Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
skoronikako
#111076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bot A nije bolji od bota B. Zadojeni glupan A nije bolji od zadojenog glupana B. Poltron A nije bolji od poltrona B.
Sve dok se dijelite na "mi" i "vi", umjesto na "za" i "protiv" ove drzave, stanje ce nam biti isto. Osoba koja ukrade milion je lopov, ali je i osoba koja ukrade marku lopov, samo bez pristupa i znanja da ukrade milion. Ja bih ipak volio da imamo neke koji nisu lopovi, a imaju znanje, nazalost izgleda da ce biti uci njemacki.
Sve dok se dijelite na "mi" i "vi", umjesto na "za" i "protiv" ove drzave, stanje ce nam biti isto. Osoba koja ukrade milion je lopov, ali je i osoba koja ukrade marku lopov, samo bez pristupa i znanja da ukrade milion. Ja bih ipak volio da imamo neke koji nisu lopovi, a imaju znanje, nazalost izgleda da ce biti uci njemacki.
-
Vaya
#111077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A nije to bas tako...dok Seku spenglaju u zatvor - vi ce do tada krivotvorit dokumente i prikazivat sjednice komisija koje se nikad nisu odrzale, da bi u sustini napravili jos veci zlocin prema ovoj drzavi i HDZ-ovog pisara imenovali u US jos 20 godina i onda nakon toga sa Covicem i Dodikom pregovarali oko izmjena zakona o US, kojim bi se izbacile strane sudije US i time napravili stetu koja se ne moze mjeriti sa 10x Sebija...sumirprimus wrote: ↑07/07/2023 08:52ok prvo seku i osmicu u zatvor, razrusit sve sto je sda nelegalno uradila, p onda redom i sve ostale, moze? dotad neka vas i laznog moralisanja.
U ovom je problem...
- tramvajtrojka
#111078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
al vas kanton je presisao kolicinu sirovina i najgori ZDK a za to se treba bas potruditi, bas su vam mesalic i salko pravi reprezent kantona i onih vukojebina . Samo se jos Grad Tuzla drzi i tjt , al sad sisoje kad srusi vladu tk ima da i hala gorisumirprimus wrote: ↑07/07/2023 08:57 arlaukani pricali o krsenju zakona? kako oni znaju? citali u skoli ?![]()
![]()
![]()
-
sumirprimus
#111079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ko mi? ja nisam clan nijedne stranke, pricam u svoje ime.
nema vece lopovije , arlaukana, hamelji, i lignji od sfdfovaca trneutno.
fuj bljak.
fuj bljak.
-
Vaya
#111080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sinoc u 23:30 zasjedala komisija za imenovanje i ispunila sve uslove po poslovniku? Sve po zakonu...sumirprimus wrote: ↑07/07/2023 08:53 to sto je lepicka sinoc uradila je sasvim legitimno, imate li ruke? nemate ko vas ...
-
PM72
#111081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno.Ista govna samo što je Mile sirovina a Šarović kao ,"poželjan" jer je okusio moć OHR-a na svojoj guzici...Login77777 wrote: ↑06/07/2023 22:04Bilo bi isto da je „opozicija“ u tom slucaju Sarovic usao u Predsjednistvo. Nema tu razlike.
Za one koji neznaju...Šarović je bio načelnik ratne opštine na Grbavici...on je potpisivao pljačku i oduzmanja nesrpske imovine...
-
skoronikako
#111082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema.sumirprimus wrote: ↑07/07/2023 09:01 ko mi? ja nisam clan nijedne stranke, pricam u svoje ime.
fuj bljak.
Samo mi nije jasno kako se pokusavaju odbraniti potezi kojima i ovi drugi zele biti SDA? Tako su i njihovi botovi pravdali kako SDA jednostavno mora uci u koaliciju sa SNSDom i HDZom, jer bez toga nema drzave. Sad imamo samo drugu stranku umjesto SDA, ali isti princip. Meni taj princip nije ok, ali nije ni bitno na kraju. Uzivajte.
To ti je isto kao kod nas u Zenici. I poslije SDA, SDA. Mozda se ne zove tako, ali je taktika i rezultat isti. Nema napretka.
-
sumirprimus
#111083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
vala najvece kelje su kod nas sto jest jest.tramvajtrojka wrote: ↑07/07/2023 09:00al vas kanton je presisao kolicinu sirovina i najgori ZDK a za to se treba bas potruditi, bas su vam mesalic i salko pravi reprezent kantona i onih vukojebina . Samo se jos Grad Tuzla drzi i tjt , al sad sisoje kad srusi vladu tk ima da i hala gorisumirprimus wrote: ↑07/07/2023 08:57 arlaukani pricali o krsenju zakona? kako oni znaju? citali u skoli ?![]()
![]()
![]()
![]()
i krkani. samo nas dodik izvlaci jer nije s naseg kantona
salko ba bio izbacivac.halo lik prodaje muda pod bubrege dje to ima.
a ovaj mahir, je takav pakas, taj bi onu guzicetinu dao za dzaba paru da ovak na ublehu zivotari, evo ako lazem recite vi meni. sta je radio? znam d nije bosnu branio sigurno :)kad je mogo . ja vjerujem gadzi vise nego mahiru sisi...
-
garankich
#111084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Last edited by garankich on 07/07/2023 09:05, edited 1 time in total.
- BarbaDue
#111085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jbo vas to!
Ko god spomene i upita se, zašto je trojka to uradila, pa nije po pravilu, nije po zakonu!?
Odmah slijedi odbrana i odgovori u stilu, a Osmica? A Sebija? A Bake? Kako su oni...i tako!
Upravo je u tome kvaka, jer došli ste da budete drugačiji od njih. Ima nas koji smo jedva čekali da prestanu takve prakse i država počne funkcionisati na pošten način. Al izgleda teško.
Ko god spomene i upita se, zašto je trojka to uradila, pa nije po pravilu, nije po zakonu!?
Odmah slijedi odbrana i odgovori u stilu, a Osmica? A Sebija? A Bake? Kako su oni...i tako!
Upravo je u tome kvaka, jer došli ste da budete drugačiji od njih. Ima nas koji smo jedva čekali da prestanu takve prakse i država počne funkcionisati na pošten način. Al izgleda teško.
-
sumirprimus
#111086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
prvo sdfa na ledja, pa se moze pricat o ostalom.
-
doktor78
#111087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko je sisoje?tramvajtrojka wrote: ↑07/07/2023 09:00al vas kanton je presisao kolicinu sirovina i najgori ZDK a za to se treba bas potruditi, bas su vam mesalic i salko pravi reprezent kantona i onih vukojebina . Samo se jos Grad Tuzla drzi i tjt , al sad sisoje kad srusi vladu tk ima da i hala gorisumirprimus wrote: ↑07/07/2023 08:57 arlaukani pricali o krsenju zakona? kako oni znaju? citali u skoli ?![]()
![]()
![]()
![]()
-
Mrvice_ba
#111088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sinoc 55 ruku, tone brod najvećeg luzera efendica?
-
last mohicans
#111089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Salko gazija naš se nafuro, mozda se okurazio nakon Zukana, pa da i on malo sile primjeni. Koda je rat, jbt, sirovina prijeti silom, ali ovaj međed Mahir ga je zasjenio.
-
sumirprimus
#111090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
azmirdoktor78 wrote: ↑07/07/2023 09:06Ko je sisoje?tramvajtrojka wrote: ↑07/07/2023 09:00
al vas kanton je presisao kolicinu sirovina i najgori ZDK a za to se treba bas potruditi, bas su vam mesalic i salko pravi reprezent kantona i onih vukojebina . Samo se jos Grad Tuzla drzi i tjt , al sad sisoje kad srusi vladu tk ima da i hala gori![]()
-
sumirprimus
#111091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kakav rat, ovo je naucio ko izbacivaclast mohicans wrote: ↑07/07/2023 09:07 Salko gazija naš se nafuro, mozda se okurazio nakon Zukana, pa da i on malo sile primjeni. Koda je rat, jbt, sirovina prijeti silom, ali ovaj međed Mahir ga je zasjenio.
doduse nije smijesno ko onaj šiša al st ada se radi. neka je fela u sda :)malo li je
- tramvajtrojka
#111092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Azmir Husic, zezancija sa fudbalskih tema to mu jr nadimakdoktor78 wrote: ↑07/07/2023 09:06Ko je sisoje?tramvajtrojka wrote: ↑07/07/2023 09:00
al vas kanton je presisao kolicinu sirovina i najgori ZDK a za to se treba bas potruditi, bas su vam mesalic i salko pravi reprezent kantona i onih vukojebina . Samo se jos Grad Tuzla drzi i tjt , al sad sisoje kad srusi vladu tk ima da i hala gori![]()
-
sumirprimus
#111093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kruskotramvajtrojka wrote: ↑07/07/2023 09:10Azmir Husic, zezancija sa fudbalskih tema to mu jr nadimak![]()
, bio je u SDA al su ga krenuli levatiti ponajvise bego gutic i zato je jucer bego opozvan, a azmir ce ih srusiti i na kantonu , jer su ga nedavno sdaovci nalevatili pri preuzimanju slobode gdje je prosao salkin jaran i osoba koju sumir mrzi kao slobodas
![]()
![]()
- lerdi
#111094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Lažni moralisti ste i jedni i drugi jer vam se osjećaj za moral i etiku pali u zavisnosti ko je u tom trenutku vladajuća večina. Ukoliko su vaši opravdavate čak i činjenje krivičnih dijela što se evo vidi i na ovom pokušaju obmane i prevare koju je pokušala večina jučer. Mogu shvatiti i političku borbu, i valjanje u blatu politike, ali da neko opravdava kršenje pravilnika i zakona i uz to govori kako je to sve ok i da će država biti jača e to ne mogu progutati ni djeca u jaslicama. Što je najgore ljudi za koje bih mogao reči da su moralni i etični toliko su zasljepljeni mržnjom prema SDA, da uopšte više ne rezonuju racionalno stvari. Jedina kritika na ono što je npr. Mešalić sinoć napravio je "Vidi mu glave i zajapurio se ko vepar".sumirprimus wrote: ↑07/07/2023 08:52ok prvo seku i osmicu u zatvor, razrusit sve sto je sda nelegalno uradila, p onda redom i sve ostale, moze? dotad neka vas i laznog moralisanja.
-
sumirprimus
#111095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kakav lazni moral? ja sam uvijek bio isti crven i protiv sda pod svaku cijenu, i sa djavolom ako treba al kontra sda i njenih satelita-lerdi wrote: ↑07/07/2023 09:13Lažni moralisti ste i jedni i drugi jer vam se osjećaj za moral i etiku pali u zavisnosti ko je u tom trenutku vladajuća večina. Ukoliko su vaši opravdavate čak i činjenje krivičnih dijela što se evo vidi i na ovom pokušaju obmane i prevare koju je pokušala večina jučer. Mogu shvatiti i političku borbu, i valjanje u blatu politike, ali da neko opravdava kršenje pravilnika i zakona i uz to govori kako je to sve ok i da će država biti jača e to ne mogu progutati ni djeca u jaslicama. Što je najgore ljudi za koje bih mogao reči da su moralni i etični toliko su zasljepljeni mržnjom prema SDA, da uopšte više ne rezonuju racionalno stvari. Jedina kritika na ono što je npr. Mešalić sinoć napravio je "Vidi mu glave i zajapurio se ko vepar".sumirprimus wrote: ↑07/07/2023 08:52
ok prvo seku i osmicu u zatvor, razrusit sve sto je sda nelegalno uradila, p onda redom i sve ostale, moze? dotad neka vas i laznog moralisanja.
-
axe22
#111096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Salko je sto bi rekli KRKAN koji ne bi vidio Asfalt da nije bilo rata.sumirprimus wrote: ↑07/07/2023 08:56nije ovo vidjelo revolucionarne vlasti ,zna kak bi prosli izdajnici i lopovi iz sdfa da je revolucionarna vlast?axe22 wrote: ↑07/07/2023 08:52
Sve je to ok i trebaju odgovarati za to, ako treba neka ostatak zivota provedu u zatvoru.
Ali zasto ta REVOLUCIONARNA vlast (trojka) koje je zasnovana citavu svoju predizbornu kampanju da nece biti kao SDA, za sve optuzila SDA sada radi iste stvari, s ovim sinoc i gore?
Pokusas progurati zakon na silu pri tome znajuci da krsis pravilnik.
(mozda i ne znaju, nisu procitali pravilnik pa ne znaju kako to ide)
Koje je opravdanje toga?
Neka javno kazu da moraju udovoljiti svemu sto HDZ trazi, pa makar cemo znati zasto ga toliko primaju od Covica bez vazelina, a ne ovako kao Oni ne DAJU ali Covic opet nekako im METNE.
sve je bolje od sado mazo metanja od strane sda i njenog satlita df.a sve moze, sam da se srusi tamnovilajetska minderaska lopovksa sdfa struktura.
hrvatska je u eu i nato? hocete tamo? bujrum igrajte po pravilima..
primali su ga iz sda od hdz.a decenijama bez vazelina i to stoicki i sutke![]()
jeko bio ministar financija zadnjih 30 godina? otkud palavricka ko sudija? znate li vi ko je bila palavricka![]()
znate li vi ko je mahir? ko je salko? ovo samo sto znam iz svog kantona
ćibre ba, samo da se unisti sda nesistem. pa sve ostal omoze.
Pa ne cini EU i NATO Hrvatska pa da se igra kako ona kaze.
Ako su vec pristali na to, neka kazu bicemo kolonija (protektorat Hrvatske) ili nas nema.
I opet kazem, ovih 30 godina vlasti SDA se ne moze opisati rijecima (losim), ali toliko je Trojka pogotov Nip pricali, hvalili se, govorili kako ce biti drugaciji, kako su oni ta revolucija koja nema treba, taj zamah i sta smo dobili, SDA samo pod drugim imenom samo sto to ne zele priznati.
Opet kazem, Kakva je razlika izmedju onog sto Dodik radi i ovog sto TROJKA pokusava uraditi?
Krse pravilnike, zakone samo da bi dobili ono sto zele, ako im se neko protivi u tome i ne slaze s njima on je odmah Sda bot (Df bot), jednostavno ne znaju primiti kritiku.
-
sumirprimus
#111097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kakav salko, osmica, sebija, skaka, brankovic, hazipasic,cengic, takva i stranka takvi i satelitski saveznici, rekli bi df.
hrak plju
hrak plju
-
pinkman
#111098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bio je maloljetni borac Armije RBIHsumirprimus wrote: ↑07/07/2023 08:50 sta ce radit mahir i salko zildzic nego arlaukat i napadat, nije da su neki intelektualci.
mahir nije ni da je branio bosnu kad je mogo jel? evo nek me neko ispravi ako grijesim.
mozda zlatan begic?![]()
![]()
kazu fazla je umiro u americi za sarajevom i bosnom![]()
a tek reuf.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#111099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najjaca je mantra, trojka je ista SDA.
Ne nije.
Trojka nema respiratore, malinu, Seku, Osmicu, Fadila, Svrakice, nema Hifu, nema EuroAsfalt. Nema sta nema.
Dakle, nisu isti!
Ne nije.
Trojka nema respiratore, malinu, Seku, Osmicu, Fadila, Svrakice, nema Hifu, nema EuroAsfalt. Nema sta nema.
Dakle, nisu isti!
-
axe22
#111100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa i bilo bi smjesno da to imaju za koliko? 100? 120? ovih dana kako su na vlasti.sime_cipol wrote: ↑07/07/2023 09:23 Najjaca je mantra, trojka je ista SDA.
Ne nije.
Trojka nema respiratore, malinu, Seku, Osmicu, Svrakice, nema Hifu, nema EuroAsfalt. Nema sta nema.
Dakle, nisu isti!
(ja se nadam da nece imati nista, pa da na kraju napokon imam jednu vlast koja je radila za drzavu, narod)