papirići su u toku, ali dobijen je onaj najbitniji (znaš već koji
Duplo staklo je po meni adekvatno za ekstremnije uslove, kod mene to nije slučaj.
Moderator: anex
papirići su u toku, ali dobijen je onaj najbitniji (znaš već koji
Dilam nego sta

a jbte jesi me zadeverao...pokušavam provaliti gdje je ovo iz čiste znatiželje, ali mi ne ide...
Pa vidi, nesto ce neko morati da platiCi-Nick wrote: ↑15/07/2023 07:36 Neće to baš tako ići.
Za nas se spominjlo postepeno uvođenje prekogranične od 2028.
Druga stvar ima dovoljno proizvodnje iz obnovljivih da svi izvoznici dobiju certifikat da su trosili struju sa HE.
Ova struja koju proizvode TE će biti distribuisana domaćinstvima i javnom snabdjevanju.
A s obzirom koliko stotina milijardi treba da se realizuje planirano bit će tu pomjeranja rokova pa i odustajanja od nekih ciljeva.
Posljednje glasanje u EU Parlamentu je pokazalo da je sve bliži krah zelene agende jer 224 za,.. 12 suzdržanih i 212 protiv i nije neki jasan stav.
To je model da se još više naruši standard u EU.psycho social wrote: ↑15/07/2023 08:40 Ljepoto, ode ti predaleko sa klimatskim promjenama.
Taksa je model koji će poslužiti Evropi da pobjegne od učmalosti i ekonomske stagnacije. Ko god sutra bude htio prodati šaraf u EU biće obavezan donijeti certifikat o učešću zelene energije u ukupno proizvedenoj količini, a realno Kina i Indija npr. se neće dekarbonizirat za milion godina, bez obzira što čitamo kako Kina ruši rekorde u gradnji najvećih polja solarnih elektrana.
Koliko bi zemljišta bilo pod panelima?mk ultra wrote: ↑16/07/2023 11:24 https://www.pv-magazine.com/2023/07/14/ ... in-europe/
Samo Kosovo i Bosna ne bi to sebi dozvolili, ipak glupost, unistavamo sve
Velike industrijske sile i trenutno jevtina energija, uz privid nekog "imanja" energije
Nije off - jer je tema energija.psycho social wrote: ↑16/07/2023 13:02 Bošnjak kad priča o dalekom istoku kao ekonomskom gigantu, a u top 10 zemalja gdp-a per capita 8 je evropskih zemalja, da ne ulazimo u top 100. Daleki istok bez EU i US ne da će propast, nego će se ugasit i resetovat na kameno doba.
Kina i Indija, najmnogoljudnije zemlje na dunjaluku imaju kurčevu kupovnu moć iz perspektive običnog građanina.
Idemo bezveze u off.