Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
BAK-eV

#110926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BAK-eV »

zposao wrote: 06/07/2023 16:34
_BataZiv_0809 wrote: 06/07/2023 10:52

Upravo tako.
Sve ti slobode Zapad dadne, ali opet džaba.
Kako vam ne dodije ta priča?
Pa kad ce gradonacelnik Mekke ili Medine biti npr krscanin kao sto je gradonacelnik Londona ili Roterdama?

Koliko barona, baromesa, ministara, tajnika i slično po EU je muslimana?

Eno najjaču nacionalističku stranku u Škotskoj vodi musliman.

Šta je potrebno za vas neke, da EU proglasi šerijat ?

Kakva prava imaju nemuslimani u muslimanskim državama?
Što svi trčite na Zapad kad je tako loše?
A ti nasao zemlju, koja je oficijelno teokratska.
I presucujes recimo Irak, Egipat, Tunis, Siriju, gdje nemuslimani i te kako imaju visoke pozicije.

A u novije vrijeme cak na Saudijskom poluostrvu prave crkve za turiste i radnike, dok u Svedskoj pale Kurane, u Svici hoce da zabrane munare u Slovackoj i Njemackoj islam nije ni priznat kao vjera itd itd.
Vazna1

#110927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vazna1 »

Je li ovo neko stvarno mjeri slobode u Evropi i arapskom svijetu.😁
Sanjarko

#110928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

BAK-eV wrote: 06/07/2023 18:13
zposao wrote: 06/07/2023 16:34

Sve ti slobode Zapad dadne, ali opet džaba.
Kako vam ne dodije ta priča?
Pa kad ce gradonacelnik Mekke ili Medine biti npr krscanin kao sto je gradonacelnik Londona ili Roterdama?

Koliko barona, baromesa, ministara, tajnika i slično po EU je muslimana?

Eno najjaču nacionalističku stranku u Škotskoj vodi musliman.

Šta je potrebno za vas neke, da EU proglasi šerijat ?

Kakva prava imaju nemuslimani u muslimanskim državama?
Što svi trčite na Zapad kad je tako loše?
A ti nasao zemlju, koja je oficijelno teokratska.
I presucujes recimo Irak, Egipat, Tunis, Siriju, gdje nemuslimani i te kako imaju visoke pozicije.

A u novije vrijeme cak na Saudijskom poluostrvu prave crkve za turiste i radnike, dok u Svedskoj pale Kurane, u Svici hoce da zabrane munare u Slovackoj i Njemackoj islam nije ni priznat kao vjera itd itd.
+1 Ja sam na temi Francuska objasnio mislim solidno sta mislim o ovome. Istina je da Muslimani kasne, nisu dovoljno emancipovani, a pod tim se misli na znanje, skolstvo i sl. Ko hoce nek ukuca moj nick i tema Francuska i nek vidi sta sam rekao.

Jednostavno je to tako. Zbog rigidnih sistema, onda podijeljenosti, plemenskog nacina zivota i sl. Ali mijenja se i to. Polako ide nabolje. Kazem ja nije mu poredzenje dobro. Meka i Medina dodzu kao Vatikan otprilike danas.

Ali nije ni to uredu. Da se zna.
palermo

#110929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

DaysleepeR wrote: 06/07/2023 18:12
palermo wrote: 06/07/2023 17:55

:thumbup: htjela je pozicije za Nerku, Dinu I Edu I dobila. Davlu malo.

Shvatas li ti sta si napisao :D
Koje pozicije i kakve rezultate vidimo sa tih pozicija?
Očito ne shvataš šta si napisao :D

nevermind, nego kad već pišem......još jednom, bravo Lana :thumbup:
pemanapemani

#110930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

palermo wrote: 06/07/2023 18:27
DaysleepeR wrote: 06/07/2023 18:12

Koje pozicije i kakve rezultate vidimo sa tih pozicija?

Sta po tebi trojka treba uraditi, ali realno, bez hipotetickih floskula, konkretno?

Koje su crvene linije imali SDA i DF? Kako je trojka presla crvene linije koje su postavili SDA i DF?

Razumijem kada neko kaze - pusti SDA oni sad nisu vlast
Spominjem ih iskljucivo kao referencu za poredjenje.
Kako driugacije ocijeniti poteze trojke, nego poredjenjem njihovih poteza sa potezima SDA u zadnjih 27 godina, jer ne postoji drugi primjer.

DF namjerno ne spominjem, jer su oni i danas dijelom vlast - Komsic (Predsjednistvo) i zastupnici u ZDK. DF je jedina stranka koja je i prije zvanicnog osnivanja usla u koaliciju sa SDA i postala vlast (KS 2012. godine.)
Hakiz

#110931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

pemanapemani wrote: 06/07/2023 18:44

Sta po tebi trojka treba uraditi, ali realno, bez hipotetickih floskula, konkretno?

Koje su crvene linije imali SDA i DF? Kako je trojka presla crvene linije koje su postavili SDA i DF?

Kako driugacije ocijeniti poteze trojke, nego poredjenjem njihovih poteza sa potezima SDA u zadnjih 27 godina, jer ne postoji drugi primjer.

DF namjerno ne spominjem, jer su oni i danas dijelom vlast - Komsic (Predsjednistvo) i zastupnici u ZDK. DF je jedina stranka koja je i prije zvanicnog osnivanja usla u koaliciju sa SDA i postala vlast (KS 2012. godine.)
Nevjetovatno. Opet.

Fascinantno je kako trojkaši sami od sebe, ničim izazvani, nekoga koga smatraju zlom postave kao jedinicu mjere, nekoga s kim se treba porediti, maltene na pijedestal.

Mazohizam.
palermo

#110932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Ja bih nesto da traze , nesto...( osim fotelja za sebe)...znas ti mozda sta su dosada trazili ?

Inace kad me vec pitas konkretno, mislim da su SDP I NS trebali traziti neku poziciju iz hrvatske kvote....al pros'o voz
pemanapemani

#110933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

Hakiz wrote: 06/07/2023 18:49

Nevjetovatno. Opet.

Fascinantno je kako trojkaši sami od sebe, ničim izazvani, nekoga koga smatraju zlom postave kao jedinicu mjere, nekoga s kim se treba porediti, maltene na pijedestal.

Mazohizam.
Evo i tebe opet sa mnozinom.

Ovo je iskljucivo moje misljenje. Kako izmjeriti rezultate trojke ako nemamo neku realnu referencu? To je SDA sa tzv. Pro BiH strane.
Mozemo mastati sta bi radili engleski Laburisti i premijer Kosova Kurti, ali to je samo deluzija.
Hakiz

#110934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

pemanapemani wrote: 06/07/2023 19:02
Hakiz wrote: 06/07/2023 18:49

Nevjetovatno. Opet.

Mazohizam.

Ovo je iskljucivo moje misljenje. Kako izmjeriti rezultate trojke ako nemamo neku realnu referencu? To je SDA sa tzv. Pro BiH strane.
Mozemo mastati sta bi radili engleski Laburisti i premijer Kosova Kurti, ali to je samo deluzija.
Ne poredi se trojka sa SDA kada radi dobro, nego kada radi loše.

Na svaku kritiku ide "A šta je SDA radio"?

SDA je radio loše, ako je on uzor, jadna majko.

Šta takvim poređenjem trojka hoće da kaže, budimo sretni i za loše, mogu oni i gore, vidi SDA?
BAK-eV

#110935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BAK-eV »

Sanjarko wrote: 06/07/2023 18:21
+1 Ja sam na temi Francuska objasnio mislim solidno sta mislim o ovome. Istina je da Muslimani kasne, nisu dovoljno emancipovani, a pod tim se misli na znanje, skolstvo i sl. Ko hoce nek ukuca moj nick i tema Francuska i nek vidi sta sam rekao.

Jednostavno je to tako. Zbog rigidnih sistema, onda podijeljenosti, plemenskog nacina zivota i sl. Ali mijenja se i to. Polako ide nabolje. Kazem ja nije mu poredzenje dobro. Meka i Medina dodzu kao Vatikan otprilike danas.

Iskreno receno, nemam nista protiv, da sve zapadne drzave proglase neku vrstu teokratije i to je to.
Medjutim oni se proglase za otvoreno drustvo, proglase se za svjetionik ljudskih prava i sloboda a onda se bune, zasto novoprisodle manjine traze vjerska prava, izgradnju bogomolja.

I sto je najgore za primjer se pocnu navoditi teokratske drzave ala Saudija ili Iran i kao tamo nema crkvi ili sta vec.

Licemjerno.
Hakiz

#110936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

BAK-eV wrote: 06/07/2023 19:25
Sanjarko wrote: 06/07/2023 18:21

Iskreno receno, nemam nista protiv, da sve zapadne drzave proglase neku vrstu teokratije i to je to.
Medjutim oni se proglase za otvoreno drustvo, proglase se za svjetionik ljudskih prava i sloboda a onda se bune, zasto novoprisodle manjine traze vjerska prava, izgradnju bogomolja.

I sto je najgore za primjer se pocnu navoditi teokratske drzave ala Saudija ili Iran i kao tamo nema crkvi ili sta vec.

Licemjerno.
Svaki imigrant u Francusku zna da Francuska jako čuva "laicite".

Tražiti velika vjerska prava tamo, tražiti smanjivanje sekularizma, pokazuje da namjerno hoćeš da praviš probleme, ne da se integrišeš.

Nigdje ne postoje sva prava svima. Negdje su vjerska prava veća, negdje manja, kada biraš u koju državu ideš, pomiri se sa tim. Ako ne možeš da se pomiriš, ako ideš u državu sa velikim uticajem vjere pa tražiš ateizam ili ideš u Francusku pa te ljuti što ne možeš u školi nositi hidžab, pokazuje da ideš da namjerno izazivaš belaje.

Onda neka ti bude šta god ti bude.

Ako negdje ideš, uklopi se. Nećeš ti mijenjati to društvo.

Idiotizam je pobjeći od nečega u svojoj zemlji, pa u zemlji u koju pobjegneš tražiti da bude ono od čega si, zapravo, pobjegao.
Last edited by Hakiz on 06/07/2023 19:34, edited 1 time in total.
Sanjarko

#110937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

Sta se desava s Krajinom i Cazinom? Zatvorili im granicni prelaz s HR. Ja odmah pomislio kao kazna zbog istupa iz vlasti onog Ogresevica, kako vec. Da li je ovo revansizam ili nesto drugo?
ABH017

#110938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ABH017 »

BarbaDue wrote: 06/07/2023 17:52
DaysleepeR wrote: 06/07/2023 17:37

Pa sve ok, ali daj mi reci sta mi to hocemo a nemamo.
Sta Trojka nije dobila a htjela je?
Hajde da malo obrnuto pogledamo, šta je trojka htjela, borila se za to i dobila!?

Mislim samo da mi kažeš za to i to su se borili i to su izgurali, a da je država čvršća i stabilnija zbog toga.

Ne ubrajam u to koliko je ko dobio ministarstava, gdje je koji zamjenik ili direktor postavljen, gdje je zadovoljena kvota a gdje nije.

Hoću da mi kažete kuda trojka ćera!?!?
Evo samo jedna stvar. Bisera Turković je obilazila egzotične destinacije, ugošćavala Iranske diplomate, obezbjeđivala kontingent hurmi i, bezbeli, zaposlila evlada u ambasadi u Kuvajtu, čini mi se. Doduše i Erdogan je dolazio na svadbu Bakirove šćeri. Za druge uspjehe na vanjskom planu ja ne znam.
Dino Konaković je za 3-4 mjeseca obišao daleko više zapadnih evropskih zemalja, lobirao i ozbiljno i dostojno predstavio državu. Rezultati toga su već počeli da pristižu, a Biserine hurme ja još nisam okusio. Osim ako to nisu ove što se prodaju u Bingu.
kakotakonikako

#110939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

Novak20 wrote: 06/07/2023 14:56
kakotakonikako wrote: 06/07/2023 14:38 Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović :thumbup: uputio je danas u proceduru zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH sa prijedlogom zaključaka Predsjedništva BiH povodom eskalacije napada organa entiteta RS na temeljne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i ugrožavanja ustavnopravnog poretka države BiH.

.....
Ovi Zaključci stupaju na snagu danom donošenja i bit će objavljeni u "Službenom glasniku Bosne i Hercegovine".

:bih:
:-)
Ovaj traži mir da bi izazvao rat. :D
Grijesis.

Onaj ko je trn u oku svima onima koji se protiv Drzave Bosne i Hercegovine :bih: zasluzuje samo RESPEKT od onih koji su za Drzavu Bosnu i Hercegovinu :bih:
PM72

#110940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

Sve "probosansko" što dođe na glasanje u Predsjedništvo BiH biće odbijeno glasom Miletove kobile.
I čemu šuplja priča,inicijative i prijedlozi?
kakotakonikako

#110941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

ABH017 wrote: 06/07/2023 19:44
BarbaDue wrote: 06/07/2023 17:52

Hajde da malo obrnuto pogledamo, šta je trojka htjela, borila se za to i dobila!?

Mislim samo da mi kažeš za to i to su se borili i to su izgurali, a da je država čvršća i stabilnija zbog toga.

Ne ubrajam u to koliko je ko dobio ministarstava, gdje je koji zamjenik ili direktor postavljen, gdje je zadovoljena kvota a gdje nije.

Hoću da mi kažete kuda trojka ćera!?!?
Evo samo jedna stvar. Bisera Turković je obilazila egzotične destinacije, ugošćavala Iranske diplomate, obezbjeđivala kontingent hurmi i, bezbeli, zaposlila evlada u ambasadi u Kuvajtu, čini mi se. Doduše i Erdogan je dolazio na svadbu Bakirove šćeri. Za druge uspjehe na vanjskom planu ja ne znam.
Dino Konaković je za 3-4 mjeseca obišao daleko više zapadnih evropskih zemalja, lobirao i ozbiljno i dostojno predstavio državu. Rezultati toga su već počeli da pristižu, a Biserine hurme ja još nisam okusio. Osim ako to nisu ove što se prodaju u Bingu.
:lol: :lol: :lol:

To sto je Dino izlobirao za Drzavu je toliko minorno sto je uradio i radi Denis Becirovic. :bih:
Uz sve to Becirovic ne radi na ispunjenju zelja dodika a pogotovo covica. To samo ne vide zasljepljenici trojke. Pa i jedan Pedja polako uvidja pogubnost toga.
kakotakonikako

#110942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

PM72 wrote: 06/07/2023 20:04 Sve "probosansko" što dođe na glasanje u Predsjedništvo BiH biće odbijeno glasom Miletove kobile.
Pa sta onda, treba da Komsic i Becirovic ne predlazu nista sto je probosansko.

Po meni bi to bila najveca glupost i steta, jer dodik i covic guraju po svome. Mora im se suprostaviti.
pemanapemani

#110943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

palermo wrote: 06/07/2023 19:00

Ja bih nesto da traze , nesto...( osim fotelja za sebe)...znas ti mozda sta su dosada trazili ?

Inace kad me vec pitas konkretno, mislim da su SDP I NS trebali traziti neku poziciju iz hrvatske kvote....al pros'o voz
Sta su realno trebali traziti?
Trazili su odbranu i vanjske poslove i dobili.
Trazili 4 tzv.proBiH ministra i dobili.

To mi prvo pada na pamet. Mogli su traziti gradjansku drzavu i da svi kadrovi budu proBiH. To je moja velika zelja, ali jedno su zelje, a drugo realnost.
Kad kazem da se gradjanska trebala graditi od 1996. do 2010. kada su Srbija i Rusija bile na koljenima, a Hrvatska mali mis koji bi za EU dao sve, onda kazu ti samo o SDA.

Trebali su traziti pozicije iz hr kvote.
Isto tako je cinjenica da su dobili pozicije iz kvote ostalih i Srba i na drzavnom i na nivou FBiH, te prvi put zastupnike Srbe u skupstini manjeg entiteta..

Najveci apsurd je prozivanje za nesposobnost u vodjenju procesa i kao 2 mjeseca nemamo sjednicu, od strane ljudi koji nisu bili sposobni napraviti Vladu i izboriti se sa blokadama HDZ i SNSD 4 godine, a dali im sve sto su iskali. :-)
PM72

#110944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

kakotakonikako wrote: 06/07/2023 20:07
PM72 wrote: 06/07/2023 20:04 Sve "probosansko" što dođe na glasanje u Predsjedništvo BiH biće odbijeno glasom Miletove kobile.

Po meni bi to bila najveca glupost i steta, jer dodik i covic guraju po svome. Mora im se suprostaviti.
Ništa neće biti usvojeno što je u korist BiH dok je Mileta i njegovih marioneta.Populizam i šuplja pali kod stada ali stvarne koristi nema
kakotakonikako

#110945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

PM72 wrote: 06/07/2023 20:10
kakotakonikako wrote: 06/07/2023 20:07

Ništa neće biti usvojeno što je u korist BiH dok je Mileta i njegovih marioneta.Populizam i šuplja pali kod stada ali stvarne koristi nema
Nikada borba za Drzavu Bosnu i Hercegovinu :bih: nije populizam i suplja, kao sto nije bila ni u periodu 92-96.
Takvo razmisljanje nije dobro.
Pandakonda

#110946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Pandakonda »

Poziciju iz tih kvota neces dobiti dok se ne krenes siriti prema mjestima gdje su ti ljudi vecina i da se onda imas na nesto pozvati. Skupljati glasove po bosnjackim mjestima i onda traziti srpske i hrvatske kvote je jednako apsurdno ko kad bi snsd i hdz trazili bosnjacke kvote :-) Ovo se naravno odnosi na pozicije koje su rezervisane za etnicko predstavljanje.

Trojka je odradila dobar posao obzirom na poziciju u kojoj su se nasli da su oni ti koji su dolazili na vlast. Nije isto imati zahtjeve kada si od proslog mandata u vlasti i gdje su vec tvoji ljudi i kada dolazis na vlast i trebas staviti svoje. Pravo mjerilo njihovih pregovarackih sposobnosti ce biti naredni mandat ako uspiju ostvariti isti ili bolji rezultat.
pemanapemani

#110947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

Hakiz wrote: 06/07/2023 19:18
pemanapemani wrote: 06/07/2023 19:02

Šta takvim poređenjem trojka hoće da kaže, budimo sretni i za loše, mogu oni i gore, vidi SDA?
S kim da se porede u BiH?

Da bi se poredio sa nekim, taj neko bi trebao ispunjavati uslov da je bio vlast u BiH, a tu je najvise boravila SDA.

Da je ovakav pritisak na vlast nakon pola godine vladanja, bio prisutan od kraja agresije, mi bi danas bili u rangu Slovenije.

Dakle, sve upucuje na to da nisu u pitanju objektivne kritike i zabrinutost za domovinu.
PM72

#110948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

kakotakonikako wrote: 06/07/2023 20:13
PM72 wrote: 06/07/2023 20:10

Nikada borba za Drzavu Bosnu i Hercegovinu :bih: nije populizam i suplja, kao sto nije bila ni u periodu 92-96.
Takvo razmisljanje nije dobro.
I ja sam tako mislio 1992...imo 20 godina,dobrovoljac,branim Bosnu...
palermo

#110949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

pemanapemani wrote: 06/07/2023 20:08

Sta su realno trebali traziti?
Trazili su odbranu i vanjske poslove i dobili.
Trazili 4 tzv.proBiH ministra i dobili.

To mi prvo pada na pamet. Mogli su traziti gradjansku drzavu i da svi kadrovi budu proBiH. To je moja velika zelja, ali jedno su zelje, a drugo realnost.
Kad kazem da se gradjanska trebala graditi od 1996. do 2010. kada su Srbija i Rusija bile na koljenima, a Hrvatska mali mis koji bi za EU dao sve, onda kazu ti samo o SDA.

Trebali su traziti pozicije iz hr kvote.
Isto tako je cinjenica da su dobili pozicije iz kvote ostalih i Srba i na drzavnom i na nivou FBiH, te prvi put zastupnike Srbe u skupstini manjeg entiteta..

Najveci apsurd je prozivanje za nesposobnost u vodjenju procesa i kao 2 mjeseca nemamo sjednicu, od strane ljudi koji nisu bili sposobni napraviti Vladu i izboriti se sa blokadama HDZ i SNSD 4 godine, a dali im sve sto su iskali. :-)
Pa ja ne vidim da je ista odblokirano, osim onda kada ide u prilog HDZ-u ili Dodiku. Ono sto vidim je da su uspjeli nametnuti narativ da je ova probosanska ili je zovi kako hoces bila kriva za blokade I zastoje.

Al dobro, imamo razlicite uglove gledanja tako da je tesko uspostaviti bilokakav smislwn dijalog. Mislim, izmedju mene I tebe...iako smo obojica fini ljudi.
kakotakonikako

#110950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kakotakonikako »

pemanapemani wrote: 06/07/2023 20:15
Hakiz wrote: 06/07/2023 19:18

S kim da se porede u BiH?

Da bi se poredio sa nekim, taj neko bi trebao ispunjavati uslov da je bio vlast u BiH, a tu je najvise boravila SDA.

Da je ovakav pritisak na vlast nakon pola godine vladanja, bio prisutan od kraja agresije, mi bi danas bili u rangu Slovenije.

Dakle, sve upucuje na to da nisu u pitanju objektivne kritike i zabrinutost za domovinu.
Debelo grijesis.

:bih:
Locked