A_A_AKCIJA wrote: ↑12/07/2023 13:32
Vaya wrote: ↑12/07/2023 13:17
Mile dobio saglasnost da radi Ist. konekciju
Samo jednu laž sam probao, mrsko mi ostale.
Gdje je saglasnost da "Mile radi istočnu konekciju"?
Vijeće ministara BiH jednoglasno je dalo punu potporu projektu “Južna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske“.
U cilju ubrzavanja svih aktivnosti, Vijeće ministara BiH pozvalo je Vladu Federacije BiH da žurno predloži Parlamentu Federacije BiH zakonsko rješenje za realizaciju projekta “Južna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske."
Istodobno je utvrđen prijedlog prednacrta međudržavnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije o izgradnji plinovoda "Nova istočna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije" na pravcu granica Republika Srbija - Bosna i Hercegovina - Bijeljina - Banja Luka - Prijedor - Novi Grad, zajedno s osnovama za njegovo zaključivanja.
Laz jel?
Pa jel tebe stid lagati toliko jos i to postaviti ovdje kao neki dokaz?
Prvo je laz, da je historijska sjednica bila i da se krenulo zajednickim tempom u ova 2 projekta...to sto i dan danas nema zapisnika na stranici VM sa te historijske sjednice, tako da jos uvijek ne znamo sta je 100% usvojeno...
Ali ako bi se vodili ovim gore tvojim "dokazom" da ja lažem...hajd da ti to postavim ovako...
Ako bi odredili da je potrebno uraditi 5 konkretnih institucionalnih koraka da bi obje ove konekcije krenule da se grade:
- IK je na 2/5 koraka, jer je VM usvojilo prednacrt. 3 korak treba da bude saglasnost Predsjednistva za potpisivanje medjunarodnog ugovora izmedju BiH i Srbije...Hvala Bogu, pa do toga nece doci...
- JK je jos na 0/5 koraka, jer je tako rekao vas sensei - Covic. Gledaj cuda, cak i vas mentor Murphy je kritikovao Covica, gdje je rekao da blokira izgradnju JI, zato sto trazi uspostavljanje gasnog operatora na etnickom principu?
Suma sumarum, u ovom trenutku IK ima saglasnost od strane VM da se krene u gradnju, dok JI ima tople pozdrave i selame...
Dva pitanja za tebe;
1. Na osnovu tvojih dokaza gore mi reci, sta sam je to slagao oko gasnih konekcija?
2. Hajd mi na isti nacin, na primjer dokazi, sta sam ja to slagao, kada kazem da je Trojka isporucila Fond za zastitu okolisa HDZ-u na tacni?