Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Login77777

#111251 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Hoce mu bokser halaliti? :lol:

@tramvajtrojka
SmokingMan

#111252 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

Ja sam za to da mi napokon dobijemo sviježe, odlučne i dobro potkovane političare (pogotovo za međunarodnu politiku), koji se ne dvoume oko toga sa kojom od strana će biti partneri, da li je to zapad ili istok. Mi ne smijemo imati dvojbe oko toga, ako se pozicioniramo prema zapadu, možemo očekivati i da će se oni ozbiljnije posvetiti mašim rastućim problemima. A ovako razjedinjeni unutar sebe, ne računajući pro-hrvatsku i pro-srspku politiku, oni ne mogu čak ni u bošnjacima pronaći pouzdanog partnera.
Novak20

#111253 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Baš me interesira kako će glasati bošnjački klub u DN F BiH nakon ovako lijepo posloženih riječi iz najdražeg veleposlanstva. :D

https://hms.ba/jucer-usvojeni-set-energ ... nosni-smo/
Zastupnički dom Federacije donio je jučer set važnih zakona o reformi energetike koji će, između ostalih pogodnosti, izravno koristiti građanima jačanjem zaštite potrošača i pojednostavljivanjem procedura oko male proizvodnje električne energije i obnovljive energije. Sjedinjene Američke Države su ponosne što su podržale izradu ovih zakona preko tehničkih stručnjaka za energiju USAID-a BIH. Radujemo se što će Dom naroda FBiH brzo usvojiti ove zakone, i što će to donijeti veću stabilnost i efikasnost energetskom sektoru Bosne i Hercegovine, objavilo je Veleposlanstvo SAD na Twitteru.
Vaya

#111254 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Novak20 wrote: 07/07/2023 14:11 Baš me interesira kako će glasati bošnjački klub u DN F BiH nakon ovako lijepo posloženih riječi iz najdražeg veleposlanstva. :D

https://hms.ba/jucer-usvojeni-set-energ ... nosni-smo/
Zastupnički dom Federacije donio je jučer set važnih zakona o reformi energetike koji će, između ostalih pogodnosti, izravno koristiti građanima jačanjem zaštite potrošača i pojednostavljivanjem procedura oko male proizvodnje električne energije i obnovljive energije. Sjedinjene Američke Države su ponosne što su podržale izradu ovih zakona preko tehničkih stručnjaka za energiju USAID-a BIH. Radujemo se što će Dom naroda FBiH brzo usvojiti ove zakone, i što će to donijeti veću stabilnost i efikasnost energetskom sektoru Bosne i Hercegovine, objavilo je Veleposlanstvo SAD na Twitteru.
To je ono, kao Murphy se naljutio na Covica jer hoce svoj etnicki gasni operater, a usvojen amandman HDZ-a sinoc kojim se omogućava formiranje novog operatera za OIE malte ne po istom etničkom principu...

Jao jao jao.. :evil:
kakabanja213

#111255 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakabanja213 »

garankich wrote: 07/07/2023 13:58
A_A_AKCIJA wrote: 07/07/2023 13:05

Imamo itekako. Samo je mi ne trebamo rušiti.

Okani mi se te velikosrpske šuplje. Ne vadiš ih iz usta.

Ako su ti uzor, biće Guča ubrzo, pa idi i uživaj.
Ma nemaš ti pojma , ja sam mislio da diskutujem s nekim ko poznaje stvarnost na terenu ,a vidm da nisi putovao dalje od Pofalića. Bosanska država ,njena vlast , policija i sl. ne postoji dalje od Hifinih pumpi u Matuzićima i dole onih kućica kod Blagaja, ko god nam govorio drugačije bio to Konaković s jedne ili Bake s druge strane zamazuje nam oči, a mi koji živimo unutar pa ne osjetimo tolike efekte toga živimo u paralelnoj irealnosti
kakabanja213 wrote: 07/07/2023 13:53
Tebe je izgleda bas mudrost osvojila. Cuj ne znam u kojem si taboru, pa ce i odgovor biti u zavisnosti gdje "skoljke skupljas". Bosnjaci imaju onoliko vlasti koliko su na izborima zasluzili. Da je imao dovoljan broj glasova najveci i najpametniji od svih Bosnjaka bi bio u predsjednistvu. Da su SDA, DF , SBiH i sateliti osvojili dovoljan broj glasova oni bi odredjivali hoce li ili nece sa HDZ, SNSD, odnosno kako oni kazu hoce li se i na koji nacin boriti za drzavu. Ovako bili su tu negdje, malo je Smit asistirao i imas to sto imas. Naravno sve demokratski i u granicama zakona.
Osim one sinocnje predstave koja mi srvarno nije jasna.
Druže i tebe zaobilazi realnosti. Da ti približim vlast u RSu je Srbin, vlast na djelovima nekadašnje hzbh je Hrvat, vlast na djelovima koje je odbranila ArBiH je Edin Forto i istomišljenici koji se izjasnjava kao nebošnjak ( ne znamo šta je) pusti mi tu demagogiju koje koliko glasova osvojio
Kako mislis zaobilazi realnost? Za tog jebenog Fortu (u prenesom smislu jer kod mene nije bio na listi) sam ja glasao jer mu je prica za moje shvacanje svijeta idealna. Ja sam iz tvrde bosnjacke porodice iz Mostara medjutim ni ja se ne osjecam kao Bosnjak. Ta Fortina je i moja, samo sto ja nikada i ni u kojem slucaju podrzao ultra konzervativca iz HDZ u Ustavni sud. Tako da, realno, poserem se ja i na Fortin i na Sabinin liberalizam.
Last edited by kakabanja213 on 07/07/2023 14:29, edited 1 time in total.
ABH017

#111256 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ABH017 »

kakotakonikako wrote: 07/07/2023 10:26
ABH017 wrote: 06/07/2023 22:47

:lol: :lol: :lol:
Grohotom se smijem.
Nisam nigdje napisao da je Dino učinio nešto epohalno, pa ne vidim kakav povod si imao da mi odgovaraš.
Kolega je pitao u čemu je razlika između vladavine SDA i trojke, pa sam naveo razliku.
Je li to kod tebe završio kontingent hurmi, pa ne spominješ Biseru Tueković i njen epohalni rad u MVP, a na Dinu se brecaš opasno?
Kakav mizeran komentar - nigdje ja nisam spomeno Biseru. Tebi se i u snu prividja ona. Procitaj moj post pa onda mi repliciraj. Bar se nadam da mozes toliko.
Ja sam pohvalio i rekao za Denisa Becirovica.
Kolega PM72 je pitao koja je razlika između nove vlasti i stare. Ja sam naveo jednu razliku i čovjek više nije odgovarao. Ti onda upadaš sa konstatacijom kako je to što novi MVP radi u stvari ništa.
Rekao sam da nije, složio sam se, ali je raketa na mlazni pogon u usporedbi sa bivšom MVP.
Eh sad, zašto TI nisi čitao prepisku, nego si na pomen Dine Konakovića skočio k'o oparen, pa ko padobranac bez padobrana upao sa svojim komentarom, objasni sebi, meni ne trebaš, jer znam koliki su vam trn u oku svi iz trojke, a Dino posebno.
ABH017

#111257 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ABH017 »

Login77777 wrote: 07/07/2023 10:35
DaysleepeR wrote: 07/07/2023 10:33 Mahir Mešalić će dovesti narod, koji narod? Onih 100 lendo nedaj islam ili onih 20 sa protesta nakon tih?
Image
Teško se skinuti sa vlasti
doktor78

#111258 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by doktor78 »

Ja sam pred kućnim prijateljima, inače DF-ovcima, jednom pohvalio Dinu.
Izraz lica bi, mislim, bio blaži da sam im majku opsovao :D
archi_a

#111259 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/30 ... brani.html

U svojoj nemoći i bijesu, rvat posvjedoči šta su trojka i hdz pokušali uraditi, što je za krivičnu odgovornost, ali ne preskoči da taj cjelodnevno-noćni cirkus u režiji trojke i hdz-a pripiše sda-u i df-u! Pa kako ragužE opozicija pravi cirkus i iživljava se kada si sam svjedočio pokušajima falsifikacije, lažnih izvještaja i kršenja poslovnika od strane trojke i hdz-a? Kako? Novi level bolesti. Ne napadaš ti njih što su ovo pokušali uraditi već što nisi dio toga, što te nisu uključili! :-)
Last edited by archi_a on 07/07/2023 14:50, edited 1 time in total.
kakotakonikako

#111260 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

ABH017 wrote: 07/07/2023 14:27
kakotakonikako wrote: 07/07/2023 10:26

Kakav mizeran komentar - nigdje ja nisam spomeno Biseru. Tebi se i u snu prividja ona. Procitaj moj post pa onda mi repliciraj. Bar se nadam da mozes toliko.
Ja sam pohvalio i rekao za Denisa Becirovica.
Kolega PM72 je pitao koja je razlika između nove vlasti i stare. Ja sam naveo jednu razliku i čovjek više nije odgovarao. Ti onda upadaš sa konstatacijom kako je to što novi MVP radi u stvari ništa.
Rekao sam da nije, složio sam se, ali je raketa na mlazni pogon u usporedbi sa bivšom MVP.
Eh sad, zašto TI nisi čitao prepisku, nego si na pomen Dine Konakovića skočio k'o oparen, pa ko padobranac bez padobrana upao sa svojim komentarom, objasni sebi, meni ne trebaš, jer znam koliki su vam trn u oku svi iz trojke, a Dino posebno.
Koji bolan Dino, kada si ti nicim prozvan naveo Biseru - odgovorio si na moj post a nigdje nema Bisere. Ja sam samo istakao cinjenicu da je Denis Becirovic :bih: uradio puno vise a ne Dino - i tebe to boli. Koliko znam i Denis je dio trojke - ja na to ne gledam nego ljude dijelim na one koji su za Drzavu i one koji su za fotelje i ustupke rusiteljima Drzave.
Cuj meni trn u oku trojkasi :lol: :lol: :lol: a cijenim Becirovica, Ademovica, Heleze, Miletica i ine ali NE CIJENIM one koji spominju " neke njive" , " neke nove dodike", " neko uvlacenje u pakas covicu", " falsifikovanje sinocnjeg zapisnika" .....

Valjda i shvatis ovo.

:bih:
skoronikako

#111261 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skoronikako »

Nek mi odgovori neko upuceniji:

Da li je bilo pokusaja podmetanja laznog zapisnika?
laik1981

#111262 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

kakotakonikako wrote: 07/07/2023 14:50 Koji bolan Dino, kada si ti nicim prozvan naveo Biseru - odgovorio si na moj post a nigdje nema Bisere. Ja sam samo istakao cinjenicu da je Denis Becirovic :bih: uradio puno vise a ne Dino - i tebe to boli. Koliko znam i Denis je dio trojke - ja na to ne gledam nego ljude dijelim na one koji su za Drzavu i one koji su za fotelje i ustupke rusiteljima Drzave.
Cuj meni trn u oku trojkasi :lol: :lol: :lol: a cijenim Becirovica, Ademovica, Heleze, Miletica i ine ali NE CIJENIM one koji spominju " neke njive" , " neke nove dodike", " neko uvlacenje u pakas covicu", " falsifikovanje sinocnjeg zapisnika" .....

Valjda i shvatis ovo.

:bih:
Tako je. Svi su oni trojka, a politika nije toliko jednostavna stvar kako je zamisljas :bih:
Styling

#111263 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

kakabanja213 wrote: 07/07/2023 13:29
Styling wrote: 07/07/2023 13:23

Mešaliću i Zilđiću treba zakonom zabraniti pristup u parlament. Likovi stalno prijete nekom silom. Ponašaju se kao da su na pijaci ili u kafani. Totalni nedostatk kulture i manira. Treba im oduzimati riječ i poslati ih u ring da se ispušu. Ja bih ih prijavila etičkoj komisiji za priejtnje i ugrožavanje sigurnosti.
Jesi li ikada pratio parlamente jako demokratskih drustava? Iako se ne slazem sa njima to je sve dio denokratskog procesa, kao sposobnost ofnosno nesposobnost demokratski izabrane vecine da 0roguraju svoje stavove. Nije zadarak rukovodstva parlamenta da samo udara cekicem i daje rijec.
Čak i u “jako demokratskim” društvima prijetnja silom i kafanski ponašanje su neprimjereni i nedopustivi. Tačka.
agent_zero

#111264 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by agent_zero »

Ša kae Lendo na sve ovo?
archi_a

#111265 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

"pomešćemo" :pisnuo:
Styling

#111266 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

plavi_E wrote: 07/07/2023 13:33 Pojavio se ogroman teret za Trojkashe. Promjenom vlasti javnost u BiH dobija uvid u to shta je zadatak opozicije. I kad tad ce neko uporediti rad danashnje opozicije sa radom opozicije kad su opozicija Trojkashi.
Ne znam od kada ti pratiš politiku, ali Trojkaši nisu nikada bili opozicija. Trojka je osnovana u KS nakon prošlih opštinskih izbora i od tada su na vlasti u KS, a od ovih izbora i u Federaciji i državi.
archi_a

#111267 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

"pojest ćemo ih" :pisnuo:
Vaya

#111268 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Styling wrote: 07/07/2023 14:56
kakabanja213 wrote: 07/07/2023 13:29
Jesi li ikada pratio parlamente jako demokratskih drustava? Iako se ne slazem sa njima to je sve dio denokratskog procesa, kao sposobnost ofnosno nesposobnost demokratski izabrane vecine da 0roguraju svoje stavove. Nije zadarak rukovodstva parlamenta da samo udara cekicem i daje rijec.
Čak i u “jako demokratskim” društvima prijetnja silom i kafanski ponašanje su neprimjereni i nedopustivi. Tačka.
Falsifikovanje sluzbenih dokumenata je krivicno djelo i u Sjevernoj Koreji. Trebalo je vas je sinoc istuci kao malu djecu...hem sto ste lopuze, hem sto ste lopuze da udovoljite dusmaninu ove drzave... :evil:
BarbaDue

#111269 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BarbaDue »

A_A_AKCIJA wrote: 07/07/2023 09:54
BarbaDue wrote: 07/07/2023 09:05 Upravo je u tome kvaka, jer došli ste da budete drugačiji od njih. Ima nas koji smo jedva čekali da prestanu takve prakse i država počne funkcionisati na pošten način. Al izgleda teško.
Ja sam ti napisao, ali ignorišeš.

Trojka je u kratkom roku uradila dosta toga.
Naravno, uvijek možeš naći nešto što nije , a tebi je bitno i možeš insistirati da se baš to nije uradilo. Poput nacionalnih kvota i zašto nisu uzeli koje hrvatsko ili srpsko ministarsko mjesto.

Neke stvari se neće moći promijeniti, jer je tako definirano Ustavom, zakonima...

Neke stvari se moraju vaditi iz minusa, jer nas je SDA uvalila u taj minus.

Najbolji dokaz rada Trojke imaš u Kantonu Sarajevo. Pogledaj i raspitaj se jesu li građani zadovoljni.

Trojka radi, a SDFA galami. I naš narod je željan galame, priče, svađe, jer su frustrirani decenijama muke od politike. Za Trojkine rezultate mora proći vremena da se stvari odrade. Nije dovoljno izgalamiti se na govornici, zaprijetiti po prstima, napisati saopćenje... Na državnom nivou to je 14 prioriteta za pristup EU i na tome se ozbiljno radi, a EU je zadovoljna učinjenim.

Uz to treba biti realan i očekivati da se riješi ono što može. To nije građanska država preko noći, ispravljanje svih krivih Drina... Ne može Trojka čarobnim štapićem riješiti probleme države koji se gomilaju trideset godina.
Dobro, ovo što navodiš i nisu neke ubjedljive činjenice. Više mi je u sferi imaginarnog i ono što kažu na dugom štapu.

Dakle sve je na čekanju. Pa hajde eto da čekamo, jer ništa nam drugo i ne preostaje nego da čekamo i da se nadamo.

P.S. neću više insistirati da mi neko da čvrst dokaz da su ovi drugačiji od onih prije, jer je kao što vidim taj dokaz na dugom štapu.

P.S.2. Za ovo boldirano ima i kontra argument. Na prošlim općinskim izborima za gradonačelnika Goražde ispred SDP da bude drugačiji od prethodnika došao sin r. Z. Imamovića, međutim jes klinac, isti...ništa se epohalno nije promijenilo.
Styling

#111270 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Ovi kritičari iz dijaspore i lafo neutralni posmatrači se prave blesavi i kao zašto se već sve nije okrenulo tumbe, pa na vlasti ste čitavih šest mjeseci. Ne možeš govna koja su se 30 gidina gomilala počistiti za 6 mjeseci.
U pozadini se vidi strašan rat sa sistemom koji još uvijek ima svoje ljude koje su postavljali i zapošljavali 30 godina. Treba mudrosti i vremena da se to dovede u red.
Vaya

#111271 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Styling wrote: 07/07/2023 15:15 Ovi kritičari iz dijaspore i lafo neutralni posmatrači se prave blesavi i kao zašto se već sve nije okrenulo tumbe, pa na vlasti ste čitavih šest mjeseci. Ne možeš govna koja su se 30 gidina gomilala počistiti za 6 mjeseci.
U pozadini se vidi strašan rat sa sistemom koji još uvijek ima svoje ljude koje su postavljali i zapošljavali 30 godina. Treba mudrosti i vremena da se to dovede u red.
Jao suplje... :lol:
Za početak nemojte biti gori od SDA i falsifikovati sluzbene dokumente radnih tijela ZD PFBiH...krenite od toga..
Last edited by Vaya on 07/07/2023 15:23, edited 1 time in total.
n+1

#111272 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by n+1 »

SDA u opoziciji produktivnija od SDA na vlasti. Ili Trojke na vlasti. :lol:
Nikola Testa

#111273 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nikola Testa »

Da je SDA pristala na uslove na koje pristaje Trojka vladali bi jos 50 godina.
Vaya

#111274 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

n+1 wrote: 07/07/2023 15:18 SDA u opoziciji produktivnija od SDA na vlasti. Ili Trojke na vlasti. :lol:
Kad bi covjek imao i trun povjerenja u ove mamlaze od Trojke, da nece zajebat nesto kapitalno...sada bih potpisao da SDA ostane u opoziciji jos 2 mandata, jer tacno vidis koliko im budzet fali, kriziraju kao da su na heroinu...
Vaya

#111275 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Nikola Testa wrote: 07/07/2023 15:27 Da je SDA pristala na uslove na koje pristaje Trojka vladali bi jos 50 godina.
Sa ovakvom Tricom, eto zelenih 2026 na velika vrata, a bit ce veliki test 2024...tu ce se pokazat u kojem pravcu vjetar puse...
Locked