Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
citroen xm

#5451 Re: Istočno Sarajevo

Post by citroen xm »

Ti meni ništa nisi odgovorio.

Za sve imaju dokazi
team87

#5452 Re: Istočno Sarajevo

Post by team87 »

citroen xm wrote: 05/07/2023 16:08
team87 wrote: 05/07/2023 16:01 Ionako ce se Lukavica i Sarajevo na neki nacin spojiti kroz 50, pa hajmo rec i 100 godina ako treba, raja se vec mijesa, sto zbog posla, sto zbog jeftinijih stanova u Lukavici, ne bi me iznenadilo da uvedu neki gradski prevoz iz Lukavice do recimo Ilidze jer ce to biti realna potreba za 20-30 godina. Sarajevo se nema gdje siriti, a vec je tijesno tako da predvidjam da ce sve bit jedan grad, od Bascarsije, do Trnova, to je i logicno, tako se sve svjetske metropolo sire, nadam se da ce tako i prestati prica o nacionalizmu, prirodno je da evoluiramo, da se gradovi sire, da se spajamo i gradimo, kome budu smetali Srbi ili Bosnjaci taj nece imati mjesta u tom gradu, ali nadam se metropoli od Carsije do Trnova gdje ce zivjeti raja koja ne ratuje svakih 40 godina i gdje se nece gledati vjera (a nadam se da ista nece ni postojati) i nacija.

Zivi bili pa vidjeli :bih:
Budimo realni, nemamo mi stanovništva za toliko širanje. Jedino ako cijelu BiH preseliš u taj jedan veliki grad. I prostranstva koliko hoćeš, nema ljudi, a iz dana u dan sve ih je manje. Sa druge strane neće raja da kupi stan na Dobrinji jer nije "grad", misliš da bi ga neko kupio u Kijevu, Ilijašu, Pazariću?
Moje misljenje je da imamo stanovnistva, citava BiH se seli u Sarajevo, pogledaj Sarajevo prije 50 godina, postojao grad do Otoke, ostalo iza sve bilo ko danas Vojkovici, ko bi tad rekao da ce grad biti sve do Hrasnice? tim tempom se itekako moze prosiriti jos dalje kroz iducih 50-100 godina, ovo sve govorim za Sarajevo, naravno da se broj stanovnika u BiH smanjuje, za tih istih 50-100 godina ce raja samo zivjeti u 3-4 velika grada, ovo ostalo ce pusto biti.
team87

#5453 Re: Istočno Sarajevo

Post by team87 »

citroen xm wrote: 05/07/2023 16:04 Ne vrtim sada uopšte 2. svjetski već ovaj. Ako se vraćaš na taj isti 2. i na n Drinu, stradali su u njoj i Srbi koji su natjerani da uđu u duboku rijeku i udave se.

Istorija kaže, kao i svi dokazi da su Srbi ubjedljivo najviše stradali u prošlom vijeku. Gdje je proglašen neki genocid nad srbima uopšte? A nemoj mi reći da nije bio?

Ko je to procesuiran iz Armije BiH? Šta je sa Orićem, da ne idemo na druge. Njegove trupe su klale žene i djecu oko Bratunca i Srebrenice. Čovjek slobodno šetka bez ikakve osude, čak ga da paradoks bude veći brane Majke srebrenice :-) O čemu pričamo druže...

Znači OK smo ako samo ja priznam naše zločine, a ako pomenem tuđe onda već nešto ne štima. I ja sam agresor bez obzira što sam rođen i živio na tlu BiH. :-)
Izvinjavam se na upadu, imas li neke dokaze za ubijanje zena i djece u Bratuncu i Srebrenici, snimke, videa, presude, bilo sta? mogu i ja rec u Amsterdamu 90-ih ubijeno hiljadu Bosanaca, ali ne mogu dokazati, pa bi valjalo za diskusiju da i ti prilozis neke dokaze
citroen xm

#5454 Re: Istočno Sarajevo

Post by citroen xm »

Jbg, to je ipak poređenje sa periodom najvećeg industrijskog zamaha i najvećeg graditeljskog zamaha Sarajeva. Tada su sela bila jaka pa su se slila u gradove. Ali tada su se punili i ostali gradovi. Kanton Sarajevo i I. Sarajevo imaju zajedno koliko? Možda 600 000 stanovnika. Jedan Beograd ima 2 miliona, po nekim procjenama i 2,5 miliona. Zamisli Sarajevo od 1,2 miliona. To ti znači da ideš kroz BiH i ne vidiš ni čovjeka ni domaće životinje, samo mjesta duhova i onda dođeš u veliko Sarajevo... Nemamo mi ljudi...
citroen xm

#5455 Re: Istočno Sarajevo

Post by citroen xm »

team87 wrote: 05/07/2023 16:23

Izvinjavam se na upadu, imas li neke dokaze za ubijanje zena i djece u Bratuncu i Srebrenici, snimke, videa, presude, bilo sta? mogu i ja rec u Amsterdamu 90-ih ubijeno hiljadu Bosanaca, ali ne mogu dokazati, pa bi valjalo za diskusiju da i ti prilozis neke dokaze
Dokaza imana sve strane, ima i snimaka, ima i grobova, bilo je i ljudi koji od tih dana više ne postoje...

Srbi jesu lud narod, ali nisu sigurno ludi toliko da ubijaju svoje žene i djecu. Za sve postoje svjedoci.
PM72

#5456 Re: Istočno Sarajevo

Post by PM72 »

Tema je Istočno Sarajevo,grad nastao nakon što nisu uspjeli zauzeti Sarajevo...manimo se velikosrpskih mantri
team87

#5457 Re: Istočno Sarajevo

Post by team87 »

citroen xm wrote: 05/07/2023 16:27 Jbg, to je ipak poređenje sa periodom najvećeg industrijskog zamaha i najvećeg graditeljskog zamaha Sarajeva. Tada su sela bila jaka pa su se slila u gradove. Ali tada su se punili i ostali gradovi. Kanton Sarajevo i I. Sarajevo imaju zajedno koliko? Možda 600 000 stanovnika. Jedan Beograd ima 2 miliona, po nekim procjenama i 2,5 miliona. Zamisli Sarajevo od 1,2 miliona. To ti znači da ideš kroz BiH i ne vidiš ni čovjeka ni domaće životinje, samo mjesta duhova i onda dođeš u veliko Sarajevo... Nemamo mi ljudi...
tako ce ti i bit, kako si na kraju posta opisao, zivi bili pa vidjeli

sto se tice industrijskog zamaha, trenutni industrijski zamah u Sarajevu je najveci poslije tog zamaha oko olimpijade, par novih naselja napravljeno zadnjih 10ak godina, posebno od Stupa pa dole, stalno nove zgrade nicu i grad se sve vise siri, ne vidim razlog da se ne nastavi sirenje, jedino da opet divljaci sa Romanije dodju pa pobiju 10.000 ljudi i zapale citav grad cisto onako, ali dobro mozemo se sloziti da se ne slazemo :-D
team87

#5458 Re: Istočno Sarajevo

Post by team87 »

citroen xm wrote: 05/07/2023 16:28
team87 wrote: 05/07/2023 16:23

Dokaza imana sve strane, ima i snimaka, ima i grobova, bilo je i ljudi koji od tih dana više ne postoje...

Srbi jesu lud narod, ali nisu sigurno ludi toliko da ubijaju svoje žene i djecu. Za sve postoje svjedoci.
Gdje su ti dokazi? Daj neki video, snimak, listu poginulih, presretnute razgovore vojnika/generala, lako je pricati bez dokaza, uzmi brate pa dokazi. Al ne, svi su protiv nebeskog naroda pa su zato vama sudili, a nama nisu, nema veze sto ste vi (kad kazem vi mislim na VRS, mojne se uvrijedit, nista licno) ubili 50 puta (bez pretjerivanja) vise civila nego bosanci. Gdje su ti svjedoci sto spominjes? Sto ne pricaju, sto ne tuze nekoga?
Last edited by team87 on 05/07/2023 16:38, edited 1 time in total.
citroen xm

#5459 Re: Istočno Sarajevo

Post by citroen xm »

To je građevinski zamah, a ne baš industrijski. Meni je svakalo drago da se gradi, ali mi nije baš drago da ostatak BiH bude pust kao Sahara.
team87

#5460 Re: Istočno Sarajevo

Post by team87 »

citroen xm wrote: 05/07/2023 16:38 To je građevinski zamah, a ne baš industrijski. Meni je svakalo drago da se gradi, ali mi nije baš drago da ostatak BiH bude pust kao Sahara.
Jebiga to je normalno, sve je manji broj ruralnog stanovnistva u Evropi generalno, svi hoce u gradove sto je i logicno, 60-ih godina je u EU skoro 50% stanovnistva zivjelo po selima, a danas je taj broj na nekih 20%, mislis da u EU nema mali milion napustenih sela i pustih dijelova drzava, jebiga, tako populacija evoluira i vjerujem da ce se to i nama desit.
citroen xm

#5461 Re: Istočno Sarajevo

Post by citroen xm »

team87 wrote: 05/07/2023 16:38
Gdje su ti dokazi? Daj neki video, snimak, listu poginulih, presretnute razgovore vojnika/generala, lako je pricati bez dokaza, uzmi brate pa dokazi. Al ne, svi su protiv nebeskog naroda pa su zato vama sudili, a nama nisu, nema veze sto ste vi (kad kazem vi mislim na VRS, mojne se uvrijedit, nista licno) ubili 50 puta (bez pretjerivanja) vise civila nego bosanci. Gdje su ti svjedoci sto spominjes? Sto ne pricaju, sto ne tuze nekoga?
Svjedoka ima, snimaka ima čak i na YT, valjda ne stižete sve ukloniti. :mrgreen: Imaš snimak Atifa Dudakovića na drugom frontu koji jasno na snimku kaže da se trebaju pobiti zarobljenici. Zašto taj čovjek nije osuđen do sada? Zašto Naser Orić nije osuđen makar po komandnoj odgovornosti? Zato što su sudovi lakrdija. Ali jbg druže, karma je kurva, a istina izađe na čistac kad tad, do sada se pokazalo x puta.

Do tada se slobodno nastavite praviti naivni kao francuska sobarica. Ja sam svoju diskusiju sa tobom i na ovu temu završio.
GandalfSivi

#5462 Re: Istočno Sarajevo

Post by GandalfSivi »

citroen xm wrote: 05/07/2023 16:45
Svjedoka ima, snimaka ima čak i na YT, valjda ne stižete sve ukloniti. :mrgreen: Imaš snimak Atifa Dudakovića na drugom frontu koji jasno na snimku kaže da se trebaju pobiti zarobljenici. Zašto taj čovjek nije osuđen do sada? Zašto Naser Orić nije osuđen makar po komandnoj odgovornosti? Zato što su sudovi lakrdija. Ali jbg druže, karma je kurva, a istina izađe na čistac kad tad, do sada se pokazalo x puta.

Do tada se slobodno nastavite praviti naivni kao francuska sobarica. Ja sam svoju diskusiju sa tobom i na ovu temu završio.
Svetska zavera bre…
team87

#5463 Re: Istočno Sarajevo

Post by team87 »

Ko se ba pravi naivan, daj mi druze link na bilo sta od toga sto pricas, lako je palamudit u prazno, daj taj snimak Atifa, daj dokaze za Nasera, daj dokaze za ubijanje srpske nejaci...i ja bih otisao na tvom mjestu, neko ti trazi dokaze a ti ih nemas, logicno da ces pobjec

budi pozdravljen :thumbup:
zigson

#5464 Re: Istočno Sarajevo

Post by zigson »

Zavera protiv nebeskog naroda.

Kao sto rekoh udavicete se u svom jadu :)

Nego ne odgovori je li bio genocid u Srebrenici? I ko ga je pocinio :)
PM72

#5465 Re: Istočno Sarajevo

Post by PM72 »

Snimak na kojem Dudaković kaže da se trebaju pobit zarobljenici?
De živ bio prikaži nam taj snimak.
A onaj što u Srebrenici u kamere kaže da je došlo vrijeme da se osveti turcima,gađaj Velešiće nema puno srpskog življa itd je heroj za tebe?
zigson

#5466 Re: Istočno Sarajevo

Post by zigson »

PM72 wrote: 05/07/2023 16:58

Snimak na kojem Dudaković kaže da se trebaju pobit zarobljenici?
De živ bio prikaži nam taj snimak.
A onaj što u Srebrenici u kamere kaže da je došlo vrijeme da se osveti turcima,gađaj Velešiće nema puno srpskog življa itd je heroj za tebe?
Pusti jada. Ista im prica svima.
PM72

#5467 Re: Istočno Sarajevo

Post by PM72 »

Ignorisat smeće...
El_comadante

#5468 Re: Istočno Sarajevo

Post by El_comadante »

Kaže imaju dokazi protiv Orića. Dobro. Zašto nisu dostavljeni Haškom tribunalu pa da ga ono osude? Kaže jednom Vujanović bio na pomenu srpskim borcima sa Pala negdje oko Žepe. Žepa je 100% Bošnjačko selo. Šta su radili tamo?
citroen xm

#5469 Re: Istočno Sarajevo

Post by citroen xm »

Šta je ovo?

[youtube]https://youtu.be/KuBsEtkoIJo[/youtube]
PM72

#5470 Re: Istočno Sarajevo

Post by PM72 »

citroen xm wrote: 05/07/2023 17:23 Šta je ovo?

[youtube]https://youtu.be/KuBsEtkoIJo[/youtube]
Pa jesul streljani?
citroen xm

#5471 Re: Istočno Sarajevo

Post by citroen xm »

Nisu, počašćeni kafom i rahat lokumom, izljubili se i otišli svako svojoj kući.
PM72

#5472 Re: Istočno Sarajevo

Post by PM72 »

Onda ne izmišljaj
citroen xm

#5473 Re: Istočno Sarajevo

Post by citroen xm »

:lol: :lol:
team87

#5474 Re: Istočno Sarajevo

Post by team87 »

citroen xm wrote: 05/07/2023 17:31 Nisu, počašćeni kafom i rahat lokumom, izljubili se i otišli svako svojoj kući.
Gdje su imena ako su streljani, gdje su tijela, gdje su grobnice? ne moze se covjek osudit na osnovu snimka od dvije sekunde, valjda ti je toliko jasno.
citroen xm

#5475 Re: Istočno Sarajevo

Post by citroen xm »

Ma kažem ti, niko od Srba nije poginuo. Svi bili čuvani kao malo vode na dlanu. Samo Srbi ubijali. Eto nastavite.

Onaj kome trebaju dokazi ima ih. Eno Mahmuljina osudili na 8 godina za 21 tijelo koje je pronađeno obezglavljeno. Da je odgovoran za smrt 21 psa više bi ga osudili i još ga pustili da pobjegne u Tursku. I pričamo o pravdi?
Post Reply