Kakve veze ima to što su ubijena djeca Srbi pravoslavci? Zar nas Islam ne uči da volimo sva Allahova stvorenja jednako? Ili je tebi bliži ovaj nacional Islam gdje se saosjeća samo sa našima?canvra888 wrote: ↑06/07/2023 15:21Napisao sam par postova iznad da smo mi najbolje u ratu dokazali da nismo kao oni.ABH017 wrote: ↑06/07/2023 14:37
Hoćeš da kažeš da trebamo biti kao i oni?
U redu. Imaš legitimno pravo da se porediš sa takvima. Ja to ne želim.
Ja bih se radije poredio sa Đorđem Balaševićem, Ženama u crmom i svima onima koji saosjećaju patnju i tragediju bilo kojeg drugog bića. Podržavam one koji tako razmišljaju.
Pa zamisli samo hipotetičku situaciju da su jevreji nakon holokausta bili ti koji su prvi pružali neke izlive megasrdačnosti prema Njemcima, nezamislivo. Obrnuto bilo, naravno.
Pa ni jedna S. Makedonija, koji su barem po vjeri još jača poveznica Srbiji nisu proglašavali dan žalosti 5. maj. Ni Hrvatska, koja je najviše odmakla i koja je u EU.
Jedino megamerhametli Bošnjo je tu da ne ispadne malograđanin.
U čemu je onda ta razlika? I ti takvi Srbi pate zbog Jasenovca, Kragujevca, Kazana, Bradine, Vozuće... Itd. Ostalo ih ne interesuje. Pa u čemu je razlika?