Vidi se taj Momentum.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
axe22
#111501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
planinar60
#111502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Joj ja zalosti i drzave u kojoj zivimo, pa zar je neko i fadila uspio nadyebat, pa Boze sacuvaj.
Ma podjelite je, yebem joj mater i drzavu, raseli nas ko pakistan i indiju pa nek se svako u svom dvoristu kupa.
Ma podjelite je, yebem joj mater i drzavu, raseli nas ko pakistan i indiju pa nek se svako u svom dvoristu kupa.
- kakotakonikako
#111503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jok ti si eto Hrvat, po uzusu covketa.tramvajtrojka wrote: ↑08/07/2023 18:12pa i svakako ovaj sad nije Hrvat a busa se u prsa da je hrvatski clan predsjedništva![]()
Kakvi su ti komentari a i mrznja prema Komsicu - ne bi me cudilo da si to.
-
moimoi
#111504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nisu dodik i covickakabanja213 wrote: ↑08/07/2023 18:55Pa daj ime i jednog politicara koji nije preveslao svog biraca?? Samo jednog.
-
zposao
#111505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije on gradsko nego mahalsko dijete. Kafana mu je u krvi. Šibicar iza kojeg će dugo dugo ostati razoreni temelji potencijalnog građanskog društva.Point. wrote: ↑08/07/2023 17:51Komšić gradsko dijete, ne psuje, ne vrijeđa, kulturnog dijaloga, nije krkan, ne znam u kojem svijetu može biti seljak? Loš i jadan ti je pokušaj stavljati njega i Dodika u isti koš.zposao wrote: ↑08/07/2023 11:15
E o ovome ja pričam.
Narod traži seljačine tipa Dodik i Komšić. Nije ih briga što nemaju šta jesti ali vole da se seljačine na televiziji krhaju.
To je taj nivo.
Ono bi da sad Blinken pukne sakom o mikrofon i opsuje nešto a ne znaju da su ove izjave jasan znak upozorenja da Dodiku slijedi smjena ako se nastavi glupirati.
Ali jok, daj ti nama pucketanja po prstima...
On je među prvima u političku arenu uveo argument sile. Svako malo okreće mitraljez prema Mostaru i Banja Luci, puca po prstima, prijeti zbog pelješkog mosta, ovo će ono će...
I nakon toliko godina na budžetu kakvi su mu rezultati?
Nula!
On i Dodik su dvije suprotne strane iste kovanice. Ista je to pamet.
-
garankich
-
PM72
#111507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Komšić je odrastao u zgradi i nije mahalsko dijete nego haustorče.To da mu je kafana u krvi-niđe veze.Nije alkos ni pjandura.Branio je ovu državu,mater su mu ubili...nije nam valjda Čović i ustaše preči od njega?zposao wrote: ↑08/07/2023 20:12Nije on gradsko nego mahalsko dijete. Kafana mu je u krvi. Šibicar iza kojeg će dugo dugo ostati razoreni temelji potencijalnog građanskog društva.
On je među prvima u političku arenu uveo argument sile. Svako malo okreće mitraljez prema Mostaru i Banja Luci, puca po prstima, prijeti zbog pelješkog mosta, ovo će ono će...
Nula!
Jedino što se slažem da su mu rezultati nikakvi.
- BHCluster
#111508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
tramvajtrojka wrote: ↑08/07/2023 18:12pa i svakako ovaj sad nije Hrvat a busa se u prsa da je hrvatski clan predsjedništva![]()

-
garankich
#111509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima li pravnika na ovom forumu da mi nešto približnije objasni? Šta je pandan u FBiH kada bi htjeli da ovako kao Dodik pomnožimo Schmidta s nulom i ne yebemo ni 5%? Koje tijelo bi FBIH poništilo ili ignorisalo njegove odluke? Može li to uradit i niži nivo vlasti ,kanton Mislim ovo govorim u nekim sci-fi uvjetima da je federacija politički jedinstvena kao rs. Bilo bi i dobro jer bi bili nagrađeni na neki način, a kažnjeni nikako
-
svi u napad
#111510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima li iko tj. smije li iko zamoliti naseg cijenjenog reis efendiju da se suzdrzi politickih komentara. Razumjem ja da je on covjek koji je emotivan i koji je puno propatio i da ima pravo na svoje misljenje kao covjek ali sad se rjesavaju neke stvari i on mora shvatiti da je on nas duhovni i religijski vodja e ne politicki. Mi smo na papiru sekularna drzava i tako se trebamo predstavljati. Sve religijske vodje su u nas duboko upetaljane u politicki zivot ali druga dvojica se puno lukavije ponasaju i ne pojavljuju se svake hefte sa nekom izjavom. Njegove namjere su casne ali neko iz politike mu treba objasniti da na ovaj nacin nanosi vise stete nego koristi nasoj politici.
Znam da ce me sada bombardovati masa forumasa ali politika je politika i moramo se ponasati puno pametnije i ne davati prostora dusmanima za djelovanje.
Znam da ce me sada bombardovati masa forumasa ali politika je politika i moramo se ponasati puno pametnije i ne davati prostora dusmanima za djelovanje.
-
PM72
#111511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Reis ti je uvijek bio jurišnik SDA koji se zaklanjao iza vjere...
-
zposao
#111512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jes jes pjevo u bečkom horu ko dječak. Baš fin onako. Vazda pozdravljao na ulici.PM72 wrote: ↑08/07/2023 20:26Komšić je odrastao u zgradi i nije mahalsko dijete nego haustorče.To da mu je kafana u krvi-niđe veze.Nije alkos ni pjandura.Branio je ovu državu,mater su mu ubili...nije nam valjda Čović i ustaše preči od njega?zposao wrote: ↑08/07/2023 20:12
Nije on gradsko nego mahalsko dijete. Kafana mu je u krvi. Šibicar iza kojeg će dugo dugo ostati razoreni temelji potencijalnog građanskog društva.
Nula!
Jedino što se slažem da su mu rezultati nikakvi.
Pusti mi ratne zasluge, te izgovore slušamo otkako je rat završio.. Eto ovaj je ovakav i onakav, ali rat... Dokle više majku mu?
Hvala na svemu i skloni se ako i sad živiš u ratu i ako nisi sposoban povesti zemlju iz prošlosti u budućnost.
Može on biti rođen i kod vječne vatre, on je šibicar i mahalaš. Njegov modus operandi u politici je šupljiranje, mahalanje, bukadžijsko ponašanje, uličarski riječnik..
Njegova misija je napraviti od sebe neprijatelja kod Hrvata tako da stalno može egzistirati na tim podjelama.
Šta je konkretno taj čovjek napravio za svojih 20 (koliko?) godina bavljenja politikom?
Koliko je puta otišao među Hrvate? Koliko je puta otišao u Banja Luku? Je li te građanske države ima više ili manje pojavom njega na političkom nebu?
Ja mislim da je manje. I da je on dobro svjestan toga i da mu puca neka stvar zbog toga. Jer je bitno udarat šuplju i dojit budžete.
-
PM72
-
zposao
#111514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema šta, zaradio si SNSD sendvič danas...garankich wrote: ↑08/07/2023 20:32 Ima li pravnika na ovom forumu da mi nešto približnije objasni? Šta je pandan u FBiH kada bi htjeli da ovako kao Dodik pomnožimo Schmidta s nulom i ne yebemo ni 5%? Koje tijelo bi FBIH poništilo ili ignorisalo njegove odluke? Može li to uradit i niži nivo vlasti ,kanton Mislim ovo govorim u nekim sci-fi uvjetima da je federacija politički jedinstvena kao rs. Bilo bi i dobro jer bi bili nagrađeni na neki način, a kažnjeni nikako
-
zposao
-
garankich
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#111517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vikend, dijaspora zabrinuta 74.67% vise nego radnim danima.
-
PM72
#111518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Spusti ton...fino sam napisao da se slažem u tome da su rezultati nikakvi.Sa ostalim se ne slažem ali ne namećem svoje mišljenje nit volim svađalački i kurčeviti gard.
-
garankich
#111519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ooo yebote kolje ,pa šta su ovi iz sda-dfa radili ako su bili u poziciji moći kada je schdmit donosio izmjene izbornog ,ja debila upm , vidiš da kurcom ne smiju mrdnut, po rsu mu poništavaju odluke i nikom ništa. Da su imali mozga i danas bi bili na vlasti , poništiš odluke , ne objaviš ih u SL idemo dalje, tj ostajemo na starom.
-
laik1981
#111520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A jes lik uporan sa svrsavanjem na Dodika 
-
Hakiz
-
Officer Crabtree
- Grean
#111523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako tacno reis nanosi stetu? Ne prica da imamo momentum sa prijateljima sa zapada?svi u napad wrote: ↑08/07/2023 20:33 Ima li iko tj. smije li iko zamoliti naseg cijenjenog reis efendiju da se suzdrzi politickih komentara. Razumjem ja da je on covjek koji je emotivan i koji je puno propatio i da ima pravo na svoje misljenje kao covjek ali sad se rjesavaju neke stvari i on mora shvatiti da je on nas duhovni i religijski vodja e ne politicki. Mi smo na papiru sekularna drzava i tako se trebamo predstavljati. Sve religijske vodje su u nas duboko upetaljane u politicki zivot ali druga dvojica se puno lukavije ponasaju i ne pojavljuju se svake hefte sa nekom izjavom. Njegove namjere su casne ali neko iz politike mu treba objasniti da na ovaj nacin nanosi vise stete nego koristi nasoj politici.
Znaju li ovi koji vjeruju iskljucivo u momentum i obecanja da je Srebrenica bila zasticena zona UN-a i da su ljudi u to vjerovali kao sto su i Sabra i Shatila ostale nezasticene nakon sto im je Regan garantovao bezbjednost samo da se PLO evakuise u Tunis? Nakon tog obecanja krscanske milicije su senlucile tri dana po ova dva kampa dok je izraelska vojska obezbjedjivala da niko ne udje ni ne izadje dok se klanje ne zavrsi. Najveci lazu a male to puno kosta.
Sta je tacno reis rekao sto se reci ne treba, da ne vjerujemo istim koji su nas jednom prodali? To steta?
Da to govore oni koji trebaju ne bi on morao.
-
zposao
#111524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne volim ni ja omalovažavanje sugovornika bez argumenata. Evo ne slažemo se u vezi lika i djela Zlatnog Ljiljana.
Ne napadam te, samo fino pitam šta je rezultat kada se podvuče crta - suma sumarum.
Samo bukadžijska politika, plitko politikanstvo, populizam...
Evo ti jos jedan primjer koliko priča gluposti: čitava mu se kampanja protiv Čovića svodila na to da onaj nije potpisao zakon za Islamsku Zajednicu. Čim čovića nestane odmah nestane ta priča. Sad Komšu ne interesuje ta tematika na kojoj je ubirao poene. Opet će se nekad upaliti na tu temu kad mu bude trebala. Isto tako ne spominje više ni pelješki most. Ne znam kad je uopće spomenuo ili posjetio Hercegovinu.
Lik je ublehaš. Prodaje niske strasti i na tome lagodno živi.
Moj mozak ne može svariti da neko danas gleda gdje se mi politički nalazimo, u kakvoj kaljuži, i da može zaključiti da je Komšić pozitivno doprinio svojim djelovanjem.
Mind blowing.
- ABH017
#111525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo onaj političar koji se buda zalagao da parlamentarci primaju plate na osnovu sati i dana koliko su proveli na poslu i da plate političara ne mogu biti veće od 2500 će se moći zvati "mojim", bez obzira iz kojeg naroda potiče. Ostali, mogu svaki vakat na glavi da klanjaju, ako ne rade, a uzimaju pare, ne mogu biti "moji", pa da nam je babo isti.kakotakonikako wrote: ↑08/07/2023 09:39Prvo svaka cast za to da si bio dobrovoljac u odbrani Drzave Bosne i Hercegovine od agresijeABH017 wrote: ↑07/07/2023 22:32
Evo odmah da ti odgovorim. Jebe se meni i za Konakovića i za Biseru i za tvog Bećirovića. Svi su isti. Niko od njih ne radi u realnom sektoru i meni ništa u životu nisu pomogli, nego se samo bore da svoju guzicu postave u fotelju. Šta je to Bećirović uradio za mene? Isto ko i Konaković i Bisera. Šta je uradio da država krene naprijed? Da običnom radniku bude bolje i lakše. Konkretno? Ništa.
U ratu sam sa 16,5 godina bio dobrovoljac, pripadnik elitne brigade, a danas radim za stranu firmu i jako sam svjestan zbog čega se ljudi bave politikom. Toliko o domoljublju.
A toliko i o dopisivanju s tobom. Kad se dohavizaš javi se.. Mozda smo se nekada i sreli u tom periodu, jer sam i ja bio dobrovoljac ali stariji od tebe.
Meni je Drzava Bosna i Hercegovinana prvom mjestu i zato cijenim Becirovica koji nije dupeuvlakac covicu i dodiku, kao sto je dino. Ali svakome njegovo.
I ja sam u realnom sektoru i vjeruj mi znam kao i ti sve o tim foteljasima i “brizi” za obican narod. Oni gledaju samo sebe ( eto prije par dana nisu se udostojili da izglasaju povecanje plata za 400 KM za obicne ljude a sebi su znali povecati primanja - daBogda im za lijekova trebalo ).
Zato prezirem tipove “ ala njive”, “bolji dodik “, “ uvlakace u paksu covicu i dodiku”.
Medjutim Drzava Bosna i Hercegovina je nadzivjela mnoge, pa ce i njih.
![]()