisli samo da je Guardiola Arap i da je trner MC. To bi bio lom.Sid the sloth wrote: ↑13/07/2023 12:42A inace ide iz drzave koja je olicenje postenja kroz historiju? Iz drzave koja je mozda i najgori kolonijalista od svih, koja je pokrala, poubijala sve sto su mogli u svoje "zlatno doba".vaučer wrote: ↑13/07/2023 11:42 Brate, jeboga dan nema nikakve veze što su Arapi, još manje što su muslimani. Ide igrati za projekt pokrenut od strane ljudi koji spakiraju iskomadanog novinara u kofer. Koji upravljaju državom na razini ljudskih prava iz srednjeg vijeka. Ono, idi, slatke ti pare - ali što se mene tiče prekrižen si za sva vremena kao čovjek i kao ikakva ličnost.
- vaučer
#52150 Re: English Premier League
A zamisli da vlasnici Manchester Citya predaju dokumente o poslovanju koje od 2018 odbijaju predati vodstvu lige u kojoj sudjeluju svake godine. Kakav bi to tek lom bio.drugtito2011 wrote: ↑13/07/2023 13:13
Ne mogu se upoređivati arapske i demokratske pare, zločini, ljudska prava, itd...Zamisli samo da je Guardiola Arap i da je trner MC. To bi bio lom.