Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
donnie_darko

#112201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by donnie_darko »

Vaya wrote: 12/07/2023 13:17

Mile i Covic su od Trojke dobili imenovanje u rukovodstva domova njihovih ljudi koji su na crnim listama...Mile dobio saglasnost da radi Ist. konekciju, Mile je dobio je UIO, Covic ce dobiti bezbeli i Elektroprijenos, iako je red na Bosnjaka Zbog toga toga sto je HDZ BiH morao dati ministarstvo zdravstva FBiH dati HDZ90, onda je Trojka morala HDZ BiH dati ACFBiH...Trojka je dala HDZ direktora i 60% UO Fonda za zastitu okolisa... dobio je Mile komentar od Dine, da za Bosnjake OB nije toliko losa stvar...na psovanje genocida Mile je dobio komentar da Trojka jos uvijek drzi ruku dogovora i kompromisa...

Sta je Trojka dobila, osim sto su Neka, Kifla i Forto dobili ugovor na odredjeno jos 3,5 godine...
Al fakat? Sta je to 'pro BiH' strana isposlovala/ispregovarala za drzavu?

Ne samo to, zapalo mi je za oko da u ovoj trenutnoj situaciji svi imaju neke ciljeve i zahtjeve - srbi svoje, hrvati svoje, eu i mz svoje, ohr svoje - koji su ciljevi i zahtjevi trojke u ime drzave BiH???
tramvajtrojka

#112202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

DaysleepeR wrote: 12/07/2023 12:32 Peru vam mozak nacionalisti, poludili ste svi totalno.

Nova vlast je odlična do prve koruptivne afere, nakon toga možemo pričati da su svi isti.

Ovi "državni udari" se dešavaju vazda kad treba spašavati Dodika, Bakira, Čovića, samo ukrug, a ništa se konkretno i u stvarnosti ne mijenja.
Samo se ljudi krve po komentarima i forumima, a sve isto.
Bukvalno to otvori teme u zadnjih sedam godina u vezi Dodika sve isti ljudi isto pisu, te odvaja se , te nestanak drzave , te ovo te ono i nikad nista, a ne prestaju sa istom pricom valjda nekad nesto i pogode :mrgreen:
dale cooper

#112203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

Treba vratiti SDA da se Mile stvarno relaksira. :mrgreen:
DonieBrasco

#112204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Zivi bili pa vidjeli sve ce Covic i Dodik da blokiraju a bosnjaci ce da budu kaznjeni.
Last edited by DonieBrasco on 12/07/2023 13:29, edited 1 time in total.
Student_u_Ostavci

#112205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

A_A_AKCIJA wrote: 12/07/2023 13:24Nije mi bilo mrsko, odem premotam, i na 11.25 jasno kaže da će se "tri strane naći u ponedjeljak". Ne spominje Dinu, Nikšića, Sabinu...
A dobro, ako nije spomenuo sa kim će se naći, onda je jasno da si u pravu i da svi lažu,

naći će se sa Masai ratnicima, sa njima je u koaliciji :lol:
DaysleepeR

#112206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DaysleepeR »

tramvajtrojka wrote: 12/07/2023 13:25
DaysleepeR wrote: 12/07/2023 12:32 Peru vam mozak nacionalisti, poludili ste svi totalno.

Nova vlast je odlična do prve koruptivne afere, nakon toga možemo pričati da su svi isti.

Ovi "državni udari" se dešavaju vazda kad treba spašavati Dodika, Bakira, Čovića, samo ukrug, a ništa se konkretno i u stvarnosti ne mijenja.
Bukvalno to otvori teme u zadnjih sedam godina u vezi Dodika sve isti ljudi isto pisu, te odvaja se , te nestanak drzave , te ovo te ono i nikad nista, a ne prestaju sa istom pricom valjda nekad nesto i pogode :mrgreen:
Najvažnije je da BiH ostaje na EU putu, treba raditi na 14 prioriteta, sve ostalo su čiste mahalske priče iz Zahine kuhinje, njegovi bojovnici su grlati, bezobrazni, i samo presipaju iz šupljeg u prazno.
donnie_darko

#112207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by donnie_darko »

tramvajtrojka wrote: 12/07/2023 13:25

Prije 7 godina se postovao USTAVNI SUD u manjem BH entitetu, prije 7 godina visoki predstavnik je imao tezinu u manjem BH entitetu, prije 7 godina nije bilo govora o kradji drzavne imovine.....

Danas su stvari mnogo drugacije i tehnicki dejtonski mirovni ugovor je PREKRSEN. To sto bosnjacki politicare zmire na to, eu i mz sute na to i u znoju mole Boga da mile stane - mislis da ce zaustaviti mileta i srbe?
A_A_AKCIJA

#112208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Vaya wrote: 12/07/2023 13:17 Mile dobio saglasnost da radi Ist. konekciju
Samo jednu laž sam probao, mrsko mi ostale.

Gdje je saglasnost da "Mile radi istočnu konekciju"?
Vijeće ministara BiH jednoglasno je dalo punu potporu projektu “Južna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske“.

U cilju ubrzavanja svih aktivnosti, Vijeće ministara BiH pozvalo je Vladu Federacije BiH da žurno predloži Parlamentu Federacije BiH zakonsko rješenje za realizaciju projekta “Južna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske."

Istodobno je utvrđen prijedlog prednacrta međudržavnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije o izgradnji plinovoda "Nova istočna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije" na pravcu granica Republika Srbija - Bosna i Hercegovina - Bijeljina - Banja Luka - Prijedor - Novi Grad, zajedno s osnovama za njegovo zaključivanja.
Hakiz

#112209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

DonieBrasco wrote: 12/07/2023 13:19
BarbaDue wrote: 12/07/2023 13:16

A sto je najtužnije, da je kojim slučajem u ovom vremenu SDA ta koja predvodi nekakvu koalciju i pregovore, ne vjerujem da bi situacija bila mnogo drugačija, samo bi salve negodovanja, pametovanja, i kako to ovi sada (za mene jadno) nazivaju kmečanja slali pripadnici Trojke!
SDA da je sada umjesto trojke, ovdje bi bila palestina za bosnjake, a jucer ne bi bilo obiljezavanja Srebrenice.
E, ovo će teško biti nadmašeno.

:lol:
Skijaš

#112210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

A_A_AKCIJA wrote: 12/07/2023 13:24
Skijaš wrote: 12/07/2023 13:09

U pravu si, to je bila greska. Evo vjerovacu tebi i zakljuciti da Mile laze. Ali ako se u ponedeljak nadju ponovo zajedno i pocnu raspravljati o tim prijedlozima, hoces li biti malo manje glasan u automatskoj odbrani Konakovica i Niksica? Bar par decibela?
Lijep pokušaj da se izvučeš, a zapravo si slagao da je Mile nešto izjavio
"Ono što je važno reći jeste da smo se nešto kao dogovorili da u ponedjeljak tri strane dostave svoje prijedloge kako će se deeskalirati."

Dakle, u ponedeljak ce se naci i svi ce ponuditi rjesenje za pobunjenicke aktivnosti koje on sprovodi. Ti kazes da laze, ja kazem OK, sacekajmo ponedeljak, ali ako ne laze, moraces malo smanjiti sa automatskom odbranom Konakovica i Niksica. Sto se tice Pedje i Sabine, njih sam spomenuo jer su oni javno izasli i rekli da nece podrzati Dodikovog igraca za ministra finansija. Nisu rekli Trojka, nego samo njih dvoje.

Dakle, sad cekamo ponedeljak i dijalog sa separatistima o modalitetima ispunjavanja njihovih zahtjeva kojim bi ih se vratilo u okvir sistema :-D Posto ti tvrdis da do takvog sastanka nece doci, nema razloga da se brines :-D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#112211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pici »

Dodik: Želimo biti konstruktivni, ali lakše bih se dogovorio sa SDA nego sa ovima iz Trojke :lol: :lol: al vam ga Mićko šHuknu. Ovo je ono sdO naguzivanje za zeninu fotelju i par zlatnih koka, ostalo sdO ne interesuje. Drzava, koja crna drzava, samo svoja avlija i minderaj.
Skijaš

#112212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

pici wrote: 12/07/2023 13:38 Dodik: Želimo biti konstruktivni, ali lakše bih se dogovorio sa SDA nego sa ovima iz Trojke :lol: :lol: al vam ga Mićko šHuknu. Ovo je ono sdO naguzivanje za zeninu fotelju i par zlatnih koka, ostalo sdO ne interesuje. Drzava, koja crna drzava, samo svoja avlija i minderaj.
Ne treba Pedjinu i Sabininu odlucnost pripisivati Niksicu i Konakovicu. A da bi Izetbegovic nasao zajednicku sa Dodikom, u to nema sumnje.
A_A_AKCIJA

#112213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Skijaš wrote: 12/07/2023 13:36 Dakle, sad cekamo ponedeljak i dijalog sa separatistima o modalitetima ispunjavanja njihovih zahtjeva kojim bi ih se vratilo u okvir sistema Posto ti tvrdis da do takvog sastanka nece doci, nema razloga da se brines
A, ne ne :mrgreen:

Nećemo tako razgovarati. Nije lijepo da podmećeš da je neko nešto rekao, a zapravo nije.

Ja nisam rekao da hoće ili neće biti sastanka, jer ta informacija je došla od Mileta i on je jedini izvor.

Ono što ja kažem, je da sastanka ako i bude, rezultati će biti kao u Konjicu i kao danas.

Nije nikakav problem sjesti i Miletu reći da se ne pristaje na njegove ucjene.

Time Trojka održava dijalog, konstruktivna je, spremna na napredak, ali sve suprotno od toga kada Mile ruši, prijeti ucjenjuje. Šalješ poruku da radiš na rješenju, ali da nema volje sa druge strane.
archi_a

#112214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Image

Image

Sa'će njima kajganić objasniti da nema materijala sa slučaj!
Last edited by archi_a on 12/07/2023 13:52, edited 1 time in total.
Vaya

#112215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

A_A_AKCIJA wrote: 12/07/2023 13:32
Vaya wrote: 12/07/2023 13:17 Mile dobio saglasnost da radi Ist. konekciju

Vijeće ministara BiH jednoglasno je dalo punu potporu projektu “Južna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske“.

U cilju ubrzavanja svih aktivnosti, Vijeće ministara BiH pozvalo je Vladu Federacije BiH da žurno predloži Parlamentu Federacije BiH zakonsko rješenje za realizaciju projekta “Južna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske."

Istodobno je utvrđen prijedlog prednacrta međudržavnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije o izgradnji plinovoda "Nova istočna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije" na pravcu granica Republika Srbija - Bosna i Hercegovina - Bijeljina - Banja Luka - Prijedor - Novi Grad, zajedno s osnovama za njegovo zaključivanja.
Laz jel?

Pa jel tebe stid lagati toliko jos i to postaviti ovdje kao neki dokaz? :-)
Prvo je laz, da je historijska sjednica bila i da se krenulo zajednickim tempom u ova 2 projekta...to sto i dan danas nema zapisnika na stranici VM sa te historijske sjednice, tako da jos uvijek ne znamo sta je 100% usvojeno...

Ali ako bi se vodili ovim gore tvojim "dokazom" da ja lažem...hajd da ti to postavim ovako...

Ako bi odredili da je potrebno uraditi 5 konkretnih institucionalnih koraka da bi obje ove konekcije krenule da se grade:

- IK je na 2/5 koraka, jer je VM usvojilo prednacrt. 3 korak treba da bude saglasnost Predsjednistva za potpisivanje medjunarodnog ugovora izmedju BiH i Srbije...Hvala Bogu, pa do toga nece doci...

- JK je jos na 0/5 koraka, jer je tako rekao vas sensei - Covic. Gledaj cuda, cak i vas mentor Murphy je kritikovao Covica, gdje je rekao da blokira izgradnju JI, zato sto trazi uspostavljanje gasnog operatora na etnickom principu?

Suma sumarum, u ovom trenutku IK ima saglasnost od strane VM da se krene u gradnju, dok JI ima tople pozdrave i selame...

Dva pitanja za tebe;

1. Na osnovu tvojih dokaza gore mi reci, sta sam je to slagao oko gasnih konekcija?
2. Hajd mi na isti nacin, na primjer dokazi, sta sam ja to slagao, kada kazem da je Trojka isporucila Fond za zastitu okolisa HDZ-u na tacni?
Prpa.ba

#112216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Dakle, umjesto krivicnog gonjenja, dogovor i pregovor i mozda povlacenje vec ucinjenih krivicnih djela.

:run: :lol:
donnie_darko

#112217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by donnie_darko »

donnie_darko wrote: 12/07/2023 13:24

Mile i Covic su od Trojke dobili imenovanje u rukovodstva domova njihovih ljudi koji su na crnim listama...Mile dobio saglasnost da radi Ist. konekciju, Mile je dobio je UIO, Covic ce dobiti bezbeli i Elektroprijenos, iako je red na Bosnjaka Zbog toga toga sto je HDZ BiH morao dati ministarstvo zdravstva FBiH dati HDZ90, onda je Trojka morala HDZ BiH dati ACFBiH...Trojka je dala HDZ direktora i 60% UO Fonda za zastitu okolisa... dobio je Mile komentar od Dine, da za Bosnjake OB nije toliko losa stvar...na psovanje genocida Mile je dobio komentar da Trojka jos uvijek drzi ruku dogovora i kompromisa...

Sta je Trojka dobila, osim sto su Neka, Kifla i Forto dobili ugovor na odredjeno jos 3,5 godine...

Ne samo to, zapalo mi je za oko da u ovoj trenutnoj situaciji svi imaju neke ciljeve i zahtjeve - srbi svoje, hrvati svoje, eu i mz svoje, ohr svoje - koji su ciljevi i zahtjevi trojke u ime drzave BiH???
Neko iz trojkinog legla da mi odgovori?

Spoiler
Show
Prije nego me prozovete sda-ovcem da kazem da se popisam usta svima u sda kao i svima u trojci, ista ste govna.
nekome

#112218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nekome »

A_A_AKCIJA wrote: 12/07/2023 12:46 Rezime današnjeg sastanka:

Mile nije dobio ništa, jer se od Trojke niko nije primio na stari fol. Napravi nelegalno sranje, pa ga ponudi u trgovinu kao ustupak.

Trojka blokiranjem izbora ministra financija blokira novac za rs.

SDA je bila lakša za dogovor

Džaba botovima orgijanje jučer i odvratno eksploatiranje Srebrenice. Dođe dan poslije i činjenice vas sataru. :izet:
meni se cini da je ovo danas bio pritisak na trojku da popusti kako bi krediti mogli poceti stizati
Vaya

#112219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Prpa.ba wrote: 12/07/2023 13:53 Dakle, umjesto krivicnog gonjenja, dogovor i pregovor i mozda povlacenje vec ucinjenih krivicnih djela.

:run: :lol:
Mozda ce povuci on ove odluke...ali samo ako Trojka pristane da se povuku strane sudije... :evil:
Vaya

#112220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

nekome wrote: 12/07/2023 13:56
A_A_AKCIJA wrote: 12/07/2023 12:46 Rezime današnjeg sastanka:

Mile nije dobio ništa, jer se od Trojke niko nije primio na stari fol. Napravi nelegalno sranje, pa ga ponudi u trgovinu kao ustupak.

Trojka blokiranjem izbora ministra financija blokira novac za rs.

SDA je bila lakša za dogovor

Džaba botovima orgijanje jučer i odvratno eksploatiranje Srebrenice. Dođe dan poslije i činjenice vas sataru. :izet:
meni se cini da je ovo danas bio pritisak na trojku da popusti kako bi krediti mogli poceti stizati
Ovdje neko misli, da je slucajno ona iz MMF-a odmah sutra dan "posjetila" Neku, dan nakon njegovog imenovanja... :lol:
Vaya

#112221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

donnie_darko wrote: 12/07/2023 13:56

Neko iz trojkinog legla da mi odgovori?

Spoiler
Show
Prije nego me prozovete sda-ovcem da kazem da se popisam usta svima u sda kao i svima u trojci, ista ste govna.
Je li ti majke ti očekujes neki konkretan odgovor na ovo pitanje? :lol:
BarbaDue

#112222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BarbaDue »

Oni izgleda samo pokušavaju da ih odvrate od njihovih zahtjeva i kao eto malo ih ublaže. Recite da nije tako.
kakotakonikako

#112223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

:thumbup:

:bih:
A_A_AKCIJA

#112224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Vaya wrote: 12/07/2023 13:51
A_A_AKCIJA wrote: 12/07/2023 13:32

Laz jel?

Pa jel tebe stid lagati toliko jos i to postaviti ovdje kao neki dokaz? :-)
Prvo je laz, da je historijska sjednica bila i da se krenulo zajednickim tempom u ova 2 projekta...to sto i dan danas nema zapisnika na stranici VM sa te historijske sjednice, tako da jos uvijek ne znamo sta je 100% usvojeno...

Ali ako bi se vodili ovim gore tvojim "dokazom" da ja lažem...hajd da ti to postavim ovako...

Ako bi odredili da je potrebno uraditi 5 konkretnih institucionalnih koraka da bi obje ove konekcije krenule da se grade:

- IK je na 2/5 koraka, jer je VM usvojilo prednacrt. 3 korak treba da bude saglasnost Predsjednistva za potpisivanje medjunarodnog ugovora izmedju BiH i Srbije...Hvala Bogu, pa do toga nece doci...

- JK je jos na 0/5 koraka, jer je tako rekao vas sensei - Covic. Gledaj cuda, cak i vas mentor Murphy je kritikovao Covica, gdje je rekao da blokira izgradnju JI, zato sto trazi uspostavljanje gasnog operatora na etnickom principu?

Suma sumarum, u ovom trenutku IK ima saglasnost od strane VM da se krene u gradnju, dok JI ima tople pozdrave i selame...

Dva pitanja za tebe;

1. Na osnovu tvojih dokaza gore mi reci, sta sam je to slagao oko gasnih konekcija?
2. Hajd mi na isti nacin, na primjer dokazi, sta sam ja to slagao, kada kazem da je Trojka isporucila Fond za zastitu okolisa HDZ-u na tacni?
Brate, ti toliko lažeš, da te niko ne može stići.

Postavim ti citat izjave VM u kojem se kaže da će države raditi na interkoneicijama, ti lažeš da se to dalo Miletu. Onda sam sebe demantuješ, jer potvrdiš da Predsjedništvo mora potvrditi i dati saglasnost, dakle, država se pita, a ne kako ti lažeš, da se Miletu dalo nešto.

Slagao si za Autoceste, jer je Trojka zauzvrat uzela Ceste Federacije. Uporno iznosiš polu istine i lažeš kako tebi odgovara.

Postavi izvor informacija za Fond, pa da te i tu natamburam
Skijaš

#112225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

A_A_AKCIJA wrote: 12/07/2023 13:51
Skijaš wrote: 12/07/2023 13:36 Dakle, sad cekamo ponedeljak i dijalog sa separatistima o modalitetima ispunjavanja njihovih zahtjeva kojim bi ih se vratilo u okvir sistema Posto ti tvrdis da do takvog sastanka nece doci, nema razloga da se brines
A, ne ne :mrgreen:

Nećemo tako razgovarati. Nije lijepo da podmećeš da je neko nešto rekao, a zapravo nije.

Ja nisam rekao da hoće ili neće biti sastanka, jer ta informacija je došla od Mileta i on je jedini izvor.

Ono što ja kažem, je da sastanka ako i bude, rezultati će biti kao u Konjicu i kao danas.

Nije nikakav problem sjesti i Miletu reći da se ne pristaje na njegove ucjene.

Time Trojka održava dijalog, konstruktivna je, spremna na napredak, ali sve suprotno od toga kada Mile ruši, prijeti ucjenjuje. Šalješ poruku da radiš na rješenju, ali da nema volje sa druge strane.
Lik je po svim parametrima vec pobunjenik i sa njim ne bi trebalo sjedati za sto, nego forsirati drzavne organe da rade svoj posao.
Locked