palermo wrote: ↑06/07/2023 19:00
pemanapemani wrote: ↑06/07/2023 18:44
Sta po tebi trojka treba uraditi, ali realno, bez hipotetickih floskula, konkretno?
Koje su crvene linije imali SDA i DF? Kako je trojka presla crvene linije koje su postavili SDA i DF?
Razumijem kada neko kaze - pusti SDA oni sad nisu vlast
Spominjem ih iskljucivo kao referencu za poredjenje.
Kako driugacije ocijeniti poteze trojke, nego poredjenjem njihovih poteza sa potezima SDA u zadnjih 27 godina, jer ne postoji drugi primjer.
DF namjerno ne spominjem, jer su oni i danas dijelom vlast - Komsic (Predsjednistvo) i zastupnici u ZDK. DF je jedina stranka koja je i prije zvanicnog osnivanja usla u koaliciju sa SDA i postala vlast (KS 2012. godine.)
Ja bih nesto da traze , nesto...( osim fotelja za sebe)...znas ti mozda sta su dosada trazili ?
Inace kad me vec pitas konkretno, mislim da su SDP I NS trebali traziti neku poziciju iz hrvatske kvote....al pros'o voz
Sta su realno trebali traziti?
Trazili su odbranu i vanjske poslove i dobili.
Trazili 4 tzv.proBiH ministra i dobili.
To mi prvo pada na pamet. Mogli su traziti gradjansku drzavu i da svi kadrovi budu proBiH. To je moja velika zelja, ali jedno su zelje, a drugo realnost.
Kad kazem da se gradjanska trebala graditi od 1996. do 2010. kada su Srbija i Rusija bile na koljenima, a Hrvatska mali mis koji bi za EU dao sve, onda kazu ti samo o SDA.
Trebali su traziti pozicije iz hr kvote.
Isto tako je cinjenica da su dobili pozicije iz kvote ostalih i Srba i na drzavnom i na nivou FBiH, te prvi put zastupnike Srbe u skupstini manjeg entiteta..
Najveci apsurd je prozivanje za nesposobnost u vodjenju procesa i kao 2 mjeseca nemamo sjednicu, od strane ljudi koji nisu bili sposobni napraviti Vladu i izboriti se sa blokadama HDZ i SNSD 4 godine, a dali im sve sto su iskali.