Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Lakat Jebić

#111526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lakat Jebić »

Citam sta se pise ovo nakon escobarove izjave. Tek sam do pola. Pa samo da poselamim Kadirovce
BHCluster

#111527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

zposao wrote: 08/07/2023 21:14
PM72 wrote: 08/07/2023 20:49

Spusti ton...fino sam napisao da se slažem u tome da su rezultati nikakvi.Sa ostalim se ne slažem ali ne namećem svoje mišljenje nit volim svađalački i kurčeviti gard.
Ne volim ni ja omalovažavanje sugovornika bez argumenata. Evo ne slažemo se u vezi lika i djela Zlatnog Ljiljana.
Ne napadam te, samo fino pitam šta je rezultat kada se podvuče crta - suma sumarum.
Samo bukadžijska politika, plitko politikanstvo, populizam...
Evo ti jos jedan primjer koliko priča gluposti: čitava mu se kampanja protiv Čovića svodila na to da onaj nije potpisao zakon za Islamsku Zajednicu. Čim čovića nestane odmah nestane ta priča. Sad Komšu ne interesuje ta tematika na kojoj je ubirao poene. Opet će se nekad upaliti na tu temu kad mu bude trebala. Isto tako ne spominje više ni pelješki most. Ne znam kad je uopće spomenuo ili posjetio Hercegovinu.

Lik je ublehaš. Prodaje niske strasti i na tome lagodno živi.

Moj mozak ne može svariti da neko danas gleda gdje se mi politički nalazimo, u kakvoj kaljuži, i da može zaključiti da je Komšić pozitivno doprinio svojim djelovanjem.
Mind blowing.
Ko ono kad je trebalo gasit pozare po Hercegovini a Dodik nije dao saglasnost? :oops:
Bloo
Globalna šefica

#111528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

PM72 wrote: 08/07/2023 20:26 Komšić je odrastao u zgradi i nije mahalsko dijete nego haustorče.To da mu je kafana u krvi-niđe veze.Nije alkos ni pjandura.Branio je ovu državu,mater su mu ubili...nije nam valjda Čović i ustaše preči od njega?
Jedino što se slažem da su mu rezultati nikakvi.
Takvih kao on ima još, ali ne sisaju budžet ove države desetljećima na lafina priči.
Prima platu od oko 6000 KM.
Izabran je više puta na razne pozicije da NEŠTO učini.
Učinio nije ništa.
Ali i dalje udara u talambase rata, Zlatnog ljiljana, branio državu...
Kao i Izetbegovići, profitirao od rata.
Možda mu to nije bila namjera na početku, ali ipak par hiljadica je par hiljadica...
Grean

#111529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Grean »

Bloo wrote: 08/07/2023 21:36
PM72 wrote: 08/07/2023 20:26 Komšić je odrastao u zgradi i nije mahalsko dijete nego haustorče.To da mu je kafana u krvi-niđe veze.Nije alkos ni pjandura.Branio je ovu državu,mater su mu ubili...nije nam valjda Čović i ustaše preči od njega?
Jedino što se slažem da su mu rezultati nikakvi.
Takvih kao on ima još, ali ne sisaju budžet ove države desetljećima na lafina priči.
Učinio nije ništa.
Možda mu to nije bila namjera na početku, ali ipak par hiljadica je par hiljadica...
Zasluzio je vise da uzme tih par hiljadica nego Covic.

Bar je nama koji smo bili na istoj strani kao i Komsic draze daj on a ne Covic. Vjerujem i vidim da ih ima koji bi volili da je obratno.
BHCluster

#111530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Grean wrote: 08/07/2023 21:39

Učinio nije ništa.

Bar je nama koji smo bili na istoj strani kao i Komsic draze daj on a ne Covic. Vjerujem i vidim da ih ima koji bi volili da je obratno.
Jebig nije bio na povorki pa mu se ne pika
PM72

#111531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Učinio nije ništa.

:thumbup:
Grean

#111532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Grean »

BHCluster wrote: 08/07/2023 21:46

Jebig nije bio na povorki pa mu se ne pika
Na povorku je trebao kao pripadnik ljevice i kao covjek koji se zalaze za prava svih ali to nije ta prica vec ovo da bi nam bilo ljepse samo da je tu sjedio Covic.

Jedna rupa u Dejtonu koja ne ide secesionistima u korist i sad treba i nju raskrcmiti...onako da ne bi neko nas hajrovao.
Sanjarko

#111533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

Ne kontam za Komsica i njegova primanja. Sta treba da radi, da hoda i bude kokuz? Sto se to neprigovara mnogim drugim politicarima iz EU i Amerike i ostatka svijeta.

PS. Ja bi hodao i bio kokuz cak i kad bi bio na njegovoj i njihovoj poziciji.
moimoi

#111534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by moimoi »

Sanjarko wrote: 08/07/2023 21:53 Ne kontam za Komsica i njegova primanja. Sta treba da radi, da hoda i bude kokuz? Sto se to neprigovara mnogim drugim politicarima iz EU i Amerike i ostatka svijeta.

Ama lik prosipa suplju vec 20godina. O cemu vi ljudi?? Svi smo se ja mislim opekli kad tad o njegovu pricu neke graDzanseke drzave?! Ali jebote, na poziciji si 20 godina, gradis karijejru pljuvajuci nacinaliste a onda postanes glavna pudlica najvecoj nac stranci?!
zposao

#111535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zposao »

Učinio nije ništa.

To se kaže "volim da komšiji crkne krava pa taman ja ne imao hljeba za najest se."

Čuj zaslužio da uzima 6000km mjesečno. Ako je tako, evo ja cu mu nadodati iz svog dzepa jos koju marku. :thumbup:
Ovaj narod vapije da ga se karindza.
Opet se potvrđuje ono što je davno napisano - narod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje. Ni manje ni više.

Ghuzi ih Ljiljame, zasluzio si :thumbup:

Samo nemojte poslje plakati gdje nas je ta glupa inat politika dovela. Punom parom naprijed, isti kurs ko i zadnjih 3 decenije.
Pa se čudite gdje mladost pobježe.
zposao

#111536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zposao »

Sanjarko wrote: 08/07/2023 21:53 Ne kontam za Komsica i njegova primanja. Sta treba da radi, da hoda i bude kokuz? Sto se to neprigovara mnogim drugim politicarima iz EU i Amerike i ostatka svijeta.

Nije uopce bit u parama. Nek ima jos 3 puta više libo me racku. Nego neka pokaže šta je uradio zadnjih 30 godina?
Evo pitao sam već samo 3 stvari da mi se nabroje i ništa.

Lik je dobivao sve izbore na nekakvoj kurcevitosti, kako ce on pokazati onima tamo...i sve tako od prvog dana do danas...
Rezultati?
Grean

#111537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Grean »

zposao wrote: 08/07/2023 22:04

To se kaže "volim da komšiji crkne krava pa taman ja ne imao hljeba za najest se."

Čuj zaslužio da uzima 6000km mjesečno. Ako je tako, evo ja cu mu nadodati iz svog dzepa jos koju marku. :thumbup:
Ovaj narod vapije da ga se karindza.
Opet se potvrđuje ono što je davno napisano - narod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje. Ni manje ni više.

Ghuzi ih Ljiljame, zasluzio si :thumbup:

Samo nemojte poslje plakati gdje nas je ta glupa inat politika dovela. Punom parom naprijed, isti kurs ko i zadnjih 3 decenije.
Pa se čudite gdje mladost pobježe.
Samo da se ne inatimo sa Komsicem cvjetale bi ruze sa hrvatske strane :bih: da i ja dodam jednog.

Da, treba da bude Komsic sve dok ne bude golemog ustupka sa te strane protiv koje smo i ja i Komsic ratovali. Nema dzabe nigdje na svijetu, onako na lijepe oci, za relaksaciju.
Athlon64

#111538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

moimoi wrote: 08/07/2023 18:09
Point. wrote: 08/07/2023 17:51
Komšić gradsko dijete, ne psuje, ne vrijeđa, kulturnog dijaloga, nije krkan, ne znam u kojem svijetu može biti seljak? Loš i jadan ti je pokušaj stavljati njega i Dodika u isti koš.
On mozda nije krkan kao Dodik, ali nije ni politicar. Komsic je demagog, koji je preveslao svoje birace xy puta. Komsic ima veze sa politikom koliko i Bakir.
Zašto je Komšić preveslao birače ?

Stranci su mu svi predviđali propast na izborima, oni ostvarili još bolji rezultat...
Lex77

#111539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lex77 »

Grean wrote: 08/07/2023 21:04
svi u napad wrote: 08/07/2023 20:33 Ima li iko tj. smije li iko zamoliti naseg cijenjenog reis efendiju da se suzdrzi politickih komentara. Razumjem ja da je on covjek koji je emotivan i koji je puno propatio i da ima pravo na svoje misljenje kao covjek ali sad se rjesavaju neke stvari i on mora shvatiti da je on nas duhovni i religijski vodja e ne politicki. Mi smo na papiru sekularna drzava i tako se trebamo predstavljati. Sve religijske vodje su u nas duboko upetaljane u politicki zivot ali druga dvojica se puno lukavije ponasaju i ne pojavljuju se svake hefte sa nekom izjavom. Njegove namjere su casne ali neko iz politike mu treba objasniti da na ovaj nacin nanosi vise stete nego koristi nasoj politici.
Znam da ce me sada bombardovati masa forumasa ali politika je politika i moramo se ponasati puno pametnije i ne davati prostora dusmanima za djelovanje.
Kako tacno reis nanosi stetu? Ne prica da imamo momentum sa prijateljima sa zapada?

Znaju li ovi koji vjeruju iskljucivo u momentum i obecanja da je Srebrenica bila zasticena zona UN-a i da su ljudi u to vjerovali kao sto su i Sabra i Shatila ostale nezasticene nakon sto im je Regan garantovao bezbjednost samo da se PLO evakuise u Tunis? Nakon tog obecanja krscanske milicije su senlucile tri dana po ova dva kampa dok je izraelska vojska obezbjedjivala da niko ne udje ni ne izadje dok se klanje ne zavrsi. Najveci lazu a male to puno kosta.

Sta je tacno reis rekao sto se reci ne treba, da ne vjerujemo istim koji su nas jednom prodali? To steta?

Da to govore oni koji trebaju ne bi on morao.
Samo budala može vjerovati da će Amerikanci ikoga štititi.
moimoi

#111540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by moimoi »

Athlon64 wrote: 08/07/2023 22:11
moimoi wrote: 08/07/2023 18:09
On mozda nije krkan kao Dodik, ali nije ni politicar. Komsic je demagog, koji je preveslao svoje birace xy puta. Komsic ima veze sa politikom koliko i Bakir.

Stranci su mu svi predviđali propast na izborima, oni ostvarili još bolji rezultat...
Cuj zasto?? Onog momenta kada se prislonio uz bakira
Athlon64

#111541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

garankich wrote: 08/07/2023 19:37

Au pm sta su nam uvalili :lol: :lol: :lol: čitanje rimskih brojeva
Ovi nisu sposobni vodit društvo za zaštitu kućnih ljubimaca
Ovi će prekucati i Fadila kako je krenulo :-)
Athlon64

#111542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

moimoi wrote: 08/07/2023 22:13
Athlon64 wrote: 08/07/2023 22:11

Cuj zasto?? Onog momenta kada se prislonio uz bakira
Pa zašto su mu onda glasači ponovo dali svoje povjerenje?

Pogrešna percepcija Komšića i njegovih glasača.

Ispade da mu je najveći grijeh što je tadašnju klimavu vladu KS srušio, jeste ako gledaš iz uske sarajevske perspektive.
Bloo
Globalna šefica

#111543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Grean wrote: 08/07/2023 21:39 Zasluzio je vise da uzme tih par hiljadica nego Covic.

Pogresna logika.

Zasluzio je neki drugi Hrvat.

Hoce li se ova dvojica vrtiti dok ne umru?
Bloo
Globalna šefica

#111544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bloo »

Treba da radi za te pare sto prima od građana.
kakabanja213

#111545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

zposao wrote: 08/07/2023 22:06

Nije uopce bit u parama. Nek ima jos 3 puta više libo me racku. Nego neka pokaže šta je uradio zadnjih 30 godina?
Evo pitao sam već samo 3 stvari da mi se nabroje i ništa.

Lik je dobivao sve izbore na nekakvoj kurcevitosti, kako ce on pokazati onima tamo...i sve tako od prvog dana do danas...
Rezultati?
Kao apsolutno ne ljubitelj lika i djela zlatnog ljiljana opet mislim dan je bolje da je on u predjlsjednistvu nego nacista Covic ili neko iz njegove stranke. Koliko god ljiljan nista ne uradio za svojih 30 godina tonje jos uvijek nemjerljivo puta bise nego sto bi nacista Covic uradio. Eto cisto da ga uporedimo sa alternativom isto kao sto je ovo sto radi trojka nista ali nemjerljivo vise nego stonje uradila njena alternativa SDA.
Athlon64

#111546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Athlon64 »

Meni samo nije jasno odakle kako UZP botovi u svaku raspravu uspiju ubaciti Komšića i temu odvesti u tu stranu, dok ovamo trenutno postoji barem 20 bitnijih i aktuelnijih stvari koje se dešavaju. :run:
kakabanja213

#111547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

Bloo wrote: 08/07/2023 22:15
Grean wrote: 08/07/2023 21:39 Zasluzio je vise da uzme tih par hiljadica nego Covic.

Pogresna logika.

Trebao bi mozda i neki Rom biti ili Jevrej, mozda Bosanac i Hercegovac, ali nas nesto nece.
kakabanja213

#111549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

-Chesterfield- wrote: 08/07/2023 22:26
Hehe ova kokosinjac ne moze voditi. A mozes mislit kad tu jos kapacite Ze uleti. Hehehehehe jedva cekam.
breba

#111550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by breba »

Bloo wrote: 08/07/2023 22:15

Pogresna logika.

A, misliš taj drugi ili neki treći?
Locked